Dobijanje boravisne vize u Svicarskoj

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
aerdna

#1 Dobijanje boravisne vize u Svicarskoj

Post by aerdna »

Hallo,

interesuje me je li ima neko iskustva sa sredjivanjem papira,tj.dobijanja boravisne dozvole za Svicarsku,sklapanjem braka...koliko traje procedura? Pozdrav
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#2 Re: Dobijanje boravisne vize u Svicarskoj

Post by Priorat »

eve mee :D , ako si dugonoga, slatka, zenstvena, sa dobrim proporcijama, interesantna, elokventna, nevolis turbo folk, itd da ne nabrajam sve...javi se kad dodjes.... :D

p.s. naravno ako na taj nacin zelis imas uvijek onih koji slusaju turbake i rado bi se za novac ozenili. samo se stupi sa takvima u kontakt. vjeruj nije ih malo.

ovdje ces ih sigurno naci hrpu: bolchat.de :D :D

*** upozorenje

koristenjem gore navedenog linka ja odbacivam totalnu odgovornost od sebe. znaci, upotreba na vlastitu odgovornost!! :D
aerdna

#3 Re: Dobijanje boravisne vize u Svicarskoj

Post by aerdna »

Herr Priorat,

sve to stoji sto si naveo u prva dva reda,ali imam jos i atribut udata ;-))..pitanje je postavljeno,jer me interesuje koliko se ceka na vizu kad se predaju papiri u Svicarskoj,jer sam trenutno u rjesavanju tog problema....
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#4 Re: Dobijanje boravisne vize u Svicarskoj

Post by Priorat »

uhh, ja te sad skontao sta si ti napisala. :shock: ti si se vec udala i cekas sad papire da dobijes od vjerovatno muza kojeg "volis" i da se uselis u svicu. :-) e to ti nebi znao reci. nedavno je legica muza tako dovela i ja mislim onako po prici da nije duze od 2 mjeseca trajalo. nemam pojma. u svakom slucaj dobrodosla!! dobru si zemlju izabrala gdje ces se udati!! :D
Post Reply