Dobrodošli v Bosna in Hercegovina
Moderator: anex
- van Basten
Nažalost, jačim igračima (zapadna Evropa, USA, bogati dio arapske Azije...) nismo bili zanimljivi, a mi sami nismo bili dovoljno jaki ni pametni da sebi dignemo cijenu i prodamo se skuplje, pa su nas zapali Slovenci koji su itekako iskoristili naše poznavanje slovenačkih marki i od ranije usađenu vjeru u njih (Gorenje, Argeta...) kao i korumpiranost naših političara koji bi za vreću eura prodali rođenu mater a ne neku fabriku
-
Umjetnik a
ko ne zna naučiće.Dezze wrote:Ko zna - zna!
-
Kemal_S
Te sam Slovence skontao prije cetiri godine i nisu oni nista pametniji od nas. Stvar je sto je i kod njih al prije nego kod nas bila ista stvar sa certifikatima. Narod poco prodavati Austrijancima i Italijanima i strancima. S vremenom oni su vidjeli o cemu je rijec pa posto nisu imali ratnih trauma i onih prica kao kod nas kad narod nema sta jesti pa posto-poto prodavo certifikate. U njih nije bilo rata i nije narod molio boga masovno se rijesiti certifikata.
Tek od ove godine, kolko ja vidim, narod dolazi tobe i zadrzava dionice i certifikate, mada i sad ih polako prodaje.
Tek od ove godine, kolko ja vidim, narod dolazi tobe i zadrzava dionice i certifikate, mada i sad ih polako prodaje.
-
Panasonic
Bilo je i logicno da su Slovenci sve pokupovali, i to zbog sljedecih faktora:
1. Najbolje su prosli u cijepanju Jugoslavije, tj. nisu ratovali. Samim tim su postali i relativno bogatiji od ostalih naroda ex-yu.
2. Zemlje u tranziciji (Bosna, Hrvatska, Srbija, Makedonija...) su prodavale svoje udjele u drzavnim firmama onima koji su najvise za njih nudili. Mada sam ja protivnik prodaje firmi strancima, logican rasplet ove cijele price je da su Slovenci bili u mogucnosti finansijski (ali i zbog "zajednicke historije u ez-yu") pokupovati sve te drzavne firme.
1. Najbolje su prosli u cijepanju Jugoslavije, tj. nisu ratovali. Samim tim su postali i relativno bogatiji od ostalih naroda ex-yu.
2. Zemlje u tranziciji (Bosna, Hrvatska, Srbija, Makedonija...) su prodavale svoje udjele u drzavnim firmama onima koji su najvise za njih nudili. Mada sam ja protivnik prodaje firmi strancima, logican rasplet ove cijele price je da su Slovenci bili u mogucnosti finansijski (ali i zbog "zajednicke historije u ez-yu") pokupovati sve te drzavne firme.