Dobro dosla dijasporo i jos brze otisla
- turban
#1 Dobro dosla dijasporo i jos brze otisla
Eto ljeto je tu.
Diaspora ide na izvor da se napoji svoje proslosti,ili da pokaze novi auto?!
Kakva li ce biti ova godina,mislim u Bosni?!
- Brunello
#2 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
et` ja necu doci...letim za kubu...za manju kolicinu novca koja mi treba kad dole dodjem....(letim bez auta)!! 
-
*mima*
#3 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Nevjerovatno sa cim su ljudi sve optereceni.
- sjena
#4 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Ocito razocaravujaca po tebe s obzirom da cu, bar ja, doci sa autom starim 10 godina...i mo's misliti po 5-i put uzastopno
Ah da, hvala na dobrodoslici, zadovoljstvo mi je spoznati da je izvor i dalje kontaminiran i da bas i nije za piti...sto naravno ne znaci da cu ja zbog toga ostati zedna, gluho i daleko bilo
Ah da, hvala na dobrodoslici, zadovoljstvo mi je spoznati da je izvor i dalje kontaminiran i da bas i nije za piti...sto naravno ne znaci da cu ja zbog toga ostati zedna, gluho i daleko bilo
-
cunga lunga
#5 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
kakvi su to kompleksi kod tebe u pitanju...turban wrote:Eto ljeto je tu.
dobro nam dosli i dugo ostali!
- vox-populi
#6 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Ja upravo zbog ovakvih i slicnih turbana necu doci. Idem na Maltu, bez auta
.
-
kotace
#7 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Turban,zini da ti kazem.
- Citizen-X
#8 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Samo da uvazenom kolegi kazem da u dijaspori ima puno "momaka" koji su napustili prkno u kojem on sada slobodno sjedi i sere preko dugmica, a koji su krv propisali da bi on imao slobodu da se sere i pisa kako mu se digne.
Ah da - ja cu doci sa svojim bibijem 15g starim - jer sam ga kehn'o povoljno - samo da bi tebi i takvim levatima mog'o da vadim mast.
Samo cu malo ispolirat tablice, da se vidi da su strane, da ti bodu oci.
Koji si ti genter.
Halal ti qratz.
Ah da - ja cu doci sa svojim bibijem 15g starim - jer sam ga kehn'o povoljno - samo da bi tebi i takvim levatima mog'o da vadim mast.
Samo cu malo ispolirat tablice, da se vidi da su strane, da ti bodu oci.
Koji si ti genter.
Halal ti qratz.
Last edited by Citizen-X on 14/06/2008 11:14, edited 1 time in total.
-
neki
#9 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Prilicno ti je nezahvalan komentar s obzirom da ista ta dijaspora unese preko 6 milijardi maraka godisnje u ovu zemlju i time smanjuje deficit koji izmedju ostalih i ti napravis.turban wrote:Eto ljeto je tu.
- explorer
#10 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
wow, koji genije....
U podforumu "Dijaspora" otvoriti temu i u naslovu napisati "diaspora", pa mislim.... ocigledno da autor nije samo nepismen (ne zna cak ni prepisati) vec i doooobro poglup.
U podforumu "Dijaspora" otvoriti temu i u naslovu napisati "diaspora", pa mislim.... ocigledno da autor nije samo nepismen (ne zna cak ni prepisati) vec i doooobro poglup.
-
ninili
#11 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Jebi ga necu doci ovo ljeto, ali zato cu da skupim pare pa da brodom posaljem nekog opasnog bibija da me ceka dogodine....sta vi mislite sta da kupim? laburginija, ferarija, maklarena...
Ma haj vidjet cu sta bude na rasprodaji...hahahahaha Koji si ti pacenik!!!!! FUJ
-
cunga lunga
#12 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
100% si upravu..neki wrote:Prilicno ti je nezahvalan komentar s obzirom da ista ta dijaspora unese preko 6 milijardi maraka godisnje u ovu zemlju i time smanjuje deficit koji izmedju ostalih i ti napravis.turban wrote:Eto ljeto je tu.
na ekonomskom fakultetu smo vise puta tokom predavanja iz Makroekonomije ali i ostalih predmeta slusali da je upravo dijaspora osnovni a mozda i jedini razlog sto BH ekonomija uopste opstaje...
dakle, nikom nije jasno kako se drzava ne urusi sama u sebe i jedino objasnjenje je da je to zbog enormne kolicine novca koji dijaspora salje i unese u BIH..
- bosan
#13 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Dolazim da pokazem na kakve sam niske grane pao

-
callmethebreeeze
#14 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
ja nemam jos ni vozacke, a kamoli auto.
zato sam mislio kupiti bijesan biciklo i kurciti se po sarajevu, ali citam da ste tanki sa biciklistickim stazama.

zato sam mislio kupiti bijesan biciklo i kurciti se po sarajevu, ali citam da ste tanki sa biciklistickim stazama.
- Brunello
#15 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
callmethebreeeze wrote:ja nemam jos ni vozacke, a kamoli auto.![]()
![]()
![]()
ha,ha,ha,
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#16 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Ne, ocigledno je da autor odavno maternji jezik koristi samo kod kuce...explorer wrote:wow, koji genije....
Turban, cemu ovakva provokacija od teme? Mislim, kakavim ces ti autom doci preko ljeta ovamo?
-
scott
#17 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
zbog tih mangupa i primitivaca smanjio sam drasticno dolazak u domovinu
- coek
#18 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Mene samo opako nervira kad d. dodje i kaze recenicu tipa: "Kod nas u Danskoj je to uredjeno, a ne kao ovdje". To po automatizmu tjera na pitanje: "Pa koji q.ac dolaziš kad je ''kod vas' tako dobro"
- turban
#19 Re: Dobro dosla dijasporo i jos brze otisla
Diaspora ili dijaspora to ti je isto...mIRCerka wrote:Ne, ocigledno je da autor odavno maternji jezik koristi samo kod kuce...explorer wrote:wow, koji genije....
Turban, cemu ovakva provokacija od teme? Mislim, kakavim ces ti autom doci preko ljeta ovamo?
@mIRCerka
Pa mozes li ti nekad ili ponekad da skratis jezik...
P.S
Za neupucene i JA SAM DIASPORA ILI DIJASPORA...
...i tema nije nikakava provokacija vec ono sto ce se i ovoga ljeta desiti.Jedni u druge bice razocarani...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#20 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Mogla bih ja tebi skratiti jezik. Ako si htio provjeriti koliko STE udaljeni od BiH, onda napisi fino tako, a ne ovako provokatorski, da ostali dijasporci misle da si ovdje...fino edituj svoj uvodni post i napisi STA SI MISLIO, a ne da moramo zvati Dzemilu da nam objasni.turban wrote:Diaspora ili dijaspora to ti je isto...mIRCerka wrote:Ne, ocigledno je da autor odavno maternji jezik koristi samo kod kuce...explorer wrote:wow, koji genije....
Turban, cemu ovakva provokacija od teme? Mislim, kakavim ces ti autom doci preko ljeta ovamo?![]()
@mIRCerka
Pa mozes li ti nekad ili ponekad da skratis jezik...![]()
P.S
Za neupucene i JA SAM DIASPORA ILI DIJASPORA...
...i tema nije nikakava provokacija vec ono sto ce se i ovoga ljeta desiti.Jedni u druge bice razocarani...Haman niko ne konta koliko smo se udaljili od Bosne i ista od nas.To je tema...
-
crvena26
#21 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
ako si ti zbog ovakvog mangupa,smanjio dolazak u svoju zemlju,onda nemam rijeci stvarno,a ne samo ti nego i ostali,,,,otisao bi i on vjeruj mi i svako od nas da moze,,,to je nasa drzava,nas mentalitet ljudi,da zavide svome svijetu,umjesto da se ponose njima,da nas ima svugdje i da se slazemo,,,,al o tome mozemo samo sanjati,,,pozzdrav svima,,,,,dobro vi nama dosli u nasu BH....scott wrote:zbog tih mangupa i primitivaca smanjio sam drasticno dolazak u domovinu
-
scott
#22 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
nije on ni ovaj ni onaj
on je papak 
- fantom slobode
#23 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
a i pad dolara je evidentan, za raju iz Amerike.Svi nesto odgadjaju dolazak, nema se love.scott wrote:zbog tih mangupa i primitivaca smanjio sam drasticno dolazak u domovinu
- froop
#24 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
Ha jel ti krivo prosjaku?turban wrote:Eto ljeto je tu.
Evo sredio sam Auto, nabildo se , kupio Cecinu cd, kupio majice D&G, i mrtvoga Versace kajs....jesam li sta zaboravio....
Zastedio koji Evro da podjelim sirotinji dole.
I naravno da po....m pokoju sponzorusu
Jel valja?
- Sensei
#25 Re: Dobro dosla diasporo i jos brze otisla
a kad ih pitas odakle su, kazu iz Tuzle, a svaki CD od Satelita u dzepu ima, cak ih imaju i na mobitelima kao ringtone.scott wrote:nije on ni ovaj ni onajon je papak