Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Lesli Eldridž

#51 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Lesli Eldridž »

Ma fino je Vrelo Bosne. Kineskih budalaština i prodavnica imaš svugdje... :)
opet ja

#52 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by opet ja »

kEN0 wrote:
Šaner wrote:
opet ja wrote: a na v. bosne nisam vala bila od djetinstva...vala mi je sve to postala ciganija
nisi bila od djetinstva a znas da je sve ciganija tamo? :lol:
Elvis j kurtovic - mala glupaca
:kiss: :wink:
zgembo_sa

#53 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by zgembo_sa »

Lesli Eldridž wrote:Ma fino je Vrelo Bosne. Kineskih budalaština i prodavnica imaš svugdje... :)
Na samom Vrelu Bosne toga vise nema, ima okolo, van one ograde, ali u samom parku jock...
Mole se strendzeri da ne blate nas grad i drzavu bajatim informacijama. Hvala lijepo.
Vitamin C

#54 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Vitamin C »

Hajde, prelomite, preporučite Bazene. Znam da želite. :mrgreen: Dabogda ih tajfun satr'o.
dariomiamigo

#55 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by dariomiamigo »

maja_zg wrote:hehehe koliko informacija, morat ću si ovo isprintati, pa ko pravi turist ;)))
hvala vam..
jedva čekam.. :)
Budući sam ja trenutno u Zagrebu , da te pitam gdje u Zg izlaziš, pa po toj analogiji da nešto preporučim u Sarajevu ?
kEN0

#56 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by kEN0 »

opet ja wrote:
Šaner wrote:
opet ja wrote: a na v. bosne nisam vala bila od djetinstva...vala mi je sve to postala ciganija
ne moram otici da bih znala :-) ...postoji nesto sto se zove tv, novine,usmeno predanje :D ..ili ti ovo cudo od interneta...pa gledam slike standova "made in china" a koliko se ja sjecam prije par godina su za 1.maj labuda "okrenuli" ....mora da je neki fin svijet tamo :D bas mi ono nedostaje
bas nas ono boli tuki
opet ja

#57 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by opet ja »

kEN0 wrote:
opet ja wrote:
Šaner wrote:
ne moram otici da bih znala :-) ...postoji nesto sto se zove tv, novine,usmeno predanje :D ..ili ti ovo cudo od interneta...pa gledam slike standova "made in china" a koliko se ja sjecam prije par godina su za 1.maj labuda "okrenuli" ....mora da je neki fin svijet tamo :D bas mi ono nedostaje
bas nas ono boli tuki
bice lakse kada pubertet prodje...100% :D
kEN0

#58 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by kEN0 »

opet ja wrote: bice lakse kada pubertet prodje...100% :D
nemas ti pojma, tvoj nivo svjesnosti je bas na mjestu kojem i pripadas :) :thumbup:
opet ja

#59 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by opet ja »

kEN0 wrote:
nemas ti pojma, tvoj nivo svjesnosti je bas na mjestu kojem i pripadas :) :thumbup:
:lol: :lol: suncice draga :kiss:
kEN0

#60 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by kEN0 »

opet ja wrote:
kEN0 wrote:
:lol: :lol: suncice draga :kiss:
nema sunca, kako cu zuriti sad ?
anđeo s greškom

#61 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by anđeo s greškom »

VENI, VIDI

Vratih se iz Sarajeva pred desetak dana... pa da s vama podijelim dojmove i utiske o vašem gradu.

Prije sve bila sam samo dva dana, pa nisam stigla obići sve što sam htjela, ali mislim da sam vidjela najvažnije. S obzirom da to nije bio moj prvi posjet Sarajevu, već sam se pomalo i sama snalazila po gradu, a imam zahvaliti i prejeftinom taksiju.

Ulazak u grad: autobusom. Dolazimo na autobusni kolodvor i odlučimo se da do centra idemo taksijem. Odmah govorim prijateljici da će nas oderati ko male majmune. I zaista. Ulazimo u taksi nekog debelog taksista sa previše ženskih hormona (majke mi, čovjek imam prave pravcate sise). Taksi smrdi po znoju i bijelom luku, ja otvaram prozor i slušam kako pljuje po agenciji preko koje smo unajmili smještaj. Ja ne reagiram na to, ali moja prijateljica se usrala, doslovno. Od autobusne do Čaršije taksi plaćam 10 maraka. Bez taksimetra, naravno.

Obilazimo Čaršiju, ko svi pravi turisti, fotkamo, jedemo ćevape kod Želje, pijemo kafu sa rahat lokumom (jel se to tako kaže?). Šetamo obalom, Ferhadijom, Vječna vatra, Vrelo bosne, Begova i Alipašina džamija, katedrala. Još ćevapa i bureka.
U Ferhadiji plaćam jedno veliko sarajevsko, jednu coca-colu i dva štoka - 18 maraka. Na stolovima nema cjenika. Ni računa.

U Slozi smo banule na nekakav koncert, platile ulaznice 10 marak, da bi koncert završio 10 minuta nakon što smo ušle.
U Titu (taksist nije znao gdje je Tito) pijemo za šankom (prejeftina cuga) i još toče 0,05 :-D , poslije idemo u Undergraund, ali toga dijela se više ne sjećam.

Vrelo Bosne je prekrasno (naravno) ali da sam gradonačelnik prvo što bih napravila je da rastjeram sve one koji prodaju tamo ono kinesko smeće...
Put do Vrela Bosne vodi preko Ilidže.. što da kažem o onome što sam vidjela na Ilidži do: čisti turbofolk!!!! :mrgreen:

U Muzeju Revolucije pogledala izložbu o opsadi Sarajeva, upisala se u knjigu dojmova, pustila suzu. Pročitala sam masu knjiga o Sarajevu u ratu prije i pogledala valjda sve zabilježene snimke, masu fotografija, prijatelji su mi živjeli u Sarajevu cijelu opsadu, tako da sam i ranije imala jasnu predodžbu o životu u gradu i zapravo mi je malo nevjerojatno da je sve to stavljeno u jednu izložbu i da je to jedino što se može pogledati. Trebali bi napraviti cijeli muzej, mislim da ima dovoljno materijala.

Ne mogu reći da sam osjetila dušu grada, za to se valjda više trebam družiti sa sarajlijama, a za to ovoga puta nije bilo baš previše vremena.
Ali svakako ću ga ponovno posjetiti.

Vidimo se dogodine. :bih:
Neelix

#62 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Neelix »

anđeo s greškom wrote:VENI, VIDI

Vratih se iz Sarajeva pred desetak dana... pa da s vama podijelim dojmove i utiske o vašem gradu.

Prije sve bila sam samo dva dana, pa nisam stigla obići sve što sam htjela, ali mislim da sam vidjela najvažnije. S obzirom da to nije bio moj prvi posjet Sarajevu, već sam se pomalo i sama snalazila po gradu, a imam zahvaliti i prejeftinom taksiju.

Ulazak u grad: autobusom. Dolazimo na autobusni kolodvor i odlučimo se da do centra idemo taksijem. Odmah govorim prijateljici da će nas oderati ko male majmune. I zaista. Ulazimo u taksi nekog debelog taksista sa previše ženskih hormona (majke mi, čovjek imam prave pravcate sise). Taksi smrdi po znoju i bijelom luku, ja otvaram prozor i slušam kako pljuje po agenciji preko koje smo unajmili smještaj. Ja ne reagiram na to, ali moja prijateljica se usrala, doslovno. Od autobusne do Čaršije taksi plaćam 10 maraka. Bez taksimetra, naravno.

Obilazimo Čaršiju, ko svi pravi turisti, fotkamo, jedemo ćevape kod Želje, pijemo kafu sa rahat lokumom (jel se to tako kaže?). Šetamo obalom, Ferhadijom, Vječna vatra, Vrelo bosne, Begova i Alipašina džamija, katedrala. Još ćevapa i bureka.
U Ferhadiji plaćam jedno veliko sarajevsko, jednu coca-colu i dva štoka - 18 maraka. Na stolovima nema cjenika. Ni računa.

U Slozi smo banule na nekakav koncert, platile ulaznice 10 marak, da bi koncert završio 10 minuta nakon što smo ušle.
U Titu (taksist nije znao gdje je Tito) pijemo za šankom (prejeftina cuga) i još toče 0,05 :-D , poslije idemo u Undergraund, ali toga dijela se više ne sjećam.

Vrelo Bosne je prekrasno (naravno) ali da sam gradonačelnik prvo što bih napravila je da rastjeram sve one koji prodaju tamo ono kinesko smeće...
Put do Vrela Bosne vodi preko Ilidže.. što da kažem o onome što sam vidjela na Ilidži do: čisti turbofolk!!!! :mrgreen:

U Muzeju Revolucije pogledala izložbu o opsadi Sarajeva, upisala se u knjigu dojmova, pustila suzu. Pročitala sam masu knjiga o Sarajevu u ratu prije i pogledala valjda sve zabilježene snimke, masu fotografija, prijatelji su mi živjeli u Sarajevu cijelu opsadu, tako da sam i ranije imala jasnu predodžbu o životu u gradu i zapravo mi je malo nevjerojatno da je sve to stavljeno u jednu izložbu i da je to jedino što se može pogledati. Trebali bi napraviti cijeli muzej, mislim da ima dovoljno materijala.

Ne mogu reći da sam osjetila dušu grada, za to se valjda više trebam družiti sa sarajlijama, a za to ovoga puta nije bilo baš previše vremena.

nisu ti ispumpavali stomak poslije?

klasicna greska vecine turista. u zelji su "cevapi" (da budem dovoljno dobar pa ih pocastim tih nazivom) uzasni. 10% mesa, 10% aditiva i 80% hljeba u njima. zato i jesu onoliki i imas osjecaj da si se najeo, a ustvari ti podvalio brasno. osim toga, sigurno su te tjerali da sjednes nekome za sto, ili su nekoga tebi doveli, i cim si pojela maltene te otjerali.

prosetaj malo po drugim cevabdzinicama sljedeci put, vidjeces o cemu govorim :)
anđeo s greškom

#63 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by anđeo s greškom »

Neelix wrote:
klasicna greska vecine turista. u zelji su "cevapi" (da budem dovoljno dobar pa ih pocastim tih nazivom) uzasni. 10% mesa, 10% aditiva i 80% hljeba u njima. zato i jesu onoliki i imas osjecaj da si se najeo, a ustvari ti podvalio brasno. osim toga, sigurno su te tjerali da sjednes nekome za sto, ili su nekoga tebi doveli, i cim si pojela maltene te otjerali.

prosetaj malo po drugim cevabdzinicama sljedeci put, vidjeces o cemu govorim :)
ma... iskreno... ćevapi su mi zadnja stvar, nit se sjećam kakvi su bili, niti mi je to previše važno... (a jela sam i gore u životu) i to baš u Sarajevu i to baš na Čaršiji.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#64 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Truba »

Neelix kako ti s wcima u gradu

ja ne mogu naplaćati taxija do kuće :lol: :lol: :lol: :lol:
shambho

#65 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by shambho »

anđeo s greškom wrote:VENI, VIDI

Realan prikaz fakat.. :-D ..

..To vi muski imate problema s WC-om.. :-) ... :D ..(Il' je to neka interna.. :zoka: ) .Doduse sad velika nuzda vec.. :D
Al' zamislite da postave one plave.. kontejnere.. :-D ..Pa ja ne bih smjela uci unutra stalno bih mislila da ce me ko u Nadrealistima neko zeznut.. ..Neka zivjele birtije .. :-D
Neelix

#66 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Neelix »

komi wrote:Neelix kako ti s wcima u gradu

pa sta mislis zasto bih drugo usao u BBI :lol:
shambho

#67 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by shambho »

.
Last edited by shambho on 18/04/2011 00:31, edited 1 time in total.
Truba

#68 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Truba »

Neelix wrote:
komi wrote:Neelix kako ti s wcima u gradu

pa sta mislis zasto bih drugo usao u BBI :lol:

pivnica i alfonso su zato najbolje

a i BBI preko dana

ali šta poslije 12 sati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a niđe komercijale :shock: :shock: :shock: :shock:
Truba

#69 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Truba »

shambho wrote:

..To vi muski imate problema s WC-om.. :-) ... :D ..(Il' je to neka interna.. :zoka: ) .Doduse sad velika nuzda vec.. :D
Al' zamislite da postave one plave.. kontejnere.. :-D ..Pa ja ne bih smjela uci unutra stalno bih mislila da ce me ko u Nadrealistima neko zeznut.. ..Neka zivjele birtije .. :-D
kako će žene imati problema s wcom kad ne jedu ko muški

ja kad se nakrkam mesa gljiva malina kupina visnji tresnji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Neelix

#70 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Neelix »

alfonso :thumbup: :D nisam se istresao u pivnici :D

a radim puno u zadnje vrijeme pa sam rijetko poslije 12 u gradu svakako :-)

neki dan posao u grad, kad me presjece u autu :D i skrenem u merkator na malti nebil se posro, kad na muskom wc pishe WC NE RADI ZBOG CISCENJA :shock: :shock: jao :D te trci do robota :lol:
burek_in_space

#71 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by burek_in_space »

Jarane,jesi ti ishao do doktora..mislim,ok je ako ti prigusti jednom-dvaput..ali redovno?! :? :D
Astrix

#72 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Astrix »

Ima li kakvo dobro mjesto za izaći u nedelju navečer, da nema seljakljuka i tome slično?
Logovan

#73 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by Logovan »

Vratio si temu iz mrtvih. :D
DaffyDuck

#74 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Retrospektiva, sta se promijenilo u 6 godina :D
Truba

#75 Re: Dobra mjesta za izaći u Sarajevu