Dobar, los, zao....pardon Lepi, Lepsi, Najlepsi...

Vingo

#1 Dobar, los, zao....pardon Lepi, Lepsi, Najlepsi...

Post by Vingo »

I dok traje "seljacka buna" u povodu Lagumdzijinog uklanjanja sto Reisa - sto Fahre....I dok se "bastioni" pod kontrolom SDP-a ruse.....
Nas novi Premijer FBiH ce biti Nedzad Brankovic.
Ha?
Zar to nije vrijedno komentara?
Sta je nama Nedzad? A sta ce tek da bude?
:-)
Santos

Post by Santos »

Kuku meni pa zar bivsi direktor zeljeznica.Pricaju mi ljudi iz Zenice koji ga znaju da je ogromni supak.E sad vjerovat je ljudima.Pa zamislite sad apetita kad porastu.
mostarac

Post by mostarac »

jao nama :(
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Santos wrote:Kuku meni pa zar bivsi direktor zeljeznica.Pricaju mi ljudi iz Zenice koji ga znaju da je ogromni supak.E sad vjerovat je ljudima.Pa zamislite sad apetita kad porastu.
I tokom 4 godine bivsi direktor Energoinvesta kao kadar SDA. Sjebo je firmu do daske i vratio se ponovo u politiku. Sada krece dalje, tesko nama!
Dilan_dog

Post by Dilan_dog »

Ima niz uspjeha za sobom od Energoinvesta , AirBosne , Zeljeznica BiH sada i Federacija dosla na red. Gdje dodje nas maneken tu trava vise ne nice.
Ministarstvo saobracaja i komunikacija nikada gore nije funkcionisalo nego za njegovog mandata.
Doduse imamo autoput :-D
mostarac

Post by mostarac »

al sad bar znamo sta je prvo na tapeti za privatizaciju :(
Vingo

Post by Vingo »

Ode BH Telecom u bescijenje..... :D
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Ima veliku zaslugu za tunel. Koji je trebao najvise sluziti za humanitarne svrhe, a koristili su ga uglavnom sverceri i mafija. Na ulazu ceka nekoliko teskih ranjenika na nosilima sa pratnjom da izadju iz grada, ali prvo mora da stigne mafija iz suprotnog pravca sa cigaretama, alkoholom, kafom koje su poslije prodavali po astronomskim cijenama. Cak je obican narod morao placati prolaz, to sigurno znam.
putnik

Post by putnik »

To ti je ekonomski enterokolitis - u koju firmu dođe, ista se prolije k'o voda.

Kupujmo domaće VIOLETA
Santos

Post by Santos »

Halo pa evo svi smo slozni da nevalja.Pa sta da radimo da takva osoba ne dogura tako daleko.Lako je meni laprdat ja sam trenutno vani ali mi nije svijedno da se tako zajebaju jer imeni je dole zivit za koju godinu.Kako zaustavit mamlaze.Zar nisu ovo dovoljni primjeri sta je uradio a on jos i napreduje.
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

Nije pametan al je zato sminka...sda ga gura, skoro je i doktoriro na saobracajnom fakultetu...sta hocete vise :D :D :D jebo ti nas :D
mostarac

Post by mostarac »

Santos wrote:Halo pa evo svi smo slozni da nevalja.Pa sta da radimo da takva osoba ne dogura tako daleko.Lako je meni laprdat ja sam trenutno vani ali mi nije svijedno da se tako zajebaju jer imeni je dole zivit za koju godinu.Kako zaustavit mamlaze.Zar nisu ovo dovoljni primjeri sta je uradio a on jos i napreduje.
sad se ne moze nista. 500.000 glava ga je zaiskalo i evo nam ga :D :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Santos wrote:Halo pa evo svi smo slozni da nevalja.Pa sta da radimo da takva osoba ne dogura tako daleko.Lako je meni laprdat ja sam trenutno vani ali mi nije svijedno da se tako zajebaju jer imeni je dole zivit za koju godinu.Kako zaustavit mamlaze.Zar nisu ovo dovoljni primjeri sta je uradio a on jos i napreduje.
Ljudi su ga izabrali, nije on slucajno kandidovan za to mjesto.

Trazili ste - eto nam ga, sto bi mostarac rekao :-)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ja znam da istog spominju štediše u kontekstu krađe dijela od 2,5 milijardi KM-a..... valjda je zbog toga zaslužio tu poziciju...

Živili
repeater

#15 Re: Dobar, los, zao....pardon Lepi, Lepsi, Najlepsi...

Post by repeater »

Vingo wrote:I dok traje "seljacka buna" u povodu Lagumdzijinog uklanjanja sto Reisa - sto Fahre....I dok se "bastioni" pod kontrolom SDP-a ruse.....
Nas novi Premijer FBiH ce biti Nedzad Brankovic.
Ha?
Zar to nije vrijedno komentara?
Sta je nama Nedzad? A sta ce tek da bude?
:-)
ma, ne znam. navikao sam na tvoj mazohizam (!?) kad se covjeku cini da ga mrzis ti ga zapravo obozavas.
Vingo

Post by Vingo »

Moj mazohizam? Ja sam ovdje skolski primjer zrtve.....
sarlo

Post by sarlo »

zlatiborka wrote:Ima veliku zaslugu za tunel. Koji je trebao najvise sluziti za humanitarne svrhe, a koristili su ga uglavnom sverceri i mafija. Na ulazu ceka nekoliko teskih ranjenika na nosilima sa pratnjom da izadju iz grada, ali prvo mora da stigne mafija iz suprotnog pravca sa cigaretama, alkoholom, kafom koje su poslije prodavali po astronomskim cijenama. Cak je obican narod morao placati prolaz, to sigurno znam.
Da liste to Vi mlada damo bili u Vojnoj policiji koja je cuvala ulaze u DB objekat, kad dajete tako cvrste kvalifikacije"....koristili ga uglavnom sverceri i mafija...". Moram se konsultovati sa prijteljima koji su malo cesce prolazili kroz Tunel, jer ja se nesjecam da sam vidio djevojku prolazeci istim. Tunel je napravila Armija i nije imao "humanitarne svrhe".
Mafija-rijec Talijanskog prijekla. Kod nas se cesto pominje, uglavnom da predimenzionira sitan kriminal..
Oceania

Post by Oceania »

Sta smo mi Bogu skrivili ....pa bolje bi bilo da nas vodi Jo Dilinger nego taj bandit Nedzad Barnkovic ......pa zar se nije nakro , zar nije sve upropastio ....sta ima vise , da nam dusu izvadi .............
njonjica

Post by njonjica »

sarlo wrote:
zlatiborka wrote:Ima veliku zaslugu za tunel. Koji je trebao najvise sluziti za humanitarne svrhe, a koristili su ga uglavnom sverceri i mafija. Na ulazu ceka nekoliko teskih ranjenika na nosilima sa pratnjom da izadju iz grada, ali prvo mora da stigne mafija iz suprotnog pravca sa cigaretama, alkoholom, kafom koje su poslije prodavali po astronomskim cijenama. Cak je obican narod morao placati prolaz, to sigurno znam.
Da liste to Vi mlada damo bili u Vojnoj policiji koja je cuvala ulaze u DB objekat, kad dajete tako cvrste kvalifikacije"....koristili ga uglavnom sverceri i mafija...". Moram se konsultovati sa prijteljima koji su malo cesce prolazili kroz Tunel, jer ja se nesjecam da sam vidio djevojku prolazeci istim. Tunel je napravila Armija i nije imao "humanitarne svrhe".
Mafija-rijec Talijanskog prijekla. Kod nas se cesto pominje, uglavnom da predimenzionira sitan kriminal..
Sitan kriminal??
Zacas zaboravismo Alemka....zbog kojeg su ranjenici umirali cekajuci da prodju kroz tunel....a "njegovi" pronose "njegovu" kafu koja je tad u Sarajevu kostala 130 DM kilogram!!! Ili secer koji je kostao 100 DM...ili ulje koje je kostalo 35 DM po litru...pa ti sad pokusaj izracunati koliko je to "sitno"....kostalo je ljudskih zivota :(
sarlo

Post by sarlo »

@njonjica
Tunel ispod Piste aerodroma u Butmiru je najznacajni izgradjen objekat u historiji Bosne i Bosnjaka. Koliko ja znam, sagradila ga je Armija R BiH, odrzavala ga je i kontrolisala ulaze. Kroz njega su uglavnom izlazili vojnici na polozaje oko Grada i po citavoj Bosni. Kroz Tunel je bio provucen kabl kojim je u Sarajevo ulazila elektricna energija. Ono malo sto smo je imali i kojim su napajali bolnice, kasarne, predsjednistvo, Vladu,..., civili su imali struju svakih 7 ili 15 dana. Takodjer je u gornjem desnom cosku (ako izlazis iz grada) bio postavljen cjevovod kojim je u Sarajevo uvlacena nafta. Pripadnici Armije kad su se vracali sa terena imali su pravo unijeti hrane koliko mogu nositi. Od trenutka kad je otvoren Tunel (31.juli ili 1. august '93) cijene hrane su pale. prve jedinice koje su izasle iz Grada su zapravo izasle na Igman i probili obruc na Tresnjevom brdu.
Cak i kad bi se zaboravili ti najbitniji detalji prolazak kroz Tunel je bio krajnje zivoposan. Dozivljaj mjerljiv sa dzamping dzampom.
Postajao je i izvjestan uticaj civilne vlasti. Mislim da su izdavali dozvole za civile i povremeno komercijlni uvoz robe u Sarajevo.
Tunel sigurno necemo zapamtiti po tom "incidentu sa Alemkom", eto, mnogi pokusavaju da ga svedu na to. Ipak je to jeftina proganda.
liberal

Post by liberal »

njonjica wrote:
sarlo wrote:
Sitan kriminal??
Zacas zaboravismo Alemka....zbog kojeg su ranjenici umirali cekajuci da prodju kroz tunel....a "njegovi" pronose "njegovu" kafu koja je tad u Sarajevu kostala 130 DM kilogram!!! Ili secer koji je kostao 100 DM...ili ulje koje je kostalo 35 DM po litru...pa ti sad pokusaj izracunati koliko je to "sitno"....kostalo je ljudskih zivota :(

tacno tako njnjica...alemko je imao akreditaciju vlade i tako je svercovao
kasnije je isao preko pejanovica i dobrotvora ali to je vec druga prica
njonjica

Post by njonjica »

sarlo wrote:@njonjica
Tunel ispod Piste aerodroma u Butmiru je najznacajni izgradjen objekat u historiji Bosne i Bosnjaka. Koliko ja znam, sagradila ga je Armija R BiH, odrzavala ga je i kontrolisala ulaze. Kroz njega su uglavnom izlazili vojnici na polozaje oko Grada i po citavoj Bosni. Kroz Tunel je bio provucen kabl kojim je u Sarajevo ulazila elektricna energija. Ono malo sto smo je imali i kojim su napajali bolnice, kasarne, predsjednistvo, Vladu,..., civili su imali struju svakih 7 ili 15 dana. Takodjer je u gornjem desnom cosku (ako izlazis iz grada) bio postavljen cjevovod kojim je u Sarajevo uvlacena nafta. Pripadnici Armije kad su se vracali sa terena imali su pravo unijeti hrane koliko mogu nositi. Od trenutka kad je otvoren Tunel (31.juli ili 1. august '93) cijene hrane su pale. prve jedinice koje su izasle iz Grada su zapravo izasle na Igman i probili obruc na Tresnjevom brdu.
Cak i kad bi se zaboravili ti najbitniji detalji prolazak kroz Tunel je bio krajnje zivoposan. Dozivljaj mjerljiv sa dzamping dzampom.
Postajao je i izvjestan uticaj civilne vlasti. Mislim da su izdavali dozvole za civile i povremeno komercijlni uvoz robe u Sarajevo.
Tunel sigurno necemo zapamtiti po tom "incidentu sa Alemkom", eto, mnogi pokusavaju da ga svedu na to. Ipak je to jeftina proganda.
Ti mozes MRTVE VOJNIKE (sto od cetnicke salve, sto od Alemkovog secera) zvati jeftinom propagandom koliko hoces! Cinjenice su cinjenice!
Tacno je da je u to tesko vrijeme tunel bio zila kucavica za ovaj grad, ali je takodjer tacno da su se sluzeci se tim tunelom mnogi obogatili!
Ne pricaj mi o padanju cijena nakon otvaranja tunela...kafa je u Sarajevu na pijaci Markale kostala 130DM po kilogramu sve do ljeta 1994 godine.
Tacno je da su civili placali svoj prolazak kroz tunel, tacno je da su mnogi to iskoristili, pa je recimo "biznismen" tog vremena mogao uplatiti i po nekoliko hiljada DM da pronese "neku robu" dok su RANJENICI CEKALI I UMIRALI!
Nije tacno da nikad nije zena prosla kroz tunel; pola moje zenske mahale je isla u Hrasnicu i donosila hranu za svoju djecu i to po 10-20x manjoj cijeni od one u Sarajevu!
Bila sam ovdje cijeli rat i znam o cemu govorim :(
nineac

Post by nineac »

Eto fino kreno odozdo nazad u USA, uzmem Avaz na aerodromu i jos neke novine da citam u avionu, kad onaj naslov u utorak, Lagumdzija trazi "uklanjanje" Radoncica i Cerica.
Pa zar Avaz toliko potcjenjuje svoje citaoce i smatra ih toliko glupim da eto ko Lagumdzija ce ukloniti vlasnika, pradon UTEMELJITELJA Avaza, koji je privatna firma i Cerica koji je vjerski poglavar.
Ali neka se narod zabavi glupostima dok mi dovodimo nortornog kriminalca na celo vlade, naspram kojeg je Hadzipasic malo dijete!
Eh eto kakvu buducnost imamo u BiH. Kada sam bio sad mjesec dole, Zenica mi se pravo nabolje promjenila, ima neki pozitivan duh, gradi se, raja nasmijana, ali kada vidim sta se desava u drzavi, sta su dopustili Dodiku da radi, i sta se po Avazu pise, a sta tek Ceric vazi narodu, pitam se samo kako neko normalan moze ocekivati da raja ostane dole.
Nego da bi skratili muke svima, savjetujem Avazu da fino proglasi Lagumdziju ratnim zlocincem, posalje ga u Hag, i svi sretni!
Lagumdzija jeste egoistican, narcisoidan, ali na sljedecim izborima ako vidim njegovo ime glasam za njega samo iz principa jer on ispade gori po Avazu od Dodika i slicnih njemu.
njonjica

Post by njonjica »

liberal wrote: tacno tako njnjica...alemko je imao akreditaciju vlade i tako je svercovao
kasnije je isao preko pejanovica i dobrotvora ali to je vec druga prica
Sjecam se covjece....to se ne moze zaboraviti, kao ni snajperi, granate, klanja...Za cetnike smo znali da su nam neprijatelji ali ovi koji su trebali biti "dobri Bosnjani", nasi...e od njih mi je jos uvijek knedla u grlu...
liberal

Post by liberal »

sarlo wrote:@njonjica

sta ba pricas sarlo kakva struja kroz tunel ...jel te mozda ta struja udarila u glavu pa lupetas....jeste bio cjevovod za naftu ali struja definitivno nije prolazila. struja je dolazila iz dva izvora .jedan dalekovod preko zuci koji je nekad bio skrsen za vrijeme borbi a nekad je bio jednostavno iskljucena u trafo stanici kod paromlina( ako nevjerujes u moje rijeci provjeri sa nekim ko je bio na zuci) nije mi se desilo jednom da cujem da je struje nema zbog cetnika a trafo stanica zuji i svijetli .predsjednisto je dobijalo jedno vrijeme struju od francuskog bataljona na skenderiji i kabal je bio provucen preko miljace( preko ajfelovog mosta).a to sto je tebi prolazak kroz tunel bio zivopisan.....meni vala nije...voda nekad do koljena, nizak ( par puta sam odvalio glavom ali srecom u drvene grede ne u one odvratne zeljezne), vrucina ma fuj neponovilo se. a onda predjes u hrasnicu i krenes u kupovinu tamo sve jeftinije a najgori mi je utisak ostavilo prodavanje alkohola.ja posao da kupim konjak a prodavac mi mrtav hladan kaze kakav si ti musliman kad kupujes alkohol....kakav si ti mater ti j... kad ga prodajes....jos da je znao da sam cafir :lol: :lol: :lol:
Post Reply