Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
- DoZeN
#101 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Dobrovoljacka ulica je samo jedan dogadjaj u Sarajevu i oko njega 2/3 maja 1992 god.
i jedna i druga strana lazu oko tih dogadjaja, tada nekada u to doba Srbi su napali selo Svrake u Semizovcu,isto 3 maja Bosnjaci iz Visokog su pokusali da preko Ilijasa se spoje sa Sarajevom,nisu uspjeli jer su Srbi u Ilijasu bili spremni kao oni "branioci u patikama" u Sarajevu.
i jedna i druga strana lazu oko tih dogadjaja, tada nekada u to doba Srbi su napali selo Svrake u Semizovcu,isto 3 maja Bosnjaci iz Visokog su pokusali da preko Ilijasa se spoje sa Sarajevom,nisu uspjeli jer su Srbi u Ilijasu bili spremni kao oni "branioci u patikama" u Sarajevu.
- Edin H.
#102 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Ma vecina raje koja komentarise nije ni bila u Sarajevu kada se sve desavalo ili su bili mladi, pa onda pucaju floskule!DoZeN wrote:Dobrovoljacka ulica je samo jedan dogadjaj u Sarajevu i oko njega 2/3 maja 1992 god.
-
Sarajevkica
#103 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Srbi su od jedne Dobrovoljacke ulice (gdje je poginulo nekoliko vojnika) medijsku napravili Holokaust a kad je rijec o njihovim masakrama ili to negiraju ili cak velicaju. Bolesni umovi. Jos kazu da nema uopste veze ni s cim da je broj civilnih zrtava na jednoj strani bizarno ogroman (33 000). Ne, oni ipak ne bi o brojevima. Ruzno im je to. Ali znamo iz kojih razloga. Fuj 
-
neregistrovan
#104 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
nisu velikosrbi jedina opasnost, opasniji su bošnjački kosovci i izdajnici koji bi i danas da relativiziraju pravu istinu koja se odigrala i igraju i dalje za velikosrpsku stranu.Sarajevkica wrote:Srbi su od jedne Dobrovoljacke ulice (gdje je poginulo nekoliko vojnika) medijsku napravili Holokaust a kad je rijec o njihovim masakrama ili to negiraju ili cak velicaju. Bolesni umovi.
-
The Patriot
#105 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
This one is strongSarajevkica wrote:Srbi su od jedne Dobrovoljacke ulice (gdje je poginulo nekoliko vojnika) medijsku napravili Holokaust a kad je rijec o njihovim masakrama ili to negiraju ili cak velicaju. Bolesni umovi. Jos kazu da nema uopste veze ni s cim da je broj civilnih zrtava na jednoj strani bizarno ogroman (33 000). Ne, oni ipak ne bi o brojevima. Ruzno im je to. Ali znamo iz kojih razloga. Fuj
-
sretjko
#106 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
sto crveni? da li zato sto sam 4 godine ubijanja sarajeva nazvao srpskim izivljavanjem? ili zato sto je to UN dozvolio? jesu li ovo oboje cinjenice? naravno da jesu. dogodilo bi se zlo svakako jer je rat bio neizbjezan ali mislim da bi un drugacije reagovao da nije na pocetku osramocen. moze se o mekenziju pricati svasta ali njegova je kod un glavesina pila vode a ne silajdziceva, alijina ili sacerbejeva. i zato kad alija kaze "ne mozemo izigrati un, to je svijet covjece" - to je recenica koju je trebalo najozbiljnije shvatiti.PM72 wrote:Srele,
Sa ovom izjavom :
si sebi dao crveni karton na ovoj temi.Ne želim da ispravljam tvoje krive navode.Copy-paste sa šovinističkih sajtova je sve što imaš od argumentacije.sve to se desava 1992. na pocetku rata i tu lezi odgovor zasto je svijet dozvolio cetverogodisnje srpsko izivljavanje nad sarajevom. u politici se sve pise i sve se pamti pa vrati a posebno samari UN-u. znaju to i srbi.
A što se tiče Fatine crkve i brisanja riječi na mezarju u Stražištu,to je politika.Srušili bi oni davno crkvu da se Fata ne predomišlja,velika je cifra u pitanju a ovi u Višegradu su našli pravnu začikoljicu jer se spomenici ne smiju stavljati bez odobrenja vlasti,makar to bilo i u mezarju.Sve ima svoje kako i zašto.
@sarajevkice, hocemo li o brojevima? hajde kad si navalila, ali samo reci od kad?
- DoZeN
#107 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!Edin H. wrote:
Ma vecina raje koja komentarise nije ni bila u Sarajevu kada se sve desavalo ili su bili mladi, pa onda pucaju floskule!
Srbi su vec tada u opstinama oko Sarajeva imali sve spremno za rat, a isto tako Bosnjaci nisu bili tako bas "nespremni" za rat kako se prica,jer napad iz Visokog to demantuje kao i ono u Pofalicima.
- BHCluster
#108 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Uzmi podrucje Bosne i Hercegovine bilo koji period pa opleti samo otvori zasebnu temu.sretjko wrote:
@sarajevkice, hocemo li o brojevima? hajde kad si navalila, ali samo reci od kad?
-
cindrlimindrli
#109 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Kamo srece da si u pravu, ne bi meni bilo mrsko da sam te, k'o ti mene, odmah na pocetku tenkom ganj'o.DoZeN wrote:Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!Edin H. wrote:
Ma vecina raje koja komentarise nije ni bila u Sarajevu kada se sve desavalo ili su bili mladi, pa onda pucaju floskule!
Srbi su vec tada u opstinama oko Sarajeva imali sve spremno za rat, a isto tako Bosnjaci nisu bili tako bas "nespremni" za rat kako se prica,jer napad iz Visokog to demantuje kao i ono u Pofalicima.
-
neregistrovan
#110 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
da je bošnjačka strana bila spremna na rat ne bi se išlo pred snajpere sa titinim slikama, niti bi se dozvolilo da grad uopće padne u blokadu.''sve strane bile spremne, pa tako i bošnjačka.''DoZeN wrote:Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!Edin H. wrote:
- Paranoid
#111 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Pogodjen je ionako...vidis mu po rukopisu.cindrlimindrli wrote:Kamo srece da si u pravu, ne bi meni bilo mrsko da sam te, k'o ti mene, odmah na pocetku tenkom ganj'o.DoZeN wrote:Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!Edin H. wrote:
- DoZeN
#112 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Ja sam u pravu,i ja sam pogledao neutralno na ono sto se desavalo 2 i 3 maja u Sarajevu i oko njega, Dobrovoljacka ulica i ta odbrana "golorukih ljudi" pada u vodu u Pofalicima i u 3 maja na granici izmedju Ilijasa i Visokog.cindrlimindrli wrote:
Kamo srece da si u pravu, ne bi meni bilo mrsko da sam te, k'o ti mene, odmah na pocetku tenkom ganj'o.
Tebi je zao sto ti braca nisu dosla u Sarajevo iz Visokog, nisu mogli
-
Blizanac
#113 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Ovo je čista glupost.DoZeN wrote: Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!
Dok su Srbi prevozili "banane" oko Sarajeva i raspoređivali "osmatrače" po sarajevskim neboderima, Bošnjaci i ostali "Jugosloveni" su sa trobojkama sa petokrakom i Titovim slikama držali mitinge protiv rata i pjevali "Druže Tito mi ti se kunemo". A da su sarajlije bile 20% spremne kao Srbi u to vrijeme, drugačiju bi pjesmu Rašo pjevao.
-
neregistrovan
#114 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
ovaj otrcani pokušaj izjednačavanja strana čak i u spremnosti za rat samo je još jedna laž, mitomanija i propaganda jednog pripadnika nebeskog naroda. šta se želi reći time, kristalno je jasno.
eto svi su bili spremni na rat, čekali svi ko zapete puške, svi dovoljno i gotovo podjednako naoružani, svi krvoločni i spremni za makljažu i etnička čišćenja, razaranje i masovna ubistva, masovna granatiranja i raketiranja, samo eto jebiga stvar i poenta je u tome što je hrabra srpska vojska u poštenoj megdanskoj borbi već na samom početku nadjačala neprijatelja i ostvarila zadate ciljeve zauzevši dominantne kote i položaje sa kojih je kasnije kontrolirala situaciju
eto svi su bili spremni na rat, čekali svi ko zapete puške, svi dovoljno i gotovo podjednako naoružani, svi krvoločni i spremni za makljažu i etnička čišćenja, razaranje i masovna ubistva, masovna granatiranja i raketiranja, samo eto jebiga stvar i poenta je u tome što je hrabra srpska vojska u poštenoj megdanskoj borbi već na samom početku nadjačala neprijatelja i ostvarila zadate ciljeve zauzevši dominantne kote i položaje sa kojih je kasnije kontrolirala situaciju
-
sretjko
#115 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
nije bosnjacka strana isla na snajpere sa titinim slikama nego su isli gradjani sarajeva medju kojima smo bili i ja i moja tri druga, od nas cetvorice- trojica srba i jedan bosnjak. bili smo pred skupstinom onaj dan kad je zapucalo po nama.neregistrovan wrote:da je bošnjačka strana bila spremna na rat ne bi se išlo pred snajpere sa titinim slikama, niti bi se dozvolilo da grad uopće padne u blokadu.''sve strane bile spremne, pa tako i bošnjačka.''DoZeN wrote:Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!Edin H. wrote:
-
neregistrovan
#116 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
kad se pročitaju ovakve gadosti, čovjek požali što vas ne porokaše taj dan sve do jednoga. ili što vas zarobljene gologuze ne potjeraše kao živi štit prema Ilidži ili Ilijašu.DoZeN wrote:Ja sam u pravu,i ja sam pogledao neutralno na ono sto se desavalo 2 i 3 maja u Sarajevu i oko njega, Dobrovoljacka ulica i ta odbrana "golorukih ljudi" pada u vodu u Pofalicima i u 3 maja na granici izmedju Ilijasa i Visokog.cindrlimindrli wrote:
Kamo srece da si u pravu, ne bi meni bilo mrsko da sam te, k'o ti mene, odmah na pocetku tenkom ganj'o.
-
neregistrovan
#117 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
@sretjko

https://www.youtube.com/watch?v=waPsiyNPR_c
jeste li bili i u zgradi predsjedništa onu večer kad je rulja upala tražeći smjenu i obaranje vlade BiH, a naivni Alija bi možda i pristao na to, ali vam je u zgradu parlamenta došao Vikić i pojebao plannije bosnjacka strana isla na snajpere sa titinim slikama nego su isli gradjani sarajeva medju kojima smo bili i ja i moja tri druga, od nas cetvorice- trojica srba i jedan bosnjak. bili smo pred skupstinom onaj dan kad je zapucalo po nama.
https://www.youtube.com/watch?v=waPsiyNPR_c
Last edited by neregistrovan on 30/04/2014 18:37, edited 2 times in total.
-
The Patriot
#118 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
nije bosnjacka strana isla na snajpere sa titinim slikama nego su isli gradjani sarajeva medju kojima smo bili i ja i moja tri druga, od nas cetvorice- trojica srba i jedan bosnjak. bili smo pred skupstinom onaj dan kad je zapucalo po nama
I onda ste razgulili
I onda ste razgulili
Last edited by The Patriot on 30/04/2014 18:33, edited 1 time in total.
- DoZeN
#119 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
To sto ti govoris jeste "strebanje" ja pricam o konkretnim dogadjajima, ti udaras duple jer nemas argumente,vec poznatoBlizanac wrote:Ovo je čista glupost.DoZeN wrote: Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!
Dok su Srbi prevozili "banane" oko Sarajeva i raspoređivali "osmatrače" po sarajevskim neboderima, Bošnjaci i ostali "Jugosloveni" su sa trobojkama sa petokrakom i Titovim slikama držali mitinge protiv rata i pjevali "Druže Tito mi ti se kunemo". A da su sarajlije bile 20% spremne kao Srbi u to vrijeme, drugačiju bi pjesmu Rašo pjevao.
-
cindrlimindrli
#120 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Tacno, meni je zao sto vas nismo nalupali, samo to nema veze sa tvojom pricom kako smo bili spremni za rat.DoZeN wrote:Ja sam u pravu,i ja sam pogledao neutralno na ono sto se desavalo 2 i 3 maja u Sarajevu i oko njega, Dobrovoljacka ulica i ta odbrana "golorukih ljudi" pada u vodu u Pofalicima i u 3 maja na granici izmedju Ilijasa i Visokog.cindrlimindrli wrote:
Tvoj mentalni sklop nije nista drugaciji od onog iz 1992, mrzis sve sto ima veze sa BiH, najradije bi zapalio i
drzavu i one kojima ona nesto znaci. Znaci, spreman si da ponovis sve isto, jebe te samo sto znas da je i druga
strana spremna da te doceka. Da je takav odnos snaga bio '92 nikad ti ne bi zapucao, kreveljio bi se okolo k'o
Dodik danas, puc'o suplju i na kraju dana, umjesto na brdo da povlacis kanap na haubici, otisao spavat'.
-
The Patriot
#121 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
@Dozen,
Kakvi ti argumanti trebaju?
- Edin H.
#122 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Jedan manji broj ljudi (Patriotska liga) jeste kupio automatske puske sa manjim brojem metaka.DoZeN wrote:Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!Edin H. wrote:
Da li to znaci biti spreman za tenkove i tesku artiljeriju?
I sam tvoj komentar te demantuje, zar nije logika da bi brojnija Armija BiH zauzela Visoko da su bili spremni. Na liniji tri vojnika duze istu pusku sa pet metaka. Druga stvar je sto to Srbi nisu znali ili prije bih rekao imali hrabrosti iskoristiti. Lijepi strah
- DoZeN
#123 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Da li znas za napad iz Visokog na Ilijas 3 maja?The Patriot wrote:@Dozen,
Da li znas? i sta ti to govori?
-
The Patriot
#124 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Da ti je izvrsena lobotomija!?DoZeN wrote:Da li znas za napad iz Visokog na Ilijas 3 maja?The Patriot wrote:@Dozen,
Da li znas? i sta ti to govori?
- sinuhe
#125 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija
Koliko je oruzja zaplijenjeno u toj koloni?