DOBROVOLJAČKA - SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
-
VjecitiStudent
#2 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Ovoj zemlji pod hitno treba neka komisija za istinu, koja ce konacno staviti tacku na manipulacije istorijom, blizom i daljnjom, bilo koje vrste, jer sinocnja emisija je bila upravo to, pokusaj manipulacije.
Kakav bi utisak prosjecni gledaoci sa prosjecnim, tj. nikakvim pamcenjem, imali da nekim slucajem nije Pudaric bio u studiju, nakon gledanja spaljenih tijela sa Obale?
Kakav bi utisak prosjecni gledaoci sa prosjecnim, tj. nikakvim pamcenjem, imali da nekim slucajem nije Pudaric bio u studiju, nakon gledanja spaljenih tijela sa Obale?
- Jimmy_The_Saint
#3 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Šta je ba ovde razno, i čemu diskusija?
Sveto je Car! Tačka.
Sveto je Car! Tačka.
- ZZZlica
#4 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Kao što rekoh na drugoj temi (Dešavanja u Srbiji / Politika):
Šampion "Kviskoteke" još uvijek odlično barata činjenicama
Razbio ih je k'o zvečke, usred BG na državnoj televiziji argumentima svjedoka Pudarić je razotkrio sve laži miloševićevskog režima i pripadajuće mu propagande (Jel' treba više da vjerujem vama ili sopstvenim očima?)
Sveto, legendo
Šampion "Kviskoteke" još uvijek odlično barata činjenicama
Razbio ih je k'o zvečke, usred BG na državnoj televiziji argumentima svjedoka Pudarić je razotkrio sve laži miloševićevskog režima i pripadajuće mu propagande (Jel' treba više da vjerujem vama ili sopstvenim očima?)
Sveto, legendo
- nokia6170
#5 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
kako se zove ta emisija i moze li se pogledati na webu?
- Altsa
- primus-1
#7 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
btw u vezi s emisijom, "znaci brate kale daj mi :smajlikoji povraca"sto se tice emisije,ali kad god da im je tema bih.
nemoguce koliko ljudi zive u paralelnom svemiru,toliko godina poslije rata.
ali svaki put,ako je tema srberenica-kontra prica ide bratunac.wtf bratunac,pa i bratunac su ocistili za jedan dan,ljude odveli u logore,plaili ih let lampama, i oni imaju petlju pozivati se na bratunac kao kontra teg za srebrenicu.
ista prica za tuzlu-kapija-brcanska
sarajevo,opsada-dobrovoljacka..
banjhaluka-2ww
brcko-ustase
prijedor-komsije imale losu frizuru
same lazi obmane,sad u oci gledaj me,ubjedi me ubjediiii meeeee.
p.s samo me interesuje kako bi pricao suljica,bil rekao politicki montiran proces,il bi rekao "naaate mi smo za kompromis"

nemoguce koliko ljudi zive u paralelnom svemiru,toliko godina poslije rata.
ali svaki put,ako je tema srberenica-kontra prica ide bratunac.wtf bratunac,pa i bratunac su ocistili za jedan dan,ljude odveli u logore,plaili ih let lampama, i oni imaju petlju pozivati se na bratunac kao kontra teg za srebrenicu.
ista prica za tuzlu-kapija-brcanska
sarajevo,opsada-dobrovoljacka..
banjhaluka-2ww
brcko-ustase
prijedor-komsije imale losu frizuru
same lazi obmane,sad u oci gledaj me,ubjedi me ubjediiii meeeee.
p.s samo me interesuje kako bi pricao suljica,bil rekao politicki montiran proces,il bi rekao "naaate mi smo za kompromis"
- Maraschino
#8 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
sada sam odgledao ''kljuc''...
svaka mu cast. treba imati i hrabrosti pa ono sve reci i demantovati lazne snimke u sred beograda a ne kao onaj gubicar, samo mu glava viri iz bulje...
-
VjecitiStudent
#9 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Sramota, ne znate ni lazni prilog izmontirati kako treba.
Dobro da su barem potrefili snimak iz Sarajeva, kakvo je stanje publike tamo i snimak iz Afganistana bi lako prosao pod "Dobrovoljacka".
Dobro da su barem potrefili snimak iz Sarajeva, kakvo je stanje publike tamo i snimak iz Afganistana bi lako prosao pod "Dobrovoljacka".
- clav
#10 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Svaka cast Pudaricu, ali svaka cast i urednicima sto su pozvali direktnu stranu koja se optuzuje. Mogli su biti supci ko kolege iz Banja Luke pa pozvati Galijasevica ili nekog ''objektivnog eksperta''.
- nokia6170
#11 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Jel moguce da tokom cijele emisije niko nije postovao pitanje: Odakle Srbiji pravo da sudi i za tuzlansku kolonu i za dobrovoljacku i odakle ta tolika potreba da Srbija procesuira ta dva dogadjaja.
Sljedece pitanje koje niko nikako da postavi u Srbiji i javnosti je cista logicka paralela...Kako bi Srbija reagovala (i politicari i javnost) kada bi Sud BiH otvorio istragu za neke dogadjaje sa Kosova, odnosno za zlocine koje je cinila Srbija nad Albancima na Kosovu.
To je upravo uradilo Srbijansko pravosudje.
Sljedece pitanje koje niko nikako da postavi u Srbiji i javnosti je cista logicka paralela...Kako bi Srbija reagovala (i politicari i javnost) kada bi Sud BiH otvorio istragu za neke dogadjaje sa Kosova, odnosno za zlocine koje je cinila Srbija nad Albancima na Kosovu.
-
tempora
#12 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
nokia6170 wrote:Jel moguce da tokom cijele emisije niko nije postovao pitanje: Odakle Srbiji pravo da sudi i za tuzlansku kolonu i za dobrovoljacku i odakle ta tolika potreba da Srbija procesuira ta dva dogadjaja.
Ostroumnost ti je zaista jaca strana. Hvala.
Interesuje me, kolika je mogucnost da ove potjernice budu realizovane i da ljudi zavrse kao u slucaju Jurisica?
- ZZZlica
#13 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Odakle Srbiji pravo da sudi i za tuzlansku kolonu i za dobrovoljacku i odakle ta tolika potreba da Srbija procesuira ta dva dogadjaja.
emaju dokaza ni za ova dva incidenta (kojim su BTW opravdavali granatiranje Sarajeva i Tuzle, kao "nismo mi počeli"), a radi se na izjednačavanju krivice, bezbeli
pitanje svih pitanja je ipak postavio Komšić u intervjuu za "Danas":
"...dopustite da to mi uradimo, a ne „Ćosići i Lilići” koji tvrde da vaša vojska nije bila u BiH, ali ipak podižete optužnicu za zločin koji je počinjen u BiH, nad vašim vojnicima, koji inače nisu bili tu, u BiH. Pitanje, šta vam ovdje zvuči nelogično?"

emaju dokaza ni za ova dva incidenta (kojim su BTW opravdavali granatiranje Sarajeva i Tuzle, kao "nismo mi počeli"), a radi se na izjednačavanju krivice, bezbeli
pitanje svih pitanja je ipak postavio Komšić u intervjuu za "Danas":
"...dopustite da to mi uradimo, a ne „Ćosići i Lilići” koji tvrde da vaša vojska nije bila u BiH, ali ipak podižete optužnicu za zločin koji je počinjen u BiH, nad vašim vojnicima, koji inače nisu bili tu, u BiH. Pitanje, šta vam ovdje zvuči nelogično?"
-
VjecitiStudent
#14 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Uzrocno-posljedicnu vezu je moguce lako skontati ako se poredaju odgovori na sljedeca dva pitanja:nokia6170 wrote:Jel moguce da tokom cijele emisije niko nije postovao pitanje: Odakle Srbiji pravo da sudi i za tuzlansku kolonu i za dobrovoljacku i odakle ta tolika potreba da Srbija procesuira ta dva dogadjaja.
Kada je prvi put obznanjena optuznica protiv Dodika?
Kada se prvi put pocelo suskati o Dobrovoljackoj?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#15 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Piknulo me u uho, zapravao u sivu moždanu masu, da se Tadić izvinUo (Ivanić, a kasnije i gledateljica - komentatorka ) u ime Srbije:

Nije riječ o jeziku, gramatici, pravopisu, nego o tome kada ja komšiji kažem IZVINI, NEĆU NIKADA VIŠE KRLJATI PO TVOJOJ BAŠTI, EVO, SVE ĆU URADITI DA POPRAVIM TVOJU OGRADU NA BAŠTI. On, onda odgovori, prihvatam izvinjenje.

Nije riječ o jeziku, gramatici, pravopisu, nego o tome kada ja komšiji kažem IZVINI, NEĆU NIKADA VIŠE KRLJATI PO TVOJOJ BAŠTI, EVO, SVE ĆU URADITI DA POPRAVIM TVOJU OGRADU NA BAŠTI. On, onda odgovori, prihvatam izvinjenje.
- sistem
#16 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
evo ja bih se rado javno izvinUo svim srbima za bombardovanje beograda, nisa, velike plane, ovce i borce. i za raseljavanje stanovnistva, progone iz panceva, valjeva, bajine baste, unistavanje industrije, otvaranje logora na teritoriji cijele srbije, i narocito za bombardovanje i unistavanje beogradskog gradskog porodilista. spreman sam se izviniti javno, sa sve imenom, prezimenom & slikom
hoce li onda oni biti u stanju da zaista prihvate svoj dio odgovornosti?
hoce li onda oni biti u stanju da zaista prihvate svoj dio odgovornosti?
- sheilak
#17 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Svetozar Pudaric je jedna sasvim normalna osoba, pri tom ne pati od nedostatka hrabrosti - zato se toliko i istice u moru kukavica i budala.
- vee-jay
#18 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Jesam li ja jedina osoba koja je primjetila da se RTS uopste nije izvinula za to sto u obliku propagande pokazuju film (koja uvertira kad ona moderadiajatorka izjavi kako naredne scene nisu za sve zeluce) koji nema veze sa temom nego jos napadaju covjeka za to sto on za vrijeme rata iz Sarajeva nije demantovao taj isti.
Zasto im Svetozar (inace meni najdraza faca na politickoj sceni citavog svijeta
) jednostavno ne rece: "djevojko, kobilo ili sta si vec, nisam ja ovdje da demantujem vasu propagandu nego ste vi ovdje da provjerite izvore i kolicinu istine u informaciji koju vec od 1996 ili 1993 (ako sam dobro razumio) plasirate u vas narod ili ako vec ne radite svoj posao, da se izvinite za prikazivanje laznog filma u korist propagande koju vodite od rata sve do danas (ili kako Ivanic rece 17/14 godina nakon rata)!" Kako je nije stid, jos napada Pudarica zato sto on cinjenicama objasnjava da je film cista laz.
Bez obzira sto mi je Sveto drazi od Komse, Komso bi to u jednoj recenici rijesio. Tek onako da se zna u kojoj drzavi zivi novi Tito.
Mozda se politicka situacija u BiH moze porediti sa Nadrealistima, ali ako je tako onda je Srbija toliko puna anti-logike da se jedino moze porediti sa naucnom fantastikom á la The Lord of the Rings ili Braindead

Zasto im Svetozar (inace meni najdraza faca na politickoj sceni citavog svijeta
Bez obzira sto mi je Sveto drazi od Komse, Komso bi to u jednoj recenici rijesio. Tek onako da se zna u kojoj drzavi zivi novi Tito.
Mozda se politicka situacija u BiH moze porediti sa Nadrealistima, ali ako je tako onda je Srbija toliko puna anti-logike da se jedino moze porediti sa naucnom fantastikom á la The Lord of the Rings ili Braindead
-
Abacija
#19 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Da se RST izvini?!vee-jay wrote:Jesam li ja jedina osoba koja je primjetila da se RTS uopste nije izvinula za to sto u obliku propagande pokazuju film (koja uvertira kad ona moderadiajatorka izjavi kako naredne scene nisu za sve zeluce) koji nema veze sa temom nego jos napadaju covjeka za to sto on za vrijeme rata iz Sarajeva nije demantovao taj isti.
On je to rekao samo drugim rijecima a voditeljica ga je sa drugim pitanjima ometala i nije mu dala da dovrsi.vee-jay wrote:Zasto im Svetozar (inace meni najdraza faca na politickoj sceni citavog svijeta) jednostavno ne rece: "djevojko, kobilo ili sta si vec, nisam ja ovdje da demantujem vasu propagandu nego ste vi ovdje da provjerite izvore i kolicinu istine u informaciji koju vec od 1996 ili 1993 (ako sam dobro razumio) plasirate u vas narod ili ako vec ne radite svoj posao, da se izvinite za prikazivanje laznog filma u korist propagande koju vodite od rata sve do danas (ili kako Ivanic rece 17/14 godina nakon rata)!" Kako je nije stid, jos napada Pudarica zato sto on cinjenicama objasnjava da je film cista laz.
I pored silne antilogike i propagande mislim da je Pudaric uzeo sva tri boda, i to na njihovom terenu. Cestitam gosp. Pudaricu!vee-jay wrote:Bez obzira sto mi je Sveto drazi od Komse, Komso bi to u jednoj recenici rijesio. Tek onako da se zna u kojoj drzavi zivi novi Tito.
Mozda se politicka situacija u BiH moze porediti sa Nadrealistima, ali ako je tako onda je Srbija toliko puna anti-logike da se jedino moze porediti sa naucnom fantastikom á la The Lord of the Rings ili Braindead![]()
-
Pospanko
#20 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Skidam kapu i duboki naklon gosp. Pudaricu.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#21 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Pudaric ,jedan od nas....

-
FrancescoTotti
#22 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Vidjeli smo na djelu jos jedan nastavak propagande i lazi koje dolaze svih ovih godina iz male Srbije . Pusta film kao krunski dokaz o ubijanju naoruzanih vojnika JNA ( pa jel bio rat ili nije ) koji se desio 3 maja a snimak je od 2.maja kada su pokusali napad na Predsjednistvo pa leze mrtve chete kod Skenderije
Zaboravila je ona shusha i nakaza od voditelja da , ili ne zna , nema tramvaja u Dovrovoljackoj ( danas hamdije Krusevljakovica )
i to je tacno rekao goson Pudaric i svaka mu cast
Joj sta im je samara podijelio a voditeljica pocela pjeniti , samo sto ga nije pocela udarati
Joj kakvi sto seljaci po tom Beogradu
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- JBT
#24 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Zeljko Komsic je covjek koji treba da vodi BiH u buducnost zajedno sa ljudima kao sto je Svetozar Pudaric.
Drugog nacina nema. Pardon, ima, ali je poguban za BiH.
Drugog nacina nema. Pardon, ima, ali je poguban za BiH.
- Soul_Sista
#25 Re: SVETOZAR PUDARIĆ – heroj iz naše ulice
Ako me ista zadivilo a to je smirenost gosp. Svetozara tokom citavog programa. Da je neko drugi na njegovom mjestu tamo sjedio mozda bi digao glas, poceo se nervirati, upadati drugima u usta ali on je to izveo tako majstorski i smireno, iznosio argumenete i tako ih ukpoavao sve do jednog...onda onaj osmijeh tokom citavog programa - "kome vi muda pod bubrege prodajete" - bilo je to ocigledno
A tema je za sebe sto je Mladen Ivanic pricao kao da on sam predstavlja Republiku Srbiju, cak vise i strastvenije nego onaj debeli glavonja u sredini. Jadno.
A tema je za sebe sto je Mladen Ivanic pricao kao da on sam predstavlja Republiku Srbiju, cak vise i strastvenije nego onaj debeli glavonja u sredini. Jadno.