Ali kad bolje razmislim, meni su svi legende!
Dobra supruga je temelj drustva
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#51 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Meni je test01 legenda!

- Kupalo
#52 Re: Dobra supruga je temelj drustva
test01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.
vecina zena zapravo ne zna na koji nacin prihvatiti tu ulogu i kako na taj nacin doprinijeti njegovanju tradicionalnih vrijednosti. stovise, sklone su vlastite neuspjehe pripisivati konzervativnom drustvu u kojem zive pritom pogresno misleci da bi karijera trebala predstavljati uspjeh, a uloga supruge i majke drugu, manje sjajnu stranu medalje. na koji bi se nacin moglo pomoci djevojkama da promijene svoj pogled na vlastitu ulogu u drustvu?
Koji si ti lik, nadam se da mi kćerka neće naletiti na jednog sličnog tebi. Jedino prirodno jest sposobnost da donose budućnost na svijet, sve ostalo su dodjeljene i društveno nametnute uloge, ne mješaj biologizam sa konzervatizmom (čitaj zatucanost). Moja kćerka može da bude što hoće to je njen izbor, a ja ću joj stajati iza leđe kao govorljivi feminist (nije oksimoron), ako treba i marširat za njena prava!
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#54 Re: Dobra supruga je temelj drustva
bravo, autoru teme..... stara italijanska poslovica kaze:
jedna zena, ili cini ili ne cini familiju......
kao sto je pokretac teme htjeo da keze....stubove cini zene a ne mi......jbg tako je....bravo!
jedna zena, ili cini ili ne cini familiju......
kao sto je pokretac teme htjeo da keze....stubove cini zene a ne mi......jbg tako je....bravo!
-
zelenashica
#55 Re: Dobra supruga je temelj drustva
a smije li u tebe ti žena forumattest01 wrote:zene, ne radjate i to je problem. ja ne krivim vas jer su muskarci za to krivi. vi ste samo uzele furseta.
pogledajte vase nane ,nene i bake, koliko djece imaju i kako su zivjele. informirajte se iz prve ruke.
- sheilak
- Bumbar
#57 Re: Dobra supruga je temelj drustva
draga, ne bi se ni mogla spustiti na njegov nivoZoya wrote:Necu se spustiti na tvoj nivo da ti odgovorimtest01 wrote:
ukras oko p....
- 7777777
#58 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Romeo 80 wrote:Meni je test01 legenda!![]()
Ali kad bolje razmislim, meni su svi legende!![]()
-
zemo_online
#59 Re: Dobra supruga je temelj drustva
pa nisam ja pecinski covjek, nisam taliban, ne zivim u afganistanu. iznenadjujes me.maybelline wrote:A nisi ni ti meni odgovorio na tamo onoj drugoj temi na pitanje da li ti to zenama osporavas pravo da se obrazuju i rade, jer im je mjesto samo u kuhinji?test01 wrote:pozdrav drug sistem. poslao sam ti pm u vezi one teme, nisi odgovorio.
-
zemo_online
#60 Re: Dobra supruga je temelj drustva
@test01 ohani! ovakvi komentari nisu prikladni i mislim da i ti to znas....nema nista komicno u ovoj izjavi, naprotiv mislim da se dobar dio forumasica uvrijedio...ne namjeravam se ponavljati!
ok jaranice. pozdrav Torontu.
ok jaranice. pozdrav Torontu.
-
zemo_online
#61 Re: Dobra supruga je temelj drustva
ok ,moze ,ja sam za. evo daj mi za pocetak broj da malo popricamo, da se upoznamo preko telefona.zelenashica wrote:@test01
Šta radiš večeras....mogli smo na kafu....vidim da si ti pravi čojK za mene.......
![]()
![]()
helem da ti malo razbijem Tu tvoju opsjednutost ŽeMskinjem
![]()
![]()
- ladyada
#62 Re: Dobra supruga je temelj drustva
izgleda da ga je neka nifomanka sa visokom pozicijom otkacila , pa momak
otpuhuje .............i nas tusi ........
u povjerenju ako ti ne cjenis zenski svijet mi to osjetimo pa te brzo otkacimo ........te karijera, te necemo djecu ,te nevolimo ovo ono ,te nena nam umrla nema samse da svadba bude u slijedece 2 godine ...........ma hejbet razloga za
i to sto brze.........
u povjerenju ako ti ne cjenis zenski svijet mi to osjetimo pa te brzo otkacimo ........te karijera, te necemo djecu ,te nevolimo ovo ono ,te nena nam umrla nema samse da svadba bude u slijedece 2 godine ...........ma hejbet razloga za
-
zelenashica
#63 Re: Dobra supruga je temelj drustva
fala.................al ti ne daš forumattest01 wrote:ok ,moze ,ja sam za. evo daj mi za pocetak broj da malo popricamo, da se upoznamo preko telefona.zelenashica wrote:@test01
Šta radiš večeras....mogli smo na kafu....vidim da si ti pravi čojK za mene.......
![]()
![]()
helem da ti malo razbijem Tu tvoju opsjednutost ŽeMskinjem
![]()
![]()
-
halo_ba
#64 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Moze biti da sam malo priglupa ( zensko, sta ces) ali jedno ne shvatam:
svi (politicari, vjerski sluzbenici, sitna raja) kad god im zatreba korektne spike, govore o zeni kao "stubu drustva"...
ali u svojim kuloarskim pricama smo mi i dalje glupace, kokosi, ukrasi oko p... i ako dobijemo samar, same smo ga zasluzile.
Ni je ne volim militantni feminizam, niti guranje zena po svaku cijenu u uloge koje im ne leze. Ali nesto i ne vidim respekt za "stub drustva".
svi (politicari, vjerski sluzbenici, sitna raja) kad god im zatreba korektne spike, govore o zeni kao "stubu drustva"...
ali u svojim kuloarskim pricama smo mi i dalje glupace, kokosi, ukrasi oko p... i ako dobijemo samar, same smo ga zasluzile.
Ni je ne volim militantni feminizam, niti guranje zena po svaku cijenu u uloge koje im ne leze. Ali nesto i ne vidim respekt za "stub drustva".
- madner
#65 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Pa niko ne postuje stubove, tu su da trpe i drze konstrukciju. 
- JThomas
#66 Re: Dobra supruga je temelj drustva
tako ti u praksi i ispadne...
mizoginija je jako duboko ukorijenjena kod nas, samo naravno da se u javnim istupima i predizbornim kampanjama priča druga priča.
mizoginija je jako duboko ukorijenjena kod nas, samo naravno da se u javnim istupima i predizbornim kampanjama priča druga priča.
-
patrius
#67 Re: Dobra supruga je temelj drustva
U danasnjem b-h drustvu vjerovatno ima mnogo dobrih supruga,ali je ono k...u ravno 
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#68 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Blago tvojoj majci. Garant ti jos uvijek kuha, pere, pegla i kupi prljave carape po sobi. Uz to trpi, drzi tri stuba i divi se poletarcu koji je ne postuje.madner wrote:Pa niko ne postuje stubove, tu su da trpe i drze konstrukciju.
p.s. Uzgred, izgleda da su ozenjeni najzeljniji zenska. Zanimljiv fenomen.
-
patrius
#69 Re: Dobra supruga je temelj drustva
"Na svijetu ne postoji nista ljepse nego sto je ljubav udate zene.Nazalost,ozenjeni muskarci takvu ljubav nikad ne osjete"
(Shaw).
- muz66
#70 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Je li to mozda do cudnog fenomena koji izgleda ovako-dok se ne udaju sredjuju se, mace, cice, ma nema, cim se udaju opuste se i briga ih zaboli za sveLatina wrote:Blago tvojoj majci. Garant ti jos uvijek kuha, pere, pegla i kupi prljave carape po sobi. Uz to trpi, drzi tri stuba i divi se poletarcu koji je ne postuje.madner wrote:Pa niko ne postuje stubove, tu su da trpe i drze konstrukciju.
p.s. Uzgred, izgleda da su ozenjeni najzeljniji zenska. Zanimljiv fenomen.
- Latina
#71 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Zena ce ti biti onakva kako je tretiras. Ako cinom vjencanja ona od princeze iznenada postane prevashodno kuharica, cistacica i odgojiteljica potomaka, nije ni cudo sto se opusti. To se desi vecini zena koliko sam mogla primijetiti, ali nije pravilo.muz66 wrote: Je li to mozda do cudnog fenomena koji izgleda ovako-dok se ne udaju sredjuju se, mace, cice, ma nema, cim se udaju opuste se i briga ih zaboli za sveNaravno, necu generalizovati i reci da su sve iste po tom pitanju, ali jedan dobro dobar dio se ponasa kao sto napisah...
Tamo gdje to nije pravilo, njih dvoje su ravnopravni partneri koji se postuju i dogovaraju o svemu.
Sve ovisi o tome kako vi nas vidite. Mi smo savrseno sposobne da zivimo bez vas, ako samo to uspijete spoznati, na dobrom ste putu da spoznate i ostalo.
- muz66
#72 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Znam da ste sposobne, i znam da muskarci cesto podcijene zenu bez razloga. Kako ti kazes, treba da budu ravnopravni partneri koji se dogovaraju o svemu. Ako je on krkan koji samo svoje tjera...nema od toga nista. Ako je ona zmija sto ne da muzu da pisne i odmah pocne da sikti...opet od toga nema nista. Uglavnom, dobra supruga je premija, i ko nadje takvu(gdje jedno drugom odlicno odgovaraju) treba da bude jako, jako sretan...Latina wrote:Zena ce ti biti onakva kako je tretiras. Ako cinom vjencanja ona od princeze iznenada postane prevashodno kuharica, cistacica i odgojiteljica potomaka, nije ni cudo sto se opusti. To se desi vecini zena koliko sam mogla primijetiti, ali nije pravilo.muz66 wrote: Je li to mozda do cudnog fenomena koji izgleda ovako-dok se ne udaju sredjuju se, mace, cice, ma nema, cim se udaju opuste se i briga ih zaboli za sveNaravno, necu generalizovati i reci da su sve iste po tom pitanju, ali jedan dobro dobar dio se ponasa kao sto napisah...
Tamo gdje to nije pravilo, njih dvoje su ravnopravni partneri koji se postuju i dogovaraju o svemu.
Sve ovisi o tome kako vi nas vidite. Mi smo savrseno sposobne da zivimo bez vas, ako samo to uspijete spoznati, na dobrom ste putu da spoznate i ostalo.
- Latina
#73 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Naravno. I dobar suprug je - zgoditak na lotu zivota. Nije uzalud neko pametan rekao : Ljubav nije gledati jedno u drugo, nego gledati u istom pravcu zajedno ( parafrazirano ) Mislim da je kljuc u rijeci prijateljstvo. Ako jedno drugom mozete biti prijatelji, onda mozete i sve ostalo.muz66 wrote: Znam da ste sposobne, i znam da muskarci cesto podcijene zenu bez razloga. Kako ti kazes, treba da budu ravnopravni partneri koji se dogovaraju o svemu. Ako je on krkan koji samo svoje tjera...nema od toga nista. Ako je ona zmija sto ne da muzu da pisne i odmah pocne da sikti...opet od toga nema nista. Uglavnom, dobra supruga je premija, i ko nadje takvu(gdje jedno drugom odlicno odgovaraju) treba da bude jako, jako sretan...
- muz66
#74 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Da...a svoje prijatelje postujes, je li tako? Postujes njihovo misljenje, njihove zelje...kao sto i prijatelj postuje i cijeni tebe. Shvatila si poentu, uglavnom, da ne razvodnjavam temuLatina wrote:Naravno. I dobar suprug je - zgoditak na lotu zivota. Nije uzalud neko pametan rekao : Ljubav nije gledati jedno u drugo, nego gledati u istom pravcu zajedno ( parafrazirano ) Mislim da je kljuc u rijeci prijateljstvo. Ako jedno drugom mozete biti prijatelji, onda mozete i sve ostalo.muz66 wrote: Znam da ste sposobne, i znam da muskarci cesto podcijene zenu bez razloga. Kako ti kazes, treba da budu ravnopravni partneri koji se dogovaraju o svemu. Ako je on krkan koji samo svoje tjera...nema od toga nista. Ako je ona zmija sto ne da muzu da pisne i odmah pocne da sikti...opet od toga nema nista. Uglavnom, dobra supruga je premija, i ko nadje takvu(gdje jedno drugom odlicno odgovaraju) treba da bude jako, jako sretan...
-
zelenashica
#75 Re: Dobra supruga je temelj drustva
dok se dogovorite šta je dobra žena.....ja odo časkom
...onaj moj hairlija samo što nije došo

...onaj moj hairlija samo što nije došo