To je druga moguca opcija, ali i ona je losa kao i prva. Onda ni formalno nece biti Bosnjaka u vijecu ministara, a ako ostane formalno ce ih biti, a sustinski nece... A sve je to za Bosnjake ugodio drug Zlatko...kiky wrote:sds će sutra glasat i za smjenu lagumđije i bečirevića ...
Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
-
SA 071
#51 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#52 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
ma koga god da ostave debelo je to plaćeno...al najjače bi bilo da sutra i Zlatka smijene
SDA je trebalo nogirati iz fotelja jer su se ponašali kao opozicija a bili na vlasti
a šta će vam Bošnjaci u vlasti kad ne znaju da vladaju
neće se ni osjetiti 
SDA je trebalo nogirati iz fotelja jer su se ponašali kao opozicija a bili na vlasti
a šta će vam Bošnjaci u vlasti kad ne znaju da vladaju
-
Only1
#53 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Lagumdzija je jos jednom pokazao da je nikakav politicar. Dodik ga izigra kao malo djete. SDP ima da popusi na slijedecim izborima.
- Adriatic
#54 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
A šta su Bošnjaci vidjeli koristi do sada, kad su Bošnjaci bili u Vijeću ministara?SA 071 wrote:To je druga moguca opcija, ali i ona je losa kao i prva. Onda ni formalno nece biti Bosnjaka u vijecu ministara, a ako ostane formalno ce ih biti, a sustinski nece... A sve je to za Bosnjake ugodio drug Zlatko...kiky wrote:sds će sutra glasat i za smjenu lagumđije i bečirevića ...
- Alfons Kauders
#55 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Meni evo kraj svijeta. Kad posmislim da Ahmetovic i Ibrahomovic nece bit ministri, dodje mi da se objesim od muke....Adriatic wrote:A šta su Bošnjaci vidjeli koristi do sada, kad su Bošnjaci bili u Vijeću ministara?SA 071 wrote:To je druga moguca opcija, ali i ona je losa kao i prva. Onda ni formalno nece biti Bosnjaka u vijecu ministara, a ako ostane formalno ce ih biti, a sustinski nece... A sve je to za Bosnjake ugodio drug Zlatko...kiky wrote:sds će sutra glasat i za smjenu lagumđije i bečirevića ...
- gidora
- JoseMujica
#57 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
"Kao čovjek sam povrijeđen jer se stalno spominje kako su Srbi i Hrvati ugroženi, a odgovorno tvrdim da su Bošnjaci najugroženiji. Svi smo ugroženi. Boli me kao čovjeka odnos snaga dva prema jedan", rekao je Kasumović.
a jedva čekam da Fahro uđe u vlast
Last edited by JoseMujica on 22/10/2012 16:18, edited 1 time in total.
- Adriatic
#58 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Prava lopina, seoski hodžica i tender beg.
Nakrao se nadugačko i naširoko.
Kad se samo sjetim tendera za opremanje zgrade državnih institucija, gdje je skinuo najpovoljnijeg ponuđača i izabrao svog.
- poznanik
#59 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Šta su ova dva smijenjena ministra pozitivno postigla u svom mandatu?
Šta su svi ostali ministri iz sastava Vijeća ministara pozitivno postigli u dosadašnjem dvogodišnjem mandatu?
Šta su svi ostali ministri iz sastava Vijeća ministara pozitivno postigli u dosadašnjem dvogodišnjem mandatu?
-
SA 071
#60 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Ma u VM su dosada sjedila 2 Bosnjaka i 2 ostala (jugosloven i ostali) u okviru kvote prdvidjene za Bosnjake. Ta 2 ostala su i glasala za budzet koji je u interesu snaga koje zele da oslabe drzavu, a ojacaju entitete. Istovremeno sa manjim drzavnim budzetom, entitetski su narasli. Pa ako nema para za drzavu nema ni za entitete. Ako nema za drzavu a za entitete ima, e onda je na sceni slabljenje drzave. Sada ce krenuti pozivi Bosnjacima da se "probude"...Alfons Kauders wrote:Meni evo kraj svijeta. Kad posmislim da Ahmetovic i Ibrahomovic nece bit ministri, dodje mi da se objesim od muke....Adriatic wrote:A šta su Bošnjaci vidjeli koristi do sada, kad su Bošnjaci bili u Vijeću ministara?
- JoseMujica
#61 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
pa i entiteti su država, kao i kantoni i općine
đe vi pokupite tu nakaradnu logiku 
- kiky
#62 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
nemaš blage veze o problematici ...SA 071 wrote:Ma u VM su dosada sjedila 2 Bosnjaka i 2 ostala (jugosloven i ostali) u okviru kvote prdvidjene za Bosnjake. Ta 2 ostala su i glasala za budzet koji je u interesu snaga koje zele da oslabe drzavu, a ojacaju entitete. Istovremeno sa manjim drzavnim budzetom, entitetski su narasli. Pa ako nema para za drzavu nema ni za entitete. Ako nema za drzavu a za entitete ima, e onda je na sceni slabljenje drzave. Sada ce krenuti pozivi Bosnjacima da se "probude"...Alfons Kauders wrote:Meni evo kraj svijeta. Kad posmislim da Ahmetovic i Ibrahomovic nece bit ministri, dodje mi da se objesim od muke....Adriatic wrote:A šta su Bošnjaci vidjeli koristi do sada, kad su Bošnjaci bili u Vijeću ministara?
a to je iz suljinog priručnika politike za prvi razred zabavišta ...
-
Bodkin
#63 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
hoce li mi neko objasniti ovo smjenjivanje? na kojem nivou su danas skinuti i sa kojeg nivoa se skidaju sutra? sta ce sprijeciti ove iste da skinu i sdp-ove ministre sutra? npr da hdz glasa za smjenu
-
muzicar_iz_parka
#64 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Svaki je otvorio barem 5 radnih mjesta bližoj i daljnoj rodbini, u vremenima ove teške krize svaki novi zaposleni je premija. Mi smo bolja država od Amerike, kod njih agenti za nekretnine i nekadašnji bankari čak moraju da prebrode sa poslovima u McD, a kod nas mladim i stručnim kadrovima ministri i ostali političari daju poslove u agencijama, komisijama, ministrastvima i ostalim državnim službama gdje ostvaruju u prosjeku dvije "fakultetske" plate u odnosu na plaćanja u slobodnoj privredi. Jebo zemlju koja Bosne nema.poznanik wrote:Šta su ova dva smijenjena ministra pozitivno postigla u svom mandatu?
- Alfons Kauders
#65 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Jeste, samo su ministri iz SDA Bosnjaci, ovi drugi su Jugosloveni i ostali.SA 071 wrote:Ma u VM su dosada sjedila 2 Bosnjaka i 2 ostala (jugosloven i ostali) u okviru kvote prdvidjene za Bosnjake. Ta 2 ostala su i glasala za budzet koji je u interesu snaga koje zele da oslabe drzavu, a ojacaju entitete. Istovremeno sa manjim drzavnim budzetom, entitetski su narasli. Pa ako nema para za drzavu nema ni za entitete. Ako nema za drzavu a za entitete ima, e onda je na sceni slabljenje drzave. Sada ce krenuti pozivi Bosnjacima da se "probude"...Alfons Kauders wrote:Meni evo kraj svijeta. Kad posmislim da Ahmetovic i Ibrahomovic nece bit ministri, dodje mi da se objesim od muke....Adriatic wrote:A šta su Bošnjaci vidjeli koristi do sada, kad su Bošnjaci bili u Vijeću ministara?
Dakle Ibrahimovic i Ahmetovic su sve ove godine bili jedino sto nas dijeli od potpune propasti. Doduse, sad kad bih te zamolio da nabrojis par stvari koje su isti uradili za svog mandata, sumnjam da bi ti i Google pomogao. Isto vazi i za sve ostale ministre u VM koji su najobicnije kite na biciklu i poslusnici stranaka. Da stavis dijete od 15 godina, mogli bi raditi njihov posao, zato jer se njihov posao svodi na klimanje glavom i odradjivanje stranackih naloga.
A sto se tice rasta entitentskih budzeta, mozes li usput objasniti ljudima zasto budzeti rastu dok istovremeno potrosnja pada? Da nije slucajno zato da se servisira medjunarodni dug? Onaj sto ga napravi njihova stranka u proslom mandatu, kad su za 4 godine dosli od suficita do MMF-a?
- Alfons Kauders
#66 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Dzavni nivo, VM.Bodkin wrote:hoce li mi neko objasniti ovo smjenjivanje? na kojem nivou su danas skinuti i sa kojeg nivoa se skidaju sutra? sta ce sprijeciti ove iste da skinu i sdp-ove ministre sutra? npr da hdz glasa za smjenu
Sutra leti Lagumdzija, takodjer VM, a vjerovatno i Becirovic, drzavni nivo, ali zakonodavni, zamjenik predsjedavajuceg PDBiH.
- JoseMujica
#67 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Alfons Kauders wrote: Jeste, samo su ministri iz SDA Bosnjaci, ovi drugi su Jugosloveni i ostali.
Dakle Ibrahimovic i Ahmetovic su sve ove godine bili jedino sto nas dijeli od potpune propasti. Doduse, sad kad bih te zamolio da nabrojis par stvari koje su isti uradili za svog mandata, sumnjam da bi ti i Google pomogao. Isto vazi i za sve ostale ministre u VM koji su najobicnije kite na biciklu i poslusnici stranaka. Da stavis dijete od 15 godina, mogli bi raditi njihov posao, zato jer se njihov posao svodi na klimanje glavom i odradjivanje stranackih naloga.
Last edited by JoseMujica on 22/10/2012 16:46, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#68 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
puno komplikujes. logika je jednostavna, manji drzavni budzet=nesto lose za drzavu. veci entitetski=nesto lose za drzavu. to servisiranje i ostalo su sigurno neke ubleheAlfons Kauders wrote:Jeste, samo su ministri iz SDA Bosnjaci, ovi drugi su Jugosloveni i ostali.SA 071 wrote:Ma u VM su dosada sjedila 2 Bosnjaka i 2 ostala (jugosloven i ostali) u okviru kvote prdvidjene za Bosnjake. Ta 2 ostala su i glasala za budzet koji je u interesu snaga koje zele da oslabe drzavu, a ojacaju entitete. Istovremeno sa manjim drzavnim budzetom, entitetski su narasli. Pa ako nema para za drzavu nema ni za entitete. Ako nema za drzavu a za entitete ima, e onda je na sceni slabljenje drzave. Sada ce krenuti pozivi Bosnjacima da se "probude"...Alfons Kauders wrote:
Meni evo kraj svijeta. Kad posmislim da Ahmetovic i Ibrahomovic nece bit ministri, dodje mi da se objesim od muke....
A sto se tice rasta entitentskih budzeta, mozes li usput objasniti ljudima zasto budzeti rastu dok istovremeno potrosnja pada? Da nije slucajno zato da se servisira medjunarodni dug? Onaj sto ga napravi njihova stranka u proslom mandatu, kad su za 4 godine dosli od suficita do MMF-a?
-
Bodkin
#69 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
stani ovo je sve VM? pa ko ce onda glasati sutra? sta koci hdz da digne ruku za skidanje lagumdzije? ili ima vecina i bez njih?Alfons Kauders wrote:Dzavni nivo, VM.Bodkin wrote:hoce li mi neko objasniti ovo smjenjivanje? na kojem nivou su danas skinuti i sa kojeg nivoa se skidaju sutra? sta ce sprijeciti ove iste da skinu i sdp-ove ministre sutra? npr da hdz glasa za smjenu
Sutra leti Lagumdzija, takodjer VM, a vjerovatno i Becirovic, drzavni nivo, ali zakonodavni, zamjenik predsjedavajuceg PDBiH.
- kiky
#70 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
ahmetović nije bio u stanju ni da riješi vlastiti problem sa navodnim odnosom sa maloljetnom djevojčicom koji mu je namjestio mup rs-a ...
nit je koga tužio i tražio odgovornost za klevetu nit je prizno da je istina ...
ništa ...
i to ministar ...
nit je koga tužio i tražio odgovornost za klevetu nit je prizno da je istina ...
ništa ...
i to ministar ...
- iz dna duše
#71 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Da mi je da doživim da na funkcijama budu najbolji i najsposobniji, nebitno koje su vjere i nacije...ne mogu više da pratim ova dešavanja, muka mi je od svega...pa čovječe, niko, apsolutno niko ne priča o privredi, razvoju, dovlačenju investicija u BIH, oni, na svim nivoima se bave sami sobom...
Oni se igraju pokera a mi navijamo i komentarišemo ko vara u igri a ko pošteno igra...Varaju svi, ne valjaju nijedni!
Oni se igraju pokera a mi navijamo i komentarišemo ko vara u igri a ko pošteno igra...Varaju svi, ne valjaju nijedni!
- Alfons Kauders
#72 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Matere ti hajd iskreno reci, koji kurac se javljas na politicke teme ako je za tebe servisiranje duga "neka ubleha"...Bodkin wrote:
puno komplikujes. logika je jednostavna, manji drzavni budzet=nesto lose za drzavu. veci entitetski=nesto lose za drzavu. to servisiranje i ostalo su sigurno neke ublehe
Bujrum napravi stranku, osvoji vlast i prestani vracat dugove i proglasi bankrot. U roku od par mjeseci krahirao bi cijeli javni sektor, a tvoje posmrtne ostatke ne bi sastavili Amor Masovic i ona ekipa iz CSI zajedno.
- gidora
#73 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Alfons Kauders wrote:Dzavni nivo, VM.Bodkin wrote:hoce li mi neko objasniti ovo smjenjivanje? na kojem nivou su danas skinuti i sa kojeg nivoa se skidaju sutra? sta ce sprijeciti ove iste da skinu i sdp-ove ministre sutra? npr da hdz glasa za smjenu

Zajeban Guardian
- Bosnolog
#74 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Olican rasplet i sudbina multicetnicke SDP-SDA koalicije.
Mazlumdzijsko Tihomirska (SDP-SDA) politicko multicetnicka prostitucija dobija svoje zavrsne samoubilacke epiloge. Dodik-Bosic-Covic sada uriniraju po Mazlumu i Tihomiru,.......

Od 1:50",......
-
muzicar_iz_parka
#75 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Ja bi da se mene pita napravio "outsourcing" političkog rukovodstva na svim nivoima vlasti, platio Japancima ili Južnim Koreancima da zaposle nekih 500-1000 službenika (mogu voditi poslove i preko neta), garantujem da bi za 10 godina bili jači od EU prosjeka.Alfons Kauders wrote:
Jeste, samo su ministri iz SDA Bosnjaci, ovi drugi su Jugosloveni i ostali.