Dobre cizme

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mister_1

#1 Dobre cizme

Post by mister_1 »

Volio bih da mi neko kaze gdje imam kupiti dobre cizme, a da nisu teske jer imam jedne takve pa sam u njima totalno ukocen. Trebam neke dobre, lake kao kod specijalaca. Cuo sam da imaju da se uzmu 'Magnum'' Phantom 8 u PX americkom na Butmiru i da su jako dobre. Da li neko moze da mi nabavi takve cizme preko nekoga da ne kupujem ove neke bezveze u skenderiji itd..Ako neko zna nesto neka pise-javi dok mi se noge nisu smrzleee...
Bolonjac

#2 Re: Dobre cizme

Post by Bolonjac »

Martinke :)
mister_1

#3 Re: Dobre cizme

Post by mister_1 »

Nista martinke, nisam u tom fazonu..
melb26sa

#4 Re: Dobre cizme

Post by melb26sa »

Ako nemas nikoga u PXu:

http://www.yanix.co.uk/shoe-stop/magnum/index.htm

ili proguglaj sa nazivom cizmi koje hoces pa vidi dostavljaju li u Bosnu.
Vares City

#5 Re: Dobre cizme

Post by Vares City »

mister_1 wrote:Volio bih da mi neko kaze gdje imam kupiti dobre cizme, a da nisu teske jer imam jedne takve pa sam u njima totalno ukocen. Trebam neke dobre, lake kao kod specijalaca. Cuo sam da imaju da se uzmu 'Magnum'' Phantom 8 u PX americkom na Butmiru i da su jako dobre. Da li neko moze da mi nabavi takve cizme preko nekoga da ne kupujem ove neke bezveze u skenderiji itd..Ako neko zna nesto neka pise-javi dok mi se noge nisu smrzleee...
Koji broj nosis?
Cober

#6 Re: Dobre cizme

Post by Cober »

Već ima tema, http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=57342

Moja provjerena preporuka iz prve ruke - ECCO Gorotex duboke gojzerice, 330 KM. Apsolutno sve: tople,savršeno mekane i udobne, definitivno ne propuštaju vlagu, ne zadržavaju unutrašnju vlagu - jako važno, jer vodu ne puštaju ni gumene čizme ali su opet potpuno mokre iznutra. Planinarim i penjem se u njima po snijegu mrazu i kiši. Nisam zime osjetio u njima, a čarape ne dvoje vunene, što je inače standard za planinarstvo i gojzerice, nego jedne deblje pamučne. Definitivno ECCO Gorotex, pogotovo ako ti trebaju za grad jer i ne izgledaju kao gojzerice nego kao duboke gradske gležnjače. Mažem ih kremom za planinarsku i vojničku obuću iz Planike.

Image
Image

Image
Image

Image
Image
mister_1

#7 Re: Dobre cizme

Post by mister_1 »

Vares City wrote:
mister_1 wrote:Volio bih da mi neko kaze gdje imam kupiti dobre cizme, a da nisu teske jer imam jedne takve pa sam u njima totalno ukocen. Trebam neke dobre, lake kao kod specijalaca. Cuo sam da imaju da se uzmu 'Magnum'' Phantom 8 u PX americkom na Butmiru i da su jako dobre. Da li neko moze da mi nabavi takve cizme preko nekoga da ne kupujem ove neke bezveze u skenderiji itd..Ako neko zna nesto neka pise-javi dok mi se noge nisu smrzleee...
Koji broj nosis?
Nosim 43- 44 sve zavisi do kalupa. Ako bi znao kako i gdje da kupim te cizme ili neko ko moze da mi uzme u PX neka javi.
Incub

#8 Re: Dobre cizme

Post by Incub »

Nemoj magnum uzimati to su ti vise cizme za predjele gdje nema snijega.
Pogledaj timberland.com waterproof modele.
-danTe-

#9 Re: Dobre cizme

Post by -danTe- »

and1medjed wrote:Image

ove cizme sam uzeo u Borovu(140 KM) prije 2-3 mjeseca i prezadovoljan sam...nit propustaju vodu,imaju debeo djon tako da sa jednim termo carapama ili dva para pamucnih ne osjetim zimu uopste....nema krema samo bezbojni sprej tako da su lake za odrzavat...uglavnom,toplo ih preporucujem...
ovo sam postavio na onoj drugoj temi...
mister_1

#10 Re: Dobre cizme

Post by mister_1 »

and1medjed wrote:
and1medjed wrote:Image

ove cizme sam uzeo u Borovu(140 KM) prije 2-3 mjeseca i prezadovoljan sam...nit propustaju vodu,imaju debeo djon tako da sa jednim termo carapama ili dva para pamucnih ne osjetim zimu uopste....nema krema samo bezbojni sprej tako da su lake za odrzavat...uglavnom,toplo ih preporucujem...
ovo sam postavio na onoj drugoj temi...

Ne svidja mi se takav model, previse su takve cizme teske i staticne, bar za mene. Vise volim one kao kod specijalaca, pa ne moraju biti Magnum. Volio bih takve cizme nabaviti, pa ako neko zna neka javi...
Better Man

#11 Re: Dobre cizme

Post by Better Man »

Evo dobrih Camper čizama kakve ja nosim, ali na žalost ovakve čizme ne možeš naći u BiH, već samo vani. Možda se mogu naći u Zagrebu, jer su oni imali Camper obuću.

Image
to sam ja

#12 Re: Dobre cizme

Post by to sam ja »

Better Man wrote:Evo dobrih Camper čizama kakve ja nosim, ali na žalost ovakve čizme ne možeš naći u BiH, već samo vani. Možda se mogu naći u Zagrebu, jer su oni imali Camper obuću.

Image

:thumbup:
slayko

#13 Re: Dobre cizme

Post by slayko »

Bolonjac wrote:Martinke :)

trazio je cizme koje nisu teske heheh ;-)

Al' martinke sto jes' jes' - KULT! ( al prvih mjesec dana plakanje od bolova :D )
sheilak

#14 Re: Dobre cizme

Post by sheilak »

Da, Doc Martens - prvih mjesec dana: krv, znoj i suze :D

@ better man

odlicne cizme! :thumbup:
mister_1

#15 Re: Dobre cizme

Post by mister_1 »

Ma..fine su te cizme, samo imam takve i to jako dobre elegantne, medjutim ja hocu neke, kao laganije, da u svako doba mogu da iih nosim i sa svacim i bilo suho bilo mokro. A dobrih cizama ima u skenderiju takvih, planinskih, samo sto auto kasnije nema sanse da mogu voziti, e to je problem.
VLAHOV

#16 Re: Dobre cizme

Post by VLAHOV »

imas u onoj prodavnici oruzja u novoj zgradi na stupskoj petlji kupiti 5.11 tactical boots mislim da od toga nemoze bolje.
black

#17 Re: Dobre cizme

Post by black »

Image
Zoya

#18 Re: Dobre cizme

Post by Zoya »

Po meni je gore-tex najbolji.Hem su udobne, hem ne propustaju vodu, tople,lagane, ma sve.A ima li ih kod nas/vas to ne znam.
Evo ti par slika:
Image
Image
Image
mister_1

#19 Re: Dobre cizme

Post by mister_1 »

black wrote:Image
E ovo su vec cizme, jesi li siguran da ih i ma na Stupu, kakva im je cijena??
to sam ja

#20 Re: Dobre cizme

Post by to sam ja »

Zoya wrote:Po meni je gore-tex najbolji.Hem su udobne, hem ne propustaju vodu, tople,lagane, ma sve.A ima li ih kod nas/vas to ne znam.
Evo ti par slika:
Image
Image
Image

Koliko ja znam gore-tex je materijal a ne firma :shock:
to sam ja

#21 Re: Dobre cizme

Post by to sam ja »

slayko wrote:

Al' martinke sto jes' jes' - KULT! ( al prvih mjesec dana plakanje od bolova :D )
Ima i gorih od Dr. Martens...puno tezih i neudobnijih ...ja sam imala Gladiatorice kada sam bila mlada i neukusna :D

Image
slayko

#22 Re: Dobre cizme

Post by slayko »

to sam ja wrote:
slayko wrote:

Ima i gorih od Dr. Martens...puno tezih i neudobnijih ...ja sam imala Gladiatorice kada sam bila mlada i neukusna :D

Image

uf ... za ovo fkt ne bih imao vremena :razz:
VLAHOV

#23 Re: Dobre cizme

Post by VLAHOV »

imali su unazad mjesec dana al ne znam kolika im je cijena otprilike se krece izmedju 150 i 200 KM.
to sam ja

#24 Re: Dobre cizme

Post by to sam ja »

Ma samo pola sata ranije se moras ustajati neg obicno :D
slayko

#25 Re: Dobre cizme

Post by slayko »

to sam ja wrote:Ma samo pola sata ranije se moras ustajati neg obicno :D

ufffffff al hajde isplati se, mocno/sexy |hahah| izgleda ( makar meni :razz: ) i plus sluze ako zastita :mrgreen:
Post Reply