Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
merik

#452 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

A šta piše na ovom obavještenju?
Slabo vidim :roll:
koma

#453 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Dragi moji,
evo par slika sa gradilišta.
http://img84.imageshack.us/slideshow/we ... g0401i.jpg
Ovo je stan u E3? Ovakvo stanje u E2 bilo prije mjesec.. Nadam se da ce ici brze E3 i E4, inace nema sanse da sve bude gotovo do kraja juna..
novi.dan.nova.nafaka

#454 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

koma wrote:
Ovo je stan u E3? Ovakvo stanje u E2 bilo prije mjesec.. Nadam se da ce ici brze E3 i E4, inace nema sanse da sve bude gotovo do kraja juna..
Ne, ovo je stan u E4. Ma dobro, ja sam zadovovoljan i da bude do kraja Avgusta, šta ćeš, BiH je ovo ipak. Nek samo bude prije zime.
merik wrote:A šta piše na ovom obavještenju?
Slabo vidim :roll:
Meri, piše ovo: "Obavještavaju se zaposlenici na projektu "Džekos" da će zbog povećanja obima poslova kao i rokova završetaka radova biti uvedeno novo radno vrijeme.
Subote će biti radne 7'30-16'30 h, a Nedjelje 7'30-5'00 h
...."
merik

#455 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Zahvaljujem na odgovoru, ma nisam ponijela "đozle" :lol: :lol:
koma

#456 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
koma wrote:
Ne, ovo je stan u E4. Ma dobro, ja sam zadovovoljan i da bude do kraja Avgusta, šta ćeš, BiH je ovo ipak. Nek samo bude prije zime.
Ako je E4 onda ima nade :)
Nemoj mi produzavati rokove, pls, ima nas koji smo se i decembru 2010. nadali :wink:
butterfly_01

#457 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by butterfly_01 »

imam pitanje u vezi hipotekarnog ugovora: koliko taj ugovor kosta otprilike? kako se racuna cijena tog ugovora? je li se racuna po osnovu koliko te koji notar zavali ili se racuna po nekoj formuli? na vrijednost stana od 90000 KM koliko bi mogao kostati taj ugovor?
udrch

#458 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by udrch »

Dobrinja stanovi za mlade problemi

Koji naslov teme..jesu sve problemi ili ima i pozitivnih stvari..
novi.dan.nova.nafaka

#459 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Jučer sam bio na gradilištu - na Lameli E4 se rade kupatila lagano, vanjska fasada je skoro obojena. Međutim, ima još posla, barem mjesec-dva, ko' brat bratu...
merik

#460 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Ja sam bila u nedjelju, kod mene u stanu sve završeno, parketi gotovi, samo je ostalo završno krečenje, kupatilo sređeno, sve u svemu zadovoljna sam urađenim, radnici Džekosa uklanjaju objekte ispred, kažu moraju urediti prilaz zgradi radi primopredaje, nadam se uskoro. :bih:
novi.dan.nova.nafaka

#461 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:Ja sam bila u nedjelju, kod mene u stanu sve završeno, parketi gotovi, samo je ostalo završno krečenje, kupatilo sređeno, sve u svemu zadovoljna sam urađenim, radnici Džekosa uklanjaju objekte ispred, kažu moraju urediti prilaz zgradi radi primopredaje, nadam se uskoro. :bih:
Meri, ja sam bio neki dan isto, sa prijateljem, i malo smo ćaskali sa ljudima na gradilištu. Jedan mi je iz Uprave nezvanično rekao da će trebati još najmanje 2 mjeseca da se sve završi, tako da treba još pričekati sa veseljem.
Mene sad muči ograda na balkonu - naime, pošto imamo 2 male djece bojimo se da je preniska. Šta da se radi ? Balkoni su zaista lijepi, i super bi bilo kada bi se mogli zatvoriti (staklom), ali koliko znam da Zakon o gradnji ili kako se već zove to zabranjuje.
Također, pala mi je na pamet ideja da bi se sa komšijama na istom spratu moglo dogovoriti da se ubace dodatna vrata u hodniku koja bi 4 stana dijelila od liftova - na taj način bi se dodatno osigurali stanovi od provala. Inače, neke zgrade na Alipašinom u B fazi su baš tako građene da po 2 stana na svakom spratu su dodatno osigurana zajedničkim vratima...

edit: da li neko zna gdje bi se moglo kupiti pokućstvo na rate na recimo 2-3 godine ? :)
NaVe

#462 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by NaVe »

...Također, pala mi je na pamet ideja da bi se sa komšijama na istom spratu moglo dogovoriti da se ubace dodatna vrata u hodniku koja bi 4 stana dijelila od liftova - na taj način bi se dodatno osigurali stanovi od provala. Inače, neke zgrade na Alipašinom u B fazi su baš tako građene da po 2 stana na svakom spratu su dodatno osigurana zajedničkim vratima...
U E1 su ova vrata već postavljena....
novi.dan.nova.nafaka

#463 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

NaVe wrote:
...Također, pala mi je na pamet ideja da bi se sa komšijama na istom spratu moglo dogovoriti da se ubace dodatna vrata u hodniku koja bi 4 stana dijelila od liftova - na taj način bi se dodatno osigurali stanovi od provala. Inače, neke zgrade na Alipašinom u B fazi su baš tako građene da po 2 stana na svakom spratu su dodatno osigurana zajedničkim vratima...
U E1 su ova vrata već postavljena....
A ček, jel to po projetku i predviđeno tako, ili...
Innovation

#464 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Nije po projektu. Dogovor sa komsijama. :)
novi.dan.nova.nafaka

#465 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Innovation wrote:Nije po projektu. Dogovor sa komsijama. :)
:thumbup:
NaVe

#466 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by NaVe »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Innovation wrote:Nije po projektu. Dogovor sa komsijama. :)
:thumbup:
Ja se nisam ni sa kim dogovarala, a imam vrata koja odvajaju stanove od hodnika, odnosno liftova.... :-D
Innovation

#467 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Ja se izvinjavam, sad nisam sigurna da li su vrata po projektu ili nisu. Gledala sam projektnu dokumentaciju i samo na E4 su ucrtana, a rekose mi i za E1 da su predvidjena.
merik

#468 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

:sad:
Last edited by merik on 01/06/2011 09:40, edited 1 time in total.
merik

#469 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

[quote="novi.dan.nova.nafaka"]
Meri, ja sam bio neki dan isto, sa prijateljem, i malo smo ćaskali sa ljudima na gradilištu. Jedan mi je iz Uprave nezvanično rekao da će trebati još najmanje 2 mjeseca da se sve završi, tako da treba još pričekati sa veseljem.
:sad:
novi.dan.nova.nafaka

#470 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Ljudi šta je reći, ima li ko kakvih friških informacija ? :-D

Šta je sa kuhinjama, namještajem - gdje ste se odlučili za kupovinu, pišite prijedloge i sugestije. Joj, baš sam se zadeverao kako, šta i gdje... :-)
butterfly_01

#471 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by butterfly_01 »

Bellona za namjestaj za dnevnu sobu, spavacu sobu, hodnik i trpezariju.
kuhinju hvale mamas, ali nama ce raditi majstor privatno.
novi.dan.nova.nafaka

#473 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Drage komšije, idem danas na gradilište da vidim činjenično stanje - zalijepim par slika, da vidite dokle je i kako..
Do tad, par info: obišli smo par salona namještaja:
Belonna (Aleja Bosne Srebrene bb) - hmm, ne znam ni sam šta bih rekao, svega ima, nije nekako naš stil, a trenutno je i poskupo..
Udobnost (Grbavica Šoping)- može se naći svašta pomalo, interesantan izbor, favoriti su naši sad za sad
Sabix (Hadžići) - interesantnih stvari ima, možda i tamo štagod nađemo...
Bingo (Hadžići) - tanko, jedino se suprugi ugao jedan svidio, budemo vidjeli...
ostaje da posjetimo još Malagića, zatim otići do FIS - Vitez-a, i usput pogledati Expo u Kiseljaku (http://www.expo-trade.biz/). Mislim da je to to.
Što se tiče kućanskih aparata, Beko (Vojničko polje, u blizini Fahdove džamije) je definitivno prvi izbor. Ima ovdje na forumu i thread o njihovim proizvodima - nevjerovatno su povoljni, a ljudi uglavnom imaju riječi hvale za kvalitet. Imate veš-mašine od recimo 400 KM pa nadalje, el. šporeti isto tako, frižideri isto tako, LCD TV 32" se može kupiti već od 600 KM.
Od mene toliko... :)
butterfly_01

#474 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by butterfly_01 »

danas bila u Malagicu.
nas favorit bila je Bellona, medjutim nakon danasnje posjete odlucili smo se za Malagica. super izbor za dnevnu sobu i trpezariju..
sad imaju i neka snizenja, i daju -10% popusta za keš.
novi.dan.nova.nafaka

#475 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Evo ga, slike sa gradilišta:
http://imageshack.us/g/832/imag0465g.jpg/ ili ovako:
http://img832.imageshack.us/slideshow/w ... g0465g.jpg

Stanovi su iz lamele E4 - po mojoj slobodnoj i nestručnoj procjeni, imamo čekati barem još 2 mjeseca do useljenja...

edit: možda je glupo pitanje, ali me interesuje hoćemo li mi tamo imati plin (zbog šporeta recimo)? :)
Post Reply