U prošlu subotu su bili u E3 u prijepodnevnim satima. Bili su iz Džekosa i predpostavljam dobavljača prozora.koma wrote:Koja komisija, koje stanove? Nama niko nije dolazio niti se najavljivao?!E3B777 wrote:Komisija je obišla sve stanove, čekamo izvještaj i akciju.mamicala wrote:Nemam sad vremena za ponovno čitanje postova, ali me zanima ko je imao problem sa kondenzom po prozorima, je li se uspio toga riješiti?
Dobrinja stanovi za mlade problemi
-
E3B777
#1251 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1252 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
@vryzas,vryzas wrote:iko123 wrote:evo novi problem, mislim da ovi iz E3 bacaju smece u kante od ulaza E4 iako je lijepo naznačeno na kantam koji kontejner kojem ulazu pripada, mislim čak da i ovi prekoputa iz okolnih zgrada bacaju smece u nase kante, sta da radimo, gdje ide ovaj svijet
Jah...sta reci...ja svako jutro prosetam do "vasih" kontejnera i sa merakom trehnem kesu sa smecem![]()
Je li ti stanuješ na Dobrinji u gradu koji se zove Istočno Sarajevo?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p6933128
''Prokužili'' su te neki na ovoj temi da uopšte ne stanuješ u Sarajevu, pa se qrčiš da nemaš upravitelja.
-
sarajka77
#1253 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Mi smo u E2, takodjer imamo probleme sa kondenzom, ali to nije "obicni" kondenz, ta voda bukvalno lije sa prozora..bocni zidovi su memljivo crni i uspavacoj sobi je jedan cosak bukvalno propao i sad imamo lijepu rupetinu.
Dnevna soba je prica za sebe cijeli uzduzni dio iznad prozora cca. 20cm je ljepota od sarenila i boja, svaki drugi dan cistimo taj dio plafona od raznoraznih gljivica koje se tu razmnozavaju, a o smradu da ne pricam. Dolazili su iz Dzekosa par puta i kontaktirali smo stanbeni fond i opet nista...Nazalost nisam imala vremena da se pozabavim ovim problemo malo ozbiljnije ali od sljedece sedmice idemo u konacni obracun
Pomirite se da cemo dok se ne useli komplet zgrada imati problema sa grijanjem, ne svi ali vecina da, i to je jedna od teroija koju ne razumijem, ali su mi objasnili usljed cega dolazi do opadanja protoka vruce vode do nasih sistema, ovo je br. tel 061107 920 koji trebate zvati kod problema sa grijanjem, momak je zaista nagodan i doci ce kad god ga zovnete, nama su mjenjali ventile u stanu jer su i oni pravili probleme kod protoka vruce vode.
Iako imamo dosta problema nadam se da ce u konacnici sve biti pozitivno rijeseno, ipak je to nova zgrada i jos uvjek smo u eksperimentalnoj fazi.
Pozdrav svima
Dnevna soba je prica za sebe cijeli uzduzni dio iznad prozora cca. 20cm je ljepota od sarenila i boja, svaki drugi dan cistimo taj dio plafona od raznoraznih gljivica koje se tu razmnozavaju, a o smradu da ne pricam. Dolazili su iz Dzekosa par puta i kontaktirali smo stanbeni fond i opet nista...Nazalost nisam imala vremena da se pozabavim ovim problemo malo ozbiljnije ali od sljedece sedmice idemo u konacni obracun
Pomirite se da cemo dok se ne useli komplet zgrada imati problema sa grijanjem, ne svi ali vecina da, i to je jedna od teroija koju ne razumijem, ali su mi objasnili usljed cega dolazi do opadanja protoka vruce vode do nasih sistema, ovo je br. tel 061107 920 koji trebate zvati kod problema sa grijanjem, momak je zaista nagodan i doci ce kad god ga zovnete, nama su mjenjali ventile u stanu jer su i oni pravili probleme kod protoka vruce vode.
Iako imamo dosta problema nadam se da ce u konacnici sve biti pozitivno rijeseno, ipak je to nova zgrada i jos uvjek smo u eksperimentalnoj fazi.
Pozdrav svima
-
mamicala
#1254 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Zagrijavate li stan dovoljno?sarajka77 wrote:Mi smo u E2, takodjer imamo probleme sa kondenzom, ali to nije "obicni" kondenz, ta voda bukvalno lije sa prozora..bocni zidovi su memljivo crni i uspavacoj sobi je jedan cosak bukvalno propao i sad imamo lijepu rupetinu.
Dnevna soba je prica za sebe cijeli uzduzni dio iznad prozora cca. 20cm je ljepota od sarenila i boja, svaki drugi dan cistimo taj dio plafona od raznoraznih gljivica koje se tu razmnozavaju, a o smradu da ne pricam. Dolazili su iz Dzekosa par puta i kontaktirali smo stanbeni fond i opet nista...Nazalost nisam imala vremena da se pozabavim ovim problemo malo ozbiljnije ali od sljedece sedmice idemo u konacni obracun![]()
Pozdrav svima
To se zna desiti i zbog sušenja veša unutra.
-
sarajka77
#1255 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Draga mamicala
Ne da zagrijavamo..mi smo rijetki koji ne gase grijanje nikako iako nas po cijele dane nema kuci ,ono je upaljeno..ja sam po pitanju provjetravanja stana bolesna, ves se susi iskljucivo u kupatilu i ventilacija nam je upaljena cijeli dan. Glavni adut Dzekosa a vezano za kondenz je susenje vesa...pa dragi ja sam haustorce cijeli svoj zivot sam susila ves u stanu i nikad ove probleme nisam imala...tako da tu pricu mogu okaciti macku o rep...problem kondenza je zbog njihovog lose odradjenog posla. Znamo da je nova zgrada, neisuseni zidovi, neuseljena u kompletu ali bi onda svi morali imati ili nemate te probleme a ne samo neki. Rezime; nije do nas nego do izvodjaca radova.
Pozdrav
Ne da zagrijavamo..mi smo rijetki koji ne gase grijanje nikako iako nas po cijele dane nema kuci ,ono je upaljeno..ja sam po pitanju provjetravanja stana bolesna, ves se susi iskljucivo u kupatilu i ventilacija nam je upaljena cijeli dan. Glavni adut Dzekosa a vezano za kondenz je susenje vesa...pa dragi ja sam haustorce cijeli svoj zivot sam susila ves u stanu i nikad ove probleme nisam imala...tako da tu pricu mogu okaciti macku o rep...problem kondenza je zbog njihovog lose odradjenog posla. Znamo da je nova zgrada, neisuseni zidovi, neuseljena u kompletu ali bi onda svi morali imati ili nemate te probleme a ne samo neki. Rezime; nije do nas nego do izvodjaca radova.
Pozdrav
- chuchumbamayumbe
#1256 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Sarajka77, prijateljski savjet...uklanjaj te gljivice sa zida što prije!sarajka77 wrote:Mi smo u E2, takodjer imamo probleme sa kondenzom, ali to nije "obicni" kondenz, ta voda bukvalno lije sa prozora..bocni zidovi su memljivo crni i uspavacoj sobi je jedan cosak bukvalno propao i sad imamo lijepu rupetinu.
Dnevna soba je prica za sebe cijeli uzduzni dio iznad prozora cca. 20cm je ljepota od sarenila i boja, svaki drugi dan cistimo taj dio plafona od raznoraznih gljivica koje se tu razmnozavaju, a o smradu da ne pricam. Dolazili su iz Dzekosa par puta i kontaktirali smo stanbeni fond i opet nista...Nazalost nisam imala vremena da se pozabavim ovim problemo malo ozbiljnije ali od sljedece sedmice idemo u konacni obracun![]()
Pozdrav svima
One su strašno opasne po dišne puteve, ne dozvoli da se razbolite!
Uzmi Algacid i Jubacid, uništi to što prije.
Ovdje ne govorim o uzrocima, nego o posljedicama.
-
sarajka77
#1257 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
chuchumbamayumbe
hvala ti na savjetu, ali zaista nisam imala pojma da su tako opasne..odmah kupujem ta sredstva
hvala ti na savjetu, ali zaista nisam imala pojma da su tako opasne..odmah kupujem ta sredstva
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1258 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
I ne treba im tepati da su gljivice, to su gljive i gljivurde.sarajka77 wrote:chuchumbamayumbe
-
sarajka77
#1259 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
PipiDugaDevetka wrote:I ne treba im tepati da su gljivice, to su gljive i gljivurde.sarajka77 wrote:chuchumbamayumbe
sampinjoni
-
dablO7
#1260 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Dobro jutro svim komšijama...evo samo da se tuspasim...komšinica iz E4. 
Moram priznati da iako je tema vezana za probleme, ja iskreno nemam ovih problema sa grijanjem i kondenzom.
Grijanje mi radi od prvog dana skroz ok, u svim prostorijama...i nema kondenza. Doduše, radijatori su mi stalno uključeni, na 5 najmanje (zimogrižljivo dijete
)i ne sušim veš u stanu...ali čitajući vaše komentare...došla sam na ideju da malo i testiram grijanje. Ono, radijator na zvjezdicu, pa na 5, pa opet tako...i opet ništa!
Tako da sam zaista zadovoljna. Eto, rekoh da podijelim s vama malo lijepih vijesti ovog sniježnog sarajevskog jutra...
Moram priznati da iako je tema vezana za probleme, ja iskreno nemam ovih problema sa grijanjem i kondenzom.
Grijanje mi radi od prvog dana skroz ok, u svim prostorijama...i nema kondenza. Doduše, radijatori su mi stalno uključeni, na 5 najmanje (zimogrižljivo dijete
Tako da sam zaista zadovoljna. Eto, rekoh da podijelim s vama malo lijepih vijesti ovog sniježnog sarajevskog jutra...
-
vryzas
#1261 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
1. Stanujem na Dobrinji V i redovno bacam smece u "njihove" kontejnerePipiDugaDevetka wrote:@vryzas,vryzas wrote:iko123 wrote:evo novi problem, mislim da ovi iz E3 bacaju smece u kante od ulaza E4 iako je lijepo naznačeno na kantam koji kontejner kojem ulazu pripada, mislim čak da i ovi prekoputa iz okolnih zgrada bacaju smece u nase kante, sta da radimo, gdje ide ovaj svijet
Jah...sta reci...ja svako jutro prosetam do "vasih" kontejnera i sa merakom trehnem kesu sa smecem![]()
Je li ti stanuješ na Dobrinji u gradu koji se zove Istočno Sarajevo?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p6933128
''Prokužili'' su te neki na ovoj temi da uopšte ne stanuješ u Sarajevu, pa se qrčiš da nemaš upravitelja.
2. Nemam pojma da postoji grad istocno Sarajevo...ja znam samo za Sarajevo i "okolinu"
3. "prokuzili" su me neki...
4. Ne "qrčim" se, samo kazem da u mom ulazu NEMA UPRAVITELJA!
Pozdravi te neke...
-
swatch
#1262 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Obavezno kupi odvlazivac jer ti ta sredstva nece sama pomoci oko gljivica. Odvlazivac imas uzeti u svim vecim marketima i puno pomazu. Pored ovih sredstava mozes koristiti i Domestos (uzmes cetku za farbanje, namocis je domestosom i premazes gljivice), varkinu, mozes i sredstvo Bison (naprskas gljivice, sacekas 10 minuta i spuzvom i vodom operes taj dio zida). Redovno pravi promahu u stanu po par minuta, nemoj susiti ves u toj prostoriji i postepeno ces vidjeti promjenu stanja na boljesarajka77 wrote:chuchumbamayumbe
-
sarajka77
#1263 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Super hvala ti jos jednom, u pitanju je dnevna soba, iz nje se izlazi na balkon, mozda ima neki fazon sa plocom balkona (komsija iznad mene), inace nikad ne susim ves u dnevnoj sobi, niti na radijatorima, samo u kupatilu sa upaljenom ventilacijomswatch wrote:Obavezno kupi odvlazivac jer ti ta sredstva nece sama pomoci oko gljivica. Odvlazivac imas uzeti u svim vecim marketima i puno pomazu. Pored ovih sredstava mozes koristiti i Domestos (uzmes cetku za farbanje, namocis je domestosom i premazes gljivice), varkinu, mozes i sredstvo Bison (naprskas gljivice, sacekas 10 minuta i spuzvom i vodom operes taj dio zida). Redovno pravi promahu u stanu po par minuta, nemoj susiti ves u toj prostoriji i postepeno ces vidjeti promjenu stanja na boljesarajka77 wrote:chuchumbamayumbe
hvala ti na savjetu, ali zaista nisam imala pojma da su tako opasne..odmah kupujem ta sredstvaJos jedno upozorenje pod hitno uklanjaj gljivice pogotovo ako imas malu raju u kuci. Takodje ako imas klimu mozes i nju paliti ponekad jer i ona isusuje zrak. Jos jedan od savjeta koji su meni rekli jeste da pogledas fasadu na mjestu gdje ti se gljivice javljaju i da provjeris da li je ostecena jer i to moze biti uzrok tome. Bitno je da znas da se zgrada oko dvije godine treba da susi, tako da vlaga moze i zbog toga izbijati iz zidova.
pozdrav
-
Innovation
#1264 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Novi.dan.nova.nafaka imas 2 PP.
- butterfly_01
#1265 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
i kod mene je novogradnja... ima nekakvo gradjevinsko susenje zgrade a drugi problem je cesce zracite + ugradite rozetnu!!
-
iko123
#1266 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
svaka cast svima koji su se uhvatili lopate veceras 
- novi.dan.nova.nafaka
#1267 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ti bio večeras i odmah se hvališ. Šta je sa pohvalama za ekipu od prošle sedmice ?iko123 wrote:svaka cast svima koji su se uhvatili lopate veceras
- novi.dan.nova.nafaka
#1268 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
dupli
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 04/02/2012 14:28, edited 1 time in total.
- novi.dan.nova.nafaka
-
Innovation
#1270 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pridruzujem se pohvalama. 
-
iko123
#1271 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
eto sad znamo ko je bio prosle sedmicenovi.dan.nova.nafaka wrote:Ti bio večeras i odmah se hvališ. Šta je sa pohvalama za ekipu od prošle sedmice ?iko123 wrote:svaka cast svima koji su se uhvatili lopate veceras
- novi.dan.nova.nafaka
#1272 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
A ništa se ne buni - i vaša ekipa će dobiti zaslužena priznanja: kape i marame, sa prigodnim obilježjima...iko123 wrote:eto sad znamo ko je bio prosle sedmicenovi.dan.nova.nafaka wrote:Ti bio večeras i odmah se hvališ. Šta je sa pohvalama za ekipu od prošle sedmice ?iko123 wrote:svaka cast svima koji su se uhvatili lopate veceras
- novi.dan.nova.nafaka
#1274 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Štovane komšije,
Včrs je par entuzijasta čistilo dijelove parkinga od rampe sve do supermarketa HS.
U Subotu, 18.02 u 10:00 h ponovo zakazujemo čišćenje, pa bi bilo dobro da se odazovete u što većem broju. Ponesite sve što imate od alata: lopate, pijuke itd.
Hvala.

Včrs je par entuzijasta čistilo dijelove parkinga od rampe sve do supermarketa HS.
U Subotu, 18.02 u 10:00 h ponovo zakazujemo čišćenje, pa bi bilo dobro da se odazovete u što većem broju. Ponesite sve što imate od alata: lopate, pijuke itd.
Hvala.

-
Innovation
#1275 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Svaka cast!
Ocigledno je da je kod vas organizacija na nivou i da se lijepo slazete.
Vi rahat mozete promijeniti naslov teme.Svaka cast jos jednom.