pa ti se ozenio, uzeo stan, preselio i zaboravio na raju iz kluba...Qler wrote:Nije mi jasno kako ljudi ne placaju te racune. Pa kupio si taj stan, nova je zgrada, hoces da ne nesto lici, plati odrzavanje, i ako nesto ne valja imas obraza da se zalis, ovako ako ne placas, prvo mozes samo sutiti ako nesto ne valja, drugo, trebali bi odmah da tuze ovi iz odrzavanja. I jos, kad mi neko sa 1. sprata kaze ne placa popravak lifta jer ga ne koristi, to je seljakluk samo takav. Evo ja sam sad na 1. spratu i sve uredno placam jer su to ipak zajednicke prostorije, zajednicki lift.
Dobrinja stanovi za mlade problemi
-
swatch
#1226 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
- novi.dan.nova.nafaka
#1227 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Neplatiša ćeš biti ako 3 mjeseca uzastopno ne budu plaćeni računi, jer je logika naplate kod upravitelja malo drugačija nego kod EP-a, BHT-a i ostalih...sevrez wrote:wow
@Qler
radi se o sljedecem:
racuni su prvi put ispostavljeni za decembar 2011, spisak postavljen 11.01.2011 i na spisku sam neplatisa jer nisam platila racun za decembar ...
licno: meni je to pretjerano jer sve racune za prethodni mjesec placam do 20 u tekucem mjesecu , nemam dugovanja prema nijednom potrazitelju i zbog ove logike i navike sam ja u svom ulazu neplatisa.. cool.
-
sevrez
#1228 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
To mi je ok. Ako ne platim tri računa slobodno me farbajte i crvenom i svim bojama
Ali me OKI markirao 11.01. za račun od decembra.. wt$%$?
- novi.dan.nova.nafaka
#1229 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ma gledajte lijepi moji, od nekuda se mora krenuti, tako da i analitičke kartice po ulazima treba gledati u ovom svjetlu. Nije cilj bilo koga kompromitovati, označavati, anatemisati, već jednostavno poboljšaati komunikaciju između svih nas, za naše dobro. Slažem se, mogli smo čekati 2-3 mjeseca, pa onda krenuti kačati liste, ali je PEV-ovima ovako bilo lakše. A može se vala nikada ne okačiti ta kartica, ko' što je običaj nažalost u mnogim ulazima, pa nit' se zna ko pije ni ko plaća...sevrez wrote:To mi je ok. Ako ne platim tri računa slobodno me farbajte i crvenom i svim bojama![]()
Jel se sad lakše diše ?
-
leki80
#1230 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Poštovani,
nema OKI veze sa postavljanjem analitičke kartice ja sam je postavila još jednom se izvinjavam svima koji su se uvrijedili po spotinu puta izviniteeeeeeeeeeeeeeeee. analitičku karticu i ko bude želio istu da vidi odnosno kakvo nam je stanje na računu sa koliko para raspolažemo slaću na mail.
Ovo nije bilo u svrhu da se neko nađe etiketiraaaaaaaaaan.
Sorrrrrry svimaaaaaaaaaa danas silazi sa oglasne ploče
LP
Lejla Kršlak
P.S Samo Vas moram obavjestiti da je bitno kako bi imali sredstava na računu da se uredno izmiruju računi jer nam od toga zavisi riješavanje tekuče problematike.
nema OKI veze sa postavljanjem analitičke kartice ja sam je postavila još jednom se izvinjavam svima koji su se uvrijedili po spotinu puta izviniteeeeeeeeeeeeeeeee. analitičku karticu i ko bude želio istu da vidi odnosno kakvo nam je stanje na računu sa koliko para raspolažemo slaću na mail.
Ovo nije bilo u svrhu da se neko nađe etiketiraaaaaaaaaan.
Sorrrrrry svimaaaaaaaaaa danas silazi sa oglasne ploče
LP
Lejla Kršlak
P.S Samo Vas moram obavjestiti da je bitno kako bi imali sredstava na računu da se uredno izmiruju računi jer nam od toga zavisi riješavanje tekuče problematike.
- Qler
#1231 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
swatch wrote:pa ti se ozenio, uzeo stan, preselio i zaboravio na raju iz kluba...Qler wrote:Nije mi jasno kako ljudi ne placaju te racune. Pa kupio si taj stan, nova je zgrada, hoces da ne nesto lici, plati odrzavanje, i ako nesto ne valja imas obraza da se zalis, ovako ako ne placas, prvo mozes samo sutiti ako nesto ne valja, drugo, trebali bi odmah da tuze ovi iz odrzavanja. I jos, kad mi neko sa 1. sprata kaze ne placa popravak lifta jer ga ne koristi, to je seljakluk samo takav. Evo ja sam sad na 1. spratu i sve uredno placam jer su to ipak zajednicke prostorije, zajednicki lift.
Suti, svake subote kazem zeni, e stura idem na kafu sa fordasima, i svaki put joj slazem. Ali fakat imam, sto bi nas narod rekao, nijet da dodjem, samo uvijek nesto iskrsne.
-
leki80
#1232 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Drage komšije,
iskreno mislim da imamo more problema od parkiranja na nedozvoljenim mjestima, od prelaska auta preko pločnika, pa pitanje grijanja i sl.
Samo da vas obavjestim obzirom da sam pričala sa ovima iz KSF a glede plaćanja računa za parking......
Kako su me obavjestili svi koji ste dobili u prošloj godini dva računa za parking po pola trebali bi jedan račun zanemariti, a jedan platiti i to od novembra za pola mjeseca decembra pošto nam neće fakturisati u decmbru za korištenje pariknga, a od januara dolaziće normalni računi za mjesec dana.
LP
Lejla
iskreno mislim da imamo more problema od parkiranja na nedozvoljenim mjestima, od prelaska auta preko pločnika, pa pitanje grijanja i sl.
Samo da vas obavjestim obzirom da sam pričala sa ovima iz KSF a glede plaćanja računa za parking......
Kako su me obavjestili svi koji ste dobili u prošloj godini dva računa za parking po pola trebali bi jedan račun zanemariti, a jedan platiti i to od novembra za pola mjeseca decembra pošto nam neće fakturisati u decmbru za korištenje pariknga, a od januara dolaziće normalni računi za mjesec dana.
LP
Lejla
-
Dendrlix
#1233 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Nije mi samo jasno sto ne ostavite neku poruku na autu koje uzurpira placeno parking mjesto? Nesto mastovito poput : GOVEDO jedno parkirao si na MOM placenom parkingu. Iduci put ces ga naci okrecenog u lila boju!"
-
TwistedX
#1234 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Tko je postavio one dvije prepreke sa lijeve strane pored rampi? Zna li se kada će se uraditi i desna strana?
- edin.h
#1235 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Vala da hoce i to vise napraviti, muka mi od onih sto prolaze okolo... Pa se jos parkiraju na mjesta koja placamo...
-
TwistedX
#1236 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Da li je slucajno iko ista gledao sa toplanama oko termostata koji su povezani sa brojilom i radijatorima (na kojima se moglo nastimati temperatura koju zeli neko) i koji su trebali biti postavljeni u stanove na lamelama E?
Da li je iko ista gledao oko pausalnog placanja grijanja od 40%. Koliko sam upoznat taj pausal se placa jer te griju stanovi oko tebe. Sta ako niko oko tebe ne zivi i radijatori su zavrnuti. Dakle nema grijanja od strane ostalih stanova.
Ovo sam pronasao u nekim od starih tema na forumu oko grijanja:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p3443445
Da li je iko ista gledao oko pausalnog placanja grijanja od 40%. Koliko sam upoznat taj pausal se placa jer te griju stanovi oko tebe. Sta ako niko oko tebe ne zivi i radijatori su zavrnuti. Dakle nema grijanja od strane ostalih stanova.
Ovo sam pronasao u nekim od starih tema na forumu oko grijanja:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p3443445
kaiserkais wrote:Fakturisanje fiksnih troškova u visini od 40% od iznosa mjesečnog računa, je odluka koju je donio Nadzorni odbor KJKP "Toplane-Sarajevo" , a na osnovu Statuta Preduzeća i čl. 17 Zakona o komunalnim djelatnostima.
a) Što se Statuta tiče to je njihova interna odluka i upitna je što se krajnjih potrošaća tiće. Jesmo li mi tu da plaćamo sve što im padne napamet?
b) U Clanu 17.Zakona o komunalnim djelatnostima nigdje ne stoji da se fakturišu fiksni troškovi od 40% , već se u njemu govori kad sa komunalna usluga može uskratiti korisniku.
c) Indirektno zagrijavanje čista nebuloza.Ko bi to još sjedio u hladnom stanu tj. kao da se ne zagrijavaju i stanovi koji su isključeni sa grijanja.
Bio bi red od strane Skupštine Kantona,Vlade Kantona, Ministarstva i Toplana da saslušaju i korisnike grijanja tj.građana i da donose rješenja u obostranu korist a ne jednostrana rješenja u korist Toplana.
- novi.dan.nova.nafaka
#1237 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Čunjevi postavljeni i sa druge strane rampe. Neće nam vala više ilegalci i primitivci koji imaju kartice, a neće da prolaze kroz rampu kvariti pločnik.
-
iko123
#1238 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
jeeeeeeeeeeeeeeeee veceras kod nafake dernek
-
Innovation
#1239 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Sumnjam, nisam dobila ni baklavu sto je obecao na balkonu- 
- novi.dan.nova.nafaka
#1240 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Auuuu.Innovation wrote:Sumnjam, nisam dobila ni baklavu sto je obecao na balkonu-
Ništa, sutra navečer je sastanak kućnog savjeta iz mog ulaza, svi koji misle da im nešto dugujem u 19:00 se nađemo ispred, idemo u obližnju kafanu.
edit: svi koji ne dođu, smatram da im više ništa ne dugujem...
-
Innovation
#1241 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Necemo tako, meni dugujes baklavu /domacu/i ja cu ti se javiti za Bajram za dug.

- novi.dan.nova.nafaka
#1242 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Do slj. Bajrama se može svašta dogoditi, i meni i tebi, a ja ne želim nosit tu obavezu na plećima - il' sutra navečer, ili obaveza više nema...Innovation wrote:Necemo tako, meni dugujes baklavu /domacu/i ja cu ti se javiti za Bajram za dug.![]()
- edin.h
#1243 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
eh....
Last edited by edin.h on 19/11/2013 11:50, edited 1 time in total.
-
sarajka77
#1244 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
eh super kad je Vama super to sto je rijesen problem parkinga postavljanjem cunjeva, drvljite danima o parkingu kao da je to glavni problem
....
-
iko123
#1245 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
evo novi problem, mislim da ovi iz E3 bacaju smece u kante od ulaza E4 iako je lijepo naznačeno na kantam koji kontejner kojem ulazu pripada, mislim čak da i ovi prekoputa iz okolnih zgrada bacaju smece u nase kante, sta da radimo, gdje ide ovaj svijet 
-
vryzas
#1246 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
iko123 wrote:evo novi problem, mislim da ovi iz E3 bacaju smece u kante od ulaza E4 iako je lijepo naznačeno na kantam koji kontejner kojem ulazu pripada, mislim čak da i ovi prekoputa iz okolnih zgrada bacaju smece u nase kante, sta da radimo, gdje ide ovaj svijet
Jah...sta reci...ja svako jutro prosetam do "vasih" kontejnera i sa merakom trehnem kesu sa smecem
-
iko123
#1247 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
bacit' cemo mi tebi sihre onda
-
mamicala
#1248 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Nemam sad vremena za ponovno čitanje postova, ali me zanima ko je imao problem sa kondenzom po prozorima, je li se uspio toga riješiti?
-
E3B777
#1249 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Komisija je obišla sve stanove, čekamo izvještaj i akciju.mamicala wrote:Nemam sad vremena za ponovno čitanje postova, ali me zanima ko je imao problem sa kondenzom po prozorima, je li se uspio toga riješiti?
- koma
#1250 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Koja komisija, koje stanove? Nama niko nije dolazio niti se najavljivao?!E3B777 wrote:Komisija je obišla sve stanove, čekamo izvještaj i akciju.mamicala wrote:Nemam sad vremena za ponovno čitanje postova, ali me zanima ko je imao problem sa kondenzom po prozorima, je li se uspio toga riješiti?