Dobro vece,ovo je rat

Bosanski Zmaj

#1 Dobro vece,ovo je rat

Post by Bosanski Zmaj »

Vrijeme je da prestanemo zavaravati sebe i svijet. U Bosni danas rata nema samo zato sto je tu Međunarodna zajednica i EUFOR. Bez njihovog prisustva, ovdje bi vidjeli jos jedan rat...

Kada se dokaze istina da je Srbija i Crna Gora izvrsila agresiju na BiH, te da je nad Bošnjacima izvršen genocid, to nije dakle suđenje pojedincima to je suđenje svim Srbima,te s toga ne vidim ništa čudno u tome da Srbi u BiH podržavaju SiCG...

Ne znam,kako će moći živjeti u zemlji,u kojoj se taj narod sudski dokazano smatra počiniocem genocida....

Kada na Vijeće sigurnosti dođe pitanje RSa, ona će nestati,jer je tada već dokazano genocidna tvorevina...Srbi će početi rat,ovaj put zaista onakav,kakvim opisuju OOR (92-95), građanski....ili etnički kako hoćete...

Rasplet tog rata će ovisiti o tome, da li je još toliko jaka želja Bošnjaka da žive sa Srbima u istoj domovini, tačnije da li žele AVNOJevske ili neke nove granice...

Rat će do svoje polovine,pokazati pravi cilj borbe ABIH, a tek kada se jasno odredi šta ko hoće, krenuće se putem mira...

Vrlo lahko se može desiti da se ovaj put crna mrlja Balkana (BiH,SiCG,Kosovo,Makedonija,Albanija) prepusti slučaju, te da se niko ne mješa,dok sami narodi ovih područja ne osmisle neko konačno rješenje, ili dok ne završe borbu do istrjebljenja...
senada

Post by senada »

....rece bosnjacki milosevic i tamo negdje daleko nastavi sanjati svoj vjecni san....

Laka noc
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :( Strah me :D :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Zmaj,

Smiri se.
Dosta

Post by Dosta »

mr__bosnjak wrote:Zmaj,

Smiri se.
Dobro si mu rekao, ne treba nista dodati :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja bjezim :D
peanuth

Post by peanuth »

sva sreca pa ne zivim vise na ludom balkanu.

neka sam bas pobjegao,i neka mi je dragi bog omogucio priliku da izadjem sa jebenog balkana i da samo preko neta mogu da vidim razno razne budale sa svake strane koji su i dan danas opsjednuti nekom budalestinom.

hvalim te boze sto si me izbavio

tu papci
breba

Post by breba »

ma daj
Last edited by breba on 05/10/2006 01:34, edited 1 time in total.
Deb's

Post by Deb's »

breba wrote:
peanuth wrote:sva sreca pa ne zivim vise na ludom balkanu.

neka sam bas pobjegao,i neka mi je dragi bog omogucio priliku da izadjem sa jebenog balkana i da samo preko neta mogu da vidim razno razne budale sa svake strane koji su i dan danas opsjednuti nekom budalestinom.

hvalim te boze sto si me izbavio

tu papci

potpisujem
ma idite u pičku materinu obojica :x :x :x :x
peanuth

Post by peanuth »

Deb's wrote:
ma idite u pičku materinu obojica :x :x :x :x
ne mogu jaro vise, bio sam jednom.. :D :D

nemoj vrijedzat ljakse jedan
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Jaooooo, blago vama, pa ste se oslobodili jednom i zauvijek bezveznog Balkana :D

Sad fino, ko Halilčić iz "Taleta", kao Europljani i intelektualci, krupnim koracima naprijed u svijetlu budućnost, a nas ostavite na smetljištu historije, na brdovitom Balkanu :D

I ne kaže se vrijeDŽat.... :D nego vrijeđati.....

Ovo drugo,onako, uzgred.... :-)
peanuth

Post by peanuth »

Ahmmed wrote:Jaooooo, blago vama, pa ste se oslobodili jednom i zauvijek bezveznog Balkana :D

Sad fino, ko Halilčić iz "Taleta", kao Europljani i intelektualci, krupnim koracima naprijed u svijetlu budućnost, a nas ostavite na smetljištu historije, na brdovitom Balkanu :D

I ne kaže se vrijeDŽat.... :D nego vrijeđati.....

Ovo drugo,onako, uzgred.... :-)
nazalost nemam slova đ na tastaturi,ali hvala profesore sto me ispravljas/ucis pravopisu.

a ja bi rado sa bosnom i bosancima u svijetlu buducnost,ali takvi kao ovaj gore koji je zapoceo temu mi nisu dali da zivim u svom/na svom i dan danas mi govore kako mi nece ni u buduce dat.
Reina

Post by Reina »

zmaju
znaci po tebi je gore odluka donesena na osnovu cinjenica i dokaza,
nego izvrseni sam genocid, izvrsen na drugim narodima,ubijanjem, silovanjem, unistavanjem sve pred sobom..... od te odluke moze zavisiti kako ce se u buducnosti generacije ponasati, da li ljudi ovakva zla bilo gdje
u svijetu mogu raditi i da ostanu ne kaznjeni.......

a za ove sto prosipaju svoju historiju, pitam se samo kako to sad odjednom
a neki dan mal' falilo da dodjete iz Svedije... :roll:

p.s. ah da i ne pitas se kako taj narod nad kojem je izvrsen genocid
danas zivi a zivi i spreman je da zivi jer se nije latio osveta .... itd.
a ne ti se brines za one za koje su znali sta su radili..... samo sta ce oni
jadni sto ce dobiti pismenu odluku...... ej jadna majko..... pameti.....
i ovdje se sudi Srbiji i Crnoj Gori za agresiju i genocid.....
uhh sto me raspalilo

:oops:
Last edited by Reina on 04/03/2006 19:06, edited 2 times in total.
Zadig

Post by Zadig »

Srbi će početi rat,ovaj put zaista onakav,kakvim opisuju OOR (92-95), građanski....ili etnički kako hoćete.
U stvari ne znam odakle da krenem za ovim postom, koji bogu fala nema veze s'vezom.

Mladi druze zmaj, poznajes li ti situaciju na terenu ba prije ovakvih analiza?
:roll:
CiCiban

#15 Re: Dobro vece,ovo je rat

Post by CiCiban »

Bosanski Zmaj wrote:Vrijeme je da prestanemo zavaravati sebe i svijet. U Bosni danas rata nema samo zato sto je tu Međunarodna zajednica i EUFOR. Bez njihovog prisustva, ovdje bi vidjeli jos jedan rat...

Kada se dokaze istina da je Srbija i Crna Gora izvrsila agresiju na BiH, te da je nad Bošnjacima izvršen genocid, to nije dakle suđenje pojedincima to je suđenje svim Srbima,te s toga ne vidim ništa čudno u tome da Srbi u BiH podržavaju SiCG...

Ne znam,kako će moći živjeti u zemlji,u kojoj se taj narod sudski dokazano smatra počiniocem genocida....

Kada na Vijeće sigurnosti dođe pitanje RSa, ona će nestati,jer je tada već dokazano genocidna tvorevina...Srbi će početi rat,ovaj put zaista onakav,kakvim opisuju OOR (92-95), građanski....ili etnički kako hoćete...

Rasplet tog rata će ovisiti o tome, da li je još toliko jaka želja Bošnjaka da žive sa Srbima u istoj domovini, tačnije da li žele AVNOJevske ili neke nove granice...

Rat će do svoje polovine,pokazati pravi cilj borbe ABIH, a tek kada se jasno odredi šta ko hoće, krenuće se putem mira...

Vrlo lahko se može desiti da se ovaj put crna mrlja Balkana (BiH,SiCG,Kosovo,Makedonija,Albanija) prepusti slučaju, te da se niko ne mješa,dok sami narodi ovih područja ne osmisle neko konačno rješenje, ili dok ne završe borbu do istrjebljenja...
GE si ti u svemu tome :D:D
ha.. sokole :? :D
vee-jay

Post by vee-jay »

horns&drums wrote:Ja bjezim :D
jeje, a evo i ja na brzinu da se vratim pa da ponovo bjezim :D :D
Alek222

Post by Alek222 »

edited by Moderator
Alek222

Post by Alek222 »

edited by Moderator
Last edited by Alek222 on 04/03/2006 23:39, edited 1 time in total.
harisl

Post by harisl »

Vrlo plitke analize. Koja je logika zaustavljati rat da bi se onda ponovo 'organizovao'. Koja le logika uletanja Amera i EU na Kosovu (koje me totalno ne interesuje - nije moja zemlja, nije moj problem) i guranje u nezavisnost ili haman-nezavisnost. Zasto bi se dozvolilo BiH da se, kako-tako, naoruza. Ako tome dodamo i to da ni EU, ni Amerima nije stalo do daljnje radikalizacije Islama do koje bi sigurno doslo sljedecim ratom u BiH.... Strasno plitke analize....
zmijoljubac

Post by zmijoljubac »

Alek222 wrote:edited by Moderator
JOk ba , obrisi komplet temu kakav edit... :-)
zoka

Post by zoka »

Ma imas ti pravo... jebo se ti.
horns&drums

Post by horns&drums »

Sad ni ne znaš kolko patim
Kad se sitim jorgovana
Ljubičica i jasmina
Kad se sitim jorgovana
Zumbul, lala i jasmina :lol:
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Samo neupuceni ne vide da trenutno BiH odrzava MZ jer joj ne treba neka Bosanska republika,koja bi nastala odvajanjem Srba i Hrvata, te tako postalo homogena muslimanska drzava u srcu Evrope...
\/\/\/

Post by \/\/\/ »

Pa nije zmaj toliko otiso plitko sa analizama. Ima tu istine, jos da ste culi komentara Paravca kako je tvorevina RS svetinja i ko nju dira kao da dira u oko srpskom narodu(kada je slavio dan civilne zastite), bas onako zajapureni mu obrascici kao ramazanski samuncici. :lol: :lol:
Kada bi me neko pitao sta bi vise volio: ovakvu situaciju ili novi rat. Ne znam sta bih mu odgovorio. Iz razloga sto u tvorevini vise nema Bosne.
horns&drums

Post by horns&drums »

Novi rat? Opet sve isto? Gine sirotinja, kriminalci se bogate a sve u ime nekog casnog cilja?
Post Reply