Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
visnja_x

#276 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

mojaliza wrote:
visnja_x wrote:Ima li ključeva za Rosulje?!?! Mi smo pravoo nestrpljivi!!! :bih:

Imaaaaaaaa... tacno 01. 10. dobili kljuceve, uselili, sve uredu! sa 3 mj zakasnjenjem, ali eto hvala Bogu, docekali!
sretno svima ko ceka ili je vec uselio!!!

Nek vam je hairli!!! :bih: :faraon1:
koma

#277 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

Mali update: postavljenprozori i na E2. Krov na E3 lagano napreduje, dok je nad E4 jos uvijek rupa
visnja_x

#278 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Majstori su ušli u E2. Rade se vertikale a struja je već razvedena. Prozori su stavljeni s one strane prema ulazu u zgradu a trebaju uskoro i na ovoj vamo strani prema trgu. Radi se ubrzano i subotom. :thumbup:
merik

#279 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Kome se obratiti ukoliko se želi mijenjati raspored u stanu, pregrade i sl., da li KSF-u ili Džekosu?
koma

#280 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

merik wrote:Kome se obratiti ukoliko se želi mijenjati raspored u stanu, pregrade i sl., da li KSF-u ili Džekosu?
Podneses zahtjev KSFS, pa ce oni to proslijediti Dzekosu.
Ne znam kolike su izmjene, mislim da nece u ovoj fazi pristati na vece izmjene, ali probaj svakako..
merik

#281 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Ma nije nista puno, nema rušenja samo još jedna pregrada da se ozida. Mislim da to neće biti problem.
novi.dan.nova.nafaka

#282 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

koma wrote:
merik wrote:Kome se obratiti ukoliko se želi mijenjati raspored u stanu, pregrade i sl., da li KSF-u ili Džekosu?
Ne znam kolike su izmjene, mislim da nece u ovoj fazi pristati na vece izmjene, ali probaj svakako..
Ja sam već podnio takav zahtjev - prvo sam otišao dole na gradilište i pričao sa šefom (Nedžad), i onda nakon što smo u Autocad-u prekrojili stan (bilo je većih zahvata), Zahtjev sam napisao i predao u Fond. Nakon toga oni to proslijede Džekos-u zvaničnim putem.
koma

#283 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
koma wrote:
Ja sam već podnio takav zahtjev - prvo sam otišao dole na gradilište i pričao sa šefom (Nedžad), i onda nakon što smo u Autocad-u prekrojili stan (bilo je većih zahvata), Zahtjev sam napisao i predao u Fond. Nakon toga oni to proslijede Džekos-u zvaničnim putem.
Jesu li te ikad kontaktirali iz Dzekosa? Mi smo istu proceduru uradili (izmjene u stanu su manjeg obima), ali nikad nismo dobili povratnu informaciju, predracun,..
novi.dan.nova.nafaka

#284 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

koma wrote:Jesu li te ikad kontaktirali iz Dzekosa? Mi smo istu proceduru uradili (izmjene u stanu su manjeg obima), ali nikad nismo dobili povratnu informaciju, predracun,..
Dragi moj/moja moraš stalno visiti tim ljudima na vratu, nažalost.
Niko nas nije kontaktirao, doduše, tek smo prošle sedmice podnijeli taj Zahtjev.Ja sam tog Nedžada ganjao danima, jedva sam mu u kraj stao: te nema vremena, te nije tu.
Bori se za svoje, šta drugo da ti kažem... ;-)
MontBlanc

#285 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

Ja sam imala par nekih "želja", koje sam u pismenoj formi dostavila KSFS-u, a Džekos me je kontaktirao prekasno, svi radovi su do tada već bili završeni, a za ostalo su mi rekli da to nije izvodljivo (iz ovih ili onih razloga). Mislim da je to već neko napisao, ali jedini način da nešto postigneš jeste da stalno visiš na gradilištu i dosađuješ im. Ti si taj stan platio, a ukoliko su veće izmjene u pitanju, pretpostavljam da ćeš i njih doplatiti. Prema tome, nemoj se ništa ustručavati nego insistiraj na tome što želiš i traži da ti tako i urade. Sretno :thumbup:
mojaliza

#286 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mojaliza »

MontBlanc wrote:
Ja sam imala par nekih "želja", koje sam u pismenoj formi dostavila KSFS-u, a Džekos me je kontaktirao prekasno, svi radovi su do tada već bili završeni, a za ostalo su mi rekli da to nije izvodljivo (iz ovih ili onih razloga). Mislim da je to već neko napisao, ali jedini način da nešto postigneš jeste da stalno visiš na gradilištu i dosađuješ im. Ti si taj stan platio, a ukoliko su veće izmjene u pitanju, pretpostavljam da ćeš i njih doplatiti. Prema tome, nemoj se ništa ustručavati nego insistiraj na tome što želiš i traži da ti tako i urade. Sretno :thumbup:

Prvo, hvala svima na cestitkama, nista ljepše nego u "svom na svom", a jos novom!! vidjet cete, aBd.Sto se tice izmjena u stanu, mi smo imali, doduse manje "želje", ali smo to sve direktno sa izvodacem, nista preko fonda (govorim o rosuljama ), i sve dodatno platili, i direktno radnicima, tipa cijev izmjestena od plina, parket dva puta prelakiran itd, ali isto zato ganjanje sa njima, u nedogled, ali naravno pare čine čuda...treba imati vremena i ici ako ne svaki dan onda svaki drugi!!!!!inace se nista postice ne moze, tako je sa nasim ljudima ...slazm se, nista se ne ustrucavati za svoje pare !!!! sretno :bih:
Biznis

#287 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Biznis »

MontBlanc wrote:
idi i jednima i drugima. ako se prave ludi naglasi im da ti placas stan a ne da ti ga poklanjaju. onda kad ti pukne film odes jednom u KFS i trazis da pricas sa glavnim jer nisi zadovoljan i zelis raskinuti ugovor. vrlo brzo ces imati sve zavrseno. to sto se dzekos vadi da su vec zavrsili radove je njihov problem. nek urade izmjene koje su trazene. ako samo sta kazu reci da ces raskinuti ugovor jer je sarajevo puno stanova. probaj to spomenuti i vidjeces reakcije.
MontBlanc

#288 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

Biznis wrote:
MontBlanc wrote:
idi i jednima i drugima. ako se prave ludi naglasi im da ti placas stan a ne da ti ga poklanjaju. onda kad ti pukne film odes jednom u KFS i trazis da pricas sa glavnim jer nisi zadovoljan i zelis raskinuti ugovor. vrlo brzo ces imati sve zavrseno. to sto se dzekos vadi da su vec zavrsili radove je njihov problem. nek urade izmjene koje su trazene. ako samo sta kazu reci da ces raskinuti ugovor jer je sarajevo puno stanova. probaj to spomenuti i vidjeces reakcije.
Iz iskustva znam da je jako teško doći do "glavnog" u KSFS. U više navrata sam pokušavala, najbliže što sam stigla jeste telefonski razgovor, da bi mi G. direktor rekao nakon 3 minute da on nema vremena da se raspravlja sa mnom, jer ima posla! A kada sam išla da zakažem sastanak s njim ili s nekim iz pravne službe, gospođa na šalteru se samo nasmijala i uputila me na nekog od uposlenika Fonda , jer "ja nemam potrebe da pričam da direktorom, sve što želim, mogu pitati i njega" (btw, čovjek nije pravnik i nije mi znao odgovoriti ni na jedno pitanje). Pisala, zvala, išla kod njih, prijetila tužbom (uključujući i pismenim putem), ali svejedno, nikad mi nisu odgovorili ni na jednan pismeni dopis koji sam im poslala. Toliko o njihovoj profesionalnosti. U svakom slučaju treba biti uporan i ne odustajati!
merik

#289 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

.
novi.dan.nova.nafaka

#290 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Evo jutrošnji update onoga što se događa na gradilištu:
Image
Slika 1 ImageShack.us

Image
Slika 2 ImageShack.us

Image
Slika 3 ImageShack.us
Izvinjavam se što slike nisu toliko kvalitetne, ali eto, da oni koje to zanima imaju koliko-toliko bolji osjećaj. Izolacije se već radi na prvoj lameli, a stolarija je odavno tu. Nešto mi je tip na gradilištu spomenuo da će početi sa instalacijama za kuhinje i kupatila.
Informacija za one koji su imali odstupanja od osnovnog plana, dakle koji su tražili promjene na stanu. Upravitelj gradilišta mi je rekao da će nas zvati u narednom periodu sedmica-dvije u vezi sa korekcijama osnovne cijene stana.
Eto, nije baš za muštuluka, ali mislim (i nadam se) da će se aBd sve na vrijeme završiti... :razz:
koma

#291 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

@novi.dan.nova.nafaka: Hvala na informacijama. Ne znam za druge, ali meni su korisne :thumbup:
merik

#292 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Bas ti hvala, uljepsao si mi dan.
Kazes da ce radovi biti zavrseni na vrijeme, je li mislis na decembar ili juni? Prije ce biti da je juni, ima se jos puno toga uraditi.
novi.dan.nova.nafaka

#293 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:Bas ti hvala, uljepsao si mi dan.
Kazes da ce radovi biti zavrseni na vrijeme, je li mislis na decembar ili juni? Prije ce biti da je juni, ima se jos puno toga uraditi.
Hvala, baš mi je drago da sam makar malo približio situaciju sa gradilišta.
Hm, što se tiče rokova izgradnje, mislim da se od ranije zna da je to kraj maja 2011. godine, i ja sam mislio na taj datum. Šta ja znam, bio sam na Rosuljama recimo nekad u 2. ili 3. mjesecu ove godine (tj. par mjeseci prije roka za useljenje) i tada je nekako bilo prilično dosta posla da se uradi, a uspjeli su čini se sa mjesec ili dva kašnjenja sve završiti.
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 09/04/2021 08:44, edited 1 time in total.
visnja_x

#294 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Halo komšije šta ste se ušutili?
Jel iko išao da obiđe svoj stan da nam iznese iskustva ako ih ima?
Ja sam išla do svoga i za sad je sve super :) Neki dan su i počeli malterisati kako sam čula. Koliko sam mogla vidjeti nije bilo nekih izmjena u stanovima u E2 a za ostale lamele ne znam.
novi.dan.nova.nafaka

#295 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

visnja_x wrote:Halo komšije šta ste se ušutili?
Ja sam išla do svoga i za sad je sve super :) Neki dan su i počeli malterisati kako sam čula. Koliko sam mogla vidjeti nije bilo nekih izmjena u stanovima u E2 a za ostale lamele ne znam.
Pozdrav komšinice.
Ja imam namjeru otići preko vikenda aBd, ili možda čak i u Četvrtak pa ću slikati i staviti slike ovdje na forum.
Ako imate kakvih posebnih želja da slikam nešto javite. :)
merik

#296 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Ej komšija, ako ti nije zahmet uslikaj mi E2 s prednje strane, hhehehe.
koma

#297 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

Bili smo i mi za vikend.. Nije bilo nista znacajno za prijaviti, pa se nisam ni javljao.
Koliko sam vidio, radi se krov(lim) na E3/E4.. Radili su prednju stranu, mozda su vec i zavrsili.
Prozori postavljeni i na ulaz, a vidjeli smo i kamion koji je dovezao novu turu prozora, vjerovatno za E3 i E4.
Sto se tice izmjena, mi smo iz E2 i imali smo izmjene, doduse ne prevelike, nikakvo rusenje zidova i sl, ali bez obzira jos nas niko nije zvao, mada smo zahtjev predali prije mjesec - dva..
visnja_x

#298 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Pozdrav komšinice.
Ja imam namjeru otići preko vikenda aBd, ili možda čak i u Četvrtak pa ću slikati i staviti slike ovdje na forum.
Ako imate kakvih posebnih želja da slikam nešto javite. :)
Ko zna hoće li biti ikoga tamo u četvrtak?
novi.dan.nova.nafaka

#299 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Dragi moji,
bio sam danas na Dobrinji. Nažalost, čuvar me nije smio pustiti unutra na gradilište, pa sam samo slikao iz van. Evo par slika, i jedan video:
slika1 Image
slika2 Image
slika 3 Image
slika 4 Image
Video: http://img227.imageshack.us/flvplayer.swf?f=Pc63"
merik

#300 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Dragi forumaši, je li iko od vas preko vikenda bio na Dobrinji, kako radovi napreduju?
Post Reply