DanteX wrote:dale cooper wrote:DanteX wrote:Aaaah, a fellow whovian
Pratim tu seriju. I to mi je ujedno najdraža serija.
Najdraži doktor mi je deseti doktor, pa 11-ti, pa 9-ti. Šta se tiće saputnica, prvo Rose pa onda Clara. Ostale su mi tu negdje, ali mogao bih i Donnu izdvojiti. Šta se tiče novog doktora, on je 13-ti doktor, ali novi doktor novog ciklusa. Znači, da možemo očekivati još 11 novih doktora. Šta je dobro ili loše, jer jedva čekam da čujem njegovo pravo ime i nadao sam se tome u zadnjoj sezoni. Ali ništa od toga

Ah, David Tennant.

I meni. Rose je definitivno najdraza saputnica, iako sam slab i na Amy Pond, koja
jeste istini za volju bila nesto kao eye-candy i fangirl, ali je imala dobrih momenata. A i slatka je
crvenokosa, budimo realni.

Ali Rose je nesto posebno, obicna djevojka iz susjedstva koja se nasla
u nevjerovatnoj situaciji i postala andjeo i savjest doktora u teskim momentima.
Od ovih antagonista su mi najjaci (i najstrasniji) weeping angels.

Daleci su mi...simpaticni.
Posebno kada pocnu vristati EXTERMINATE!!!!
Da, producenti su (barem zasada) uspjeli prevazici taj problem sa "samo" 12 regeneracija (koja ukljucuje i
odlicnog "ratnog doktora" ). I Peter Capaldi bio mogao biti jos jedan odlican doktor, stariji i mozda malo
namcorastiji i mracniji nego prethodnici. I Stephen Moffat je najavio promjenu prica u tom smjeru.
Da, da... Amy Pond...slab sam na riđokose cure, ali ipak mi je Rose draža
Šta se tiče neprijatelja, najdraži su mi Daleksi. Volim njihov glas, onda Cybermeni. Poslije šta nadođe. Ali Daleksi su zapravo Doktorovi neprijatelji broj 1. Ipak su oni razlog za nestanak Galifreya. Šta se tiče novog doktora, Capaldi će biti mračan. Vidi mu se to u očima. Bit će i hladnokrvan, ali će mu Clara biti savjest, garantujem ti. Jedva čekam nove epizode
Sigurno si gledao zadnji special tj. godišnjicu serije

Daleci su kao mali metalni nacisti, volim vecinu epizoda sa njima.

A glas je fenomenalan, ima na youtubeu
intervju sa frajerom koji im posuduje glas, super lik.
Definitivno, Daleci su glavni antagonisti serije, na drugom mjestu je mislim The Master, iako ga nema
u toliko epizoda kao recimo Cybermena, ali njegovo i ime Daleca uvijek izazivaju strah i bijes u Doctoru.
Jesam, to sam odgledao neki dan na kraju. Fino spojena prica u kojoj su se povezali neke niti koje su
dugo visile, vezano za vremenski rat, nestanak Galifreya i unistenju svih Daleca, kao i Doctorova uloga
u svim tim dogadajima. I Bozicni specijal je bio dobar i emotivan, bio sam gotovo na rubu suza (nije
me sram priznati

) na kraju epizode i oprostajnih rijeci 11-tog Doctora.
“I will not forget one line of this, not one day, I swear. I will always remember when The Doctor was me.”