Dobro vece. Veceras u vasem gradu nastupa fasizam

Post Reply
mostarac

#1 Dobro vece. Veceras u vasem gradu nastupa fasizam

Post by mostarac »

03.09.2007 @ 13:02:15
Thompson pod Bijelim brijegom 27. rujna?

Nakon što je u svibnju otkazan sarajevski koncert, za 27. rujna najavljen je koncert u sklopu turneje "Bilo jednom u Hrvatskoj" u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom. Marko Perković Thompson i njegov bend ...

...će nastupiti na velikoj pozornici uz modernu scenografiju, a koncert će biti snimljen i objavljen na DVD-u.

Kako piše današnji bosanskohercegovački Večernji list prodaja karata i radovi na pripremi bine kreću za desetak dana.

(bljesak.info)
Mostarsko gradsko vijece ima dovoljan broj vijecnika koji bi mogli glasovima onemoguciti fasisticko orgijanje thompsona i njegovih istomisljenika. Pitanje je da li ce to i uciniti.
blah blah

Post by blah blah »

Ne vjerujem da ce ista konkretno uciniti, a nadam se da se varam. U svakom slucaju, izgledna je (opet) frka.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: Dobro vece. Veceras u vasem gradu nastupa fasizam

Post by mIRCerka »

mostarac wrote:

03.09.2007 @ 13:02:15
Thompson pod Bijelim brijegom 27. rujna?

Nakon što je u svibnju otkazan sarajevski koncert, za 27. rujna najavljen je koncert u sklopu turneje "Bilo jednom u Hrvatskoj" u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom. Marko Perković Thompson i njegov bend ...

...će nastupiti na velikoj pozornici uz modernu scenografiju, a koncert će biti snimljen i objavljen na DVD-u.

Kako piše današnji bosanskohercegovački Večernji list prodaja karata i radovi na pripremi bine kreću za desetak dana.

(bljesak.info)
Mostarsko gradsko vijece ima dovoljan broj vijecnika koji bi mogli glasovima onemoguciti fasisticko orgijanje thompsona i njegovih istomisljenika. Pitanje je da li ce to i uciniti.
za thompsona spremni....

leleee..mostarac, poslacu ti ja sljem i pancir, cisto sumnjam da ce se u mostaru to otkazati bez rata...
trinaesti

Post by trinaesti »

znas sta se meni gadi. sinoc u zenici jedan dio publike izvizda mariju serifovic, a da im dodje ceca ne bi joj a niko rekao.
samo zato sto marija dize tri prsta, a ceca ih, eto, ne dize!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

trinaesti wrote:znas sta se meni gadi. sinoc u zenici jedan dio publike izvizda mariju serifovic, a da im dodje ceca ne bi joj a niko rekao.
papci..
mostarac

Post by mostarac »

u gradskom vijecu vecina postoji jer SDA-SBIH-SDP imaju vecinu.
Eh da vidim ko od to troje ce da bude ZA tompsona, ako uopste neko od te 3 partije imadne hrabrosti pokrenut to pitanje.
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Ova tema ne pripada ovdje vec pod "Svirke" :-D
cyprus

Post by cyprus »

Ehg, zašto sad nema onoliko broj postova kao kad je dotični trebao nastupat u Sarajevu. Eh, da, Mostar nije "naš" nego "njihov". :roll: :x :x
kicky

#9 Re: Dobro vece. Veceras u vasem gradu nastupa fasizam

Post by kicky »

mostarac wrote:

Ma nema ništa od toga. Jedni štite druge i žive u skladnoj simbiozi. Dokle? To ovisi o nama kao što je ovisilo zadnjih 12 godina, a mi budale...
Što se tiče Thompsona; ja sam protiv zabrana, ali sam i protiv fašizma a Thompson ga veliča, ako ništa riječi njegove budnice iz ''slavnih dana'' počinju sa Za dom spremni - to je meni dovoljno da nekoga proglasim fašistom!!!
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

znas sta se meni gadi. sinoc u zenici jedan dio publike izvizda mariju serifovic, a da im dodje ceca ne bi joj a niko rekao.
Možda su je pomešali sa Džejom.
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

Šta fali Thompsonu? :shock:
Karabaja

Post by Karabaja »

Thompson je predobar za onu šugu od grada...
zlatan01

Post by zlatan01 »

Homer_Simpson wrote:Ova tema ne pripada ovdje vec pod "Svirke" :-D
Nazalost, spada pod politiku... A sad moje misljenje o Thompsonu. Sa umjetnicke strane, hm tesko da se moze smatrati dobrim. Glasovne mogucnosti prosjecne ili cak malo ispod toga. Pjesme su mu sladunjave patriotske balade zacinjene fasizmom. Kako bilo, bez tog zacina ga niko ne bi ni slusao, a sa time ima publike ko salate... A o zabranama, pa nisam za njih. Moramo se nauciti da je zabranjeno samo sto nije u skladu sa zakonom, a koliko mi je poznato, fasizam niti je precizno definisan (citaj usaglaseno kod sva tri naroda), niti je zakonom zabranjen. Sa druge strane zabrana mora biti posljednji izlaz. U demokratskim drustvima, a mi smo se '90. na izborima izjasnili za to, postoji sloboda govora. Sa demokratskim nacelima dobijate u paketu i fasiste. E sad samo je pitanje koliko ih ima. Recimo u Svedskoj je nastala panika jer je takva stranka prema ispitivanju javnog mnjenja trenutno na 3,7 %, tj. blizu praga da udje u drzavni parlament. Do sljedecih izbora ce se dici i kuka i motika da ih sprijeci a vec sada partije iz desnog (vladajuceg) i lijevog (opozicionog) bloka saradjuju u nekim opstinama da istisnu pomenutu stranku...A sta mi radimo? Mi glasamo za takve stranke, slusamo njihovu muziku (ne samo Thompson, nego i Ceca i slicni), ...Putuj Evropo i nemoj vise cekati na nas...
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

Karabaja wrote:Thompson je predobar za onu šugu od grada...
kojeg grada? :shock:

hebote, koja tema... ništa ne kontam 8)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cyprus wrote:Ehg, zašto sad nema onoliko broj postova kao kad je dotični trebao nastupat u Sarajevu. Eh, da, Mostar nije "naš" nego "njihov". :roll: :x :x
upravo tako.
a slijedeci komentar bi mogao biti "ovo je SARAJEVO-x ne MOSTAR-x"....

bla bla...

hajd sto forum suti, vec sto komplet politicka zajednica, estradna zajednica i vjerske zajednice sto srashe onomad sad sute...
rundo

Post by rundo »

mIRCerka wrote:
trinaesti wrote:znas sta se meni gadi. sinoc u zenici jedan dio publike izvizda mariju serifovic, a da im dodje ceca ne bi joj a niko rekao.
papci..
Dezinformacija. Bio, vidio...recimo ovako, od 100% publike, 60% pozdravilo gore navedenu personu ovacijama, 25% nije reagovalo uopste na spomen njenog imena a onih 5% preostalih malo se javilo zvizdukom.
Ali zato je spetakl nastao kada je na binu izasao Zeljko Joksimovic. Nemojte tako bez provjere etiketirati Zenicane, Marija je zbog svojih "prstica" zasluzila veliko "ignore", a svi normalni izvodjaci, neoptereceni nacionalizmom su dobrodosli u Ze.
cyprus

Post by cyprus »

mIRCerka wrote:
cyprus wrote:Ehg, zašto sad nema onoliko broj postova kao kad je dotični trebao nastupat u Sarajevu. Eh, da, Mostar nije "naš" nego "njihov". :roll: :x :x
upravo tako.

bla bla...

hajd sto forum suti, vec sto komplet politicka zajednica, estradna zajednica i vjerske zajednice sto srashe onomad sad sute...
Ne, meni stvarno ovo sad djeluje vako: Sarajevo je antifašistički grad pa zato nismo mogli dozvoliti Thomposonu da ovdje pjeva, a Mostar je fašistički grad, pa tamo nije problem da dotični pjeva. :roll: Ima li kraja licemjernosti?
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Dobra je ona pjesma od Thompsona : I dont like ustaski fasizam,but the ustaski fasizam likes me... :-D
rundo

Post by rundo »

Po ko zna koji put da se napise...ali eto. Ponavljanje je majka znanja:
nije problem u Tompsonu, nije problem ni u njegovim pjesmama, ni u njegovom nastupu...PROBLEM je u onima koji ga slusaju, koji placaju ulaznice i tako mu omogucavaju da opstaje, problem je u onima koji su zaludjeni fasistickom ideologijom ustastva koje doticni propagira kroz izgovor umjetnosti, problem je u onima koji misle da je cool biti na njegovom koncertu...a takvih je nazalost podosta...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
upravo tako.

bla bla...

Reko' bi' ti ja svasta nestA al' ce ispast' da prepisujem :D
sanjo18

Post by sanjo18 »

koliko ja znam on je vec nastupao ovdje u mostaru...

sta ce nije on kriv sto ga slusaju.. budale
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Hoce li ih neko onako prikladno obuci kao po Zagrebu?Valjda ce opet donatori pomoci mladoj generaciji(od 16 i mladjima).
Shamrock

Post by Shamrock »

puce thopmson, kalasnjikov a i papovka
pocinje nam novi rat prije izbora
prije izbora... :-)
mema mo

Post by mema mo »

ja znam da ga ni na klozetu ne bi slusala... odakle njega u pjevacima i muzici. kad ga se samo sjetim bez zuba na pocetku karijere zgadi mi se. sad kao nekakav pjevac...
blah blah

Post by blah blah »

ma meni se cini da ce ovdje tajming biti najgori faktor... i od loseg (prijasnjih koncerata) ima uvijek gore...

mozda spjeva jednu i trecem entitetu, ako vec nije :D
Post Reply