Zna li neko gdje je onaj Nazif Dinarevic, mislim da je bio prvi glasnogovornik F MUP-a ili neke policijske agencije...
On je tamo, '90-ih godina, bio pionir ovog posla, kada su zaista rijetke institucije imale PR sluzbe i protparole...
DOBRI I LOSI GLASNOGOVORNICI I PR OSOBE
Moderator: anex
-
milojicabrzi
-
elmedink
#27 Re: DOBRI I LOSI GLASNOGOVORNICI I PR OSOBE
CITAT: Svako karakteriziranje slučaja Dobrovoljačka kao "zločina" je pravno pogrešno, politički pogubno i duboko uvredljivo za sve one koji su se borili da danas postojimo i kao narod i kao država, navedeno je u izjavi kćerke prof. dr. Ejupa Ganića Emine Ganić koja je na ovaj način prokomentirala . Emina Ganic
.....
PITANJE ZA EMINU
MA KO SI TI ZIVOTA TI DA PRICAS I KOMENTARISES DOBROVOLJACKU I RAT
BABO KRAO ....TWRA..... VILA....ITD., TI OD TIH PARA SE ŠKOLOVALA U EVROPI, I SAD TI NAMA SOLIS PAMET.
KRAJ DEMAGOGIJE POKVARENLUKA I LICEMJERSTVA........I.......I NEMA DALJE.
GADI MI SE.
.....
PITANJE ZA EMINU
BABO KRAO ....TWRA..... VILA....ITD., TI OD TIH PARA SE ŠKOLOVALA U EVROPI, I SAD TI NAMA SOLIS PAMET.
GADI MI SE.
-
palamuda
#28 Re: DOBRI I LOSI GLASNOGOVORNICI I PR OSOBE
Tipično iskompleksirano smradanje.elmedink wrote:CITAT: Svako karakteriziranje slučaja Dobrovoljačka kao "zločina" je pravno pogrešno, politički pogubno i duboko uvredljivo za sve one koji su se borili da danas postojimo i kao narod i kao država, navedeno je u izjavi kćerke prof. dr. Ejupa Ganića Emine Ganić koja je na ovaj način prokomentirala . Emina Ganic
.....
PITANJE ZA EMINU
GADI MI SE.
Eminu lično ne gotivim, malo je arogantan, al posao radi vrhunski iako će nas u Sarajevo biti mrtvih zbog toga, tipičan primjer je citirani post.
-
addy_sa
#29 Re: DOBRI I LOSI GLASNOGOVORNICI I PR OSOBE
Ako se i gđica. Emina G. bavi PR-om, onda joj moram "čestitati" jer se uspjela nametnuti bh. medijima kao relevantan sagovornik o svim temama, od rata do međunarodnog prava, iako ne znam ni šta je po profesiji.. a samo znam da se školovala "vani" vjerovatno od novca kojeg je dobila na studentski kredit
..
a kad smo kod dotične, ne mogu a da ne spomenem, čitam neki dan pitaju kao kako komentarišete nastupe fol pjevača za Bajram.. a ona kaže kako ne shvata da neko to može da sluša, nikad nije slušala folk i slično.. vjerovatno je odrasla na Šopenu i Bahu a možda im je to porodično tradicionalno da se sluša klasika u Sebečevu odakle joj je otac.. (ne pitajte šta je i gdje je Sebečevo vezze ne'am, neko selo kod Pazara valjda.. gdje folk nikad nije zasvirao ne daj Bože )
Uglavnom, Emina i Nađa Lutvikadić su, po mom mišljenju, najgori predstavnici PR-a što postoje u BiH.
A koji su svijetli primjeri, već ranije sam naveo i dalje stojim pri tome.
a kad smo kod dotične, ne mogu a da ne spomenem, čitam neki dan pitaju kao kako komentarišete nastupe fol pjevača za Bajram.. a ona kaže kako ne shvata da neko to može da sluša, nikad nije slušala folk i slično.. vjerovatno je odrasla na Šopenu i Bahu a možda im je to porodično tradicionalno da se sluša klasika u Sebečevu odakle joj je otac.. (ne pitajte šta je i gdje je Sebečevo vezze ne'am, neko selo kod Pazara valjda.. gdje folk nikad nije zasvirao ne daj Bože )
Uglavnom, Emina i Nađa Lutvikadić su, po mom mišljenju, najgori predstavnici PR-a što postoje u BiH.
- Šef
#30 Re: DOBRI I LOSI GLASNOGOVORNICI I PR OSOBE
Kakve veze sad ima to sto je rekla da ne sluša folk i što se školovala babinim parama sa temom?addy_sa wrote:Ako se i gđica. Emina G. bavi PR-om, onda joj moram "čestitati" jer se uspjela nametnuti bh. medijima kao relevantan sagovornik o svim temama, od rata do međunarodnog prava, iako ne znam ni šta je po profesiji.. a samo znam da se školovala "vani" vjerovatno od novca kojeg je dobila na studentski kredit..
-
samo malo
#31 Re: DOBRI I LOSI GLASNOGOVORNICI I PR OSOBE
Ona sa Hajata, komsinica iz Save Skarica
Lazovic, Lazic, kako ono, Almasa, kmekece kad govori... ona je bila PR nekoliko firmi, sad je opet na Hajatu cini mi se.
Emina Ganic bi bez tatinih para i zaledjine bila niko i nista, znam takvih (samo manji igraci od Emine pa nisu siroko poznati) nekoliko, jedna jaranica u Azri redovno ima placene tekstove gdje je proglasavaju za menadjericu godine i slicne gluposti, babo je uvalio u inostranu firmu, glumi direktoricu, hoda po svijetu, drugi za nju odradjuju zadatke i poslove (jer ih je vjerovatno sve preko stele uvalila) a ona trosi pare po Egiptu, UAR i slicno. Bjezi ba, ta novopecena sarajevska elita je dno dna, da se ispovracas.
Emina Ganic bi bez tatinih para i zaledjine bila niko i nista, znam takvih (samo manji igraci od Emine pa nisu siroko poznati) nekoliko, jedna jaranica u Azri redovno ima placene tekstove gdje je proglasavaju za menadjericu godine i slicne gluposti, babo je uvalio u inostranu firmu, glumi direktoricu, hoda po svijetu, drugi za nju odradjuju zadatke i poslove (jer ih je vjerovatno sve preko stele uvalila) a ona trosi pare po Egiptu, UAR i slicno. Bjezi ba, ta novopecena sarajevska elita je dno dna, da se ispovracas.
- piupiu
#32 Re: DOBRI I LOSI GLASNOGOVORNICI I PR OSOBE
Ne znam stvarno sta je njeno zanimanje, ali opet kazem -- zena razumije PR i ulogu istog 1/1.Šef wrote:Da, ona je stvarno bez premca. Uobrazena je i zna da pretjera ali joj nema ravne u drzavi. Mada ona nije klasican PR. Cak i ne znam koje je ustvari njeno zanimanje.piupiu wrote:Emina Ganic. Evo, maloprije citam clanak na nekoj svicarskoj stranici u kojem se navodi da je Emina Ganic 'zapocela Sarajevo Film Festival'.Eh, ona zna kako funkcionise PR. Mislim da je za svog tatu takodjer odradila jako dobar posao.
- Šef
#33 Re: DOBRI I LOSI GLASNOGOVORNICI I PR OSOBE
To i ja kažem. Druga je stvar kako je došla do tih pozicija i od čijih para se školovala.piupiu wrote:
Ne znam stvarno sta je njeno zanimanje, ali opet kazem -- zena razumije PR i ulogu istog 1/1.
-
Serenity
#34 Re: DOBRI I LOSI GLASNOGOVORNICI I PR OSOBE
Super tema, da se makar neki istaknu koji su dobri iz vašeg ugla gledanja. Čudi me samo kako niste spomenuli Emira Džambegovića, jer baš u zadnje vrijeme mediji vrve sa njim.
Volio bih nešto znati! Zašto vi niste došli na 4. Sarajevo PR Open koji se održao prekjučer? Evo nastup kod Hadžifejzovića:
Ko ne zna šta je to i ko nije bio, može da pročita ovdje utisak o PR openu.
Volio bih nešto znati! Zašto vi niste došli na 4. Sarajevo PR Open koji se održao prekjučer? Evo nastup kod Hadžifejzovića:
Ko ne zna šta je to i ko nije bio, može da pročita ovdje utisak o PR openu.