Nas novi Premijer FBiH ce biti Nedzad Brankovic.
Ha?
Zar to nije vrijedno komentara?
Sta je nama Nedzad? A sta ce tek da bude?
I tokom 4 godine bivsi direktor Energoinvesta kao kadar SDA. Sjebo je firmu do daske i vratio se ponovo u politiku. Sada krece dalje, tesko nama!Santos wrote:Kuku meni pa zar bivsi direktor zeljeznica.Pricaju mi ljudi iz Zenice koji ga znaju da je ogromni supak.E sad vjerovat je ljudima.Pa zamislite sad apetita kad porastu.
sad se ne moze nista. 500.000 glava ga je zaiskalo i evo nam gaSantos wrote:Halo pa evo svi smo slozni da nevalja.Pa sta da radimo da takva osoba ne dogura tako daleko.Lako je meni laprdat ja sam trenutno vani ali mi nije svijedno da se tako zajebaju jer imeni je dole zivit za koju godinu.Kako zaustavit mamlaze.Zar nisu ovo dovoljni primjeri sta je uradio a on jos i napreduje.
Ljudi su ga izabrali, nije on slucajno kandidovan za to mjesto.Santos wrote:Halo pa evo svi smo slozni da nevalja.Pa sta da radimo da takva osoba ne dogura tako daleko.Lako je meni laprdat ja sam trenutno vani ali mi nije svijedno da se tako zajebaju jer imeni je dole zivit za koju godinu.Kako zaustavit mamlaze.Zar nisu ovo dovoljni primjeri sta je uradio a on jos i napreduje.
ma, ne znam. navikao sam na tvoj mazohizam (!?) kad se covjeku cini da ga mrzis ti ga zapravo obozavas.Vingo wrote:I dok traje "seljacka buna" u povodu Lagumdzijinog uklanjanja sto Reisa - sto Fahre....I dok se "bastioni" pod kontrolom SDP-a ruse.....
Nas novi Premijer FBiH ce biti Nedzad Brankovic.
Ha?
Zar to nije vrijedno komentara?
Sta je nama Nedzad? A sta ce tek da bude?
Da liste to Vi mlada damo bili u Vojnoj policiji koja je cuvala ulaze u DB objekat, kad dajete tako cvrste kvalifikacije"....koristili ga uglavnom sverceri i mafija...". Moram se konsultovati sa prijteljima koji su malo cesce prolazili kroz Tunel, jer ja se nesjecam da sam vidio djevojku prolazeci istim. Tunel je napravila Armija i nije imao "humanitarne svrhe".zlatiborka wrote:Ima veliku zaslugu za tunel. Koji je trebao najvise sluziti za humanitarne svrhe, a koristili su ga uglavnom sverceri i mafija. Na ulazu ceka nekoliko teskih ranjenika na nosilima sa pratnjom da izadju iz grada, ali prvo mora da stigne mafija iz suprotnog pravca sa cigaretama, alkoholom, kafom koje su poslije prodavali po astronomskim cijenama. Cak je obican narod morao placati prolaz, to sigurno znam.
Sitan kriminal??sarlo wrote:Da liste to Vi mlada damo bili u Vojnoj policiji koja je cuvala ulaze u DB objekat, kad dajete tako cvrste kvalifikacije"....koristili ga uglavnom sverceri i mafija...". Moram se konsultovati sa prijteljima koji su malo cesce prolazili kroz Tunel, jer ja se nesjecam da sam vidio djevojku prolazeci istim. Tunel je napravila Armija i nije imao "humanitarne svrhe".zlatiborka wrote:Ima veliku zaslugu za tunel. Koji je trebao najvise sluziti za humanitarne svrhe, a koristili su ga uglavnom sverceri i mafija. Na ulazu ceka nekoliko teskih ranjenika na nosilima sa pratnjom da izadju iz grada, ali prvo mora da stigne mafija iz suprotnog pravca sa cigaretama, alkoholom, kafom koje su poslije prodavali po astronomskim cijenama. Cak je obican narod morao placati prolaz, to sigurno znam.
Mafija-rijec Talijanskog prijekla. Kod nas se cesto pominje, uglavnom da predimenzionira sitan kriminal..
njonjica wrote:Sitan kriminal??sarlo wrote:Da liste to Vi mlada damo bili u Vojnoj policiji koja je cuvala ulaze u DB objekat, kad dajete tako cvrste kvalifikacije"....koristili ga uglavnom sverceri i mafija...". Moram se konsultovati sa prijteljima koji su malo cesce prolazili kroz Tunel, jer ja se nesjecam da sam vidio djevojku prolazeci istim. Tunel je napravila Armija i nije imao "humanitarne svrhe".zlatiborka wrote:Ima veliku zaslugu za tunel. Koji je trebao najvise sluziti za humanitarne svrhe, a koristili su ga uglavnom sverceri i mafija. Na ulazu ceka nekoliko teskih ranjenika na nosilima sa pratnjom da izadju iz grada, ali prvo mora da stigne mafija iz suprotnog pravca sa cigaretama, alkoholom, kafom koje su poslije prodavali po astronomskim cijenama. Cak je obican narod morao placati prolaz, to sigurno znam.
Mafija-rijec Talijanskog prijekla. Kod nas se cesto pominje, uglavnom da predimenzionira sitan kriminal..
Zacas zaboravismo Alemka....zbog kojeg su ranjenici umirali cekajuci da prodju kroz tunel....a "njegovi" pronose "njegovu" kafu koja je tad u Sarajevu kostala 130 DM kilogram!!! Ili secer koji je kostao 100 DM...ili ulje koje je kostalo 35 DM po litru...pa ti sad pokusaj izracunati koliko je to "sitno"....kostalo je ljudskih zivota
Ti mozes MRTVE VOJNIKE (sto od cetnicke salve, sto od Alemkovog secera) zvati jeftinom propagandom koliko hoces! Cinjenice su cinjenice!sarlo wrote:@njonjica
Tunel ispod Piste aerodroma u Butmiru je najznacajni izgradjen objekat u historiji Bosne i Bosnjaka. Koliko ja znam, sagradila ga je Armija R BiH, odrzavala ga je i kontrolisala ulaze. Kroz njega su uglavnom izlazili vojnici na polozaje oko Grada i po citavoj Bosni. Kroz Tunel je bio provucen kabl kojim je u Sarajevo ulazila elektricna energija. Ono malo sto smo je imali i kojim su napajali bolnice, kasarne, predsjednistvo, Vladu,..., civili su imali struju svakih 7 ili 15 dana. Takodjer je u gornjem desnom cosku (ako izlazis iz grada) bio postavljen cjevovod kojim je u Sarajevo uvlacena nafta. Pripadnici Armije kad su se vracali sa terena imali su pravo unijeti hrane koliko mogu nositi. Od trenutka kad je otvoren Tunel (31.juli ili 1. august '93) cijene hrane su pale. prve jedinice koje su izasle iz Grada su zapravo izasle na Igman i probili obruc na Tresnjevom brdu.
Cak i kad bi se zaboravili ti najbitniji detalji prolazak kroz Tunel je bio krajnje zivoposan. Dozivljaj mjerljiv sa dzamping dzampom.
Postajao je i izvjestan uticaj civilne vlasti. Mislim da su izdavali dozvole za civile i povremeno komercijlni uvoz robe u Sarajevo.
Tunel sigurno necemo zapamtiti po tom "incidentu sa Alemkom", eto, mnogi pokusavaju da ga svedu na to. Ipak je to jeftina proganda.
Sjecam se covjece....to se ne moze zaboraviti, kao ni snajperi, granate, klanja...Za cetnike smo znali da su nam neprijatelji ali ovi koji su trebali biti "dobri Bosnjani", nasi...e od njih mi je jos uvijek knedla u grlu...liberal wrote: tacno tako njnjica...alemko je imao akreditaciju vlade i tako je svercovao
kasnije je isao preko pejanovica i dobrotvora ali to je vec druga prica
sarlo wrote:@njonjica
Tunel ispod Piste aerodroma u Butmiru je najznacajni izgradjen objekat u historiji Bosne i Bosnjaka. Koliko ja znam, sagradila ga je Armija R BiH, odrzavala ga je i kontrolisala ulaze. Kroz njega su uglavnom izlazili vojnici na polozaje oko Grada i po citavoj Bosni. Kroz Tunel je bio provucen kabl kojim je u Sarajevo ulazila elektricna energija. Ono malo sto smo je imali i kojim su napajali bolnice, kasarne, predsjednistvo, Vladu,..., civili su imali struju svakih 7 ili 15 dana. Takodjer je u gornjem desnom cosku (ako izlazis iz grada) bio postavljen cjevovod kojim je u Sarajevo uvlacena nafta. Pripadnici Armije kad su se vracali sa terena imali su pravo unijeti hrane koliko mogu nositi. Od trenutka kad je otvoren Tunel (31.juli ili 1. august '93) cijene hrane su pale. prve jedinice koje su izasle iz Grada su zapravo izasle na Igman i probili obruc na Tresnjevom brdu.
Cak i kad bi se zaboravili ti najbitniji detalji prolazak kroz Tunel je bio krajnje zivoposan. Dozivljaj mjerljiv sa dzamping dzampom.
Postajao je i izvjestan uticaj civilne vlasti. Mislim da su izdavali dozvole za civile i povremeno komercijlni uvoz robe u Sarajevo.
Tunel sigurno necemo zapamtiti po tom "incidentu sa Alemkom", eto, mnogi pokusavaju da ga svedu na to. Ipak je to jeftina proganda.