"Zastupnici Kantonalne Skupštine među kojima dvojica Zlatnih ljiljana, jedan RVI i sin poginulog narodnog heroja zatražili su pojašnjenje izjave Gradonačelnika Behmena da su "oni nacionalisti", na što je zastupnik SDP-a Svetozar Pudarić izjavio da: "čestita Gradonačelniku" a zatim konstatovao da „članovi nacionalističkih stranka SDA i Stranke za BiH nisu niti građani niti branitelji Sarajeva".Nakon izjave Svetozara Pudarića kojom je uvrijedio hiljade patriota, članovi SDA i SBiH zatražili su prekid sjednice Skupštine Kantona..."
http://www.kns.ba/s/index.php?option=co ... &Itemid=42
DOBROVOLJAČKA - SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
-
zimomor
#51 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Sjeca li se iko kako su ga kolege "patriote" napale u kantonalnoj skupstini prije nekoliko mjeseci?!?
-
nelo
#52 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
gledao snimak i cini mi se sljedece:
-svetozaru svaka cast i covjek je dao 100% svojih mogucnosti, i zaista je upucen u vecinu detalja, na kraju krajeva sam je sjedio u zgradi prekoputa dok se radnja odvija 2.maja...
-ali novinarka, koja uopste nije upucena, cak je mnogo reci i obavijestena u doticne slucajeve dobrovoljacka a baska 2. maj par dana ranije, tako vjesto dekoncentrise svetozara svojim upadicama i nebulozama, da on na kraju ipak ostaje poprilicno nedorecen i istina se gura po strani. ovo je zaista pokazatelj kako medij moze biti najjace oruzje jer vecini poprilicno "subjektivnih" srba ce ovaj razgovor ostati u sjecanju kako je ona njihova plavka "razvalila" nekog sarajliju koji je ucestvovao u zlocinu u dobrovoljackoj "kud trajvan ide".
Eh sad kad pogledamo objektivno, u ovako ozbiljnoj političkoj kontakt emisiji da se desi greška gdje urednik ne zna da gura kao dokaz snimke koji uopste nisu autenticni, jasno je kakvo je novinarstvo i kod nas, a bogme i sire, i koliko smo zglajzali.
na kraju opet je receno da je dobrovoljacka "jos gora" od ovoga i to ošlo u eter.......da gleda 5 miliona srbijanaca i ostalih.
i pojo vuk magarca.....
-svetozaru svaka cast i covjek je dao 100% svojih mogucnosti, i zaista je upucen u vecinu detalja, na kraju krajeva sam je sjedio u zgradi prekoputa dok se radnja odvija 2.maja...
-ali novinarka, koja uopste nije upucena, cak je mnogo reci i obavijestena u doticne slucajeve dobrovoljacka a baska 2. maj par dana ranije, tako vjesto dekoncentrise svetozara svojim upadicama i nebulozama, da on na kraju ipak ostaje poprilicno nedorecen i istina se gura po strani. ovo je zaista pokazatelj kako medij moze biti najjace oruzje jer vecini poprilicno "subjektivnih" srba ce ovaj razgovor ostati u sjecanju kako je ona njihova plavka "razvalila" nekog sarajliju koji je ucestvovao u zlocinu u dobrovoljackoj "kud trajvan ide".
Eh sad kad pogledamo objektivno, u ovako ozbiljnoj političkoj kontakt emisiji da se desi greška gdje urednik ne zna da gura kao dokaz snimke koji uopste nisu autenticni, jasno je kakvo je novinarstvo i kod nas, a bogme i sire, i koliko smo zglajzali.
na kraju opet je receno da je dobrovoljacka "jos gora" od ovoga i to ošlo u eter.......da gleda 5 miliona srbijanaca i ostalih.
i pojo vuk magarca.....
- Šeha
#53 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Mene je najvise zacudilo da ga niko u studiju ne prozva alijinim srbinom.

- nokia6170
#54 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
mislis Bakirov Srbin, Alija je umroŠeha wrote:Mene je najvise zacudilo da ga niko u studiju ne prozva alijinim srbinom.![]()
- ZZZlica
#55 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Ne, @Šeha je u pravu (mislim da ipak nema Srbina koji bi stao uz Bakira),
Srbe koji su "ostali" (koji glup izraz) u Sarajevu, republikosrpskanci zovu
ili Alijinim Srbima ili Federalcima
- Toffee karamela
#56 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Pa šta je ovo jarane? Ja mislila ti se šališ a ono stvarno samo 10 puta se može skinut?Fair Life wrote:Svetozar Pudaric (Emisija) - stotinjak Mb
http://rapidshare.com/files/238103644/S ... c.flv.html
Sad pozurite jer...
... Your file has been saved and can now be downloaded 10 times.
It will be deleted after 90 days without download.
Dajte ljudi ponovo, vi pohlepnici jedni što ste ga skinuli, ripajte ga i stavite.
- nokia6170
#57 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Pa RS "pravi" Srbi federalne Srbe ne smatraju uopste ljudima, vec izmetom vlastitog roda i potrosnom izdajnickom robom...a posto ih smatraju stvarima-objektima, a ne ljudskim bicima, onda se stvari nasljedjuju...ako su bili Alijini Srbi, onda su danas po pravu nasljedjivanja Bakirovi Srbi.ZZZlica wrote:Ne, @Šeha je u pravu (mislim da ipak nema Srbina koji bi stao uz Bakira),
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#58 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
ZZZlica wrote:Ne, @Šeha je u pravu (mislim da ipak nema Srbina koji bi stao uz Bakira),
jel misliš na kokoŠare
Sveeeetoooooo imaš od mene 10 kila Kruške
- TarikSA
#59 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Svetozare SVAKA TI CAST....medjutim ono sto meni nije jasno u vezi ove famozne Dobrovoljacke ulice je to....kako se moze porediti ubijanje (ako je bilo uopste) vojnika naglasavam VOJNIKA JNA (cije su kolege na brdima) i ubijanje sa brda obicnog naroda...tj kako se moze zvati ratni zlocin ubijanje vojnika...pa to je rat...nemamo sta kome suditi...
- HAL9000
#60 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Evo ga...bez ograničenja.Toffee karamela wrote:Pa šta je ovo jarane? Ja mislila ti se šališ a ono stvarno samo 10 puta se može skinut?Fair Life wrote:Svetozar Pudaric (Emisija) - stotinjak Mb
http://rapidshare.com/files/238103644/S ... c.flv.html
Sad pozurite jer...
... Your file has been saved and can now be downloaded 10 times.
It will be deleted after 90 days without download.
Dajte ljudi ponovo, vi pohlepnici jedni što ste ga skinuli, ripajte ga i stavite.
http://rapidshare.com/files/238239638/Upitnik.flv
- lopta
#61 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Fino, fino, ti si nam idol, heroj iz ulice, a oni sto si ih gledao iz tog podruma, koji su taj dan ginuli i branili su talibani, ubice, koljaci, oni koji su etnicki ocistili Sarajevo.Luter wrote: Lično sam bio u neposrednoj blizini u prostorijama SDP-a i sve gledao.
Bolje da si se uhvatio puske taj dan, mozda bi manje tih ''talibana'' izginulo.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#62 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Danas, RADIO FBiH U 18:00 PRIKAZUJE:
Radio - ring, emisija o Dobrovoljačkoj ulici 1992.
Urednica Ermina Jaliman
Novinar voditelj: Đuro Kozar
Gosti: Jovan Divjak, general, dr.Ivo Komšić,
Janko Velimirović - B.Luka (telefonom),
Ismet Dahić - policija Stari grad Sa.-1992.g.
Pitanja: 387 33 455 171
Radio - ring, emisija o Dobrovoljačkoj ulici 1992.
Urednica Ermina Jaliman
Novinar voditelj: Đuro Kozar
Gosti: Jovan Divjak, general, dr.Ivo Komšić,
Janko Velimirović - B.Luka (telefonom),
Ismet Dahić - policija Stari grad Sa.-1992.g.
Pitanja: 387 33 455 171
- Brisbane
#63 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Odledah sinoc lagano.
Sveto ih razvali ko bebea zvecku. KOji su to lazljivci. Nista se u RTS nije promjenilo od Slobe-Zlobe.
Takoder dok ne povuku sve optuzbe i puste Iliju J. iz zatvore, niko od BH politicara ne treba ici u BG.
Sveto ih razvali ko bebea zvecku. KOji su to lazljivci. Nista se u RTS nije promjenilo od Slobe-Zlobe.
Takoder dok ne povuku sve optuzbe i puste Iliju J. iz zatvore, niko od BH politicara ne treba ici u BG.
-
BaileyS
#64 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
@Luter, pitanje je sta treba procesuirati?
Prema zvanicnim podacima u koloni je poginulo 8 vojnika/rezervista/starjesina takozvane JNA. Ja znam da je protivno Zenevskoj konvenciji ubijati zarobljene nenaoruzane vojnike ali koliko znam niko od ovih nije bio nenaoruzan. Povlacili se jesu po dogovoru ali zarobljeni i nenaoruzani nisu bili.
Mene interesuje je li zlocin (pravno) razoruzati neprijateljsku vojsku kad se povlaci dogovorno. Prema pricama (a to se valjda moze ispitati) nastradali su oni koji su bili qurceviti, tj. pojedini koji niisu htjeli predati oruzje dobrovoljno. Interesuje me ima li se tu sta procesuirati ili ne?
Prema zvanicnim podacima u koloni je poginulo 8 vojnika/rezervista/starjesina takozvane JNA. Ja znam da je protivno Zenevskoj konvenciji ubijati zarobljene nenaoruzane vojnike ali koliko znam niko od ovih nije bio nenaoruzan. Povlacili se jesu po dogovoru ali zarobljeni i nenaoruzani nisu bili.
Mene interesuje je li zlocin (pravno) razoruzati neprijateljsku vojsku kad se povlaci dogovorno. Prema pricama (a to se valjda moze ispitati) nastradali su oni koji su bili qurceviti, tj. pojedini koji niisu htjeli predati oruzje dobrovoljno. Interesuje me ima li se tu sta procesuirati ili ne?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#65 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Pa, one koji su naredili i one koji su uhapsili predsjednika suverene Republike BiH, tako je @Luter rekao i tako sam razumio.BaileyS wrote:@Luter, pitanje je sta treba procesuirati?
Pitanje je i šta su oni dogovorili sa sada pokojnim Kukanjcem? Ganić kaže za tv. da su bila dogovorena samo tri ili četiri vozila, čendž Aliju za Kukija i gotovo.
Ostalo, sve što se pojavilo, nije bilo dogovoreno, pogotovo nije bilo dogovora o naoružanim vojnicima koji pucaju i provociraju, kamionima punim MTS i municije, eksploziva,...šta znam šta je sve bilo.
-
BaileyS
#66 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Mislim da sve ovo nije bitno, prekrsiti dogovor sa neprijateljem nije zlocin. Bar ja mislim da nije. Najvaznije pitanje je pod kojim okolnostima su ovi nastradali. Nenaoruzani i zarobljeni ili naoruzani i qurceviti.PipiDugaDevetka wrote:Pa, one koji su naredili i one koji su uhapsili predsjednika suverene Republike BiH, tako je @Luter rekao i tako sam razumio.BaileyS wrote:@Luter, pitanje je sta treba procesuirati?
Pitanje je i šta su oni dogovorili sa sada pokojnim Kukanjcem? Ganić kaže za tv. da su bila dogovorena samo tri ili četiri vozila, čendž Aliju za Kukija i gotovo.
Ostalo, sve što se pojavilo, nije bilo dogovoreno, pogotovo nije bilo dogovora o naoružanim vojnicima koji pucaju i provociraju, kamionima punim MTS i municije, eksploziva,...šta znam šta je sve bilo.
- GandalfSivi
#67 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Krenuh napisati, pa onda vidjeh sve psovke koje sam napisao, pa pobrisah sve. Pudaricu svaka cast, a sto se tice ovih ostalih idiota, no comment, svega mi...
- nosara
#68 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Ne kontas, nije tema "bakir sam u trezoru", nego Sveto Pudaric, heroj, branitelj BiH...lopta wrote:Fino, fino, ti si nam idol, heroj iz ulice, a oni sto si ih gledao iz tog podruma, koji su taj dan ginuli i branili su talibani, ubice, koljaci, oni koji su etnicki ocistili Sarajevo.Luter wrote: Lično sam bio u neposrednoj blizini u prostorijama SDP-a i sve gledao.
- seln
#69 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Ko felshovao, loptice?lopta wrote:Fino, fino, ti si nam idol, heroj iz ulice, a oni sto si ih gledao iz tog podruma, koji su taj dan ginuli i branili su talibani, ubice, koljaci, oni koji su etnicki ocistili Sarajevo.Luter wrote: Lično sam bio u neposrednoj blizini u prostorijama SDP-a i sve gledao.
-
mirzafl
-
pOZz
#71 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Bravo majstore! 
-
Serenity
#72 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Aferim!sheilak wrote:Svetozar Pudaric je jedna sasvim normalna osoba, pri tom ne pati od nedostatka hrabrosti - zato se toliko i istice u moru kukavica i budala.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#73 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
jel penzionisu heroje iz nasih ulica??
- PipiDugaDevetka
#74 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Ne, njih umirovljuju kada dođe vrijeme za to.