Dakle da rezimiramo - 290,000 ljudi koji su 2010 glasali za SDP zapravo nisu Bosnjaci, vec Srbi, Hrvati i ostali...Diox wrote:Cek, cek, otkad se to kolega pikaju SDP ruke kao bosnjacke ruke, ako se nisu pikale kod izbora Komsica SDP hrvatske ruke kao hrvatske ruke?Alfons Kauders wrote:
Bojim se da se ne razumijemo kolega. SDP i SBB imaju vise ruku u parlamentu od SDA. Jesu li to srpske ruke, pa se ne pikaju? Ako tako mislis, onda zaista nemamo o cemu vise pricati.
Medjutim, ako se broje, onda molim te da mi objasnis kako je 190,000 glasova SDA vise od 390,000 glasova koje su dobili SDP i SBB? I usput to objasni CIK-u, jer SDP i SBB u PDBiH imaju 12 zastupnika a SDA 7.
Ukratko, koju si matematicku operaciju koristio da sebi dokazes da je 190 vise od 390? Siguran sam da bi se za takve vrsne matematicare otimali na Wall Streetu.
Inace imao je i Komsic 350k glasova Hrvata.
Inace kad ja upotrebljavam matemitku zbrajanja SDP glasova, ja ih ne zbrajam kao bosnjacke glasove ko recimo Covic kad hoce da opravda poraze njegovih kleptomana, nego kao glasove Srba i Hrvata koji su nastanjeni u vecinski bosnjackim sredinama, pa onda glasove mjesanih, pa glasove onih iz grupe "ostali", pa i poneki procenat bosnjackih glasova. Sve u svemu, kad to sve zbrojis, dobijes glasove Zeljka Komsica, ili mislis da ce recimo Srbin iz Sarajeva glasati za Dodika, kojeg kako ono on rece, ne zanima Teheran ili mislis da ce Hrvat i Sarajeva glasati za Covicevu kleptoman ekipu, koja vecinom krade po zapadnoj, tako da rijetko i svracaju u Sarajevo?
Sve u svemu Covicu treba jedna demonstracija kako to izgleda kad Bosnjaci biraju ko ce predstavljati Hrvate ne u BiH, nego u FBIH, pa mu vise nece nikad na um pasti, ne samo optuzivati Bosnjake za sopstvene greske, nego mu nece pasti na um ono sto je uradio jucer i danas.
Od danas u Bosni vazi iskljucivo parlamentarna vecina. Nema vise onog neformalnog kako ga oni zovu "gentlemenskog dogovora" da u vlast ulazi onaj koji ima najvise glasove pojedinog naroda. Ne, od danas vlada isti sistem kao i u svijetu, ko skupi parlamentarnu vecinu on vlada.
Samo su oni koji su glasali za SDA Bosnjaci.
Hvala na objasnjenju, meni sasvim dosta za kraj diskusije.