Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1026 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by PipiDugaDevetka »

jasminE4 wrote:Kako bi bilo lijepo da odgovorni ljudi iz KSF-a, Telemach-a, i Dzekosa čitaju naše postove.
Šef ovim iz KSF je ministar, a on je prisutan na Forumu. Nije fino, a i zabranjeno je razotkrivati nickove.

Btw, @jasminE4...il' si pilot, il' si HAM?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1027 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by PipiDugaDevetka »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Pipi, tebe treba za ministra postaviti! :-D
Sad sam upravo zvao Ministarstvo stambene politike i upravo su se pozvali na ovaj član i potvrdili sve što Pipi tvrdi - instalacije su naše vlasništvo, i mi sad možemo, ako hoćemo, dovesti ISP-a sa Novog Zelanda....
Ne, bio bih u ''sukobu interesa'' jerbo mi tamo radi na referatu upravitelja daljnja rodica.
:D
zilog

#1028 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by zilog »

bakirj wrote:
zilog wrote:Krivicni Zakon FBiH

Član 253.
Stvaranje monopolističkog položaja na tržištu
Ko u pravnoj osobi sklopi sporazum kojim se druga pravna ili fizička osoba ograničava u
slobodnom prometu robe ili usluga na određenom području ili s određenim pravnim ili
fizičkim osobama, ili sklopi sporazum kojim se na drugi način stvara monopolistički
položaj određenih pravnih ili fizičkih osoba na tržištu,
kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
Ovo je dejure..a defacto je nazalost realnost koja je jača od dejure-ta tj> slova zakona.
Molim da mi navedete samo jedan primjer u BiH koja je po ocjeni Transparency international na prvoj listi (među top 10) po stepenu nepotizma i korupcije, birokratije u javnoj administraciji.
Nemam ja nikakvih dejure zabluda, niti mislim da ce se bog zna sta desiti zbog ovog posta na Sa-x, ali lijepo je staviti clan KZ-a po kome se moze zaglaviti iza resetaka kada izlapi "defacto". :wink:
Samo jos treba da se neko nameraci na platu, kancelariju, sekretaricu, pa da se pocnu izvlaciti stari aferimi...
Niko nije nedodirljiv za sva vremena... 8-)
mahalas505

#1029 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mahalas505 »

zilog wrote:
bakirj wrote:
zilog wrote:Krivicni Zakon FBiH

Član 253.
Stvaranje monopolističkog položaja na tržištu
Ko u pravnoj osobi sklopi sporazum kojim se druga pravna ili fizička osoba ograničava u
slobodnom prometu robe ili usluga na određenom području ili s određenim pravnim ili
fizičkim osobama, ili sklopi sporazum kojim se na drugi način stvara monopolistički
položaj određenih pravnih ili fizičkih osoba na tržištu,
kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
Ovo je dejure..a defacto je nazalost realnost koja je jača od dejure-ta tj> slova zakona.
Molim da mi navedete samo jedan primjer u BiH koja je po ocjeni Transparency international na prvoj listi (među top 10) po stepenu nepotizma i korupcije, birokratije u javnoj administraciji.
Nemam ja nikakvih dejure zabluda, niti mislim da ce se bog zna sta desiti zbog ovog posta na Sa-x, ali lijepo je staviti clan KZ-a po kome se moze zaglaviti iza resetaka kada izlapi "defacto". :wink:
Samo jos treba da se neko nameraci na platu, kancelariju, sekretaricu, pa da se pocnu izvlaciti stari aferimi...
Niko nije nedodirljiv za sva vremena... 8-)
Samo treba se nacekati da izlapi ovaj defacto, dotle ce taman i promijeniti vlast, doci ce do zastare, a ovi ce i dalje imati monopol na kablovski tv i internet, znaci stanari mogu samo mahati usima :mrgreen: :bih: :dance: .
novi.dan.nova.nafaka

#1030 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

mahalas505 wrote:Samo treba se nacekati da izlapi ovaj defacto, dotle ce taman i promijeniti vlast, doci ce do zastare, a ovi ce i dalje imati monopol na kablovski tv i internet, znaci stanari mogu samo mahati usima :mrgreen: :bih: :dance: .
Ja ne bih bio tako siguran. Ovi stanari za razliku od mnogih su mnogo bolje organizovani i još uvijek imaju želje i volje da se bore za svoja prava. Uskoro slijede novosti po ovom pitanju... ;-)
Maystor

#1031 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Maystor »

A je li vama najveći problem u životu to što nemate više kablovskih provajdera u zgradi?
Mislim, ne zanima me ni Telemach ni LOL, ali budite malo realni.
vryzas

#1032 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Ljudi moji, gledam odgovor na dopis koji smo poslali nas 3 predstavnika etažnih vlasnika KSF-u, kako bi konačno dali pismenu saglasnost na priključenje LOL instalacija u našu zgradu. Podsjećanja radi, Logosoft je skupio preko 70 potpisa zainteresovanih stanara, a onda kao šlag na vozanje na relaciji KSF-Džekos-KSF dobijamo ovaj odgovor. :x :x :x :x
Vlasnik NAŠIH instalacija, koje smo mi platili svojim krvavo zarađenim novcem, je Telemach, te stoga niko drugi ne može imati priključak !?!?!?!!?!?
Ko im je dao pravo da moj i tvoj priključak Telemach prisvaja, u našoj vlastitoj zgradi ? Ko je finansirao krov, pločice u hodnicima ? Hoću li sutra saznati na primjer da samo Famosgradnja (ovo je radi PipiDugeDevetke) može biti upravitelj u mom ulazu, jer su oni nešto finansirali !? Ili da ne mogu preći na Eronet samo iz razloga što je vlasnik (mojih i tvojih instalacija) BH Telekom ?
Ma mršššššššš lopovi jedni bezobrazni, dosta ste nas maltretirali - kasnite 3 mjeseca sa izgradnjom, ljudima ne završavate nedostatke konstatovane zapisnicima (pa ljudi od sebe plaćaju), 2 mjeseca kasnite sa davanjem naziva ulice (dobijem li samo kamate na neku kaznu koja je otišla na krivu adresu), naplaćujete parking ispred naše zgrade i ne dozvoljavate slobodan prilaz ulazima - dogodil se da neka trudnica imadne problema jer Hitna nije imala prolaz ka ulazu dobro se držite, bezobraznici jedni bezobrazni... :x :x :x
Što se mene tiče, ovo će završiti sudskom parnicom... :x :x :x :x :x
Najočitiji primjer mita i korupcije koji sam do sada vidio - ne mogu vjerovati kako je neko toliko glup da kaže da je neko drugi vlasnik bilo čega u mojoj zgradi osim mene...

Image

Ne kontam kakve veze ima LOL sa "instalacijama u vlasnistvu Telemacha" ? :? Vi imate tel. parice u zgradi?

Zivim preko puta novih zgrada i LOL je bez problema "usao" optikom u svaki ulaz, a kasnije se kacio na paricu. Nije im bila potrebna nikakva saglasnost stanara, nisu se peglali ni sa ostalim glupostima jer upravitelja nema u mom ulazu! Znaci ljudi nisu dirali Telemachov koaks, nisu dirali ormaric BHT...u ulaz su usli kroz podrum jer su optikom prosli kroz park. LOL treba doci kablom do novih zgrada, a dozvolu da kopaju i poloze kabl ganja LOL. Stanari mogu dati saglasnost da LOL postavi svoj ormaric u ulazu i to je to.

KSF nema nikakve veze sa ovim...neko vas ozbiljno levati ili ste pogresno informisani!
sevrez

#1033 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

Maystor wrote:A je li vama najveći problem u životu to što nemate više kablovskih provajdera u zgradi?
ne mislim da ti je ton ove poruke u redu Image

nije nam Maystore najveći problem ISP, ali savršeno pokazuje poentu ove cijele teme.

Pročitaj još par postova unazad pa nam kači etiketu :thumbup:
Last edited by sevrez on 25/10/2011 10:09, edited 1 time in total.
vryzas

#1034 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

Maystor wrote:A je li vama najveći problem u životu to što nemate više kablovskih provajdera u zgradi?
Imas stan u novoj zgradi ili onako pitas? :lol:
Maystor

#1035 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Maystor »

Ma onako, ne vrijeđam nikoga. I ja sam "osuđen" na jednog provajdera (a nije ni LOL ni Telemach), pa ne mislim da sam nešto zakinut.
sevrez

#1036 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

Ma razumijemo se mi Maystore ;) Imamo mi 2 providera, ali nam je jedan određeni provider nametnut u situaciji i na način kako to ne bi trebalo da bude.

btw on topic (osim providera) nametnutu rampu koja onemogućava prilaz ulazima haman da pomjeraju prema unutrašnjosti parkinga.. šta sad smjeraju vidjet ćemo..
novi.dan.nova.nafaka

#1037 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Maystor wrote:Ma onako, ne vrijeđam nikoga. I ja sam "osuđen" na jednog provajdera (a nije ni LOL ni Telemach), pa ne mislim da sam nešto zakinut.
Gledaj stari moj, 70 ljudi se potpisalo da se uvede novi provider. Jesul glupi il nemaju drugih problema u životu - ja ne bih tako gledao na to. Radi se o tome da nam je neko nametnuo firmu koja daje puno lošiju uslugu (uporediti threadove o Telemachu i LOL-u na ovom forumu i sve će ti biti jasno), a uz to je strana, srbijanska. Nema veze sa nacionalizmom, ali - više je nego očigledno da je neko nekome "uletio" kako bi dobio monopol na 200 stanova (što je kako smo vidjeli protivzakonito i kažnjivo djelo), i time mjesečno zarađivao čistih i laganih između 5 i 10 milja. Dakle, meni lično ne smeta Telemach, niti BHT, daj Bože da imamo i HS pa da mogu birati.
To što većina zgrada ima EV-ove i PEV-ove koje boli briga za sve je opet priča za sebe... ;-)

I još nešto to što smo mi organizovani i upoznati sa zakonom, ne znači da smo bezobrazni, niti smo cjepidlake. Jednostavno se borimo za prava koja nam Zakon pruža. Odgovorno tvrdim da veliki broj stanara iz naših ulaza bolje poznaje zakon o održavnaju nego 90 i nešto postotaka PEV-a u Sarajevu....
Maystor

#1038 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Maystor »

Ja mislim da si se ti previše naložio na ovu situaciju, i da bi se vi, tako dobro organizovani, samosvjesni i educirani građani, trebali baviti nekim drugim stvarima u životu.
novi.dan.nova.nafaka

#1039 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Maystor wrote:Ja mislim da si se ti previše naložio na ovu situaciju, i da bi se vi, tako dobro organizovani, samosvjesni i educirani građani, trebali baviti nekim drugim stvarima u životu.
Hvala što si nas prosvijetlio. Sad slobodno možeš razguliti kad si osvijestio toliki broj ljudi, i ne spamati po temi.
edin.h

#1040 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by edin.h »

Stvarno je bruka i sramota sta sve urade u pozadini, da o pola stvari nismo bili obavješteni na vrijeme..
Zalosna je istina ono sto kazu iz LOLa: "pa zar nije smijesno da Vam u 21. vijeku nametnu na koje ste providere ograniceni, bez da Vas iko ista pita..?"
Mnogo su me razocarali ovi iz stambenog Fonda,kako se ponasaju sa bitnim stvarima.. pa jos ni adrese nismo dobili.. Za parking nas pitali, hocemo-necemo, i kad su skupili dovoljan broj ljudi koji su pristali (a ima ih mnogo), izdali fino racune da se plate, a uopste nisu fino ni osmislili gdje ce biti rampa, kako ce biti to sve regulisano (nema pristupa ulazu u slucaju nuzde..nema cuvara.. u prolaz se parkiraju auta, gotovo da se ne moze ni proci,a ko garantuje placeno mjesto?! niko...parkira ko hoce i gdje hoce, dzaba..a eno sad jos pomjeraju rampu :-?
Haman mjesec i po cekam da uvedu LOL, jer imaju dosta dobru ponudu,ali ne moze to lako proci, problemi sa Dzekosom,problemi sa KSFS, i na kraju bi trebali zamoliti Telemach da nam dozvoli da koristimo bakarne parice preko operatera kojeg mi zelimo!? smijesno...
A da ne spominjem da je dosta stanova bilo isplaceno mnogo prije vremena.. Ja sam cekao na primopredaju kljuceva 8 mjeseci duze od roka koji je pisao u ugovoru.. i sve nekak, ma hajde bit ce to, bit ce ovo, polahko...ali dokle vise tako?!
vryzas

#1041 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

zilog wrote:Stvaranje monopolistickog polozaja je krivicno djelo.
Jeste, ali ovaj slucaj nema veze sa gore navedenim :wink:
iko123

#1042 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

imal kakvih sastanaka u skorije vrijeme ?
butterfly_01

#1043 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by butterfly_01 »

edin.h wrote:Stvarno je bruka i sramota sta sve urade u pozadini, da o pola stvari nismo bili obavješteni na vrijeme..
Zalosna je istina ono sto kazu iz LOLa: "pa zar nije smijesno da Vam u 21. vijeku nametnu na koje ste providere ograniceni, bez da Vas iko ista pita..?"
Mnogo su me razocarali ovi iz stambenog Fonda,kako se ponasaju sa bitnim stvarima.. pa jos ni adrese nismo dobili.. Za parking nas pitali, hocemo-necemo, i kad su skupili dovoljan broj ljudi koji su pristali (a ima ih mnogo), izdali fino racune da se plate, a uopste nisu fino ni osmislili gdje ce biti rampa, kako ce biti to sve regulisano (nema pristupa ulazu u slucaju nuzde..nema cuvara.. u prolaz se parkiraju auta, gotovo da se ne moze ni proci,a ko garantuje placeno mjesto?! niko...parkira ko hoce i gdje hoce, dzaba..a eno sad jos pomjeraju rampu :-?
Haman mjesec i po cekam da uvedu LOL, jer imaju dosta dobru ponudu,ali ne moze to lako proci, problemi sa Dzekosom,problemi sa KSFS, i na kraju bi trebali zamoliti Telemach da nam dozvoli da koristimo bakarne parice preko operatera kojeg mi zelimo!? smijesno...
A da ne spominjem da je dosta stanova bilo isplaceno mnogo prije vremena.. Ja sam cekao na primopredaju kljuceva 8 mjeseci duze od roka koji je pisao u ugovoru.. i sve nekak, ma hajde bit ce to, bit ce ovo, polahko...ali dokle vise tako?!
imaju li u vasim ugovorima ikakvi penali ako KSFS ne ispostuje obecane rokove?
i sta u slucaju pozara, sa tom rampom, odakle ce vatrogasci prici zgradi u kojoj je pozar (ovo pitam u slucaju ne daj Boze)?
koliko vam cesto ciste stubiste i koliko placate ciscenje?
Maystor

#1044 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Maystor »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Maystor wrote:Ja mislim da si se ti previše naložio na ovu situaciju, i da bi se vi, tako dobro organizovani, samosvjesni i educirani građani, trebali baviti nekim drugim stvarima u životu.
Hvala što si nas prosvijetlio. Sad slobodno možeš razguliti kad si osvijestio toliki broj ljudi, i ne spamati po temi.
Auu, ti bi sada i da rastjeruješ s teme. Al ne brini, nemam ja vremena za takve anonimuse kao što si ti, tako da ti je ovo moje posljednje obraćanje :run:
iko123

#1045 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

Maystor wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
Auu, ti bi sada i da rastjeruješ s teme. Al ne brini, nemam ja vremena za takve anonimuse kao što si ti, tako da ti je ovo moje posljednje obraćanje :run:
pretjer'o ga nafakas ko i uvijek, ne vidim razlog za ovoliko frustracije osim realnog problema parkinga i to za ljude kojima nisu ni nudili mjesto ovo ostalo je pretjerivanje, hajd i za logosoft ovo mogu da shvatim donekle, al sto nikad niko nije pitao kako to da monopol ima elektrodisribucija, toplane i vodovod. hocu da kazem koliko smo mi daleko od toga sto vi zelite pa i ja nakraju, al riba smrdi od glave....
sevrez

#1046 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

osim parkinga gdje su dibidus zakazali pa neću da ga ni spominjem:

koja nam je ono adresa? e da.. nemamo je još uvijek ;)
kad ono treba biti etažiranje?.. u decembru?.. malo sutra.. načekat ćemo se ;)
jesu li uradili sve ispravke koje su obećali pri premopredaji stanova?.. nisu ;)
je li neko dobio dugo obećavani garantni list za bojler?..hmmm.. nije ;)
gdje nam je zajednička prostorija koja je bila u nacrtu?..nestala ;)
gdje su nam videofoni iz predugovora?..nema ih ;)

.....
iko123

#1047 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

sevrez wrote:osim parkinga gdje su dibidus zakazali pa neću da ga ni spominjem:

jesu li uradili sve ispravke koje su obećali pri premopredaji stanova?.. nisu ;)

.....
ne vidim za sta je tebi kao pojedincu HITNO potrebna:

adresa
etažiranje
garantni list za bojler :D (nigdje u predugovoru nije stajao bojler, ja sam mislio da ga moram kupiti)
zajednicka prostorija (nisam gledao nacrt al koji ce mi nek neko kaze zasto je neophodna toliko, ako zaroka!??)
videphone hehe to jest u prdugovoru al ispostovat ce kad telemach instalira kameru pa ces imati na televiziji mozes citav dan pratiti ko izlazi ko ulazi ako je sumnjiv neko odmah zovi vikicevce mozda bombu hoce da nam stavi) :D :D

majke mi ko dom penzionera a ne stanovi za mlade sve nesto cangrizavo
sevrez

#1048 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

@iko (izvini ako si to ranije spomenuo) ali jesi li ti doselio u dom za starce pardon lamelu E ili ti je useljenje u planu :) ?
novi.dan.nova.nafaka

#1049 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

sevrez wrote:osim parkinga gdje su dibidus zakazali pa neću da ga ni spominjem:

.....
I najvažnije od svega: šema elektroinstalacija.
Obzirom da su skoro pa svi imali odstupanja od inicijalnog plana stana i da su imali korekcija, zna li iko kuda idu njegove instalacije?

edit: u principu, i meni bi bilo ravno do mora da mi starci kupe stan, kao što su mnogi hB dobili. Nažalost, opreza nikad dosta.
iko123

#1050 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

sevrez wrote:@iko (izvini ako si to ranije spomenuo) ali jesi li ti doselio u dom za starce pardon lamelu E ili ti je useljenje u planu :) ?
doselio sam. evo ti iznad post o nekoj shemi ajd za sta je to bitno, izvini al ja to ne kontam. samo ovo za parking podrzavam jer ljudi koji nisu na toj rang listi su fakat zakinuti i to ima svrhe a ovo mi je malo pretjerivanje, trazenje dlake u jajetu. eto moje misljenje ako moze
Post Reply