Mostarsko gradsko vijece ima dovoljan broj vijecnika koji bi mogli glasovima onemoguciti fasisticko orgijanje thompsona i njegovih istomisljenika. Pitanje je da li ce to i uciniti.
03.09.2007 @ 13:02:15
Thompson pod Bijelim brijegom 27. rujna?
Nakon što je u svibnju otkazan sarajevski koncert, za 27. rujna najavljen je koncert u sklopu turneje "Bilo jednom u Hrvatskoj" u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom. Marko Perković Thompson i njegov bend ...
...će nastupiti na velikoj pozornici uz modernu scenografiju, a koncert će biti snimljen i objavljen na DVD-u.
Kako piše današnji bosanskohercegovački Večernji list prodaja karata i radovi na pripremi bine kreću za desetak dana.
(bljesak.info)
Dobro vece. Veceras u vasem gradu nastupa fasizam
-
mostarac
#1 Dobro vece. Veceras u vasem gradu nastupa fasizam
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: Dobro vece. Veceras u vasem gradu nastupa fasizam
za thompsona spremni....mostarac wrote:Mostarsko gradsko vijece ima dovoljan broj vijecnika koji bi mogli glasovima onemoguciti fasisticko orgijanje thompsona i njegovih istomisljenika. Pitanje je da li ce to i uciniti.
03.09.2007 @ 13:02:15
Thompson pod Bijelim brijegom 27. rujna?
Nakon što je u svibnju otkazan sarajevski koncert, za 27. rujna najavljen je koncert u sklopu turneje "Bilo jednom u Hrvatskoj" u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom. Marko Perković Thompson i njegov bend ...
...će nastupiti na velikoj pozornici uz modernu scenografiju, a koncert će biti snimljen i objavljen na DVD-u.
Kako piše današnji bosanskohercegovački Večernji list prodaja karata i radovi na pripremi bine kreću za desetak dana.
(bljesak.info)
leleee..mostarac, poslacu ti ja sljem i pancir, cisto sumnjam da ce se u mostaru to otkazati bez rata...
-
mIRCerka
papci..trinaesti wrote:znas sta se meni gadi. sinoc u zenici jedan dio publike izvizda mariju serifovic, a da im dodje ceca ne bi joj a niko rekao.
samo zato sto marija dize tri prsta, a ceca ih, eto, ne dize!
- kicky
#9 Re: Dobro vece. Veceras u vasem gradu nastupa fasizam
Ma nema ništa od toga. Jedni štite druge i žive u skladnoj simbiozi. Dokle? To ovisi o nama kao što je ovisilo zadnjih 12 godina, a mi budale...mostarac wrote:
Mostarsko gradsko vijece ima dovoljan broj vijecnika koji bi mogli glasovima onemoguciti fasisticko orgijanje thompsona i njegovih istomisljenika. Pitanje je da li ce to i uciniti.
Što se tiče Thompsona; ja sam protiv zabrana, ali sam i protiv fašizma a Thompson ga veliča, ako ništa riječi njegove budnice iz ''slavnih dana'' počinju sa Za dom spremni - to je meni dovoljno da nekoga proglasim fašistom!!!
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Možda su je pomešali sa Džejom.znas sta se meni gadi. sinoc u zenici jedan dio publike izvizda mariju serifovic, a da im dodje ceca ne bi joj a niko rekao.
-
zlatan01
Nazalost, spada pod politiku... A sad moje misljenje o Thompsonu. Sa umjetnicke strane, hm tesko da se moze smatrati dobrim. Glasovne mogucnosti prosjecne ili cak malo ispod toga. Pjesme su mu sladunjave patriotske balade zacinjene fasizmom. Kako bilo, bez tog zacina ga niko ne bi ni slusao, a sa time ima publike ko salate... A o zabranama, pa nisam za njih. Moramo se nauciti da je zabranjeno samo sto nije u skladu sa zakonom, a koliko mi je poznato, fasizam niti je precizno definisan (citaj usaglaseno kod sva tri naroda), niti je zakonom zabranjen. Sa druge strane zabrana mora biti posljednji izlaz. U demokratskim drustvima, a mi smo se '90. na izborima izjasnili za to, postoji sloboda govora. Sa demokratskim nacelima dobijate u paketu i fasiste. E sad samo je pitanje koliko ih ima. Recimo u Svedskoj je nastala panika jer je takva stranka prema ispitivanju javnog mnjenja trenutno na 3,7 %, tj. blizu praga da udje u drzavni parlament. Do sljedecih izbora ce se dici i kuka i motika da ih sprijeci a vec sada partije iz desnog (vladajuceg) i lijevog (opozicionog) bloka saradjuju u nekim opstinama da istisnu pomenutu stranku...A sta mi radimo? Mi glasamo za takve stranke, slusamo njihovu muziku (ne samo Thompson, nego i Ceca i slicni), ...Putuj Evropo i nemoj vise cekati na nas...Homer_Simpson wrote:Ova tema ne pripada ovdje vec pod "Svirke"
-
razbijač_magle
kojeg grada?Karabaja wrote:Thompson je predobar za onu šugu od grada...
hebote, koja tema... ništa ne kontam
-
mIRCerka
upravo tako.cyprus wrote:Ehg, zašto sad nema onoliko broj postova kao kad je dotični trebao nastupat u Sarajevu. Eh, da, Mostar nije "naš" nego "njihov".![]()
![]()
a slijedeci komentar bi mogao biti "ovo je SARAJEVO-x ne MOSTAR-x"....
bla bla...
hajd sto forum suti, vec sto komplet politicka zajednica, estradna zajednica i vjerske zajednice sto srashe onomad sad sute...
-
rundo
Dezinformacija. Bio, vidio...recimo ovako, od 100% publike, 60% pozdravilo gore navedenu personu ovacijama, 25% nije reagovalo uopste na spomen njenog imena a onih 5% preostalih malo se javilo zvizdukom.mIRCerka wrote:papci..trinaesti wrote:znas sta se meni gadi. sinoc u zenici jedan dio publike izvizda mariju serifovic, a da im dodje ceca ne bi joj a niko rekao.
Ali zato je spetakl nastao kada je na binu izasao Zeljko Joksimovic. Nemojte tako bez provjere etiketirati Zenicane, Marija je zbog svojih "prstica" zasluzila veliko "ignore", a svi normalni izvodjaci, neoptereceni nacionalizmom su dobrodosli u Ze.
- cyprus
Ne, meni stvarno ovo sad djeluje vako: Sarajevo je antifašistički grad pa zato nismo mogli dozvoliti Thomposonu da ovdje pjeva, a Mostar je fašistički grad, pa tamo nije problem da dotični pjeva.mIRCerka wrote:upravo tako.cyprus wrote:Ehg, zašto sad nema onoliko broj postova kao kad je dotični trebao nastupat u Sarajevu. Eh, da, Mostar nije "naš" nego "njihov".![]()
![]()
bla bla...
hajd sto forum suti, vec sto komplet politicka zajednica, estradna zajednica i vjerske zajednice sto srashe onomad sad sute...
-
Homer_Simpson
Dobra je ona pjesma od Thompsona : I dont like ustaski fasizam,but the ustaski fasizam likes me... 
-
rundo
Po ko zna koji put da se napise...ali eto. Ponavljanje je majka znanja:
nije problem u Tompsonu, nije problem ni u njegovim pjesmama, ni u njegovom nastupu...PROBLEM je u onima koji ga slusaju, koji placaju ulaznice i tako mu omogucavaju da opstaje, problem je u onima koji su zaludjeni fasistickom ideologijom ustastva koje doticni propagira kroz izgovor umjetnosti, problem je u onima koji misle da je cool biti na njegovom koncertu...a takvih je nazalost podosta...
nije problem u Tompsonu, nije problem ni u njegovim pjesmama, ni u njegovom nastupu...PROBLEM je u onima koji ga slusaju, koji placaju ulaznice i tako mu omogucavaju da opstaje, problem je u onima koji su zaludjeni fasistickom ideologijom ustastva koje doticni propagira kroz izgovor umjetnosti, problem je u onima koji misle da je cool biti na njegovom koncertu...a takvih je nazalost podosta...
-
_BosanaC
Reko' bi' ti ja svasta nestA al' ce ispast' da prepisujemmIRCerka wrote:upravo tako.cyprus wrote:Ehg, zašto sad nema onoliko broj postova kao kad je dotični trebao nastupat u Sarajevu. Eh, da, Mostar nije "naš" nego "njihov".![]()
![]()
bla bla...
- fantom slobode
Hoce li ih neko onako prikladno obuci kao po Zagrebu?Valjda ce opet donatori pomoci mladoj generaciji(od 16 i mladjima).