Evo malo i problema...
Od Belme iz LOL-a sam saznao da nisu zadovoljni komunikacijom sa KSF-om i Džekosom u kontekstu prolaska optike kroz gradilište (koje je u vlasništvu KSF-a) a na kojem radi Džekos. Oni iz LOL-a hoće da se dogovore sa oba partnera prije radova, da ne bi bilo nesporazuma, ali kako Belma reče, šaltaju je jedni prema drugima - ovi iz KSF-a ne žele da daju informacije o etažnim vlasnicima, a ovi iz Džekosa se pozivaju na KSF. Uglavnom, kako stvari stoje, načekat ćemo se i na internet i TV još duuugo vremena.
Ne mogu vjerovati da KSF-u nije u interesu da domaćoj firmi (Logosftu)
ne omogućava ravnopravan status sa stranom firmom (Telemach). Pa i ne gledajući puuuuuno bolju ponudu koja je na strani LOL-a (118 kanala sa ekstra kvalitetnom slikom, 6 MBps, blah-blah) ne mogu vjerovati da se neka strana firma otvoreno favorizuje kao ISP.
Na kraju krajeva, treba pustiti ljude unutra sa infrastrukturom -
ja sam za to da se omogući i HS-u da i oni svoju ponudu omoguće (i oni su domaći, koliko znam) - pa da biramo koga hoćemo. Ha-ya, naši su stanovi, zar nas ko treba uslovljavati radi toga što mu je neko (
po nezvaničnim pričama neko je digao finu lovu da Telemach ima ekskluzivno pravo na ISP usluge) hajrovao kakvu sitnu lovu.
Ja ću kontaktirati predstavnika našeg ulaza da se nešto uradi i da se tim igricama stane u kraj više. Hem nemamo ulicu, nemamo ni komunikaciju sa svijetom. Šta je sljedeće...