Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
-
Autobus
#1 Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Ljudi, s obzirom da je sve više folkuše i turba u gradu, da li postoji ili da li je preživjela koja kafana u Sarajevu gdje tamburaši (ali ne tipa Element) prave atmosferu, malo mjesto puno duše, kariranost na sve strane i pjevanje Tome Zdravković do zore. Ima li ko prijedlog? Znam da je u Jelićevoj bila neka kafana, ali ne znam radi li to još uvijek? Ima li još neka?
- helpdesk1
#2 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Vrbe kod Bosnalijeka 
-
noviprimitivac
#3 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Autobus wrote:Ljudi, s obzirom da je sve više folkuše i turba u gradu, da li postoji ili da li je preživjela koja kafana u Sarajevu gdje tamburaši (ali ne tipa Element) prave atmosferu, malo mjesto puno duše, kariranost na sve strane i pjevanje Tome Zdravković do zore. Ima li ko prijedlog? Znam da je u Jelićevoj bila neka kafana, ali ne znam radi li to još uvijek? Ima li još neka?
Pozdrav ljudi,
radi li još uvijek ona kafana u Kinoteci,ponedeljkom je bila svirka,neki tamburasi,atmosfera onako "kafansko-rokerska".Da li postoji još uvijek,tj.radi li??
hvala svima ko bude od pomoći
- ljevoruki
#4 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Pivnica Sarajevo, daleko najbolje mjesto u gradu.
-
breuer
#5 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Advija zakon! Ništa tambure, samo "Korg" 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Četvrtkom kod Reše u "gornjoj Slogi" (zgrada gdje je Sloga, ulaz do, pa na spratu). Autohtona kafanska atmosfera.
- zli_hordas
#7 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Vala tamburasi su mi gori papanluk od turbo folka daj mi kakvu pjevacicu da zapjeva koju od šemse kakve tamburice i trice.
- ljevoruki
#8 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
U Kranjcevica, bivsi RS.sherbett wrote:Jel to ona velika?ljevoruki wrote:Pivnica Sarajevo, daleko najbolje mjesto u gradu.
- Thorgerson
#9 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Kod Jovana...

-
Mutivoda
#10 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Klubić je ta u Jelićevoj.sherbett wrote:Ja sam cula za Klubic, u ulici odmah iza katedrale di je Franz Ferdinand hostel. Jako je mali, i obavezno uz rezervaciju..al mislim da nije svirka uzivoAutobus wrote:Ljudi, s obzirom da je sve više folkuše i turba u gradu, da li postoji ili da li je preživjela koja kafana u Sarajevu gdje tamburaši (ali ne tipa Element) prave atmosferu, malo mjesto puno duše, kariranost na sve strane i pjevanje Tome Zdravković do zore. Ima li ko prijedlog? Znam da je u Jelićevoj bila neka kafana, ali ne znam radi li to još uvijek? Ima li još neka?
Takodjer msla pivnica..tamburasi
Uživo je, ali nisu tamburaši, nego momak svira harmoniku.
Pivnica
ona iznad Sloge
Hjoj, ima toga još, dok mi naumpadne.. i dobro je na tim mjestima, alii ja u glavi imam "kafanicu" kakvu bih voljela "posjetiti" (dosta slično kao kod pokretača teme) i nikako da se poklope sve stvari..
-
vryzas
#11 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Stara konoba u Nedzaricima 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#12 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
kafana kod muhe 
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#13 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Tu mi jarana neki cica htio zbosti viljuskombreuer wrote:Advija zakon! Ništa tambure, samo "Korg"
-
breuer
#14 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Bilo je kažu prije belaja, no Advija je sada uzela stvari u svoje ruke!Matijevic_Vlado wrote:Tu mi jarana neki cica htio zbosti viljuskom
Meni ubjedljivo najdraža "kafana"
- studiorum_tuzlaensis
#15 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Caffe Nisko u A Fazi na Alipašinom, nećeš se pokajat, ima i revolvera 
- muha_sa
#16 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
bitanga_sa_otesa wrote:kafana kod muhe
taman pošo isto napisat
http://forum.klix.ba/kafana-kod-muhe-t134505.html
- Mea_parvitas
#17 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
I meni je kod Advije super atmosfera, ugodjaj. Nekad je i Bosna bila super kafana, dok je u kinu bilo po pola stolovi, karirani stolnjaci i unutra tamo, muzika Toma i sl. Ne znam kako je sada. Iznad Sloge nisam nikad bio, kao ni u u Jelicevoj. Ima li neko kakvih privatnih slika atmosfere tamo? 
- Optimist
#18 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Koliko nas ovo ima sto smo redovni kod Advije.

- zateznistub
#19 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Zar vnije umro?sherbett wrote:Ovo i mene zanima...ne folk, nego TomaAutobus wrote:Ljudi, s obzirom da je sve više folkuše i turba u gradu, da li postoji ili da li je preživjela koja kafana u Sarajevu gdje tamburaši (ali ne tipa Element) prave atmosferu, malo mjesto puno duše, kariranost na sve strane i pjevanje Tome Zdravković do zore. Ima li ko prijedlog? Znam da je u Jelićevoj bila neka kafana, ali ne znam radi li to još uvijek? Ima li još neka?![]()
Ja sam cula za Klubic, u ulici odmah iza katedrale di je Franz Ferdinand hostel. Jako je mali, i obavezno uz rezervaciju..al mislim da nije svirka uzivo
Takodjer msla pivnica..tamburasi
Radi li Jozina kafana u Shopingu?
- Dr Kova
#20 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Thorgerson wrote:Kod Jovana...
- Dr Kova
#21 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Ovako... Ja volim kod Advije, super mi je tamo. Mala pivnica je isto extra, donedavno sam volio otići u Mirandol, ali sve je više djece, pa ne idem.
Znao sam otići i u Višegrad kod velikih Daira. Imaju predobre rakije.
Uglavnom, što se tiče kafana Advija mi je najjača i predobre su žene tamo
-
Nepass
#22 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
A gdje je ta advija?Buckethead wrote:Ovako... Ja volim kod Advije, super mi je tamo. Mala pivnica je isto extra, donedavno sam volio otići u Mirandol, ali sve je više djece, pa ne idem.
- Dr Kova
#23 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
Na Čaršiji, blizu pekare Edin. Kreneš od te pekare prema Katedrali i jedno 30 m od stanice vidjećeš veliku metalnu ogradu i ulaz s desne strane. Tu uđeš i gore na vrhu je kafana. Uvijek se mora rezervisatiNepass wrote: A gdje je ta advija?
-
bumerangss
#24 Re: Dobra (prava) Kafana u Sarajevu
To pasa! Bez Semse i Zorice nema dernekazli_hordas wrote:Vala tamburasi su mi gori papanluk od turbo folka daj mi kakvu pjevacicu da zapjeva koju od šemse kakve tamburice i trice.