Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Stanovi su iz lamele E4 - po mojoj slobodnoj i nestručnoj procjeni, imamo čekati barem još 2 mjeseca do useljenja...
edit: možda je glupo pitanje, ali me interesuje hoćemo li mi tamo imati plin (zbog šporeta recimo)?
Hoces, ali u boci
I mi smo jucer bili, E1 i E2 tete vec ciste stanove, parket lakiran, zidovi finalno okreceni.. Ostaju jos sitne popravke i dorade, ako ih je ko imao. Mislim da je jos uvijek realna procjena da je useljenje pocetak - sredina augusta.
Pade mi na pamet da pitam da li neko zna da ima gdje da rade prijedloge uređenja unutrašnjosti stanova, neki design studio. I koliko tako nešto košta ?
butterfly_01 wrote:probaj sabi uredi po zelji stan sa google sketchup-om.
Joj, kriza mi je taj program, ima nekih templatea, a mrzi me ganjati se iz početka. Mada, nije loše probati se šteliti sedmicu, možda bi se i moglo šta načiniti...
Evo recimo modela koji bi se mogao prepraviti da izgleda kao naš stan... http://sketchup.google.com/3dwarehouse/ ... evstart=24
moj muz se ustelio za nekih 2 - 3 sata. sad crta super.
doduse on je znao crtati na papiru sa olovkom. ima osjecaj za dimenzije a i ideje.
program je super.
merik wrote:Baš sam nešto pesimista što se tiče roka završetka radova i useljenja, sporo ide.
Ima li ko novijih informacija?
Pa eto, ja sam već napisao kono draga, mislim da će najranije biti do početka Avgusta. Ali hej, glavu gore, kad smo mogli toliko drugo biti podstanari izdržat ćemo i ovo malo...
Danas smo bili u Domaviji i mogu reći da je jako solidna ponuda - sve su prilike da će biti naš izbor kada je namještaj u pitanju. Postoji mogućnost na licu mjesta dizajniranja kuhinje, sve garniture imaju mogućnost izrade u mnogo različith nijansi platna, itd...
Buduće komšije, šta ste se ušutjeli - ima li ko kakvih novih informacija, jel ko bio gdje, gledao namještaj i slično ?
Jel ko bio preko vikenda na gradilištu - hajdemo, informacije na sunce.
Hoću da mi zračite optimizmom.
Bila za vikend na gradilištu. Kažu da je za sljedeći mjesec zakazan tehnički prijem, te da oni očekuju da će predaja ključeva biti u avgustu, a za neke možda čak i krajem jula. Lamele 1,2 su završene, na lameli 3 je ostao u nekim stanovima još parket da se postavi. Lamela 5 će biti ograđena kao gradilište i građevinski radovi će se nastaviti na istoj. Mi ćemo dobiti ključeve i početi useljavati iako taj dio nije završen, tako su rekli na gradilištu.
A što se tiće namještaja, malo sam muhanata ne volim kičeraj i šarenilo, Bellona mi je previše kičasta. Doduše imaju odličan ugao Vetro ili Vento zaboravih kako se zove. Mislim da je najbolje i najjeftinije praviti sve, još ako znate sami napraviti to bi bilo ekstra. Zapravo važan je projekat, da imate odličan projekat u AutoCadu, odete kupite daske prethodno u katologu izabere koje vam odgovaraju, oni vam sve izrežu, kupite sve baglame i ostale điđe i sastavite. Znam ljude koji su tako napravili i plakare i komode i kuhinje. Samo je bitan projekat.
Danas smo bili na gradilištu. Mi smo u E3. Dosta je u stanu urađeno: kupatilo gotovo, interfon postavljen, parketi postavljeni i lajsne pokovane ali nisu lakirani. Ali ima još posla oko fugiranja, postavljanje prelaznih lajsnica itd. intenzivno rade na dovodimo i odvodima ispred zgrade, na jednom dijelu su počeli postavljati trotoar. Ima još prilično posla i ne vjerum da će završiti prije avgusta. Mi kad smo kod notara ovjeravali ugovore notarka je rekla da do 30.09 stan treba biti uknjižen na nas i da do tada trebaju bit završeni svi radovi i prenos vlasništva. Ja sam na osnovu toga skontala da bi useljenje moglo do tada potrajati. Što bi rekli " Ne crkni magarče dok trava poraste". Bože zdravlja biće i stan ako Bog da.
Nego, gdje kuhinju kupiti, ima li gdje na rate isl?
Pozdrav svima!
šas wrote:Danas smo bili na gradilištu. Mi smo u E3. Dosta je u stanu urađeno: kupatilo gotovo, interfon postavljen, parketi postavljeni i lajsne pokovane ali nisu lakirani. Ali ima još posla oko fugiranja, postavljanje prelaznih lajsnica itd. intenzivno rade na dovodimo i odvodima ispred zgrade, na jednom dijelu su počeli postavljati trotoar. Ima još prilično posla i ne vjerum da će završiti prije avgusta. Mi kad smo kod notara ovjeravali ugovore notarka je rekla da do 30.09 stan treba biti uknjižen na nas i da do tada trebaju bit završeni svi radovi i prenos vlasništva. Ja sam na osnovu toga skontala da bi useljenje moglo do tada potrajati. Što bi rekli " Ne crkni magarče dok trava poraste". Bože zdravlja biće i stan ako Bog da.
Nego, gdje kuhinju kupiti, ima li gdje na rate isl?
Pozdrav svima!
Idi komšinice u Domaviju - na licu mjesta ti rade dizajn, prilično povoljne cijene. samo mjere ponesi...
U KSFS kažu da je u toku interna kontrola objekta, nakon toga dolazi tehnički prijem, i onda se pozivaju stanari da preuzmu ključeve, po njihovim riječima to bi se trebalo obaviti u sedmom mjesecu, kažu i da je juni realan rok što znači da su zaista pri kraju.
merik wrote:U KSFS kažu da je u toku interna kontrola objekta, nakon toga dolazi tehnički prijem, i onda se pozivaju stanari da preuzmu ključeve, po njihovim riječima to bi se trebalo obaviti u sedmom mjesecu, kažu i da je juni realan rok što znači da su zaista pri kraju.
wow, pa to su super vijesti.
Ja sam jučer prošao pored gradilišta, nije mi se dalo da ulazim unutra. Pun parking je bio auta, vrvi sve unutra - baš ono rade punom parom, i Nedjeljom. Trebalo bi pripaziti kod prijema da šta ne nisu sfušerili - dakle, prelistajte ovaj thread, neko je dao detaljna uputstva o tome na šta sve treba paziti prilikom prijema stana...
Mi evo upravo sa gradilišta. Meni izgleda da ondje ima još puno posla al ja sam laik za te radove pa možda i nije tako. U stanu još po koja sitnica dodata ali parket još uvijek nije lakiran. Ima jedna stvar jaaaaaaako loša a to su unutrašnja vrata.Zaista je nevjerovoatno koliko su loša. Ne znam da sam ikad u životu u novogradnji vidjela lošija vrata, a vidjela sam novogradnji prilično puno. Kod mene u stanu se sva vrata bukvalno raspadaju po svim mogućim sastavnim dijelovima. ulazila sam ranije i u ostale stanove i vidjela da je uglavnom to sve isto. Evo razmišljam i pojma nemam šta s tim sad uraditi, žaliti se ili ne, tražiti da mijenjanju...
Osim vrata kod mene su oštetili nečim oštrim okvir prozora u dnevnom boravku na više mjesta ito onaj koji je fiksni (što mi je van pameti da ima i takvih prozora) i čini mi se da se taj ne može mijenjati jer je vezan za štok prozora....Ima tu još par zamjerki koje se lako daju popraviti / zakrpiti.
Ostalo mi djeluje vrlo fino, posebno kupatilo koje izgleda super.
Stanove su očistili, onako ugrubo, pa sad puno ljepše izgledaju.
šas wrote:Mi evo upravo sa gradilišta. ....
U kojoj lameli ti je stan ?
Ja sam neki dan zvao, kažu da bi useljenje trebalo biti u Avgustu - sad je pitanje jel idu sve lamele zajedno, ili odvojeno (ja sam u E4 i tamo ima najviše posla do kraja)...
šas wrote:Mi evo upravo sa gradilišta. Meni izgleda da ondje ima još puno posla al ja sam laik za te radove pa možda i nije tako. U stanu još po koja sitnica dodata ali parket još uvijek nije lakiran. Ima jedna stvar jaaaaaaako loša a to su unutrašnja vrata.Zaista je nevjerovoatno koliko su loša. Ne znam da sam ikad u životu u novogradnji vidjela lošija vrata, a vidjela sam novogradnji prilično puno. Kod mene u stanu se sva vrata bukvalno raspadaju po svim mogućim sastavnim dijelovima. ulazila sam ranije i u ostale stanove i vidjela da je uglavnom to sve isto. Evo razmišljam i pojma nemam šta s tim sad uraditi, žaliti se ili ne, tražiti da mijenjanju...
Osim vrata kod mene su oštetili nečim oštrim okvir prozora u dnevnom boravku na više mjesta ito onaj koji je fiksni (što mi je van pameti da ima i takvih prozora) i čini mi se da se taj ne može mijenjati jer je vezan za štok prozora....Ima tu još par zamjerki koje se lako daju popraviti / zakrpiti.
Da potvrdim i moje/ nase razocaranje vratima.. Lajsne se odljepljuju, vise, staklo na vratima od dnevne 'hoda'.. Jako su lose uradili i lajsne na parketu i prelazima parket/ plocice, ali to je manje bitno, ipak ce tu doci namjestaj.. Sta da se radi Nadajmo se skorom useljenju..
Kod mene u E2 na mansardi tj na balkonu ostavili otvoren kanal (kanalizacija) pa kad komsija pere balkon, voda ide preko mog balkona. Nakon žalbi u KSF i kod samog izvođača odgovor je bio da je "Sve po projektu". Ima li neko ideju šta da radim osim da odustanem od ovog stana jer ovo je i smiješno i žalosno a projektant je očito još u 19. vijeku -nepismena budaletina. Sve do poslednjeg dana očekivao sam da će ovaj kanal zatvoriti a ono ništa od toga.
Kod njih je sve "po projektu" - tako su i nama u "H" govorili kad smo se na bilo što žalili. Ali ne dajte se zavarati. Niste sklopili ugovor s projektantom već s investitorom i on je isključivo odgovoran vama za sve nedostatke. Nemojte primati ključeve dok sve ne otklone.