Dobrovoljačka ulica

Post Reply
mahalas505

#126 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by mahalas505 »

fantom slobode wrote:
Woody wrote:
Dokle je došlo da nam agresori pojašnjavaju... :thumbup: nego Trocadero,kad će ta piva? Vidiš da sam "izopćen" iz kruga branitelja i da me proglašavaju saradnikom tebe i tvojih četalja.Pa kad je tako,red je da popijemo koju i da se upoznamo,u sljedećem sranju ionako sam "fikretovac". :bih:
A, što i mene ne zovete na pivu? Doduše, ja ne pijem alkohol, ali ću vam se rado pridružiti čašom šerbeta, a može i kabeza. A ovakav kakav sam (a naopak) ne smeta mi kad neko pored mene pije. Ali, smeta mi do pičke materine kad neko pored mene SERE pa bih rađe sa vama sjeo :lol:

Ili da se vidimo u sljedećem ratu? Kako god hoćete, ali znajte da ako budete dobri, neću nositi svoj crni rokovnik. Jer, ko zna, možda se obojica nađete u njemu, pa će mi biti žao ;-)
Ma to je stvarni svijet, popij ti pivu, mojne ljude farbat i lagat i u stvarnosti. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne znam kako ces u buducnosti, vidim da ti nosas taj notes jos....sto si ga i u ratu koristio dok si se u samostalnoj grupi razracunavao sa petokolonasima.

Nego pametni ljudi imaju i dobre primjedbe, pa sad ne znam, mozda bolje da se licno prijavis, prije nego sto ti dodju na vrata....a zapao si im za oko....imas notes.

Kukanjac, Tuzilastvo BiH i Tuzilastvo u Haagu su utvrdili 6-7 poginulih cetnika u Dobrovoljackoj, a ti, strasni @woody :lol: :lol: :lol: tvrdis da ih je bilo 14+8. Ako je to istina "moj" jadni @woody ne shvatas da jedino direktni izvrsitelji tog zlocina mogu da imaju bolje podatke od onih gore navedenih. Ne svjedoci ili slucajni prolaznici jer bi u ove 21 godine bilo sve to otkriveno pomocu njih. Samo direktni izvrsioci zlocina i jadni @woody strasni u zelji da okrivi Armiju i MUP BiH " svi smo isto krivi " ne samo da si priznao zlostavljanje, pljacku i progon civila (to ono prije kad si propustao kroz sake) priznao je i jedan od najtezih oblika ratnih zlocina: ubistvo zarobljenika.

Jesi vidio sto ljudi svasta primjete...

Mislim da ti nece pomoci da nestanes sa foruma, da zamolis moderaciju da te vise ovdje nema...malo je kasno u slucaju da govoris istinu. Samo te laz spasava... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mislim da ce i moderacija izaci u susret organima koji im se obrate. E sad ti vidi...da li ti se isplati da demantujes...sta ces i kud ces :lol: :lol: :lol:

A ja bi ti predlozio da popijes jednu pivu prije toga ili vise njih da skupis hrabrosti....i ne vjerujem da su ovi sto bi ti sa njima za stolom sjedio, bas raspolozeni da te prime u drustvo. Kad malo bolje razmisle...velike su sanse da te odvoje od tvog notesa, pa ih neces stici zapisati...Opet naglasavas da ljudima bude zao kad se nadju u njemu...:smilekojipovraca:
Bolje mu je da ga zapali :D .
fantom slobode

#127 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by fantom slobode »

Upravo woody i njegov haver nedobrovoljac citaju...

Kojim putem krenuti, koju poruku poslati... :lol: :lol: :lol: :lol:
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#128 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by Woody »

Evo, ovim putem (...Što da napišem? Koju mis'o da turim?)

Piši 'vako: Joj, @fantom slobode što si me prepao. Pa, jebo te ne bih nikada drugačije ni vidio taj Den Haag. Šta da radim sad, da l' da otvorim ordinaciju za lječenje alternativnom medicinom? Al' haj' ako i taj Hag bude trebao ;-)

Haj', živ ti meni bio:

Image
fantom slobode

#129 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by fantom slobode »

samo sto on nije partizanski kurir...

:lol: :lol: :lol: :lol:

on je sa notesom...upss...
Nekako s proljeća

#130 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by Nekako s proljeća »

Woody wrote:Eh, odlično si me napomenuo @nekako s proljeća:

Kako sad ovo? U SR BiH 145 pripadnika HV-a i MUP-a RH, koji ratno djeluju na teritoriju te iste SR BiH? Ali, nemoj dalje @Chmoljo će nas opet ružiti ;-)
Image
fantom slobode

#131 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by fantom slobode »

Woody wrote:Evo, ovim putem (...Što da napišem? Koju mis'o da turim?)

Piši 'vako: Joj, @fantom slobode što si me prepao. Pa, jebo te ne bih nikada drugačije ni vidio taj Den Haag. Šta da radim sad, da l' da otvorim ordinaciju za lječenje alternativnom medicinom? Al' haj' ako i taj Hag bude trebao ;-)

Haj', živ ti meni bio:
Ma ti si strasan kad si u grupi...i sa nenaoruzanim... :lol: :lol: :lol: :lol:

A turio si ga sam sebi, kad malo bolje razmislis...pod uslovom da dobacis.... :lol: :lol: :lol: :lol: Nego usput, kakav Hag...nemoj sebi da dizes cijenu, ima kod nas dovoljno dobrih akomodacija za tebe....cuj Hag... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ostankom ovdje i svojim duzim prisustvom samo potvrdjujes svoje prazne lazi...a tvoj nestanak znaci da su te kontaktirali... :lol: :lol: :lol: :lol: i ustanovili da si pravi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: YES!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Svaka igra svaka dobija (po zasluzi) :lol: :lol: :lol: :lol: Mahanje prsticima tebi...dirigovano si se javio :lol: :lol: :lol: :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#132 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by japin_mutapi »

Image

evo na brzinu

2 maj 1992 godine
žuto: pravac napada jna
crveno: rasksnica i tramvajaska stanica skenderija - mjesto gdje su izginuli niški specijalci i napravljene slike tramvaja u plamenu
ljubičasto: zgrada predsjedništva republike bih i cilj agresorskog napada

3 maj 1992 godine
zeleno: komanda 2. vojne oblasti - komandant general kukanjac
plavo: dobrovoljačka ulica i pravac izvlačenja jna iz komande - mjesto zločina koji se nije dogodio i izmišljenih nedužnih žrtava

sve ispravke eventualnih grešaka dodatna objašnjenja i detalji su dobrodošli i biće od velike koristi
Nekako s proljeća

#133 Re: Dobrovoljačka ulica

Iseljavanje Komande 2 Vojne oblasti na Bistriku kroz Dobrovoljačku i ''2 i 3 Maj 1992 '' su dva različita ratna događaja.
Nekako s proljeća

#134 Re: Dobrovoljačka ulica

gurabija78

#135 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by gurabija78 »

Nedobrovoljac wrote:
japin_mutapi wrote:Image

evo na brzinu

2 maj 1992 godine
crveno: rasksnica i tramvajaska stanica skenderija - mjesto gdje su izginuli niški specijalci i napravljene slike tramvaja u plamenu

3 maj 1992 godine
plavo: dobrovoljačka ulica i pravac izvlačenja jna iz komande - mjesto zločina koji se nije dogodio i izmišljenih nedužnih žrtava

sve ispravke eventualnih grešaka dodatna objašnjenja i detalji su dobrodošli i biće od velike koristi
Ja što volite napisati da su izginuli niški specijalci!
Nisu izginuli niški specijalci!
a ko je izginuo, i mozda je bolje pitanje, zasto? gdje su krenuli i sa kakvim namjerama?
goran16v

#136 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by goran16v »

frkenzi wrote:

Deder reci kojom bojom si oznacio Mornaricke foke i nosac aviona u Miljackoj?
Za ove kloceve sto su krenuli preko mosta i iz Doma JNA Adem Jez i kompanija su bili i mornaricke foke, i USS Nimitz, i Specnaz i SAS i Mosad....
LBVIEW

#137 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by LBVIEW »

gurabija78 wrote:
Nedobrovoljac wrote:

evo na brzinu

2 maj 1992 godine

3 maj 1992 godine

a ko je izginuo, i mozda je bolje pitanje, zasto? gdje su krenuli i sa kakvim namjerama?
Kakvo je to pitanje? :oops: Doticni su samo spasavali nejac-golobrade mladice JNA -koji,kako rece Kukanjac(ja indikativnog prezimena hebo te :D ) zvani mali mrav, ni mrava zgazili nebi a kamoli snajperima ubijali gradane Sarajeva. A i sami specijalci su bili golobradi i nejac, nego sta. Vidi se da za Zenevsku Konvenciju nikad cuo nisi, po istoj je izricito zabranjeno pucati na 'rabre srpske vojnike koji su po default-u nejac, u suprotnom automatski postajes ratni zlocinac.Ako ne vjerujes, pitaj onog Woody-ja gore ,on je isao od stratista do stratista nejaci i sve fino zapisivao, naravno kad nije bio zauzet "propustanjem kroz sake". :D
LBVIEW

#138 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by LBVIEW »

Nedobrovoljac wrote:

evo na brzinu

2 maj 1992 godine

3 maj 1992 godine

Ma nije ni bitno ko su, bitno je da su ispusili. :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#139 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by japin_mutapi »

Nedobrovoljac wrote:Ja što volite napisati da su izginuli niški specijalci!
izginuli su i pripadnici diverzantskog odreda zaštitnog puka 2. vojne oblasti jna i njihov komandant major labudović
fantom slobode

#140 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by fantom slobode »

LBVIEW wrote:
gurabija78 wrote:
Kakvo je to pitanje? :oops: Doticni su samo spasavali nejac-golobrade mladice JNA -koji,kako rece Kukanjac(ja indikativnog prezimena hebo te :D ) zvani mali mrav, ni mrava zgazili nebi a kamoli snajperima ubijali gradane Sarajeva. A i sami specijalci su bili golobradi i nejac, nego sta. Vidi se da za Zenevsku Konvenciju nikad cuo nisi, po istoj je izricito zabranjeno pucati na 'rabre srpske vojnike koji su po default-u nejac, u suprotnom automatski postajes ratni zlocinac.Ako ne vjerujes, pitaj onog Woody-ja gore ,on je isao od stratista do stratista nejaci i sve fino zapisivao, naravno kad nije bio zauzet "propustanjem kroz sake". :D
A i pozuri...posto je woody jos malo sa nama... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PM72

#141 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by PM72 »

Fantom,

važi li ovo i za tebe?
Savjet, nemoj da se osjecas jednim od najmjerodavnijim, ako te ne placaju za to.
Mislim,natovario si se čovjeku na leđa.Kao da si plaćen.

Gojeni H,

Iz tvog nick-a mogu se izvesti mnoge smiješne ili bezobrazne stvari pa to ne radim.Nemoj se praviti lud kad to nisi.A nisam ni ja. :thumbup:
LBVIEW

#142 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by LBVIEW »

fantom slobode wrote:
LBVIEW wrote:
gurabija78 wrote:
A i pozuri...posto je woody jos malo sa nama... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nije valjda zbog onog "propustanja kroz sake"? :D Pomislih na trenutak kako je to sve fino kompenzirano jal' notesom jal' kamerom(pa obradeno u "Movie Maker-u" :D te postavljeno na Youtube)- sva stratista gdje stradala 'rabra srpska vojska, u prijevodu nejac, dokumentirana su nesebicnim zalaganjem ovog humaniste, covjekoljupca i pravednika, ciji su preci nekoc ustali jal' za kralja i otadzbinu jal' za Antu sto mu pozdrav bjese uzignuta ruka u visini kukuruza. :D
Predlazem proglasenje dana zalosti na ovom podforumu ako je istina to sto govoris- odavno se kako u virtualnom tako i u "stvarnom" svijetu nije pojavio tako plemenit i pravedan pojedinac s kamerom na ramenu i notesom, i to crnim u ruci. :(
fantom slobode

#143 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by fantom slobode »

PM72 wrote:Fantom,

važi li ovo i za tebe?
Savjet, nemoj da se osjecas jednim od najmjerodavnijim, ako te ne placaju za to.
Mislim,natovario si se čovjeku na leđa.Kao da si plaćen.
Pa red je prvo ti da kazes da li te placaju, zar ne!

...a neko ko je propustao ljude kroz ruke koji se ne mogu braniti nije covjek. ima zato clan. To je sam izjavio. Ili se ti ne slazes sa mnom? Smatras li takve ljudima?

Cak ti je htio za sto sjesti i spomenuo svoj crni notes :lol: :lol: :lol: A za dodatnih 8 za koje on zna...uuuuuu...strasno...laz ili istina...lose po njega. Ovo drugo jos gore. Napisah vec gore.

Ja ti skrenuh paznju na tvoje komentare, da malo razmislis, ali eto izgleda da nije urodilo plodom...vaznija je sujeta. Ili lova.
PM72

#144 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by PM72 »

...a neko ko je propustao ljude kroz ruke koji se ne mogu braniti nije covjek. ima zato clan. To je sam izjavio. Ili se ti ne slazes sa mnom? Smatras li takve ljudima?

Cak ti je htio za sto sjesti i spomenuo svoj crni notes :lol: :lol: :lol: A za dodatnih 8 za koje on zna...uuuuuu...strasno...laz ili istina...lose po njega. Ovo drugo jos gore. Napisah vec gore.

Ja ti skrenuh paznju na tvoje komentare, da malo razmislis, ali eto izgleda da nije urodilo plodom...vaznija je sujeta. Ili lova.
Besposlen pop i kobile krsti.Pa tako i ti.Ispituješ,optužuješ,presuđuješ,naređuješ...ko si? Vidiš da si uspio u dvije stvari.Razjebati temu i posvađati se sa onima sa koji su branili ovaj jad od grada i zemlje.Spusti loptu...
fantom slobode

#145 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by fantom slobode »

PM72 wrote:

Besposlen pop i kobile krsti.Pa tako i ti.Ispituješ,optužuješ,presuđuješ,naređuješ...ko si? Vidiš da si uspio u dvije stvari.Razjebati temu i posvađati se sa onima sa koji su branili ovaj jad od grada i zemlje.Spusti loptu...
ne znam stvarno ovo za popove i kobile...ta je iz tvog kraja...kod nas auta vecinom. Ima nesto i motora.
Nista ja ne ispitujem i ostalo...ja primjecujem. A primjeti li ti?

Mislim da je duznost svakog gradjanina da ukaze na takve. Nije im mjesto medju nama. Temu ne razjebajem... ni s kim se ne svadjam, branih i ja ovaj grad....samo ti prestani pimplat loptu, pa ce se sama spustiti na zemlju...to ti je usljed gravitacije.

Nego sta ces...da li da ti sjedne za sto ili ne? I procita li gore, evo boldirah...bas me interesuje tvoje cijenjeno misljenje.

A da ti nisi poslije rata postao kakav advokat, tako mi nekako djelujes...mislim oni dobro zaradjuju, ali eto....
PM72

#146 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by PM72 »

Pa da ti odgovorim.Ti si kao gradska raja - zar ne? Mi ostali smo papci i došlje?Ako neko koristi kinesku uzrečicu ne mora biti iz Šangaja - majka mu stara.Uči malo,čitaj,širi znanja pa ćeš i ti postati advokat i nećeš gledati ljude oko sebe kao papke a zaboravljaš odakle su tvoji šljegli.Osim ako nisi od Merhemića.Onda halali. :wink:

Ja mogu sjesti sa svima.Popiti pivu,sok,šerbe ili kahvu.Sjeo bih i sa Krajišnikom,on je mudar čovo a kamoli sa našim Woodijem. Sjesti sa budalom je danguba.Dobiju te na iskustvo.

A za tvoju informaciju,zarađujem solidno.I redovno što je najvažnije.
madner

#147 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by madner »

Samo jedna mala primjedba, da je pobijeno 2 ili 500 vojnika iz kolone ne bi bio zlocin.
Ni jedna sud se nije bavio brojem poginulim, nego je pitanje bilo da li su legitiman cilj (jesu).
fantom slobode

#148 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by fantom slobode »

PM72 wrote:Pa da ti odgovorim.Ti si kao gradska raja - zar ne? Mi ostali smo papci i došlje?Ako neko koristi kinesku uzrečicu ne mora biti iz Šangaja - majka mu stara.Uči malo,čitaj,širi znanja pa ćeš i ti postati advokat i nećeš gledati ljude oko sebe kao papke a zaboravljaš odakle su tvoji šljegli.Osim ako nisi od Merhemića.Onda halali. :wink:

Ja mogu sjesti sa svima.Popiti pivu,sok,šerbe ili kahvu.Sjeo bih i sa Krajišnikom,on je mudar čovo a kamoli sa našim Woodijem. Sjesti sa budalom je danguba.Dobiju te na iskustvo.

A za tvoju informaciju,zarađujem solidno.I redovno što je najvažnije.
imas pp kad zelis da nesto privatno da prokomentarises... Ma vidim ja da bi ti sa svakim sjeo...ne znam da li si cuo Nikola Koljevic, koji je bio mnogo mudriji od ovog tvog jednoobrvanera, niko u Dejtonu nije htio da mu se obrati, koliko god je on trcao za svojim starim kolegama... (a slucajno od osobe koja je Momcilu predavala u srednjoj skoli ne cuh da mu je pamet i mudrost bile glavne osobine, mislim cisto da znas), on je vise volio da mu dodje do izrazaja ona mracna strana karaktera...zato je i odlezao koliko je odlezao, a trebao je i vise.

Opet mi ne odgovori na boldirano...je li to covjek koji propusta ljude koji se ne mogu braniti kroz ruke ? (a ima i crni notes u kojem tako pribiljezi neke, kad mu se ne svide) I treba li se za to odgovarati...

Ma gdje nestade sva tvoja prijaznost...ti valjda samo prijazno sa neprijateljem...

E neka dobro je da zaradjujes solidno...ni ja se ne bunim, cudno zar ne, kad toliko ljudi eto lose zivi...Jugo 45....
LBVIEW

#149 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by LBVIEW »

madner wrote:Samo jedna mala primjedba, da je pobijeno 2 ili 500 vojnika iz kolone ne bi bio zlocin.
Ni jedna sud se nije bavio brojem poginulim, nego je pitanje bilo da li su legitiman cilj (jesu).
:thumbup:

To su im ljudi rekli i u Engleskoj i u Austriji , al' kako Cane rece :"lobotomija jedini nacin zivljenja." :D
A zaliti se mogu samo Deneralstabu koji ih je navukao kao levate da "oslobadaju" Sarajevo od Sarajlija.
Gojeni H

#150 Re: Dobrovoljačka ulica

Post by Gojeni H »

PM72 wrote: Gojeni H,

Iz tvog nick-a mogu se izvesti mnoge smiješne ili bezobrazne stvari pa to ne radim.Nemoj se praviti lud kad to nisi.A nisam ni ja. :thumbup:
Puskomitraljezac

Pa drug zajebavaj me, nismo na dzenazi. Nisam te nikad uvrijedio niti cu, a da se volim nekad zafrkavat' ... volim.
A i nicka sto se tice, jes' kad cuo za Gojenog Halila, jebo te epska narodna pjesma. :D
Post Reply