http://www.glassrpske.com/drustvo/vijes ... 51746.html
ko daje u Sarajevu bezbjednost srpskim provokatorima koji svake godine dolaze u ulicu Hamdije Kreševljakovića bivšu dobrovoljačku da provociraju gradjane Sarajeva i podsjećaju ih na patnje kroz koje su prošli, dodajući im sol na rane koje su zadobili tokom opsade grada od 1992-95 godine ?
dok se po Podrinju bošnjački povratnici terorišu, premlaćuju za bajram dok idu na bajram-namaz u džamiju, dok se ubijaju za vrijeme vaskrsa, dok se uklanja riječ genocid sa mezarja po Višegradu, dok se srebreničke žene procesuiraju po sudovima zbog narušavanja javnog reda i mira a samo zato što su htjele da dostojanstveno obilježe mjesto stradanja hiljadu Bošnjaka, svojih članova porodice, dok logoraši ne mogu da udju u Keraterm, Trnopolje, Omarsku, dok se uklanja spomen-ploča ubijenim Bošnjacima na višegradskom mostu, dotle srpska propagandistička mašinerija čini sve da izgradi i napravi još jedan srpski mit o srpskom stradanju srpske nejači u Bosni konkretno u Sarajevu !
ako žele da se sjete svojih nevino ubijenih zašto se sličan skup ne održava na mjestu ubijenih srpskih civila na Kazanima, zašto to toliko potenciranje dogadjaja iz Dobrovoljačke ulice, nakon čega se uvijek iznova plete sve nova mreža laži, obmane i neistine, gdje se povećava broj ubijenih, ranjenih, itd. znamo da svake godine srpska propagandna mašinerija izbaci neku novu vijest o broju poginulih srpskih JNA vojnika u tom dogadjaju a broj poginulih vrtoglavo raste iz godine u godinu iako imaju brojni dokazi koji nedvojbeno pokazuju šta se i kako desilo i odigralo.
general Milutin Kukanjac je o tom dogadjaju izjavio
Pošto se mnogo manipulisalo, lagalo, izmišljalo o tome kol'ko je stradalo u Dobrovoljačkoj ulici, vreme je jednom da se kaže tačno, a to mogu samo ja. U toj Dobrovoljačkoj ulici oni su napali sanitetsko jedno vozilo i poginuo je jedan vojnik, Tomović Zdravko iz Han Pijeska. Tri pukovnika: Sokić Miro, Radulović dr Budimir i Mihailović Boško. Jedan potpukovnik, Jovanić Boško i jedna žena, muslimanka Šuko Nurmela... Znači, šest osoba je stradalo od 261. Valjda su ovi u Beogradu izgubili strpljenje što mi nismo stradali, što ne stradamo. Te laži koje su prosute oko Dobrovoljačke nešto je najsramnije što se može čuti. Ja sam se borio da to obelodanim. Novosti nisu smele, Politika - ma ni govora. Televizija Srbije - ma ni govora. Radio Beograd - ma kakvi. Do dan-danas