Dobra supruga je temelj drustva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#51 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Romeo 80 »

Meni je test01 legenda! :D

Ali kad bolje razmislim, meni su svi legende! :D :lol:
Kupalo

#52 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Kupalo »

test01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.

vecina zena zapravo ne zna na koji nacin prihvatiti tu ulogu i kako na taj nacin doprinijeti njegovanju tradicionalnih vrijednosti. stovise, sklone su vlastite neuspjehe pripisivati konzervativnom drustvu u kojem zive pritom pogresno misleci da bi karijera trebala predstavljati uspjeh, a uloga supruge i majke drugu, manje sjajnu stranu medalje. na koji bi se nacin moglo pomoci djevojkama da promijene svoj pogled na vlastitu ulogu u drustvu?

Koji si ti lik, nadam se da mi kćerka neće naletiti na jednog sličnog tebi. Jedino prirodno jest sposobnost da donose budućnost na svijet, sve ostalo su dodjeljene i društveno nametnute uloge, ne mješaj biologizam sa konzervatizmom (čitaj zatucanost). Moja kćerka može da bude što hoće to je njen izbor, a ja ću joj stajati iza leđe kao govorljivi feminist (nije oksimoron), ako treba i marširat za njena prava!
HAVANA

#53 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by HAVANA »

:D
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#54 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Priorat »

bravo, autoru teme..... stara italijanska poslovica kaze:

jedna zena, ili cini ili ne cini familiju......

kao sto je pokretac teme htjeo da keze....stubove cini zene a ne mi......jbg tako je....bravo! :thumbup:
zelenashica

#55 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zelenashica »

test01 wrote:zene, ne radjate i to je problem. ja ne krivim vas jer su muskarci za to krivi. vi ste samo uzele furseta.
pogledajte vase nane ,nene i bake, koliko djece imaju i kako su zivjele. informirajte se iz prve ruke.
a smije li u tebe ti žena forumat :D ako smije.....pa i nisi ti tako težak :oops: :razz:
sheilak

#56 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by sheilak »

Edit
Bumbar

#57 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Bumbar »

Zoya wrote:
test01 wrote:
ukras oko p....
Necu se spustiti na tvoj nivo da ti odgovorim :wink:
draga, ne bi se ni mogla spustiti na njegov nivo :skoljka: :D :D :kiss:
7777777

#58 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by 7777777 »

Romeo 80 wrote:Meni je test01 legenda! :D

Ali kad bolje razmislim, meni su svi legende! :D :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :run:
zemo_online

#59 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

maybelline wrote:
test01 wrote:pozdrav drug sistem. poslao sam ti pm u vezi one teme, nisi odgovorio.
A nisi ni ti meni odgovorio na tamo onoj drugoj temi na pitanje da li ti to zenama osporavas pravo da se obrazuju i rade, jer im je mjesto samo u kuhinji?
pa nisam ja pecinski covjek, nisam taliban, ne zivim u afganistanu. iznenadjujes me.
zemo_online

#60 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

@test01 ohani! ovakvi komentari nisu prikladni i mislim da i ti to znas....nema nista komicno u ovoj izjavi, naprotiv mislim da se dobar dio forumasica uvrijedio...ne namjeravam se ponavljati!

ok jaranice. pozdrav Torontu.
zemo_online

#61 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

zelenashica wrote:@test01
Šta radiš večeras.... :D mogli smo na kafu....vidim da si ti pravi čojK za mene....... :P :D :evil: helem da ti malo razbijem Tu tvoju opsjednutost ŽeMskinjem :D :evil: :lol:
ok ,moze ,ja sam za. evo daj mi za pocetak broj da malo popricamo, da se upoznamo preko telefona.
ladyada

#62 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by ladyada »

izgleda da ga je neka nifomanka sa visokom pozicijom otkacila , pa momak :x :x :x otpuhuje .............i nas tusi ........

u povjerenju ako ti ne cjenis zenski svijet mi to osjetimo pa te brzo otkacimo ........te karijera, te necemo djecu ,te nevolimo ovo ono ,te nena nam umrla nema samse da svadba bude u slijedece 2 godine ...........ma hejbet razloga za :run: :run: :run: :run: i to sto brze.........
zelenashica

#63 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zelenashica »

test01 wrote:
zelenashica wrote:@test01
Šta radiš večeras.... :D mogli smo na kafu....vidim da si ti pravi čojK za mene....... :P :D :evil: helem da ti malo razbijem Tu tvoju opsjednutost ŽeMskinjem :D :evil: :lol:
ok ,moze ,ja sam za. evo daj mi za pocetak broj da malo popricamo, da se upoznamo preko telefona.
fala.................al ti ne daš forumat :D
halo_ba

#64 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by halo_ba »

Moze biti da sam malo priglupa ( zensko, sta ces) ali jedno ne shvatam:
svi (politicari, vjerski sluzbenici, sitna raja) kad god im zatreba korektne spike, govore o zeni kao "stubu drustva"...
ali u svojim kuloarskim pricama smo mi i dalje glupace, kokosi, ukrasi oko p... i ako dobijemo samar, same smo ga zasluzile.
Ni je ne volim militantni feminizam, niti guranje zena po svaku cijenu u uloge koje im ne leze. Ali nesto i ne vidim respekt za "stub drustva".
madner

#65 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by madner »

Pa niko ne postuje stubove, tu su da trpe i drze konstrukciju. :D
JThomas

#66 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by JThomas »

tako ti u praksi i ispadne...

mizoginija je jako duboko ukorijenjena kod nas, samo naravno da se u javnim istupima i predizbornim kampanjama priča druga priča.
patrius

#67 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by patrius »

U danasnjem b-h drustvu vjerovatno ima mnogo dobrih supruga,ali je ono k...u ravno :oops:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#68 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

madner wrote:Pa niko ne postuje stubove, tu su da trpe i drze konstrukciju. :D
Blago tvojoj majci. Garant ti jos uvijek kuha, pere, pegla i kupi prljave carape po sobi. Uz to trpi, drzi tri stuba i divi se poletarcu koji je ne postuje.

p.s. Uzgred, izgleda da su ozenjeni najzeljniji zenska. Zanimljiv fenomen.
patrius

#69 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by patrius »

"Na svijetu ne postoji nista ljepse nego sto je ljubav udate zene.Nazalost,ozenjeni muskarci takvu ljubav nikad ne osjete" :D (Shaw).
muz66

#70 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by muz66 »

Latina wrote:
madner wrote:Pa niko ne postuje stubove, tu su da trpe i drze konstrukciju. :D
Blago tvojoj majci. Garant ti jos uvijek kuha, pere, pegla i kupi prljave carape po sobi. Uz to trpi, drzi tri stuba i divi se poletarcu koji je ne postuje.

p.s. Uzgred, izgleda da su ozenjeni najzeljniji zenska. Zanimljiv fenomen.
Je li to mozda do cudnog fenomena koji izgleda ovako-dok se ne udaju sredjuju se, mace, cice, ma nema, cim se udaju opuste se i briga ih zaboli za sve :shock: Naravno, necu generalizovati i reci da su sve iste po tom pitanju, ali jedan dobro dobar dio se ponasa kao sto napisah...
Latina

#71 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

muz66 wrote: Je li to mozda do cudnog fenomena koji izgleda ovako-dok se ne udaju sredjuju se, mace, cice, ma nema, cim se udaju opuste se i briga ih zaboli za sve :shock: Naravno, necu generalizovati i reci da su sve iste po tom pitanju, ali jedan dobro dobar dio se ponasa kao sto napisah...
Zena ce ti biti onakva kako je tretiras. Ako cinom vjencanja ona od princeze iznenada postane prevashodno kuharica, cistacica i odgojiteljica potomaka, nije ni cudo sto se opusti. To se desi vecini zena koliko sam mogla primijetiti, ali nije pravilo.

Tamo gdje to nije pravilo, njih dvoje su ravnopravni partneri koji se postuju i dogovaraju o svemu.

Sve ovisi o tome kako vi nas vidite. Mi smo savrseno sposobne da zivimo bez vas, ako samo to uspijete spoznati, na dobrom ste putu da spoznate i ostalo.
muz66

#72 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by muz66 »

Latina wrote:
muz66 wrote: Je li to mozda do cudnog fenomena koji izgleda ovako-dok se ne udaju sredjuju se, mace, cice, ma nema, cim se udaju opuste se i briga ih zaboli za sve :shock: Naravno, necu generalizovati i reci da su sve iste po tom pitanju, ali jedan dobro dobar dio se ponasa kao sto napisah...
Zena ce ti biti onakva kako je tretiras. Ako cinom vjencanja ona od princeze iznenada postane prevashodno kuharica, cistacica i odgojiteljica potomaka, nije ni cudo sto se opusti. To se desi vecini zena koliko sam mogla primijetiti, ali nije pravilo.

Tamo gdje to nije pravilo, njih dvoje su ravnopravni partneri koji se postuju i dogovaraju o svemu.

Sve ovisi o tome kako vi nas vidite. Mi smo savrseno sposobne da zivimo bez vas, ako samo to uspijete spoznati, na dobrom ste putu da spoznate i ostalo.
Znam da ste sposobne, i znam da muskarci cesto podcijene zenu bez razloga. Kako ti kazes, treba da budu ravnopravni partneri koji se dogovaraju o svemu. Ako je on krkan koji samo svoje tjera...nema od toga nista. Ako je ona zmija sto ne da muzu da pisne i odmah pocne da sikti...opet od toga nema nista. Uglavnom, dobra supruga je premija, i ko nadje takvu(gdje jedno drugom odlicno odgovaraju) treba da bude jako, jako sretan...
Latina

#73 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

muz66 wrote: Znam da ste sposobne, i znam da muskarci cesto podcijene zenu bez razloga. Kako ti kazes, treba da budu ravnopravni partneri koji se dogovaraju o svemu. Ako je on krkan koji samo svoje tjera...nema od toga nista. Ako je ona zmija sto ne da muzu da pisne i odmah pocne da sikti...opet od toga nema nista. Uglavnom, dobra supruga je premija, i ko nadje takvu(gdje jedno drugom odlicno odgovaraju) treba da bude jako, jako sretan...
Naravno. I dobar suprug je - zgoditak na lotu zivota. Nije uzalud neko pametan rekao : Ljubav nije gledati jedno u drugo, nego gledati u istom pravcu zajedno ( parafrazirano ) Mislim da je kljuc u rijeci prijateljstvo. Ako jedno drugom mozete biti prijatelji, onda mozete i sve ostalo.
muz66

#74 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by muz66 »

Latina wrote:
muz66 wrote: Znam da ste sposobne, i znam da muskarci cesto podcijene zenu bez razloga. Kako ti kazes, treba da budu ravnopravni partneri koji se dogovaraju o svemu. Ako je on krkan koji samo svoje tjera...nema od toga nista. Ako je ona zmija sto ne da muzu da pisne i odmah pocne da sikti...opet od toga nema nista. Uglavnom, dobra supruga je premija, i ko nadje takvu(gdje jedno drugom odlicno odgovaraju) treba da bude jako, jako sretan...
Naravno. I dobar suprug je - zgoditak na lotu zivota. Nije uzalud neko pametan rekao : Ljubav nije gledati jedno u drugo, nego gledati u istom pravcu zajedno ( parafrazirano ) Mislim da je kljuc u rijeci prijateljstvo. Ako jedno drugom mozete biti prijatelji, onda mozete i sve ostalo.
Da...a svoje prijatelje postujes, je li tako? Postujes njihovo misljenje, njihove zelje...kao sto i prijatelj postuje i cijeni tebe. Shvatila si poentu, uglavnom, da ne razvodnjavam temu :D
zelenashica

#75 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zelenashica »

dok se dogovorite šta je dobra žena.....ja odo časkom Image...onaj moj hairlija samo što nije došo :? :run:
Post Reply