Dobro dosao Fahro (SBB)!

Innovation

#26 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by Innovation »

Crvene_brigade wrote:Biznis Fahrudina Radončića oličen u stranačkim biltenima (Dnevni avaz, TV Alfa...) na rubu su finansijske propasti i on je spreman politički žrtvovati (privatnu) stranku kako bi pokušao spasiti biznis ulaskom u vlast sa SDA i HDZ BIH.

To je jedini motiv uz, naravno, onaj koji je potencijalno vezan za Fahrudina Radončića, a tiče se istraga koje vode tužilaštva Bosne i Hercegovine i Republike Kosova.
:thumbup:
FARMAS

#27 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by FARMAS »

Crvene_brigade wrote:Biznis Fahrudina Radončića oličen u stranačkim biltenima (Dnevni avaz, TV Alfa...) na rubu su finansijske propasti i on je spreman politički žrtvovati (privatnu) stranku kako bi pokušao spasiti biznis ulaskom u vlast sa SDA i HDZ BIH.

To je jedini motiv uz, naravno, onaj koji je potencijalno vezan za Fahrudina Radončića, a tiče se istraga koje vode tužilaštva Bosne i Hercegovine i Republike Kosova.
:lol:

Dnevni Avaz na rubu propasti? :-)
Ljudi samo na reklamama mjesecno uzmu par stotina hiljada maraka, petkom tiraz dostignu i do 100.000 prodatih primjeraka, ocito da si veoma, veoma lose upucen, za Alfu iskreno ne znam nista.

Koje istrage? vec par puta tuzilastvo BIH je izdalo saopstenje u kojem se demantuje da si bilo kakve istrage vode protiv Radoncica bilo kao osumnjicenog ili kao svjedoka, ista stvar i sa siptarima, pusti se prica Sejle Jugo Turkovic, samo je jedno je jasno da ce Radoncici vise izgubiti nego sto ce dobiti, ulazeci u "ljubav" sa Bakirom.
Better Man

#28 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by Better Man »

Fahro ako uđe u koaliciju to će mu biti političko samoubistvo i naredne izbore neće ni izborni prag preći.
Maystor

#29 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by Maystor »

Njemu je jedino bitno da ne prijeđe zatvorski prag.
mirzadelibasic

#30 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by mirzadelibasic »

Javlja se gospodin dezinformator.
nightvision

#31 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by nightvision »

Nije prihvaćena inicijativa za smjenu Vlade FB

Inicijativu su prije tri mjeseca pokrenula 24 delegata, najviše članovi Socijaldemokratske partije BiH, a potom i Saveza za bolju budućnost BiH, Naše stranke i Demokratske fronte.

Međutim, članovi Saveza za bolju budućnost BiH su danas izjavili da odustaju od inicijative i glasali su protiv nje, odnosno podržali su Vladu.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nije-pri ... /150930105

Znaci fahronja se naguzio.
mario001

#32 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by mario001 »

nightvision wrote:Nije prihvaćena inicijativa za smjenu Vlade FB

Inicijativu su prije tri mjeseca pokrenula 24 delegata, najviše članovi Socijaldemokratske partije BiH, a potom i Saveza za bolju budućnost BiH, Naše stranke i Demokratske fronte.

Međutim, članovi Saveza za bolju budućnost BiH su danas izjavili da odustaju od inicijative i glasali su protiv nje, odnosno podržali su Vladu.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nije-pri ... /150930105

Znaci fahronja se naguzio.

Stvari su dosle na svoje...
It_is_a_Leclerc

#33 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by It_is_a_Leclerc »

Glasati za ustavni krah u FBiH i nova višemjesečna pregovaračka natezanja i procedure, u momentima kad FBIH grčevito nastoji ostati iznad površine, mogu još samo jedino "ljevičari". Njihova doktrina da je partija iznad države, koju su više puta ponovili, ovakvim potezima samo postaje očiglednija.
SBB je, ma šta mi mislili o njima i njihovom "utemeljitelju" ipak danas odlučio pokazati političku zrelost i ostati na strani onih koji žele stabilnu FBiH, sa Vladom sastavljenom od pobjedničkih stranaka na izborima (što je jedino i logično). To što SDA i HDZ imaju najveći broj mandata nije moja krivica. Ja i nisam glasao za njih.

Bolje imati i ovakvu, manjkavu i smušenu vladu, nego imati ustavni haos, krize i nove paljevine.
putokaz1

#34 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by putokaz1 »

Ko će ruku da ti da(SDA -U) kad dođu vremena zla ,ko će ako neću, ako neću ja(Fahro).
...
''Danas je izglasano nepovjerenje vladi FBIH,za nepovjerenje su glasali sdp,sbb,df,''bolja sda'',te manje stranke svi osim velike(zauvjek zajedno)Dvojke''.
Od danas nećemo imati 100000 zaposlenih već 200000 zaposlenih Bosanaca i Hercegovaca al u Njemačkoj,Sloveniji,Austriji...
Obarači vlade su obećali:Nermin da će biti isto kao 2011-2014,''zaposlit ću i drugog brata'',Fahrudin:''E sad ću i ja sebi uzimat vreće zlata'',Željko:''Ako nebudemo radili po ''Zakonu'' i vas ću napustit ,vratiti se opet onima'',ostali su zadovoljni dijelom kolača osim Feđe koji je opet ''Švicarska''
....
nightvision

#35 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by nightvision »

Lakrdija od politike. Pijacari na pijaci imaju vise obraza od ovih kriminalaca.
VjecitiStudent

#36 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:Glasati za ustavni krah u FBiH i nova višemjesečna pregovaračka natezanja i procedure, u momentima kad FBIH grčevito nastoji ostati iznad površine, mogu još samo jedino "ljevičari". Njihova doktrina da je partija iznad države, koju su više puta ponovili, ovakvim potezima samo postaje očiglednija.
SBB je, ma šta mi mislili o njima i njihovom "utemeljitelju" ipak danas odlučio pokazati političku zrelost i ostati na strani onih koji žele stabilnu FBiH, sa Vladom sastavljenom od pobjedničkih stranaka na izborima (što je jedino i logično). To što SDA i HDZ imaju najveći broj mandata nije moja krivica. Ja i nisam glasao za njih.

Bolje imati i ovakvu, manjkavu i smušenu vladu, nego imati ustavni haos, krize i nove paljevine.
Jah ...
It_is_a_Leclerc wrote: Podržavam razbijanje i rušenje.

Mirnim se prosvjedima samo jednom u historiji čovječanstva promijenila stvar.
Ali nije ni prvi, ni zadnji put da imamo potpuno šizofrene postove pod istim nickom.
nightvision

#37 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by nightvision »

VjecitiStudent wrote:
Ali nije ni prvi, ni zadnji put da imamo potpuno šizofrene postove pod istim nickom.
Nije sizofreni vec sageti da ga primi po potrebi. Kao i stranacki mu sef fahro. A svaka ti cast kako si ga nasao. :thumbup:
Crvene_brigade

#38 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by Crvene_brigade »

FARMAS wrote:

:lol:

Dnevni Avaz na rubu propasti? :-)
Ljudi samo na reklamama mjesecno uzmu par stotina hiljada maraka, petkom tiraz dostignu i do 100.000 prodatih primjeraka, ocito da si veoma, veoma lose upucen, za Alfu iskreno ne znam nista.

Koje istrage? vec par puta tuzilastvo BIH je izdalo saopstenje u kojem se demantuje da si bilo kakve istrage vode protiv Radoncica bilo kao osumnjicenog ili kao svjedoka, ista stvar i sa siptarima, pusti se prica Sejle Jugo Turkovic, samo je jedno je jasno da ce Radoncici vise izgubiti nego sto ce dobiti, ulazeci u "ljubav" sa Bakirom.
Istina je kako je tiraž i poslovanje stranačkog (SBB-Fahrudin Radončić) biltena izuzetno (o)pao. To su informacije relevantnih, zvaničnih institucija, od Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, do Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Fahrudin Radončić ulaskom u vlast sa Bakirom Izetbegovićem (a svima je dobro poznato šta su sve nagovorilili jedan o drugome) pokušava spasiti svoj stranački-pištolj bilten koji je bio i napravljen kao projekat SDA, dok se nije otrgnuo sa lanca Alije i Bakira Izetbegovića.

Dakle, ulaskom u vlast istog trenutka dolaze pretplate, objave, reklame iz različitih (stranačkih) kompanija, ministarstava, agencija, općina... To je glavni i ključni razlog ulaska u vlast, sa do jučer, kako je utemeljitelj i vlasnik Radončić volio naglasiti, omraženom i kriminaliziranom SDA BiH i Bakirom Izetbegovićem.

A ne treba puno govoriti ni o svima nama dobro poznatim i ozbiljnim tužilačkim istragama u Bosni i Hercegovini i Republici Kosovo o Fahrudinu Radončiću.

Predmeti koji su vezani za ubistvo Ramiza Delalića-Ćele, različiti "poslovi" sa kriminalcem Naserom Keljmendijem... U svim tim, ali i drugim javnosti manje poznatim slučajevima nezaobilazno se spominje ime kontroverznog Fahrudina Radončića u različitim ulogama.

Ovo su činjenice koje nije moguće osporiti jeftinim i izlizanim spinovanjem.
Last edited by Crvene_brigade on 30/09/2015 19:14, edited 1 time in total.
putokaz1

#39 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by putokaz1 »

Ako ili kad ili se desilo... udje SBB sa SDA, SBB kao i sve druga stranke u koaliciji s SDA nestaje,prvo odoše kadrovi koji nisu tu radi vlasti(ne svi) pa odoše glasači(skoro svi) i simpatizeri(kao ja npr simpatizer SBB jer nisu s SDA-jedini razlog-ali ne i glasač).
Tako sljedeće izbori očekujemo grčevitu borbu za prelaz praga,kao npr SDU,BOSS,BOLJITAK,POSAVSKA STRANKA,BPS,A-SDA...
Tu negdje je i DF koji je koliko-toliko jači(iako za DF neznamo koliko je pad nakon ''vratite mi moj glas'' ili ''sa SDA ,pa protiv'')
A ako SBB ostane na staroj politici :''Bakir je lopov(ISTINA),SDA kriminalna organizacija(ISTINA)...'' onda će sigurno bit bar drugi kod Bošnjaka a ako uspiju ukrast glasove od bivših DF ili SBIH,SDP ... možda i prvi.
mirzadelibasic

#40 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by mirzadelibasic »

putokaz1 wrote:Ako ili kad ili se desilo... udje SBB sa SDA, SBB kao i sve druga stranke u koaliciji s SDA nestaje,prvo odoše kadrovi koji nisu tu radi vlasti(ne svi) pa odoše glasači(skoro svi) i simpatizeri(kao ja npr simpatizer SBB jer nisu s SDA-jedini razlog-ali ne i glasač).
Tako sljedeće izbori očekujemo grčevitu borbu za prelaz praga,kao npr SDU,BOSS,BOLJITAK,POSAVSKA STRANKA,BPS,A-SDA...
Tu negdje je i DF koji je koliko-toliko jači(iako za DF neznamo koliko je pad nakon ''vratite mi moj glas'' ili ''sa SDA ,pa protiv'')
A ako SBB ostane na staroj politici :''Bakir je lopov(ISTINA),SDA kriminalna organizacija(ISTINA)...'' onda će sigurno bit bar drugi kod Bošnjaka a ako uspiju ukrast glasove od bivših DF ili SBIH,SDP ... možda i prvi.
Zašto čekati naredne izbore, ako se sada pružila prilika da se omasti brk ? Daleko je 2018. i svi hoće sada da učestvuju u talu i da imaju moć, a gradjane, da izvines, ko jebe. Uvijek će biti kredita i tako će pokrivati te budžetske rupe.
putokaz1

#41 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by putokaz1 »

corrida33 wrote:Bosanski Bashar Al Assad!
Asadovi i Izetbegopvići na isto ti dođe
hizo ramidovic

#42 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by hizo ramidovic »

samo zlobnicima i dusmanima ove drzave more smetat unilazak fahre uvlast po gotovo kace zna okakomse strucnjaku i politicaru radi svaki posteni gradzanin treba svaki dan sucurat stoce fahro dobit samsu istoce stjet davodi ida spase ove zemlju trebase zafalit ulkudima koi suga nagovorili daunidze uvlast
JThomas

#43 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by JThomas »

mirzadelibasic wrote:
putokaz1 wrote:Ako ili kad ili se desilo... udje SBB sa SDA, SBB kao i sve druga stranke u koaliciji s SDA nestaje,prvo odoše kadrovi koji nisu tu radi vlasti(ne svi) pa odoše glasači(skoro svi) i simpatizeri(kao ja npr simpatizer SBB jer nisu s SDA-jedini razlog-ali ne i glasač).
Zašto čekati naredne izbore, ako se sada pružila prilika da se omasti brk ? Daleko je 2018. i svi hoće sada da učestvuju u talu i da imaju moć, a gradjane, da izvines, ko jebe. Uvijek će biti kredita i tako će pokrivati te budžetske rupe.
ko god sad omasti brk sa SDA, gotov je u vrlo kratkom roku nakon toga. možda ni do sljedećih izbora ne dogura i možda i ne bude imao kad omastiti brk. kakvu god koaliciju da spremaju oni su već smislili i kako je razjebati i sve svaliti na partnera.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#44 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by -LIBERO- »

Bez obzira na razne spinove i usminkavanja, koja neki potenciraju sada, Fahrudin ce ovom podrskom izgubiti u startu 50-60% svog glasackog tijela, jer ih je bas i regrutovao na prici kontra SDA mafije, lose vladavine, porodice Izetbegovic...i sl.

Fahro je upravo ovom podrskom, koja ce se vjerovatno nastaviti, potpisao za SBB sudbinu SzaBiH.

Rahmethli stranka, i politicki projekat :thumbup:
PM72

#45 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by PM72 »

-LIBERO- wrote:Bez obzira na razne spinove i usminkavanja, koja neki potenciraju sada, Fahrudin ce ovom podrskom izgubiti u startu 50-60% svog glasackog tijela, jer ih je bas i regrutovao na prici kontra SDA mafije, lose vladavine, porodice Izetbegovic...i sl.

Fahro je upravo ovom podrskom, koja ce se vjerovatno nastaviti, potpisao za SBB sudbinu SzaBiH.

Rahmethli stranka, i politicki projekat :thumbup:
Upravo tako.Rahmetli stranka i projekat.SBiH mi je bio malo i simpatičan ali mi je SBB odvratan od samog početka.Protivnik sam SDA ali bih prije zaokružio SDA nego SBB.Radončić je mi je mrzak radi načina na koji se obogatio jer mu je sve novce dala SDA i Alijina bagra.Nije imao ni za kifle niti mu je babo šta ostavio.Došao iz Gusinja go ko lipić.Gazio preko mrtvih.Da ne pominjem "sitnicu" što je sandžo koji još nije naučio bosanski.To mu je ogroman minus kod naroda u Bosni.Sefera sam nekoć cijenio radi garda i vojničke sposobnosti ali i njemu je porijeklo "presudilo".

Uglavnom,SBB će doživjeti debakl pa će nepismeni novinari Avaza imati o čemu da pišu...
PM72

#46 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by PM72 »

Hajde ne lupetaj.O kakvom ti gorivu sa Nišića palamudiš? Ti nam reci šta je tvoj idol imao od imovine na početku rata.Pa ćemo dalje.Nego,uhvati se ti Ćevljanovića i goveda.
PM72

#47 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by PM72 »

corrida33 wrote:Pizde Sarajevske ...ustolicene u nekim SDP ili SDA institucijama organski ne podnose tipq koji bi sutra sa Covicem i bilo kim sa srpske strane krenuo ka BiH integraciji u Europu!

Nismo mi iz SBB toliko vesla sisali da nismo znali da je jucerasnja podrska Novalicovoj vladi bila samo Bakirova "pirova pbjeda"

Zapamticete SBB!
ha,ha,ha...čuj sandžačkog goveda kako prijeti...sisao si ti nešto drugo a ne vesla pošto u tvoj rodnom kraju nema mora niti čamaca...
Point.

#48 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by Point. »

Vidi sandzi al se uzdigli. Nazad u Sjenicu, molim.
PM72

#49 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by PM72 »

Zamolio bih administraciju da ovog pacijenta pošalju u ćošak ili kod zemljaka Tajića u Pionirsku dolinu.
Orange Revolution

#50 Re: Dobro dosao Fahro (SBB)!

Post by Orange Revolution »

Dobro došao Fahro,ili propao ti(SBB) ili Bakir(SDA) nemože biti bolje osim možda da jedan drugom zatvorite oko ili se uhvatite za vrat.Ako Bog da da zajedno odete na smeće pošto vam to nije strano,obojica i obje stranke ste svakako smeće.
Dobro došao Fahro u Bakirov zagrljaj.
Post Reply