Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post Reply
Alfons Kauders

#201 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

Diox wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bojim se da se ne razumijemo kolega. SDP i SBB imaju vise ruku u parlamentu od SDA. Jesu li to srpske ruke, pa se ne pikaju? Ako tako mislis, onda zaista nemamo o cemu vise pricati.

Medjutim, ako se broje, onda molim te da mi objasnis kako je 190,000 glasova SDA vise od 390,000 glasova koje su dobili SDP i SBB? I usput to objasni CIK-u, jer SDP i SBB u PDBiH imaju 12 zastupnika a SDA 7.

Ukratko, koju si matematicku operaciju koristio da sebi dokazes da je 190 vise od 390? Siguran sam da bi se za takve vrsne matematicare otimali na Wall Streetu.
Cek, cek, otkad se to kolega pikaju SDP ruke kao bosnjacke ruke, ako se nisu pikale kod izbora Komsica SDP hrvatske ruke kao hrvatske ruke?

Inace imao je i Komsic 350k glasova Hrvata.

Inace kad ja upotrebljavam matemitku zbrajanja SDP glasova, ja ih ne zbrajam kao bosnjacke glasove ko recimo Covic kad hoce da opravda poraze njegovih kleptomana, nego kao glasove Srba i Hrvata koji su nastanjeni u vecinski bosnjackim sredinama, pa onda glasove mjesanih, pa glasove onih iz grupe "ostali", pa i poneki procenat bosnjackih glasova. Sve u svemu, kad to sve zbrojis, dobijes glasove Zeljka Komsica, ili mislis da ce recimo Srbin iz Sarajeva glasati za Dodika, kojeg kako ono on rece, ne zanima Teheran ili mislis da ce Hrvat i Sarajeva glasati za Covicevu kleptoman ekipu, koja vecinom krade po zapadnoj, tako da rijetko i svracaju u Sarajevo?

Sve u svemu Covicu treba jedna demonstracija kako to izgleda kad Bosnjaci biraju ko ce predstavljati Hrvate ne u BiH, nego u FBIH, pa mu vise nece nikad na um pasti, ne samo optuzivati Bosnjake za sopstvene greske, nego mu nece pasti na um ono sto je uradio jucer i danas.

Od danas u Bosni vazi iskljucivo parlamentarna vecina. Nema vise onog neformalnog kako ga oni zovu "gentlemenskog dogovora" da u vlast ulazi onaj koji ima najvise glasove pojedinog naroda. Ne, od danas vlada isti sistem kao i u svijetu, ko skupi parlamentarnu vecinu on vlada.
Dakle da rezimiramo - 290,000 ljudi koji su 2010 glasali za SDP zapravo nisu Bosnjaci, vec Srbi, Hrvati i ostali...

Samo su oni koji su glasali za SDA Bosnjaci.

Hvala na objasnjenju, meni sasvim dosta za kraj diskusije.
Alfons Kauders

#202 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:
Alfons Kauders wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Vjerovatno nešto slično, možda čak i više...
Isto je to sranje, kolega...
Upravo tako... I odakle onda sva ova frka?

Nemamo pojma sta je dogovoreno, ali eto SDA spinneri su uvjereni da je to kraj svijeta, ili drzave, ma sta god "to" bilo. Sto bi imalo smisla da je SDA u cijeloj prici bila nevinasce, pa se eto svi okomili na njih i sjebali ih.

A nisu.

Do zadnjeg trenutka su kontali da Covic i SDS nece glasati za smjene, dakle imali su dogovor, sto je i Tihic javno potvrdio. Cak se i prosle sedmice hvalio kako je postignut dogovor i da ce detalji biti poznati u ponedjeljak. I onda mu ga zavuku, pa odjednom narod "zaboravi" da je zapravo SDA imala neki dogovor s SNSD i HDZ jos prije SDP-a...

Svako ko je u stanju zaboraviti sta se desavalo prije cetiri dana ili je fakat bolestan, ili je dobro glup, ili laze ko ker. Mislim da na forumu najvise ima ovih zadnjih, mada ni gluposti ne fali.
Ne razumijem poentu, sta zelis reci?
Tihic imao dogovor sa Covicem i Bosicem? Ok. Medjutim kako god da okrenes, sasvim je ocito da im je Zlatko ponudio vise nego SDA. Vidjecemo sta je u pitanju.
Zelim reci ono sto sam rekao. Dize se frka i panika radi par ministara, kraj svijeta... Doduse, vjerovatno mnogim diskutantima i jeste, jer su bili uhljebljeni kroz te strukture.

Ne vidim po cemu je sve ovo drugacije od stotinu slicnih primjera politicke trgovine koje smo gledali sve ove godine.

Ali eto, sad mi je ovaj objasnio da zapravo SDA uvijek mora predstavljati Bosnjake, jer ljudi koji glasaju za druge stranke nisu Bosnjaci. Onda mi je jasno odakle frka.
ultima_palabra

#203 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by ultima_palabra »

Pa Zlatko im može ponuditi neku šansu za povratak u federalnu vladu i javna preduzeća. Tihić ne može. To je ono što njih zanima... kraj priče.

Doduše ima i onaj sramni sporazum, ali ima dosta prepreka da bi se on usvojio.
Diox

#204 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

Opetja033 wrote:
Tihic imao dogovor sa Covicem i Bosicem? Ok. Medjutim kako god da okrenes, sasvim je ocito da im je Zlatko ponudio vise nego SDA. Vidjecemo sta je u pitanju.
Ma bitange iz SDA su nudile glasanje u parlamentu za clanove predsjednistva, da ih parlamentarne stranke biraju, a bitange SDP-SBBIH su im dale Mostar jer tamo upravo OHR nesto mucka i radi protivno daytonskim i vasingtonskim sporazumima i na izricitu stetu Bosnjaka.

Mostar veci ustupak, Zlaja i Fahro bosnjacki ministri, odlucio Dragan.
Last edited by Diox on 23/10/2012 15:17, edited 1 time in total.
Iker C

#205 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Iker C »

SDP na slijedećim izborima neće kandidirati Hrvata za člana Predsjedništva.
Opetja033

#206 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

ultima_palabra wrote:Pa Zlatko im može ponuditi neku šansu za povratak u federalnu vladu i javna preduzeća. Tihić ne može. To je ono što njih zanima... kraj priče.

Npr? Isto tako, interesuje me na kojem ce se nivou vlasti donositi bilo kakve odluke za Mostar? Ukratko, moze li Dom Naroda zaustaviti stetne posljedice. Nisam ekspert za ustavno pravo.
dječak sa šibicama

#207 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by dječak sa šibicama »

Diox wrote:Ne mogu dobiti izbornu jedinicu, jer je to protivno daytonskom sporazumu. Mogu jedino birati clanove predsjednistva u parlamentu, sto oni svi i hoce, kako bi spletkarenjima oni birali clanove predsjednistva, a ne direktno narod.

Opet mogu se kazniti Covic i Ljubic preko stranackog glasanja, preko recimo masovnog bosnjackog glasanja za Lijanovica, pa onda formirati vlast bez Covica i Ljubica na nivou FBIH.
TO!

Sta ima veze sto su mafijaska porodica, i sto ih je HDZ i stvorio :D
Opetja033

#208 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

Diox wrote:
Opetja033 wrote:
Ma bitange iz SDA su nudile glasanje u parlamentu za clanove predsjednistva, da ih parlamentarne stranke biraju, a bitange SDP-SBBIH su im dale Mostar jer tamo upravo OHR nesto mucka i radi protivno daytonskim i vasingtonskim sporazumima i na izricitu stetu Bosnjaka.

Mostar veci ustupak, Zlaja i Fahro bosnjacki ministri, odlucio Dragan.
Opet se ponavljam, medjutim koliko sam upucen (a nisam nesto posebno) - nijedno rijesenje oko Mostara ne moze proci bez pristanka SDA.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#209 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:Pa Zlatko im može ponuditi neku šansu za povratak u federalnu vladu i javna preduzeća. Tihić ne može. To je ono što njih zanima... kraj priče.

ma kakvi sporazumi i ideologije :-) ...sve ostaje na ovom prvom što si napisao povratak Jedi-a u F vladu i javna preduzeća.....svi odnosi stranačkih prvaka se mjere u 5 kpf..nema tu ni ideja ni strategija niti bilo čega drugoga osim FOTELJA!

ps

nema niko dovoljno ruku da se nadhebaju oko Mostara
Diox

#210 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

Alfons Kauders wrote:
Dakle da rezimiramo - 290,000 ljudi koji su 2010 glasali za SDP zapravo nisu Bosnjaci, vec Srbi, Hrvati i ostali...

Ja to tako nisam napisao, medjutim na osnovu slicne spike samo sto su Hrvati, a ne Bosnjaci, Covic pa cak i Puljic su cmizdrili mjesecima kako su preglasani.

I ne, Bosnjaci nisu vecinski izabrali Komsica, nego Srbi i Hrvati iz podrucja gdje su Bosnjaci vecina, Srbi i Bosnjaci sa podrucja gdje su Hrvati vecina i nesto malo Bosnjaka, Hrvata i Srba koji su tradicionalni glasaci SDP-a. Dodjes do cifre da je mogao Komsic dobiti i vise glasova od 350k da se jos malo potrudio.
Alfons Kauders

#211 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

I ja mislim da se sve vrti oko javnih preduzeca... Covic je, sasvim opravdano, insistirao na koaliciji koja bi bila ista na svim nivoima. Na FBiH nivou bi tesko islo, skoro nemoguce, stoga je bio pragmatik i glasao za smjenu.

A sto se tice sporazuma, mislim da ce tesko proci, barem u sadasnjoj formi. Vise mi lici na nesto sto je HDZ morao sklepati da pokaze bazi prije izbora, cisto kao opravdanje za koaliciju s mrskim komunjarama.

I jedni i drugi vrlo dobro znaju da sporazum nece proci bez mase kompromisa, za koje je svakako potrebna i SDA.
citadela

#212 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by citadela »

Alfons Kauders wrote:
Hm, a nesto se pitam... Da su obrnute uloge... Sta li bi Tihic obecao...
Pa poenta i jest u tome sto se to mozes samo pitati. A za Lagumdzijino obecanje i trgovinu ne moras -to cemo uskoro da vidimo.
Alfons Kauders

#213 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

Diox wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja to tako nisam napisao, medjutim na osnovu slicne spike samo sto su Hrvati, a ne Bosnjaci, Covic pa cak i Puljic su cmizdrili mjesecima kako su preglasani.

I ne, Bosnjaci nisu vecinski izabrali Komsica, nego Srbi i Hrvati iz podrucja gdje su Bosnjaci vecina, Srbi i Bosnjaci sa podrucja gdje su Hrvati vecina i nesto malo Bosnjaka, Hrvata i Srba koji su tradicionalni glasaci SDP-a. Dodjes do cifre da je mogao Komsic dobiti i vise glasova od 350k da se jos malo potrudio.
Jesi, jesi, itekako jesi. I jos si pride u vise navrata zakljucio kako SDA, sa 190,000 glasova, ima vise glasova Bosnjaka od SDP i SBB, sa 390,000 glasova. Stoga se ne pravi dalabu, to si sam rekao, vise puta.

A ako fakat mislis da u Sarajevu, Tuzli i Zenici zaista zivi 350,000 Srba i Hrvata, onda se ozbiljno brinem za tvoje zdravlje.
Alfons Kauders

#214 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

citadela wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa poenta i jest u tome sto se to mozes samo pitati. A za Lagumdzijino obecanje i trgovinu ne moras -to cemo uskoro da vidimo.
Pa neka kaze fino Tihic - ja sam obecao to i to, odjebali su me, znaci Lagumdzija je obecao vise.

U cemu je problem, neka fino kaze sta je dogovorio, pa da vidimo onda sta je to dodatno Lagumdzija ponudio.
It_is_a_Leclerc

#215 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by It_is_a_Leclerc »

SDA je smijenila Denisa Bećirevića jer je ustvrdio kako je jedina država na ovim prostorima Bosna i Hercegovina !

Kakav patriotizam ! Bravo Suljo ! :bih: :bih:
JoseMujica

#216 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
citadela wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa neka kaze fino Tihic - ja sam obecao to i to, odjebali su me, znaci Lagumdzija je obecao vise.

U cemu je problem, neka fino kaze sta je dogovorio, pa da vidimo onda sta je to dodatno Lagumdzija ponudio.
evo im ponudio Bećka gratis :lol: :lol: :lol:
Za smjenu glasao 21 poslanik
Smijenjen Denis Bećirović
Shahab

#217 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Shahab »

It_is_a_Leclerc wrote:SDA je smijenila Denisa Bećirevića jer je ustvrdio kako je jedina država na ovim prostorima Bosna i Hercegovina !

Kakav patriotizam ! Bravo Suljo ! :bih: :bih:
Još jedan dokaz kakva je budaletina Tihić i koruptokracija iz predsjedništva SDA...
LouFerrigno

#218 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by LouFerrigno »

Ne razumijem, u redu je kad to Lagumdzija radi, ali kad to SDA radi onda nije?

Svakako zasluzili smo da nas .ebu, neka bude treci enitet, neka se BiH raspadne. Mogu iskreno da kazem da je meni sve sad potpuno svejedno.
Opetja033

#219 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

Upravo tako. Zasto je u redu kada SDP to radi a nije u redu kada isto uradi SDA?

Nisam bio za ovu smjenu nakon jucerasnjih desavanja ali optuzivati SDA zato sto je uradila isto ono sto i SDP jucer (zajedno sa koalicionim partnerima iz SDS-a i HDZ-ova) - je licemjerno.
LouFerrigno

#220 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by LouFerrigno »

Opetja033 wrote:Upravo tako. Zasto je u redu kada SDP to radi a nije u redu kada isto uradi SDA?

Nisam bio za ovu smjenu nakon jucerasnjih desavanja ali optuzivati SDA zato sto je uradila isto ono sto i SDP jucer (zajedno sa koalicionim partnerima iz SDS-a i HDZ-ova) - je licemjerno.
Ma Bosnjaci su stoka, nije bitno jesu li iz SDA ili SDP. Neka sve ode u 3pm, ovu zemlju svakako nismo zasluzili.
Shahab

#221 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Shahab »

LouFerrigno wrote:Ne razumijem, u redu je kad to Lagumdzija radi, ali kad to SDA radi onda nije?

Svakako zasluzili smo da nas .ebu, neka bude treci enitet, neka se BiH raspadne. Mogu iskreno da kazem da je meni sve sad potpuno svejedno.
U slijepoj mržnji da nanesu političkiu štetu SDP-u, nesposobno rukovodstvo SDA donijelo je odluk da smijeni Denisa Bećirevića koji to ničim nije zaslužio...ali poenta je da su u tom izdajničkom aktu za saveznike imali srbočetnike, kojima se Bećirević zamjerio jer je kontinuirano demaskirao njihovu zlikovačku i antibosansku politiku...i to nakon što su jučer i danas doživjeli takvo poniženje i sramotu. To najbolje govori o prirodi i karakteru Tihića i njegove kriminalizirane bande iz vrha SDA...
JoseMujica

#222 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by JoseMujica »

2014 i Zlaju i Tihija treba stići metla..ovo je dnodna :cry:
LouFerrigno

#223 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by LouFerrigno »

Shahab wrote:
LouFerrigno wrote:Ne razumijem, u redu je kad to Lagumdzija radi, ali kad to SDA radi onda nije?

U slijepoj mržnji da nanesu političkiu štetu SDP-u, nesposobno rukovodstvo SDA donijelo je odluk da smijeni Denisa Bećirevića koji to ničim nije zaslužio...ali poenta je da su u tom izdajničkom aktu za saveznike imali srbočetnike, kojima se Bećirević zamjerio jer je kontinuirano demaskirao njihovu zlikovačku i antibosansku politiku...i to nakon što su jučer i danas doživjeli takvo poniženje i sramotu. To najbolje govori o prirodi i karakteru Tihića i njegove kriminalizirane bande iz vrha SDA...
A ono sto je SDP radila jucer je bilo...sta?

Jebo vas i SDP i SDA, I Suljo i Zlatko, i Ahmetovic i Becirovic :dance:
Opetja033

#224 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

Shahab wrote:ali poenta je da su u tom izdajničkom aktu za saveznike imali srbočetnike
Pa i SDP je imao podrsku istih juce. Neki misle da se takve stvari brzo zaboravljaju.
2014 i Zlaju i Tihija treba stići metla..ovo je dnodna
Da se i ja sa tobom slozim jednom po bilo kojem pitanju.
Shahab

#225 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Shahab »

JoseMujica wrote:2014 i Zlaju i Tihija treba stići metla..ovo je dnodna :cry:
Ovako su u ratu maskirani komunisti oficiri JNA u redovima Armije BiH, zavaljivali patriote a posebno su mrzili poštene i obrazovane..Isto je to uradio danas velikosrbinokosovac Tihić žrtvujući Denisa Bećirevića, koji to ničim nije zaslužio. radi se o mladom intelektualcu i patrioti kojega iznimno cijenim...
Post Reply