Dobra supruga je temelj drustva
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zemo_online
#1 Dobra supruga je temelj drustva
suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.
vecina zena zapravo ne zna na koji nacin prihvatiti tu ulogu i kako na taj nacin doprinijeti njegovanju tradicionalnih vrijednosti. stovise, sklone su vlastite neuspjehe pripisivati konzervativnom drustvu u kojem zive pritom pogresno misleci da bi karijera trebala predstavljati uspjeh, a uloga supruge i majke drugu, manje sjajnu stranu medalje. na koji bi se nacin moglo pomoci djevojkama da promijene svoj pogled na vlastitu ulogu u drustvu?
vecina zena zapravo ne zna na koji nacin prihvatiti tu ulogu i kako na taj nacin doprinijeti njegovanju tradicionalnih vrijednosti. stovise, sklone su vlastite neuspjehe pripisivati konzervativnom drustvu u kojem zive pritom pogresno misleci da bi karijera trebala predstavljati uspjeh, a uloga supruge i majke drugu, manje sjajnu stranu medalje. na koji bi se nacin moglo pomoci djevojkama da promijene svoj pogled na vlastitu ulogu u drustvu?
- seln
#2 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Pitaj profesora Serbezovskog.test01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.
- chuchumbamayumbe
#3 Re: Dobra supruga je temelj drustva
A u cemu je tvoj problem sa zidovima, ucestalim porodima, odgkojem podmlatka?!?test01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.
Jel to tebe neko dira?!
- dr.Gonzo
#4 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Ne slazem se sa predpostavkama o "prirodnoj ulozi zene" i opravdanosti "njegovanja tradiocionalnih vrijednosti". Ta uloga je upravo posljedica tradiocionalnih vrijednosti, koje treba preispitati sa ciljem stvaranje humanijeg drustva. Ustvari, civilizovani svijet je to uradio prije nekih 100 godina, od kada zene dobijaju pravo glasa i postaju, barem u teoriji, ravnopravne ljudske jedinke.
- slavkoimamodilera
#5 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Moja kuca ima 4 zida, ne znam za tvoju
- ljubav_aha
#6 Re: Dobra supruga je temelj drustva
test01,ovo nije tvoj stil pisanjatest01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.
dobra supruga zasluzuje dobrog muza,samo tako brak normalno funkcioJonira
- Eleonora
#7 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Stani malo test01, sta to ti.....u cemu je problem?
Zena ima pravo, svaka, da bude ono sto ona ZELI, ona licno, a ne sta joj je nametnula majka priroda, drustvo i sta ti ja znam...samo joj se valja boriti sa uglavnom, konzervativnom sredinom, koja gleda sve upravo po tom principu kao sto ti gledas...neke zene uzivaju u ovome sto si ti naveo, da radjaju potomke i drze 3 zida kuce...NEKE NE! i takca! neke ne zele da se udaju, neke ne zele da radjaju djecu, njihov izbor i imaju apsolutno pravo tako da zive...a to sto ti, i slicni tebi to ne mogu da shvate, vas problem...cemu vise to nametanje, i predrasude...nekome je krivo sto zena napokon ima pravo da bira kako da zivi i sta ce joj biti prioriteti...
Zena ima pravo, svaka, da bude ono sto ona ZELI, ona licno, a ne sta joj je nametnula majka priroda, drustvo i sta ti ja znam...samo joj se valja boriti sa uglavnom, konzervativnom sredinom, koja gleda sve upravo po tom principu kao sto ti gledas...neke zene uzivaju u ovome sto si ti naveo, da radjaju potomke i drze 3 zida kuce...NEKE NE! i takca! neke ne zele da se udaju, neke ne zele da radjaju djecu, njihov izbor i imaju apsolutno pravo tako da zive...a to sto ti, i slicni tebi to ne mogu da shvate, vas problem...cemu vise to nametanje, i predrasude...nekome je krivo sto zena napokon ima pravo da bira kako da zivi i sta ce joj biti prioriteti...
- Eleonora
#8 Re: Dobra supruga je temelj drustva
A sta podrazumijevas pod biti dobar suprug?
- Eleonora
#9 Re: Dobra supruga je temelj drustva
I ja sam primijetila...ljubav_aha wrote:test01,ovo nije tvoj stil pisanjatest01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.
vecina zena zapravo ne zna na koji nacin prihvatiti tu ulogu i kako na taj nacin doprinijeti njegovanju tradicionalnih vrijednosti. stovise, sklone su vlastite neuspjehe pripisivati konzervativnom drustvu u kojem zive pritom pogresno misleci da bi karijera trebala predstavljati uspjeh, a uloga supruge i majke drugu, manje sjajnu stranu medalje. na koji bi se nacin moglo pomoci djevojkama da promijene svoj pogled na vlastitu ulogu u drustvu?to sam primjetila citanjem prve recenice,u buduce,molim te,kvotiraj tekst sa drugih foruma,u ovom slucaju je u pitanju index.hr forum
![]()
dobra supruga zasluzuje dobrog muza,samo tako brak normalno funkcioJonira
- vox-populi
#10 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Ja procitao tekst dva puta trazeci gramaticke greske. Sad je jasnije, nije test pisao pa nema ni gresaka.
- ljubav_aha
- JThomas
#12 Re: Dobra supruga je temelj drustva
znači nije čak ni originalan s ovim glupostima?
što bi jedan pametan čovjek rekao: kako jadno.
što bi jedan pametan čovjek rekao: kako jadno.
- Soul_Sista
#13 Re: Dobra supruga je temelj drustva
test01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.
Mogu ti ja pomoci sa ovim zadnjim pitanjem ali mi prvo moras reci gdje kupujes vutru?
-
Zoya
#14 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Sista kono, a da mu jednu norvezanku nadjemo i da ga pustimo da zivi sa njom jedno mjesec dana u ovoj drzavi?
- Soul_Sista
#15 Re: Dobra supruga je temelj drustva
..a to bi znacilo da on mora preuzeti ulogu cedne suprugeZoya wrote:Sista kono, a da mu jednu norvezanku nadjemo i da ga pustimo da zivi sa njom jedno mjesec dana u ovoj drzavi?
-
Zoya
#16 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Ma da, usput bi i imao shansu da vidi kako je biti *eban i donji.Soul_Sista wrote:..a to bi znacilo da on mora preuzeti ulogu cedne suprugeZoya wrote:Sista kono, a da mu jednu norvezanku nadjemo i da ga pustimo da zivi sa njom jedno mjesec dana u ovoj drzavi?nije problem, naci cemo vec nesto
-
zemo_online
#17 Re: Dobra supruga je temelj drustva
jeli to samo kod Norvezanki ili ima i kod nasih, Zoya?
- vox-populi
#18 Re: Dobra supruga je temelj drustva
E ovo je sigurno test01.test01 wrote:jeli to samo kod Norvezanki ili ima i kod nasih, Zoya?
-
Zoya
#19 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Norvezanka bi ti dohakala a i svaka ona koja ima imalo pameti.test01 wrote:jeli to samo kod Norvezanki ili ima i kod nasih, Zoya?
Ja te jednom pitala sta je po tebi zena, daj mi definiciju zene, sta za tebe zena predstavlja?
- madner
#20 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Sta je problem sa Norvezankama?
Vece azdahe od nasih?
Vece azdahe od nasih?
-
zemo_online
#21 Re: Dobra supruga je temelj drustva
ukras oko p....Zoya wrote:Norvezanka bi ti dohakala a i svaka ona koja ima imalo pameti.test01 wrote:jeli to samo kod Norvezanki ili ima i kod nasih, Zoya?
Ja te jednom pitala sta je po tebi zena, daj mi definiciju zene, sta za tebe zena predstavlja?
-
zemo_online
#22 Re: Dobra supruga je temelj drustva
ja bi vas zamolio da se skoncentrirate na temu.
- madner
#23 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Pustio sam druga 01 da malo podpali atmosferu, ali ne zna covjek kako da se postavi protiv radikalnih feministica 
-
zemo_online
#24 Re: Dobra supruga je temelj drustva
ja nisam vidio ni jednu feministicu da je lijepa.
-
Zoya
#25 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Necu se spustiti na tvoj nivo da ti odgovorimtest01 wrote:ukras oko p....Zoya wrote:Norvezanka bi ti dohakala a i svaka ona koja ima imalo pameti.test01 wrote:jeli to samo kod Norvezanki ili ima i kod nasih, Zoya?