Dobrinja - Carsija biciklom

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
SigurnaDjeca

#1 Dobrinja - Carsija biciklom

Post by SigurnaDjeca »

Šta mislite o ideji da, kad je fino vrijeme, sa Dobrinje idem biciklom na Čaršiju na posao i nazad? Koju rutu predlažete, koliko bi mi vremena trebalo i koliko kilometara? I, kakvo biciklo da kupim do 300 KM maksimalno?
dadoka84

#2 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by dadoka84 »

Ja bi isao na nedjarice-otoka-vilsonovo-obala-carsija. Pogledaj polovne bajkove poznate marke i sa boljom opremom. Znaci polar, gt, trek, specialized isl.
SigurnaDjeca

#3 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by SigurnaDjeca »

Na sta obratiti paznju?
Eborg

#4 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by Eborg »

Ja vozim Schwinn Mesu, možda je uspiješ pronaći za te pare novu.

Uglavnom, od dodatne opreme kupiš sebi ciklokompjuter (da vidiš brzinu i kilometražu) i kacigu. :)

BTW, nadam se da na poslu imaš obezbijeđeno mjesto da ga čuvaš. :)
cnut

#5 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by cnut »

dadoka84 wrote:Ja bi isao na nedjarice-otoka-vilsonovo-obala-carsija. Pogledaj polovne bajkove poznate marke i sa boljom opremom. Znaci polar, gt, trek, specialized isl.
I ja bih preporučio tu rutu. Što se bicikla tiče, sumnjam da bi za te pare mogao naći ijedno od navedenih marki. Moja preporuka: Capriolo Cobra.
SigurnaDjeca

#6 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by SigurnaDjeca »

Gledam vaše prijedloge za bike, hm, nijedan nema blatobran. :D

Ova Cobra nije losa po recenzijama.

Koju kacigu da izaberem? Cijena bitna. ;)
SigurnaDjeca

#7 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by SigurnaDjeca »

Kakav je ovaj Capriolo Metropolis? Ima blatobrane, svjetla, penzionerski pravi, ali meni treba nesto sa cim cu po gradu preci 30-tak km dnevno, mjesto za torbu, a ne bas skupo.
SigurnaDjeca

#8 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by SigurnaDjeca »

Ima li negdje bicikala na rate, bez kamate?
iceman ze

#9 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by iceman ze »

ako imas Visu Unicredit, ja sam uzimao robu na 12 mjeseci bez kamata................ :-)
dadoka84

#10 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by dadoka84 »

Kad budes uzimao obrati paznju da su blatobrani dugi i po mogucnosti metalni. Ja sam imao plasticne krace, pa sam znao biti mokar do gaca ;D Uzmi sa tockovima 28-29 i po mogucnosti malo tanje gume jer ce ti biti dosta lakse pedalati po gradu. Zujalica ili zvonce znaju biti korisni ako ne zelis svako malo da vices "cuvajjjj" :D Ako ces cesto voziti po mraku uzmi prednje svjetlo i zadnju crvenu bljeskalicu. Sto se svjetla tice ima vise opcija: Led rasvjeta na baterije (moze se uzeti i verzija sa akumulatorom koja se jednostavno puni), dinama klasicna plus instalacija prednje i zadnje svjetlo, i novija tipa dinama koja je integrisana u osovinu tocka. Sretno s pedalanjem.

I ja sam kontao isto tako pedalati do posla i nazad, jedino mi je problem sto stanujem na breci :D
Al u ovim vremenima kad se cijena benzina mijenja na dnevnoj bazi biciklo je spas, naravno kad je vrijeme ok.
kala86

#11 Re: Dobrinja - Carsija biciklom

Post by kala86 »

hajde sunce budi drug da obidjem jedan krug :D
Post Reply