Dodavanje imena

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#26 Re: Dodavanje imena

Post by Šeherzada »

lamija_SA wrote:A cujte, pa covijek ocigledno ima probleme na poslu zbog imena. E sad mozemo ga mi osuđivati ili ne, ali definitivno mu mi necemo donositi hljeb u kucu.

Pa ako će mu to olakšati život neka doda ime. Svi smo veliki moralisti kada se radi o tuđim životima. Ne kažem ja, treba imati neke principe, ali Boga mi treba imati i posao. Na kraju krajeva možda se čovijek ne poistovjećuje naročito sa sadašnjim imenom i svjedno mu je zvao se Kunto ili Panto.
Panto mi je nekako ljepse :D
Ma sta fali,mene vjestica na metlici prozvala DZaida pa se ne bunim,neki me nekada davno zvase i Nausnica po nepreboljenom ali izgubljenom clanu foruma :D pa se opet ne bunih :D
luciferino

#27 Re: Dodavanje imena

Post by luciferino »

Pito covjek kako ide proceduuura. Nek se zove kako hoce. Moze i sule, i sasha i prmptikovic dzindzo, samo mu ne gine hodanje po sudovima, ganjanje uvjerenja, placanje taksi i tako to.

Sada kada me neko iznervira, samo mu pozelim trcanje od saltera do saltera i interakciju s tetama.
lamija_SA

#28 Re: Dodavanje imena

Post by lamija_SA »

luciferino wrote:Pito covjek kako ide proceduuura. Nek se zove kako hoce. Moze i sule, i sasha i prmptikovic dzindzo, samo mu ne gine hodanje po sudovima, ganjanje uvjerenja, placanje taksi i tako to.

Sada kada me neko iznervira, samo mu pozelim trcanje od saltera do saltera i interakciju s tetama.
Najjaca kletva...dabogda ganjo papire... :lol:
burekodsira

#29 Re: Dodavanje imena

Post by burekodsira »

to garant ode u pjevace pa treba umjetnicko ime :D
shalaedin

#30 Re: Dodavanje imena

Post by shalaedin »

StupskaBitanga wrote:kakva je kod nas procedura dodavanje jos jednog imena na postojece ime
posto mi je jedan prijatelj iz dijaspore zeli to uraditi kad dodje u sarajevo pa me je interesovalo
Odes u neku od opstina i kazes hocu da dodam ili promjenim ime... i sve to platis sa formularima oko 8 maraka malo mozda jace i uzmes sebi jos jedno ime...
nesvjesna

#31 Re: Dodavanje imena

Post by nesvjesna »

jah. tako radovan postane dragan david :lol: :lol: izvinite, morala sam :D
StupskaBitanga

#32 Re: Dodavanje imena

Post by StupskaBitanga »

auuu vi mene niste skontali
on hoce samo da doda sasha jer samo sulejman mu stvara probleme u poslu u kojem se bavi
ugl on ce ostati musliman nece mjenjati vjeru samo ce ime dodati
Neelix

#33 Re: Dodavanje imena

Post by Neelix »

semir ceric koke :lol:
Madame de Pompadour

#34 Re: Dodavanje imena

Post by Madame de Pompadour »

lamija_SA wrote:A cujte, pa covijek ocigledno ima probleme na poslu zbog imena. E sad mozemo ga mi osuđivati ili ne, ali definitivno mu mi necemo donositi hljeb u kucu.

Pa ako će mu to olakšati život neka doda ime. Svi smo veliki moralisti kada se radi o tuđim životima. Ne kažem ja, treba imati neke principe, ali Boga mi treba imati i posao. Na kraju krajeva možda se čovijek ne poistovjećuje naročito sa sadašnjim imenom i svjedno mu je zvao se Kunto ili Panto.
Nema covjek problema sa imenom vec sa samim sobom:) :D
ludacha

#35 Re: Dodavanje imena

Post by ludacha »

e stvarno ste seljaci. meščini da je čovjek prvo vas trebao pitati za savjet i moguću dijagnozu, naravno i za eventualne prijedloge imena i ostalih promjena koje možda nije mislio učiniti..

ja zaista ne znam ništa o postupku dodavanja, ali te ne košta ništa otiću u općinu ili u matični ured pa pitati.
mofo33

#36 Re: Dodavanje imena

Post by mofo33 »

ludacha wrote: ja zaista ne znam ništa o postupku dodavanja, ali te ne košta ništa otiću u općinu ili u matični ured pa pitati.
mog'o je i on uraditi to isto :razz:
za prijatelja mu :lol: sashu-sulejmana
zgembo_sa

#37 Re: Dodavanje imena

Post by zgembo_sa »

Sto bezveze da se pegla promjenom imena, samo nek okaci krst na vrat i nema problema :D
BarbaDue

#38 Re: Dodavanje imena

Post by BarbaDue »

Pravo neka promjeni i prezime, kad se vec muci, a bog dao ima ih sada aktuelnih... :lol:
I jos da mu neko dobrovoljno promjeni "licni opis" i nema da brine... :lol: :lol: poso ce da mu cvjeta!
Ma nema ovo nigdje, Bosanac ce majku da proda za lovu :x
Komanc

#39 Re: Dodavanje imena

Post by Komanc »

cyprus wrote:Ja sam prije 2,5 godine uradio suprotan postupak od tvog prijatelja. Ja sam naime imo službeno 2 imena, a odlučio sam da ostavim jedno. Sad ja sam vazda mrzio to peglanje za formularima i papirima, pa mogu ti reći da i nisam baš zapamtio šta sam sve vadio i gdje sve bio, al ti mogu reći da je trajalo oko mjesec dana. Mislim da sam glavninu posla vršio u CIPS-u u vezi promjene lične karte.

hmm , promjena imena ili dodavanje jos jednog imena, ili oduzimanje
drugog istoga moze uticati na tvoju buducnost buraz...

ime je veoma bitno , zato ga treba pazljivo odabrat, jer ono sa sobom nosi i oderedjenu energiju koja ce nas pratit cijeloga zivota, nadam se da si pametan potez povukao kad si se odrekao jednoga od dva imena.

latini kazu... ime je znamen... i to je istina.
Air Ramiz

#40 Re: Dodavanje imena

Post by Air Ramiz »

A šta ćemo sa Draganom Davidom Dabiće on ima tri imena :mrgreen: moš mislit koja je to energija :D
BarbaDue

#41 Re: Dodavanje imena

Post by BarbaDue »

A šta ćemo sa Draganom Davidom Dabiće on ima tri imena :mrgreen: moš mislit koja je to energija :D
Ne treba se za njega da se puno sikiramo, ima ko ce o njemu da se sikira! :bih:
scooter21ba

#42 Re: Dodavanje imena

Post by scooter21ba »

StupskaBitanga wrote:Njegovo ime je Sulejman i sada hocee da doda Sasha jer ima strasno problema sa imenaom a bavi se nekakvim biznisom
pa tamo bi se predstavljao kao sasha a ovdje sulejman
pa zato
nek pocne poslovati u turskoj :D
drmadzija

#43 Re: Dodavanje imena

Post by drmadzija »

shalaedin wrote:Odes u neku od opstina i kazes hocu da dodam ili promjenim ime... i sve to platis sa formularima oko 8 maraka malo mozda jace i uzmes sebi jos jedno ime...

Reci tom Sulji da ima covjek koji prodaje imena po KM 3.99, a ako bude jedan od prvih 100 narucitelja dobije i nadimak besplatno. A za 8 maraka moze promjenit ime sebi, zeni i punici. Iznenadi ih za rodjendan.
lamija_SA

#44 Re: Dodavanje imena

Post by lamija_SA »

Pojedini komentari su suvišni, nimalo praktični i donekle čak uvredljivi.
Daj popustite čovjeka sa svojim moralnim pridikama. Ako imate kakav praktičan savjet, javite se.
kockica_kockica

#45 Re: Dodavanje imena

Post by kockica_kockica »

Rekla bih da su pojedini komentari uvredljivi za covjeka koji je trazio savjet... ako mu ne znate dati savjet onda bolje sutite... covjek zeli dodati jos jedno ime, big deal... popustite ga...
scooter21ba

#46 Re: Dodavanje imena

Post by scooter21ba »

rekao bih da poslije datog tacnog odgovora ne fali nista malo okrenuti na zezanje cisto da se popravi dan
mofo33

#47 Re: Dodavanje imena

Post by mofo33 »

kockica_kockica wrote:Rekla bih da su pojedini komentari uvredljivi za covjeka koji je trazio savjet... ako mu ne znate dati savjet onda bolje sutite... covjek zeli dodati jos jedno ime, big deal... popustite ga...
eh, pa za savjet... dobio ga je :lol:
Post Reply