Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Locked
neregistrovan

#1 Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by neregistrovan »

Garancije za bezbjedan skup u Dobrovoljačkoj

http://www.glassrpske.com/drustvo/vijes ... 51746.html

ko daje u Sarajevu bezbjednost srpskim provokatorima koji svake godine dolaze u ulicu Hamdije Kreševljakovića bivšu dobrovoljačku da provociraju gradjane Sarajeva i podsjećaju ih na patnje kroz koje su prošli, dodajući im sol na rane koje su zadobili tokom opsade grada od 1992-95 godine ?

dok se po Podrinju bošnjački povratnici terorišu, premlaćuju za bajram dok idu na bajram-namaz u džamiju, dok se ubijaju za vrijeme vaskrsa, dok se uklanja riječ genocid sa mezarja po Višegradu, dok se srebreničke žene procesuiraju po sudovima zbog narušavanja javnog reda i mira a samo zato što su htjele da dostojanstveno obilježe mjesto stradanja hiljadu Bošnjaka, svojih članova porodice, dok logoraši ne mogu da udju u Keraterm, Trnopolje, Omarsku, dok se uklanja spomen-ploča ubijenim Bošnjacima na višegradskom mostu, dotle srpska propagandistička mašinerija čini sve da izgradi i napravi još jedan srpski mit o srpskom stradanju srpske nejači u Bosni konkretno u Sarajevu !

ako žele da se sjete svojih nevino ubijenih zašto se sličan skup ne održava na mjestu ubijenih srpskih civila na Kazanima, zašto to toliko potenciranje dogadjaja iz Dobrovoljačke ulice, nakon čega se uvijek iznova plete sve nova mreža laži, obmane i neistine, gdje se povećava broj ubijenih, ranjenih, itd. znamo da svake godine srpska propagandna mašinerija izbaci neku novu vijest o broju poginulih srpskih JNA vojnika u tom dogadjaju a broj poginulih vrtoglavo raste iz godine u godinu iako imaju brojni dokazi koji nedvojbeno pokazuju šta se i kako desilo i odigralo.

general Milutin Kukanjac je o tom dogadjaju izjavio
Pošto se mnogo manipulisalo, lagalo, izmišljalo o tome kol'ko je stradalo u Dobrovoljačkoj ulici, vreme je jednom da se kaže tačno, a to mogu samo ja. U toj Dobrovoljačkoj ulici oni su napali sanitetsko jedno vozilo i poginuo je jedan vojnik, Tomović Zdravko iz Han Pijeska. Tri pukovnika: Sokić Miro, Radulović dr Budimir i Mihailović Boško. Jedan potpukovnik, Jovanić Boško i jedna žena, muslimanka Šuko Nurmela... Znači, šest osoba je stradalo od 261. Valjda su ovi u Beogradu izgubili strpljenje što mi nismo stradali, što ne stradamo. Te laži koje su prosute oko Dobrovoljačke nešto je najsramnije što se može čuti. Ja sam se borio da to obelodanim. Novosti nisu smele, Politika - ma ni govora. Televizija Srbije - ma ni govora. Radio Beograd - ma kakvi. Do dan-danas
Pol_Pot

#2 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Pol_Pot »

Propaganda iz smrdske republike. Najviše bi oni volili da se nešto desi(neće me začuditi i ako sami organizuju neko sranje) jer onda mogu reći da se i njih maltretira i dobijaju najbolje moguće opravdanje za sve ovo što si pobrojao. Najpametnije bi bilo potpuno izignorisat kretene, ono da nijedna kamera ne bude prisutna, da se građani potpuno sklone s drvenije, nek dođu, malo nariću i nek odjebu odavde.
It_is_a_Leclerc

#3 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by It_is_a_Leclerc »

Lično smatram da bi Dobrovoljačku trebalo izlijepiti plakatima sa slikama majki Srebrenice kojima MUP RS-a onemogućava pristup stratištu u Kravici, uz natpis: "Dobro došli, u civilizaciju".

Nemam problem s tim da bilo ko obilježava stradanja bilo koga. U Dobrovoljačkoj je poginulo tačno onoliko ljudi koliko je sudski utvrđeno. Sve ostalo su fašistička trkeljanja ojađenih Srba.
PM72

#4 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by PM72 »

Najpametnije bi bilo potpuno izignorisat kretene, ono da nijedna kamera ne bude prisutna, da se građani potpuno sklone s drvenije, nek dođu, malo nariću i nek odjebu odavde.
Upravo tako.To ne treba uopšte registrovati na medijima pa će dogodine sami odustati jer nema "fajde".

Kad uskoro počnu opet da palamude o krstu na Zlatištu ( jer nemaju djelotvornije ispaše za stado) ne treba uopšte dizati tenzije i sve to staviti na ignor.Jer, tolika su bijeda i fukara da nemaju para da zakrpe ni Miletovu magistralu za Jahorinu.Propao im kompletan put a napravljen prije par godina.Faktički neprohodan,sa odronima,stablima po cesti,začepljenim propustima i pokradenom signalizacijom.taj me put podsjeća na ceste oko Černobila.Toliko je živahno.
sarajlija-x

#5 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sarajlija-x »

Čitava njihova historija je provokacija tako da ti Dobrovoljačka dođe više kao loš vic.
Pol_Pot

#6 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Pol_Pot »

pjusuf wrote:Ne treba im se dozvoliti obiljezavanje sve dok oni prestanu privoditi na ispitivanja majke Srebrenice zbog obiljezavanja mjesta stradanja. I allahimanet. Dok ne dodu tobe, a poznavajuci Srbe, to se nikada nece desiti. Ne mirnim putem bar.
Oni upravo to i žele jer onda mogu reći "evo vidite da nismo samo mi krvoloci i zločinci, ima i kod njih". Ignore, ignore i samo ignore. To njih najviše boli.
seln

#7 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by seln »

Sest poginulih i 200 posjetilaca. Sve rodbina i prijatelji :-) :-)
Last edited by seln on 29/04/2014 16:09, edited 1 time in total.
Pol_Pot

#8 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Pol_Pot »

seln wrote:Sest poginulih i 200 posjetilaca. Sver rodbina i prijatelji :-) :-)
Ma ja ba, oni od toga cirkus prave(od tih 6 čini mi se jedna muslimanka). Dovedu se izmišljene porodice, plate se narikaće u izbljedeloj crnini, lafo dostojanstvena šetnja... Ko ih ne zna skupo bi ih platio, a svi ih znaju. Tako da ih treba izignorisat do maksimuma.

Jest ih Milutin natego sa onim intervjuem. Napravili bi oni 6000 žrtava od tih 6, al zajeba ih direktni akter s njihove strane. Sreća pa ga Čegar ne roknu...
PM72

#9 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by PM72 »

Ne bi bio nikakav problem da oni ne lažu kako je u Dobrovoljačkoj ubijeno 42 vojnika JNA.Niti je ubijeno 42 niti je to bila JNA.
SFRJ tog 02.05.1992 nije postojala kao i JNA ,oružana sila iste.Nisu čak imali ni petokrake na kapama nego trobojka.

Ubistvo tih 6 vojnika i oficira tzv.JNA u Dobrovoljačkoj se zaista desilo.Sa moje tačke gledišta,potpuno nepotreban čin.Nije ih trebalo ubijati nego ih je trebalo zarobljavati,razoružati,skinuti gologuze pa u zatvore.Ispitati i razmjeniti za oružje ili naše ljude.Više bi nam vrijedio kamion municije nego sva ova fama i priča o Dobrovoljačkoj.

Ne treba obraćati pažnju i dizati tenzije oko toga.Neka provedu svoje,neka se bandače,leleču i kukaju,pale svijeće i šupljiraju.To je 10 minuta i odoše u svoje brloge.Što ih više ignorišemo to im je manja želja i volja za cirkusima tog tipa.

Gledao sam sestru ubijenog vojnika iz Han Pijeska,čini mi se Tomović.Kad je došla u Dobrovoljačku,pada u bandak,zaljevaju je a kad je davala izjavu u Han Pijesku,kao da se sprema za teferiča.Nije se vala ni smrknula,ni suze ni padanja.Došlo i njenih 5 minuta "slave" i prilike da nešto "izjavi u Dnevnik".Ona će i ovaj put biti glavna uloga i narikača.

Ja im ne bih poslao ni specijalce kao zaštitu nego one na biciklima-u šorcevima.Kad ne bi bilo kamera,onolikog obezbjeđenja,par mentola sa naše strane koji dobacuju...ne bi im više bilo zanimljivo praviti budale od sebe.

Ali,pošto smo poznati po tome da ;ako postoji i jedan promil šanse da nešto uradimo u korist svoje štete,neće me čuditi da se opet okupi krdo novinara i naših šatro PRVOboraca (što rat provedoše po konzulatima na zapadu :wink: ) da dobacuju,da se čuškaju a gamad samo to hoće...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:Ne bi bio nikakav problem da oni ne lažu kako je u Dobrovoljačkoj ubijeno 42 vojnika JNA.Niti je ubijeno 42 niti je to bila JNA.
SFRJ tog 02.05.1992 nije postojala kao i JNA ,oružana sila iste.Nisu čak imali ni petokrake na kapama nego trobojka.

Ubistvo tih 6 vojnika i oficira tzv.JNA u Dobrovoljačkoj se zaista desilo.Sa moje tačke gledišta,potpuno nepotreban čin.Nije ih trebalo ubijati nego ih je trebalo zarobljavati,razoružati,skinuti gologuze pa u zatvore.Ispitati i razmjeniti za oružje ili naše ljude.Više bi nam vrijedio kamion municije nego sva ova fama i priča o Dobrovoljačkoj.

Ne treba obraćati pažnju i dizati tenzije oko toga.Neka provedu svoje,neka se bandače,leleču i kukaju,pale svijeće i šupljiraju.To je 10 minuta i odoše u svoje brloge.Što ih više ignorišemo to im je manja želja i volja za cirkusima tog tipa.

Gledao sam sestru ubijenog vojnika iz Han Pijeska,čini mi se Tomović.Kad je došla u Dobrovoljačku,pada u bandak,zaljevaju je a kad je davala izjavu u Han Pijesku,kao da se sprema za teferiča.Nije se vala ni smrknula,ni suze ni padanja.Došlo i njenih 5 minuta "slave" i prilike da nešto "izjavi u Dnevnik".Ona će i ovaj put biti glavna uloga i narikača.

Ja im ne bih poslao ni specijalce kao zaštitu nego one na biciklima-u šorcevima.Kad ne bi bilo kamera,onolikog obezbjeđenja,par mentola sa naše strane koji dobacuju...ne bi im više bilo zanimljivo praviti budale od sebe.

Ali,pošto smo poznati po tome da ;ako postoji i jedan promil šanse da nešto uradimo u korist svoje štete,neće me čuditi da se opet okupi krdo novinara i naših šatro PRVOboraca (što rat provedoše po konzulatima na zapadu:wink: ) da dobacuju,da se čuškaju a gamad samo to hoće...
Od-do :thumbup:
muha_sa

#11 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by muha_sa »

PM72 wrote:Ne bi bio nikakav problem da oni ne lažu kako je u Dobrovoljačkoj ubijeno 42 vojnika JNA.Niti je ubijeno 42 niti je to bila JNA.

Ali,pošto smo poznati po tome da ;ako postoji i jedan promil šanse da nešto uradimo u korist svoje štete,neće me čuditi da se opet okupi krdo novinara i naših šatro PRVOboraca (što rat provedoše po konzulatima na zapadu :wink: ) da dobacuju,da se čuškaju a gamad samo to hoće...
od-do :thumbup: posebno za ovo uvecano.
BHCluster

#12 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by BHCluster »

I onda imamo ovo:
11541.
Chisum

#13 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Chisum »

Hoce li opet dovesti onu rent-a-narikachu?

Onu "Ooooo Milaneeee... zoro moja nedocekana, goro moja neolistala, Dragane... Ovaj, Gorane... Stani! Gdje su mi djonovi?"
Edin H.

#14 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Edin H. »

Mogu se ovdje stranice i stranice ispisati, ismijavati se sa porodicama nastradalih, medjutim cinjenica stoji da dogadjaji u Dobrovoljackoj nikada nisu procesiuirani, niti odgovorni kaznjeni, sto je velika mrlja.
Zaista ne znam da li su za dogadjaj odgovorni i neko stiti tadasnje rukovodioce ili su neki pojedinci samoinicijativno pobili ove ljude. Interesantno je da je sam Alija bio jako ljut kada je dosao u Predsjednistvo i da se izgalamio na Ganica i ostale: "Vi hocete da ja poginem zbog nekoliko pusaka!". Ja se ni tada, pa ni sada sa njegovom reakcijom nisam slagao, jer kolona se morala napasti. Nije bilo drugog nacina da se dodje do oruzja. Ali ove ljude nije trebalo pobiti, premda je jasno da je bilo tesko kontrolisati pojedince u tako burnim momentima.
Ali vec tada se znalo da je tih 6 ljudi pobijeno. Relativiziranjem dogadjaja u smislu da je u Sarajevu poginulo preko 10000 ljudi se, premda istinito, nista ne postize. Ubistvo je ubistvo, jednog ili ogromnog broja ljudi. Dogadjaj je trebalo procesiuirati, odgovorne adekvatno u skladu sa zakonom kazniti uzevsi u obzir tadasnje okolnosti koje su olaksavajuci faktor i staviti tacku na taj dogadjaj.
BHCluster

#15 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by BHCluster »

Edin H. wrote:Mogu se ovdje stranice i stranice ispisati, ismijavati se sa porodicama nastradalih, medjutim cinjenica stoji da dogadjaji u Dobrovoljackoj nikada nisu procesiuirani, niti odgovorni kaznjeni, sto je velika mrlja.
Zaista ne znam da li su za dogadjaj odgovorni i neko stiti tadasnje rukovodioce ili su neki pojedinci samoinicijativno pobili ove ljude. Interesantno je da je sam Alija bio jako ljut kada je dosao u Predsjednistvo i da se izgalamio na Ganica i ostale: "Vi hocete da ja poginem zbog nekoliko pusaka!". Ja se ni tada, pa ni sada sa njegovom reakcijom nisam slagao, jer kolona se morala napasti. Nije bilo drugog nacina da se dodje do oruzja. Ali ove ljude nije trebalo pobiti, premda je jasno da je bilo tesko kontrolisati pojedince u tako burnim momentima.
Ali vec tada se znalo da je tih 6 ljudi pobijeno. Relativiziranjem dogadjaja u smislu da je u Sarajevu poginulo preko 10000 ljudi se, premda istinito, nista ne postize. Ubistvo je ubistvo, jednog ili ogromnog broja ljudi. Dogadjaj je trebalo procesiuirati, odgovorne adekvatno u skladu sa zakonom kazniti uzevsi u obzir tadasnje okolnosti koje su olaksavajuci faktor i staviti tacku na taj dogadjaj.
I da se to uradi, tacka nikada nece biti stavljena na ovaj slucaj.
Tomos

#16 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Tomos »

Treba postavit video zid i pustit ovo što je rekao kukanjac da i oni to čuju i da ih to posrami i pokopa te njihove laži.
BHCluster

#17 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by BHCluster »

Tomos wrote:Treba postavit video zid i pustit ovo što je rekao kukanjac da i oni to čuju i da ih to posrami i pokopa te njihove laži.
:thumbup:
PM72

#18 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by PM72 »

Edine,

Slažem se s tobom osim ovog dijela u kojem Alija galami na Ganića.Alija je tad konto da mu je bliži kabur nego kabinet i on je bio sav sretan kad je razmjenjen,ljubio je sve odreda.Ne treba provocirati niti se ismijavati porodicama žrtava,to se slažem ali ne volim plaćenike pa makar to bile i narikače.

Što se tiče postavljanja video zida - dobra ideja ali ne bi pila vode.Njima je usađeno u mozak da je tu pobijeno 42 "nedužna" vojnika JNA i tu nema resetovanja.

A da se istinom "posrami" nekakav Ustaša Košarac,Slavko Jovičić,Pandurevićka ili baba iz Han Pijeska? :lol:
Gojeni H

#19 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Gojeni H »

Edin H. wrote:Mogu se ovdje stranice i stranice ispisati, ismijavati se sa porodicama nastradalih, medjutim cinjenica stoji da dogadjaji u Dobrovoljackoj nikada nisu procesiuirani, niti odgovorni kaznjeni, sto je velika mrlja.
Ne znam detalje, ali to je bila agresorska vojska u tom trenutku, a Predsjednik drzave je bio zarobljen od te vojske.
Tu nista nelegalnog nema ... cak da su ih sve pobili.
sretjko

#20 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sretjko »

ta zena iz han pijeska nije nikakva narikaca nego majka vojnika tomovica koji je ubijen u dobrovoljackoj. momak je imao 18 godina a ubijen je hladnokrvno rafalom dok je sjedio za volanom automobila.
ako vam jovan divjak, kojeg smatrate moralnom vertikalom, kaze da je bio zlocin onda bi bilo normalno da mu vjerujete i da sami trazite da se zlocinci uhvate i kazne.

najinteresantniji detalj koji niko ne spominje je kad alija iz transportera prica sa divjakom na transporteru i pita ga ko je naredio da se zaustavi kolona pa kaze "imamo dogovor, ne mozemo izigrati UN, to je svijet covjece". onda divjak preko motorole prica s nekim i kaze "predsednik je rekao..." a taj neko mu kaze "jebo ti predsjednik mater".
tu se vidi da je kolona nelegalno zaustavljena, da je UN izigran, da se ne postuje ni vrhovni komandant i tako dalje. sve to se desava 1992. na pocetku rata i tu lezi odgovor zasto je svijet dozvolio cetverogodisnje srpsko izivljavanje nad sarajevom. u politici se sve pise i sve se pamti pa vrati a posebno samari UN-u. znaju to i srbi.
neregistrovan

#21 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by neregistrovan »

Gojeni H wrote:
Ne znam detalje, ali to je bila agresorska vojska u tom trenutku, a Predsjednik drzave je bio zarobljen od te vojske.
a uz to da ne zaboravimo i činjenicu da su sve do toga dana ti isti vojnici sa svojim oficirima sijali smrt po gradu pucajući iz kasarne.dakle, pucaš po gradu unaokolo iz kasarne, pucaš po ljudima civilima dok se voze autima od Marin Dvora u pravcu Ilidže ili obratno, a onda kad se povlačiš očekuješ da te ljudi prate cvijećem i muzikom !? :-)

mislim da je njihova najveća boljka oko Dobrovoljačke ta što su se oni nadali da će im ta vojska biti jedan od ključnih faktora u osvajanju Sarajeva. vjerovatno su polagali velike nade i imali planove sa tim snagama, ipak imati toliko naoružanih i opremljenih vojnika u sred grada, i još sa brojnim dodatnim jedinicama i artiljerijom okolo, nadali su se brzom osvajanju grada.e sad može se zamisliti koliko su bili razočarani kad im je taj tako bitan adut otpao.
neregistrovan

#22 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by neregistrovan »

sretjko wrote:ta zena iz han pijeska nije nikakva narikaca nego majka vojnika tomovica koji je ubijen u dobrovoljackoj. momak je imao 18 godina a ubijen je hladnokrvno rafalom dok je sjedio za volanom automobila.
ako vam jovan divjak, kojeg smatrate moralnom vertikalom, kaze da je bio zlocin onda bi bilo normalno da mu vjerujete i da sami trazite da se zlocinci uhvate i kazne.

najinteresantniji detalj koji niko ne spominje je kad alija iz transportera prica sa divjakom na transporteru i pita ga ko je naredio da se zaustavi kolona pa kaze "imamo dogovor, ne mozemo izigrati UN, to je svijet covjece". onda divjak preko motorole prica s nekim i kaze "predsednik je rekao..." a taj neko mu kaze "jebo ti predsjednik mater".
tu se vidi da je kolona nelegalno zaustavljena, da je UN izigran, da se ne postuje ni vrhovni komandant i tako dalje. sve to se desava 1992. na pocetku rata i tu lezi odgovor zasto je svijet dozvolio cetverogodisnje srpsko izivljavanje nad sarajevom. u politici se sve pise i sve se pamti pa vrati a posebno samari UN-u. znaju to i srbi.

kad se uhvate, osude i zatvore oni koji su do tada (do 2. i 3. maja ) počinili masu zločina po Bijeljini, Zvorniku, Višegradu, i drugim gradovima NAD CIVILIMA, može se pokrenuti i istraživati ko je ubio tog VOJNIKA koji je prije toga pucao iz kasarne po gradu i civilima. ko će odgovarati za razaranje Kula grada kod Zvornika koje je trajalo tri sedmice a desilo se daleko prije 2. i 3. maja !? šta sa ubijenim CIVILIMA po Bijeljini u aprilu i ubijenim CIVILIMA u Višegradu !? priča li iko o tome ?
do tada, vojnik Tomović, zdra'o...
Bodkin

#23 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
rodjen u bosni. otisao u vojsku svoje tada jugoslavije. danas rezervista, sutra odjednom agresor.
Gojeni H

#24 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:
rodjen u bosni. otisao u vojsku svoje tada jugoslavije. danas rezervista, sutra odjednom agresor.
Do ovog trenutka se sve znalo. Ko nije ili je bio budala ili je svjesno zelio da ucestvuje u najvecem lovu na ljude u Evropi od 2 svj. rata.
neregistrovan

#25 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by neregistrovan »

Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:

naravno da je agresor, da je napustio tu JNA i uključio se u odbranu svoje države umjesto što ju je napadao bio bi branilac, ili misliš da je bio branilac Bosne u tom trenutku ?
Locked