Dodik i Silajdzic - oficijelna tema

Post Reply
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Fair Life wrote:Sad ce to Hare srediti... k'o da gledas, ako mu ne istekne warranty.
pa nece valdja dodik ili Jelic?
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

BAHadzic wrote:pa nece valdja dodik ili Jelic?

Ne znam jesi li cuo, ali hare je potpisao nekakav papir koji se naziva Daytonski Mirovni Sporazum, negdje tamo 1995 mislim :D

Po tom papiru svi bosnjacki politicari o svakoj promjeni ustava, stanja u cijeloj BiH, moraju pregovarati i dogovarati sa RS-ovcima. A RS nastala na genocidu :o

Prakticno to bi znacilo da hare i suljo mogu mijenjati stvari u federaciji (a i to u dogovoru sa hrvatima), a na nivou drzave samo u suradnji sa genocidnom tvorevinom koju je sam potpisao, RS-om.

Jedino da FBiH podigne tuzbu protiv RS-a :D
sarajevoxxxx

Post by sarajevoxxxx »

Prpa.ba wrote:

Ne znam jesi li cuo, ali hare je potpisao nekakav papir koji se naziva Daytonski Mirovni Sporazum, negdje tamo 1995 mislim :D

Po tom papiru svi bosnjacki politicari o svakoj promjeni ustava, stanja u cijeloj BiH, moraju pregovarati i dogovarati sa RS-ovcima. A RS nastala na genocidu :o

Prakticno to bi znacilo da hare i suljo mogu mijenjati stvari u federaciji (a i to u dogovoru sa hrvatima), a na nivou drzave samo u suradnji sa genocidnom tvorevinom koju je sam potpisao, RS-om.

ma prpa samo se djaba zamaras, nekim forumasima jednostavno ne odgovara istina....
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Prpa.ba wrote:

nije hare potpiso vec rahmetli alija i pokojni slobo i franjo.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

BAHadzic wrote:nije hare potpiso vec rahmetli alija i pokojni slobo i franjo.

:shock:
zzzzz

Post by zzzzz »

• “Oslobođenje” u posjedu vašingtonskih dokumenata
    Piše: Azhar KALAMUJIĆ
    16/06/07

Pregovori propali zbog Milorada Dodika

Ambasador SAD u BiH Daglas Meklhejni ponovio je ovih dana da krivicu za neuspjeh pregovora o reformi ustava i policije u Vašingtonu podjednako dijele lideri Stranke za BiH Haris Silajdžić i Stranke nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik. Prema informacijama iz stranih diplomatskim krugova, rečenu ocjenu o pregovorima u prijestolnici SAD Meklhejni će prenijeti i Vijeću za implementaciju mira u BiH.

Silajdžić optužuje

Na ovakve i slične ranije istupe američkih zvaničnika Silajdžić je reagirao demantijima. Ovaj put, on je riješio da na optužbe iz SAD odgovori objavom američkog prijedloga ustavne reforme u BiH.

Američki plan zapravo je činilo nekoliko ispravki i dodataka na ustavne amandmane iz aprila prošle godine, s čim se Silajdžić - za razliku od Dodika - u potpunosti i bez uslovljavanja složio.

Prema korigovanom tekstu aprilskih amandmana na Ustav, čiji su koautori članovi američke administracije Majkl Marfi i Ana Menfild, entitetsko glasanje u Predstavničkom domu Parlamenta BiH primjenjivalo bi se u slučajevima podijeljene nadležnosti između institucija BiH i entiteta, kod prenosa nadležnosti sa entiteta na državu, ali i kod usvajanja budžeta BiH.

Prema informacijama iz Silajdžićevog kabineta, upravo je Dodik u razgovorima u Američkoj ambasadi u Sarajevu pred odlazak u Vašington insistirao da se u Ustav ugradi obaveza entitetskog glasanja kod donošenja budžeta BiH. Silajdžić je pristao i na tu dopunu, no lider SNSD se predomislio u Vašingtonu, baš kao što je odbio i prijedlog da se Parlamentarna skupština raspušta nakon što Predstavnički dom ni nakon trećeg kruga glasanja ne uspije izabrati predsjednika (premijera) Vijeća ministara.

Američka strategija

Prema aprilskom paketu ustavnih amandmana, državna skupština bi se raspuštala u slučaju neizbora Predsjedništva BiH ili premijera. Novost je i to što su Amerikanci predložili da se Parlament može raspustiti samo odlukom proste većine poslanika (50 plus jedan posto) za razliku od potrebnih 23 posto, o kojima govori aprilski paket.

Dio američke strategije činio je i prijedlog da se, u slučaju neizbora novog, produži mandat aktuelnom premijeru i njegovim ministrima. Mandat postojećeg Vijeća ministara trajao bi sve dok se ne izabere novo.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Prpa.ba wrote:
BAHadzic wrote:nije hare potpiso vec rahmetli alija i pokojni slobo i franjo.

:shock:
sta buljis?

citaj knijgu od richard holbrooke "Der Frieden in Bosnien" na Bosanski "Mir u Bosni"

pa ce ti bit jasno kako je i sto je doslo do daytona
prleitihi

Post by prleitihi »

bosnu je lakše dijeliti sa harisom nego sa alijom..reče s. milošewić..u holbrookeovoj knjizi završiti rat.. :oops:
from_dust

Post by from_dust »

Ovako,da se definisem prema Dodiku,za pocetak...........i prema rs-u

rs: nastala iz GENOCIDA,sumska nazovi republika......

Nastala uz VELIKU pomoc "nasih" debilno-nesposobno-spijunskih politicara!

Dodik: polu-cetnik,demagog,seljak iz Laktasa,neotesan,arogantan,papak,rekli bi......................
Ali ja bih se vise bavio Haretom,zasto??!!
Zato sto od Dodika ocekujem da radi,to sto radi...............
Ubijali su nas,klali su nas,opljackali,podijelili,razvalili,destabilizovali.

Dodik samo provodi politiku,koju je naslijedio od ostalih cetnika,koji su me ranili,mnoge osakatili,poklali,ostavili bez imovine itd............
Od njega to ocekujem,iskreno.............

Jer da ocekujem da mi posalje poklon,bio bih lud...........mada,izgleda da ima i takvih.

Dalje,ovo sam vec jednom postao,ali mislim da je dobar post,pa ga ponavljam uz par korekcija.
Vidim,ljudi bas nisu upoznati(ne svi naravno) sa likom i djelom naseg "IDOLA,ZASTITNIKA BIH,JEDNOG I JEDNOG,DVA PUTA POBJEGAO IZ BIH KO PRINCEZA NA ZRNU GRASKA,IZDAO ALIJU,NAPRAVIO SI RAFINERIJU NAFTE,POKRAO STA JE STIGAO,OBORIO USTAVNE PROMJENE.....ONE AND ONLY MR. HARISOM "IMAL MENE TU" SILAJDZICEM............

Floskule koje baca princeza na zrnu graska(nas Haris, stari demagog) su NEREALNE.
Zasto,pa taj isti Haris (zajedno sa Alijom) potpisao Deyton,koji je potvrdio,legalizovao rs,koja je do Deytona bila SAMOPROGLASENA AUTONOMNA TERITORIJA...................BEZ IKAKVIH REALNIH MOGUCNOSTI DA NESTO VISE POSTANE OD TOGA.
Potpisom Deytona,rs je postao validan(na moju veliku zalost,kao i vecine gradjana BiH);
Pogledajte,da se rs samo poziva na Deyton,cijelo vrijeme.........koji to ustav daje mogucnost da se za promjene moraju svi sloziti(DA MALO POJASNIM,po Deytonu,da bi se rs ukinuo srbi se moraju s tim sloziti.........to je NEMOGUCE.
Znaci samim potpisivanjem,skocio nam je u usta(nas bajni prijeratni sef reisovog kabineta-to je naime bio prije rata Hare,veliki politicar);
Najgore je,sto je Deyton potpisan kad su srbi poceli da gube rat polako.....ako smo ratovali za NEDJELJIVOST,trebali smo da istrajemo do kraja ili da se podijelimo na pocetku,bez rata.......JER SMO SAD PODIJELJENI,REALNO I CINJENICNO.
Dalje,Hare i njegove gnjide su oborile ustavne promjene,zajedno sa Mehmedovicem i iznenadice se mozda neko,cetnickim vojvodom Blagojevicem...........???????
Znaci,za obaranje ustavnih promjena glasa Hare i cetnicki vojvoda,radikali Rolling eyes

NAPRIJED HARISE,SJEME TI SE ZATRLO....................
Ocito ima neupucenih,pa da ih uputim malo.
Od Harisovog brata,oba sina su kaznjeno gonjena,OBOJICA IMAJU UBISTVO I NE LEZE U ZATVORU..........pored ubistava imaju dosta djela(nasilnistva,tuca),ali HARE JE VELIKI DEMOKRATA.......NAPRIJED DEMOKRATIJA ,NAPRIJED HARE !!!!!!!!!!!

Idemo dalje,dva puta je gubio izbore i oba puta bjezao u Tursku..........izdao Aliju,ima rafineriju nafte u Iraku ili Libiji(nisam siguran)............
Taluje sa najvecim lopovom u tuzlanskom kantonu -"Jatom" Hamzalijom Ibralicem
.............lopovom na desetu........pitati bilo kojeg Tuzlaka,taj sta je uradio dole,nevidjeno je Rolling eyes
HARETOVA DJECA NE ZIVE U BIH.........IMA SINA I KCERKU,ZIVE U LONDONU I TURSKOJ(mislim da je tako).
Poznato je da je London vrlo jeftin gradic.............izdrzavati dvoje djece i zenu u inostranstvu od plate .............REALNO,ZAR NE ??!!
Dok smo mi ovdje ginuli,Hare je u ratu hodao po inostranstvu i dogovarao rad SVOJE RAFINERIJE..............dok su ljudi ovdje ostavljali kosti,udove,zdravlje.........taj je sebi trpao u dzep............
Jel ko opazio da su skoro u isto vrijeme poceli sa kampanjama Haris i Dodik..sa istim retorikama.
Ovaj je pricao da ce ukinuti rs a cetnik je pricao da ce biti referendum
(obje opcije su NERELANE,nakon potpisanog Deytona,to je ISTINA).......na toj prici su OBOJICA DOBILI IZBORE...............

Ali nas narod je takav,glup i neobrazovan.............to je cinjenica.Avaz ti je glavmo sredstvo informisanja i tu je kraj.
Na cijoj je starni bio Avaz,taj je dobio izbore u nasem dijelu BIH.....to samo govori o nama,nasem razmisljanju.

Treba ukinuti sumsku republiku,nastalu su na GENOCIDU.....................ali to se trebalo uraditi preko haske tuzbe,to je bio jednini nacin ili novi rat.
POSTO SMO TUZBU IZGUBILI(zahvaljujuci nasem bajnom advokatu Softicu,seljacini nepismenoj koja poraz racuna kao pobjedu,nasim debilnim ili spijunskim politicirama koje je izabrao NAS NAROD......STA OSTAJE...............ILI RAT ILI mirenje sa sudbinom,nema dalje,nema opcija.
To sto ovaj prica je NERELANO................NERELANO,a on je aktivno ucestvovao u tom procesu "j.banja u mozak BIH gradjana"..........
Znal ko onu staru,NEKOME RAT,NEKOME BRAT............E PA HARETU I OSTALOJ GAMADI NIJE BIO RAT...........NIKADA NE BI IZASLI IZ KABINETA REISA,NITI BI SE DOCEPALI PARA,KAO STO SU URADILI.............

Samo,nemojte da se hvatate cinjenice da su stranci protiv nas,da su oni sve zakuhali i da nam oni ne daju da napredujemo.
Eno vam primjera ALBANIJE ...............I KOSOVA............LJUDI IMALI DOBRE LOBIJE I ZAVRSILI POSAO....SVE SE VRTI OKO PARA..............U SVIJETU......

KOD NAS JE NESTALO 11 MILIJARDI(NE ZNAM CEGA,AL MISLIM DA NIJE NI BITNO)..................VIDIS,NEKO BI PAMETNIJE POSTUPIO S TIM PARAMA.
NA ZALOST MI SMO IMALI HARISE,PA SU TE PARE POJELI SKAKAVCI........

VOLIM TE BOSNO,AL SMO NADRLJALI SA OVAKVIM NARODOM I POLITICARIMA Sad

Edit: najgore je kad neko pise o necemu,a veze nema o cemu pise.
Cita Avaz,gleda dnevnik i konta da zna...............a ne zna,i samo doprinosi da nas i dalje vode kvazi patriote,lopovi,DEMAGOZI............

Neko je dobro napisao,"umjesto da se razvijemo ekonomski i pojedemo rs,ovaj serenda i samo dize tenzije".........

Bravo HARE,nas bajni lideru,dovedi djecu u BiH,dovedi zenu u BiH da zive........kad je tako dobro i lijepo,kad si toliko stvari ucinio za nas,HVALA TI,I BOGATI,NEMOJ VISE

SBIH je jedina stranka poslije rata koja je CIJELO VRIJEME BILA NA VLASTI.
FOTELJASI..........BLAGO RECENO..................

NAPRIJED HARE I SBIH,TAKO NAM I TREBA..............IZABRALI SMO IH,UZIVAJMO U PLODOVIMA NJIHOVOG MUKOTRPNOG RADA
Rolling eyes ZA BIH I PROSPERITET ISTE.

SVE U SVEMU,NAJ.EBALI SMO

Edit: iskreno,za mene su ista govna Haris i Dodik(slagao se neko s tim ili ne)...................bio sam u Sarajevu cijelo vrijeme,ranjen,najebo ko svi,ogoljen izasao........IMAM PRAVO NA SVOJE MISLJENJE,NE ZAMJERITE MI...

Ovaj barem ne krije sta misli,radi i pokusava za razliku od ove gnjide koja nas predstavlja u "svijetu".
Last edited by from_dust on 16/06/2007 23:25, edited 1 time in total.
sarlo

Post by sarlo »

Prpa.ba wrote:

Koji "hare" je potpisao Dejtonski mirovni sporazum? Molim te da nam kazes! Zainteresovan sam da to saznam. U ime bosnjackog naroda i Repubilke BiH sporazum je potpisao A. Izetbegovic. Potpisali su jos i Tudjman, Milosevic, neki Amerikanci i Evropljani...nikakav "hare" to nije potpisao. Ali dozvolimo da ti imas neke posebne "i9nformacije", pa nam ih i predoci.
prleitihi

Post by prleitihi »

ovo je sada najnoviji papreni začin iz haretove male..ali 100% kuhinje.. :D ..zove se dayton C.. :oops: ..ili ja nisam odavle.. :D:D

bez obzira na sve..haris bi i dalje svjetlo zvao mrakom..da te nije..alija.. :oops::D
sarlo

Post by sarlo »

prleitihi wrote:ovo je sada najnoviji papreni začin iz haretove male..ali 100% kuhinje.. :D ..zove se dayton C.. :oops: ..ili ja nisam odavle.. :D:D

bez obzira na sve..haris bi i dalje svjetlo zvao mrakom..da te nije..alija.. :oops::D
Ti si 100% za Dodika, Bosnjaci su naravno za sebe. A nase interese najbolje zastupa Silajdzic. Ja sam vjerovao u pobjedu i 1992. godine dok sam lezao na Kosevu i sad kad je situacija mnogo bolja vjerujem u pobjedu. I tada kao i sad Silajdzic je bio nas najbolji predstavnik.. U ratovima i drugim velikim sukobima postoje naravno samo dvije strane.
prleitihi

Post by prleitihi »

nisam ja..bolan..100% za dodika..no je hare..on je glasao za dodikovog kandidata - špirića..i on je snsd pustio u federalnu vladu..drkaš lončiće.. :oops:
sarlo

Post by sarlo »

prleitihi wrote:nisam ja..bolan..100% za dodika..no je hare..on je glasao za dodikovog kandidata - špirića..i on je snsd pustio u federalnu vladu..drkaš lončiće.. :oops:
Bez zamaglivanja ili sa zamaglivanjem ali odgovori mi na stvarno bitna pitanja:
1. Srebrenica- drzavni distrikt da ili ne. Silajsdzic je jedini politicar koji podrzava tu ideju.
2. MUP RS da ili ne. Silajdzic je jedini od politicara koji je protiv.
3. Ustav BiH. Unitarna BiH-Silajdzic ili RS (realnost)- svi ostali.

U pitanju su jako bitne stvari za zivot Bosne, Bosnjaka, Bosanaca, moj licno. Te bitne stvari su Ustav BiH-sa aprilskim amandmani on bi bio samo malo uljepsan i ostao bi trajno rjesenje za organizaciju drzave!!! Brisanjem entitestkog glasanja iz njega ne bi se mnogo dobilo, ali to su ipaka mala vrata za popravku ovakvog Ustava.
Izdvajanje Srebrenice iz mrskog nam eniteta, taj isti entitet bi "napuknuo". I otvorio druga pitanja,1stvorio uslov za ekonomski prosperitet to gradica a te dvije stvari bi znacile povratak 20-tak hiljda ljudi iz dijaspore i Federacije. 2. relativizirao bi medjuentitesku granica i sl.
Jeinstven MUP bi znacio drasticno smanjenje kradja auta i drugih kradja.
Novi ustav bi smanjio moc RS i omogucio uslove za ekonomski razvitak i bolju socijalnu politiku, pravnu sigurnost za ljude i njihovu imovinu na citavoj teritoriji BiH. Znas li kako je sad poslovati na teritoriji citave BiH kad imas dva odvojena privredna sistema sa posebnim zakonima. Privredna saradnja se svodi na trgovinu i sverc i vecina prljavih ekonomskih poslova se desava na medjuentiteskoj relaciji....
Da SzBih nije glasala za Spirica u vlast bi usao SDP i Silajdzic ne bi imao sansu za ovu politicku borbu za gorespomenute stvari. Inace SNSD je Tihicev saveznik i on ih vuce za sobom...
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

sarlo wrote: Koji "hare" je potpisao Dejtonski mirovni sporazum? Molim te da nam kazes! Zainteresovan sam da to saznam. U ime bosnjackog naroda i Repubilke BiH sporazum je potpisao A. Izetbegovic. Potpisali su jos i Tudjman, Milosevic, neki Amerikanci i Evropljani...nikakav "hare" to nije potpisao. Ali dozvolimo da ti imas neke posebne "i9nformacije", pa nam ih i predoci.

Jel bio na vlasti skupa sa alijom? (ima i par situacija iz knjige halilovica mladjeg koje opisuju borbu za vlast izmedju dvojice bosnjackih velikana :oops: ) Jel' se sekunde protivio dejtonu, smjestanju srebrenice u rs itd... ? Jos je bio najkooperativniji u pregovaranju sa agresorom oko podjele nase zemlje. Samo mi nemoj sad poceti prodavati suplju o tome kako su ih amerikanci tjerali da potpisu kada je sve zamalo propalo zbog brckog... :oops:

Silajdžić has been a member of the Bosnian delegation which negotiated the US-brokered Dayton Accords. :oops:
prleitihi

Post by prleitihi »

sarlo wrote:
prleitihi wrote:nisam ja..bolan..100% za dodika..no je hare..on je glasao za dodikovog kandidata - špirića..i on je snsd pustio u federalnu vladu..drkaš lončiće.. :oops:
Bez zamaglivanja ili sa zamaglivanjem ali odgovori mi na stvarno bitna pitanja:
1. Srebrenica- drzavni distrikt da ili ne. kako? Silajsdzic je jedini politicar koji podrzava tu ideju.
2. MUP RS da ili ne. kako?Silajdzic je jedini od politicara koji je protiv.
3. Ustav BiH. Unitarna BiH-Silajdzic ili RS (realnost)- svi ostali. socijaldemokratska bih! :D

U pitanju su jako bitne stvari za zivot Bosne, Bosnjaka, Bosanaca, moj licno. Te bitne stvari su Ustav BiH-sa aprilskim amandmani on bi bio samo malo uljepsan i ostao bi trajno rjesenje za organizaciju drzave!!! Brisanjem entitestkog glasanja iz njega ne bi se mnogo dobilo, ali to su ipaka mala vrata za popravku ovakvog Ustava.
Izdvajanje Srebrenice iz mrskog nam eniteta, taj isti entitet bi "napuknuo". I otvorio druga pitanja,1stvorio uslov za ekonomski prosperitet to gradica a te dvije stvari bi znacile povratak 20-tak hiljda ljudi iz dijaspore i Federacije. 2. relativizirao bi medjuentitesku granica i sl.
Jeinstven MUP bi znacio drasticno smanjenje kradja auta i drugih kradja.
Novi ustav bi smanjio moc RS i omogucio uslove za ekonomski razvitak i bolju socijalnu politiku, pravnu sigurnost za ljude i njihovu imovinu na citavoj teritoriji BiH. Znas li kako je sad poslovati na teritoriji citave BiH kad imas dva odvojena privredna sistema sa posebnim zakonima. Privredna saradnja se svodi na trgovinu i sverc i vecina prljavih ekonomskih poslova se desava na medjuentiteskoj relaciji....
Da SzBih nije glasala za Spirica u vlast bi usao SDP i Silajdzic ne bi imao sansu za ovu politicku borbu za gorespomenute stvari. Inace SNSD je Tihicev saveznik i on ih vuce za sobom...
a ovo boldirano.. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
haris ubleha

Post by haris ubleha »

sarlo wrote:Novi ustav bi smanjio moc RS i omogucio uslove za ekonomski razvitak i bolju socijalnu politiku, pravnu sigurnost za ljude i njihovu imovinu na citavoj teritoriji BiH.
:lol: :lol: :lol:
Kazem ja, dok je ovaca, bice i vune... Postojeci Ustav je kriv sto rastu troskovi javne administracije u Federaciji gdje 12 godina vedri i oblaci Haretova stranka... Ne bi Brankovic i Haretova Meliha Alic sebi digli plate za 1500 KM, ali ih je na taj ocajnicki korak natjerao prokleti Ustav... Ali, cim ga promijenimo, bice "bolja socijalna politika"... :lol: :lol: :lol:
Klodovik

Post by Klodovik »

Prpa.ba wrote:

Image

WRIGHT-PATTERSON AIR FORCE BASE, OHIO, Nov. 21, 1995 -- President Slobodan Milosevic of the Federal Republic of Yugoslavia, President Alija Izetbegovic of the Republic of Bosnia-Herzegovina, and President Franjo Tudjman of the Republic of Croatia initial the Dayton Peace Accords. The Balkan Proximity Peace Talks were conducted at Wright-Patterson Air Force Base Nov. 1-21, 1995. The talks ended the conflict arising from the breakup of the Republic of Yugoslavia. The Dayton Accords paved the way for the signing of the final “General Framework Agreement for Peace in Bosnia and Herzegovina” on Dec. 14 at the Elysee Palace in Paris. (U.S. Air Force/Staff Sgt. Brian Schlumbohm)
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

sarlo wrote: Bez zamaglivanja ili sa zamaglivanjem ali odgovori mi na stvarno bitna pitanja:
1. Srebrenica- drzavni distrikt da ili ne. Silajsdzic je jedini politicar koji podrzava tu ideju.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070424096
sarlo wrote:2. MUP RS da ili ne. Silajdzic je jedini od politicara koji je protiv.
Zaboravio si napomenuti da bi doticni velikas pristao na sadasnji oblik policije ( nista od zajednickog budzeta itd..) samo da se ukine ime RS iz MUP RS. Vidis, meni je bitnije da nema ratnih zlocinaca u toj policiji, nego jebeni naziv.
sarlo wrote: 3. Ustav BiH. Unitarna BiH-Silajdzic ili RS (realnost)- svi ostali.
Unitarna BiH nikada nece postojati.
sarlo wrote: U pitanju su jako bitne stvari za zivot Bosne, Bosnjaka, Bosanaca, moj licno. Te bitne stvari su Ustav BiH-sa aprilskim amandmani on bi bio samo malo uljepsan i ostao bi trajno rjesenje za organizaciju drzave!!! Brisanjem entitestkog glasanja iz njega ne bi se mnogo dobilo, ali to su ipaka mala vrata za popravku ovakvog Ustava.
:oops: Znacio bi da ce cetnici reci "evo vam srebrenica, dobili ste sto ste htjeli, sad vozdra". I opet betonirano stanje, s tim sto bi srebrenicanima ostala slicna situacija kao sto je i danas ( upravo svjedocimo nevjerovatnom ekonomskom razvoju federacije u kojoj maltene nema nezaposlenih :oops: )
sarlo wrote: Jeinstven MUP bi znacio drasticno smanjenje kradja auta i drugih kradja.

Ma ja, RS je kriv sto nam hare prodade firme za markicu, sto imamo nezaposlenih vise od zaposlenih... ja sam jedanput postavio temu kad RS-a ne bude... i nigdje nista konkretno... shvatas li da sa ovakvim stanjem duha kod sva tri cijenjena konstitutivna naroda RS bi postojao i kad bi ga ustav ukinuo, kao sto je slucaj sa Herceg-Bosnom. Radje bih da vidim pomake na kultiviziranju srba i hrvata i povecanje podrske doticnih naroda cjelovitoj BiH, nego ukidanje RS-a. Eto, probaj otici na hercegovacka podrucja koja je hare "oslobodio" i koja su "nasa" i reci kako je to teritorija bosne i hercegovine.
:-)
sarlo

Post by sarlo »

...
Last edited by sarlo on 17/06/2007 00:38, edited 4 times in total.
prleitihi

Post by prleitihi »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..ti si buraz lud 1/1.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :bih:
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

sarlo wrote:Silajdzic svojom pojavom i bekgraundom je visokoobrazovani (5-6 jezika koje govori,..) aristokrata i ne spada ui to drustvo.

:lol: :lol: :lol: :lol:
prleitihi

Post by prleitihi »

sarlo..da te zamolim..da svoje postove o haretu pišeš na ovoj temi..
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=450
da ovu ne zachatavaš.. :D:D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Prpa.ba wrote:
sarlo wrote:Silajdzic svojom pojavom i bekgraundom je visokoobrazovani (5-6 jezika koje govori,..) aristokrata i ne spada ui to drustvo.
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: visokoobrazovani... doktor prestiznog pristinskog univerziteta...
aristokrata... koji prodaje Zeljezaru Zenica za jednu KM... nije Beg cicija... :-D
Sta sve covjek nece saznati sa malim zakasnjenjem... da Haris nema veze sa Dejtonom (a Alija ga je potpisao greskom "jer nije znao engleski")... :-D
Ali, dese se i rijetki trenuci iskrenosti...
Da SzBih nije glasala za Spirica u vlast bi usao SDP
prleitihi

Post by prleitihi »

i ovog je hare očar'o kulturom i naobrazbom.. :oops: ..i forum bagarićku za trku ima.. :D:D
Post Reply