Cula sam da na Hrasnom ima dobar, je li iko ikad bio kod njega i zna li gdje se nalazi ili ima kontakt njegov?
Dobar kiroprakticar u Sarajevu?
Moderator: anex
-
Klitemnestraaa
#1 Dobar kiroprakticar u Sarajevu?
Pozdrav. Imam kifozu i odlucila sam otici kiroprakticaru da vidim sta ce on reci. Moze li mi neko preporuciti nekog dobrog?
Cula sam da na Hrasnom ima dobar, je li iko ikad bio kod njega i zna li gdje se nalazi ili ima kontakt njegov?

-
Hafis
#2 Re: Dobar kiroprakticar u Sarajevu?
Da pokušam razjasniti: imaš dijagnosticiranu kifozu kralježnice i sada se namjeravaš uputiti na tretman u ''kiropraktičara'' (što god to značilo).Klitemnestraaa wrote:Pozdrav. Imam kifozu i odlucila sam otici kiroprakticaru da vidim sta ce on reci. Moze li mi neko preporuciti nekog dobrog?
Cula sam da na Hrasnom ima dobar, je li iko ikad bio kod njega i zna li gdje se nalazi ili ima kontakt njegov?:)
Pretpostavljam da te nisu obavjestili (ili jesu) koji je klasični tretman kofoze i što sve uključuje (normalno ovisno o vrsti deformiteta i njegovoj etiologiji: radi li se o genetskoj, posturalnoj, adaptacijskoj, posttraumatskoj, idiopatskoj i tma i tmuša etioloških uzroka), da ne govorimo o već nastalom posljedičnom skraćenju određene muskulature, promjena u intercostalnim prostorima i dr....međutim ti pravac u ''kiropraktičara''. Pretpostavljam da lik ima neki tajni zahvat kojim će on to, što si rekla keks, poravnati ko dasku peticu, što bi rekli u livir. A poslije toga bi se moglo i u kakvog travara otići po bokvicu, naninu travu i konjogriz, i na koncu crvenu svilu vezati oko desne ruke da se bolest ne vrati.
Savjet - otići dobrom ortopedu ili neurokirurgu, a onda dobrom i iskusnom fizijatru, po mogućnosti s nekom pedijatrijskim subspecijalizacijom da te uputi u tajne kineziterapije.
-
Klitemnestraaa
#3 Re: Dobar kiroprakticar u Sarajevu?
Hafis wrote:Da pokušam razjasniti: imaš dijagnosticiranu kifozu kralježnice i sada se namjeravaš uputiti na tretman u ''kiropraktičara'' (što god to značilo).Klitemnestraaa wrote:Pozdrav. Imam kifozu i odlucila sam otici kiroprakticaru da vidim sta ce on reci. Moze li mi neko preporuciti nekog dobrog?
Cula sam da na Hrasnom ima dobar, je li iko ikad bio kod njega i zna li gdje se nalazi ili ima kontakt njegov?:)
Pretpostavljam da te nisu obavjestili (ili jesu) koji je klasični tretman kofoze i što sve uključuje (normalno ovisno o vrsti deformiteta i njegovoj etiologiji: radi li se o genetskoj, posturalnoj, adaptacijskoj, posttraumatskoj, idiopatskoj i tma i tmuša etioloških uzroka), da ne govorimo o već nastalom posljedičnom skraćenju određene muskulature, promjena u intercostalnim prostorima i dr....međutim ti pravac u ''kiropraktičara''. Pretpostavljam da lik ima neki tajni zahvat kojim će on to, što si rekla keks, poravnati ko dasku peticu, što bi rekli u livir. A poslije toga bi se moglo i u kakvog travara otići po bokvicu, naninu travu i konjogriz, i na koncu crvenu svilu vezati oko desne ruke da se bolest ne vrati.
Savjet - otići dobrom ortopedu ili neurokirurgu, a onda dobrom i iskusnom fizijatru, po mogućnosti s nekom pedijatrijskim subspecijalizacijom da te uputi u tajne kineziterapije.
Pitanje je bilo zna li iko dobrog kiroprakticara koji ispravlja kifozu, a ne kome od svog medicinskog osoblja bih trebala otici, sto se moze zakljuciti iz toga sto nisam ostavila detalje bolesti.
Hvala na savjetu, btw bila sam i kod ortopeda i neurohirurga i fizijatrice. Totalno gubljenje vremena, zivaca i novaca (u mom kantonu nema neurohirurg pa sam u Ze morala platiti pregled, a nije hitan slucaj da bih dobila odobrenje) u mom slucaju. Ortoped prepisao ketonal i rekao kad te boli popij tabletu i nece te boljeti
U Sa iako sam studentica moram donijeti nekakvu potvrdu iz svog kantona koju mi oni ne daju jer je zdravstvena ovjerena i nema potrebe i imam karton tamo, ali oni tvrde da nije otvoren
Naprosto razocaranoj u nase zdravstvo (a i birokratiju) preporucise mi kiroprakticara tog nekog da odem i pitam za strucno misljenje, kad vec dajem pare radije cu privatniku.
-
Klitemnestraaa
#4 Re: Dobar kiroprakticar u Sarajevu?
Da, ali strah me vjezbe uzimati na svoju ruku, radije bih se konsultovala s fizilatrom, fizioterapeutom, kiroprakticarom, ma s kim god ko je dobar u tome da zna prepisati koje treba.kiki-miki wrote:Samo vježbe i leđno plivanje
-
Hafis
#5 Re: Dobar kiroprakticar u Sarajevu?
Ne znam koji ti je uzrok kifoze, ali nekako pretpostavljam da se radi o posturalnoj, koja je najčešća.
Nikakav kiropraktičar ti ne može pomoći i najbolji liječnik si upravo ti sama. Znači, krenuti od promjene stava pa do kineziterapijskog vježbanja...u prijevodu: vježbati, vježbati i samo vježbati...jamčim ti vidljiv uspjeh već nakon godinu dana
Internet ti je prepun literature o kifozi i za početak npr. možeš krenuti s ovim:
http://www.despotos.edu.rs/upload/lordoza,skolioza.pdf
Tu imaš osnovne početne vježbe koje će ti zasigurno pomoći.
Moj najbolja dugogodišnja prijateljica je inače fizijatar, raspravljamo o svemu i svačemu, i ne bi ti ni ona ništa drugo savjetovala.
Znači samo vremena, vježbanja i strpljenja.
Nikakav kiropraktičar ti ne može pomoći i najbolji liječnik si upravo ti sama. Znači, krenuti od promjene stava pa do kineziterapijskog vježbanja...u prijevodu: vježbati, vježbati i samo vježbati...jamčim ti vidljiv uspjeh već nakon godinu dana
Internet ti je prepun literature o kifozi i za početak npr. možeš krenuti s ovim:
http://www.despotos.edu.rs/upload/lordoza,skolioza.pdf
Tu imaš osnovne početne vježbe koje će ti zasigurno pomoći.
Moj najbolja dugogodišnja prijateljica je inače fizijatar, raspravljamo o svemu i svačemu, i ne bi ti ni ona ništa drugo savjetovala.
Znači samo vremena, vježbanja i strpljenja.