Dobrinja - Carsija biciklom
Moderator: anex
-
SigurnaDjeca
#1 Dobrinja - Carsija biciklom
Šta mislite o ideji da, kad je fino vrijeme, sa Dobrinje idem biciklom na Čaršiju na posao i nazad? Koju rutu predlažete, koliko bi mi vremena trebalo i koliko kilometara? I, kakvo biciklo da kupim do 300 KM maksimalno?
- dadoka84
#2 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
Ja bi isao na nedjarice-otoka-vilsonovo-obala-carsija. Pogledaj polovne bajkove poznate marke i sa boljom opremom. Znaci polar, gt, trek, specialized isl.
-
SigurnaDjeca
#3 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
Na sta obratiti paznju?
-
Eborg
#4 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
Ja vozim Schwinn Mesu, možda je uspiješ pronaći za te pare novu.
Uglavnom, od dodatne opreme kupiš sebi ciklokompjuter (da vidiš brzinu i kilometražu) i kacigu.
BTW, nadam se da na poslu imaš obezbijeđeno mjesto da ga čuvaš.
Uglavnom, od dodatne opreme kupiš sebi ciklokompjuter (da vidiš brzinu i kilometražu) i kacigu.
BTW, nadam se da na poslu imaš obezbijeđeno mjesto da ga čuvaš.
- cnut
#5 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
I ja bih preporučio tu rutu. Što se bicikla tiče, sumnjam da bi za te pare mogao naći ijedno od navedenih marki. Moja preporuka: Capriolo Cobra.dadoka84 wrote:Ja bi isao na nedjarice-otoka-vilsonovo-obala-carsija. Pogledaj polovne bajkove poznate marke i sa boljom opremom. Znaci polar, gt, trek, specialized isl.
-
SigurnaDjeca
#6 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
Gledam vaše prijedloge za bike, hm, nijedan nema blatobran. 
Ova Cobra nije losa po recenzijama.
Koju kacigu da izaberem? Cijena bitna.
Ova Cobra nije losa po recenzijama.
Koju kacigu da izaberem? Cijena bitna.
-
SigurnaDjeca
#7 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
Kakav je ovaj Capriolo Metropolis? Ima blatobrane, svjetla, penzionerski pravi, ali meni treba nesto sa cim cu po gradu preci 30-tak km dnevno, mjesto za torbu, a ne bas skupo.
-
SigurnaDjeca
#8 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
Ima li negdje bicikala na rate, bez kamate?
- iceman ze
#9 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
ako imas Visu Unicredit, ja sam uzimao robu na 12 mjeseci bez kamata................ 
- dadoka84
#10 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
Kad budes uzimao obrati paznju da su blatobrani dugi i po mogucnosti metalni. Ja sam imao plasticne krace, pa sam znao biti mokar do gaca ;D Uzmi sa tockovima 28-29 i po mogucnosti malo tanje gume jer ce ti biti dosta lakse pedalati po gradu. Zujalica ili zvonce znaju biti korisni ako ne zelis svako malo da vices "cuvajjjj"
Ako ces cesto voziti po mraku uzmi prednje svjetlo i zadnju crvenu bljeskalicu. Sto se svjetla tice ima vise opcija: Led rasvjeta na baterije (moze se uzeti i verzija sa akumulatorom koja se jednostavno puni), dinama klasicna plus instalacija prednje i zadnje svjetlo, i novija tipa dinama koja je integrisana u osovinu tocka. Sretno s pedalanjem.
I ja sam kontao isto tako pedalati do posla i nazad, jedino mi je problem sto stanujem na breci
Al u ovim vremenima kad se cijena benzina mijenja na dnevnoj bazi biciklo je spas, naravno kad je vrijeme ok.
I ja sam kontao isto tako pedalati do posla i nazad, jedino mi je problem sto stanujem na breci
Al u ovim vremenima kad se cijena benzina mijenja na dnevnoj bazi biciklo je spas, naravno kad je vrijeme ok.
- kala86
#11 Re: Dobrinja - Carsija biciklom
hajde sunce budi drug da obidjem jedan krug