Dobro djelo!

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Murisno1

#1 Dobro djelo!

Post by Murisno1 »

tema je naravno za svakoga ako ga intereseuje ... :-D

jučer dođe mi jedna mala curica na posao i nešto prodaje ...
slatka curica,nema možda jedno 7,8 godina ... i tako prodaje neke stvari.
inače sam slab na djecu,pogotovo tako siročad ..
i sad prolazi ona firmom i nudi tako neke podmetače za 3 marke ...
čujem kako kolegice galame , ispituju ko da je došla profesionalna prodavačica sa prezentacijom hebote ..
i sad dijete obiđe čitavu firmu i svi vele "de da vidim šta imaš" i ona sad sve što jadnica ionako teško nosi u nekom cegeru izvadi i pokazuje i priča nešto ko biva ...
helem niko ništa ne kupi , a ugalvnom je sve to nudila ženama , a znate kako to žene rade ... :-D :? ... i sad dolazi ona kod mene i kad je vidjeh neka me tuga majku mu spuca, to nije normalno ... curica je tako slatka,tako sićušna,sa nekom trenerkicom i tako nevin pogled da nisam mogo shvatiti kako je sad neko može odbiti, mislim onako makar da nešto daju ... nego ništa ..
ja njoj dadoh 5 maraka i reko uredu je , onako izgubi se ja, ne znam kako da kažem ... a ona će ti "nemojte, de vi uzmite , teško mi je ovo sve nositi više ..." ...
ja kad nisam umro od tuge ...
onako malena izlazi i veli "doviđenja" svojim mekanim i sićušnim glasićem ... silazi ona niz stepenice , a ja gledam kroz prozor, ona se okrenu i veselo mahnu rukicom i nasmiješi se ...

onako , poslije toga čovjeku dođe osjećaj dobar , ono kao da se nešto lijepo zbog njeg desilo ...

kako dragi Bog nagradi čovjekovo srce nekom ljepotom kad učini neko dobro dijelo ... poslije se osjećaš ispunjenim , vrijednim ...

možda će se javiti oni tvrdokorni koji će da analiziraju što sam ja spomenuo Boga ili Bog je ovakav, ti si onakav ...ima ih ovdje dosta, ali halal ...

sad evo čitam ovo šta sam napisao i hoću da utvrdim poentu ..
ali nekako sam samo htio ispričati eto ...
kako vi deverate sa ovakvim stvarima ? ...da li mislite da se obazirete na siromašne u dovoljnoj mjeri ? ... da li se često postavljate na mjesto onoga koji nema to što vi imate ... ? ..

eto , živi i zdravi bili i nemojte šta hatorit :)
uzdravlje
Haqqani

Post by Haqqani »

Bismillah!

Da ti dragi Allah dž.š. ukabuli dobro djelo :)
Murisno1

Post by Murisno1 »

hvala jarane :) ..

ali nisam htio da ovim postom aludiram na neko svoje dobro dijelo ..
mislim ... htio sam ..hm .. možda nekako potaknuti druge ... ne znam ..
da, možda mi je to bila glavna poenta ..
mislim da kada bi čovjek sebi postavio -pomaganje onima kojima to treba- kao prioritet u životu,kao što nas Allah dž.š. uči.. a izbacio mnogobrojne nepotrebštinje iz života , bio bi mnogo ,mnogo manje opterećen ovodunjalučkim nebulozama koje vidimo svakodnevno .. mnogo zdraviji , i psihički i fizički ..
ma da ne duljim sa svojom iritirajućom filozofijom :-D ...

pozdrav
dezurni-X

Post by dezurni-X »

Locked