Dobar dan, izvolite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

black

#51 Re: Dobar dan, izvolite

Post by black »

sve sto sam kupio u Merkatoru pokvarilo mi se za kratko vremena :oops: shminka..
callmethebreeeze

#52 Re: Dobar dan, izvolite

Post by callmethebreeeze »

mamica papucarka wrote:ma nije to problem samo po trgovinama. Koliko ste puta dosli ljekaru, pa vas doktorica ili sestrica docekase kao da ste ovce skupa cuvali :D
Pokucas, trazis doktoricu, a sestra ti kaze "Sta ce ti doktorica, kad za tebe nema spasa" :run: (Ovo se zaista desilo)
mislim da je to do kucnog odgoja, a ne zbog nekakve frustracije zbog male place i slicno.
ja sam mislio da sam u skrivenoj kameri kad sam bio na kosevu s nenom. hajde sto su neljubazni, ali sto sluzbenica nije bila u stanju joj spelovati ime kako treba. ruku na srce, druge doktorice su bile fine, ali kad sam u cekaonici vidio onu posudu u kojoj je neko povratio :-) ili onog cuvara koji je parodija cuvara :-) da bog sacuva.
mamica papucarka

#53 Re: Dobar dan, izvolite

Post by mamica papucarka »

black wrote:sve sto sam kupio u Merkatoru pokvarilo mi se za kratko vremena :oops: shminka..
ja u Merkator usla u vrh glave pet puta. Volem vise one sarajevske pijace, nego Merkator, Robot i Wisu zajedno :oops:
Bumbar

#54 Re: Dobar dan, izvolite

Post by Bumbar »

Tesssa wrote:Mene u manjim prodavnicama najvise nervira komentarisanje artikala koje kupujem. :roll: Kupujem neki dan cokoladu, kad ce prodavacica: "Neko hoce da nam se udebljaaaaaa" :shock: :-)
hm..da ti se nadovezem...ja gledam majicu neku...i pitam sad kod prodavnice imaju li ista vece od vrazije XXS velicine...kad ce ti ona meni...pa eto to ti je univerzalna...ali znas...imam ja superrr dijetu za tebe... :shock: :shock: :shock:
prijateljica me odvukla da je ne zadavim dijetom :shock: :shock: :shock:
Saraswati

#55 Re: Dobar dan, izvolite

Post by Saraswati »

Tesssa wrote:Mene u manjim prodavnicama najvise nervira komentarisanje artikala koje kupujem. :roll: Kupujem neki dan cokoladu, kad ce prodavacica: "Neko hoce da nam se udebljaaaaaa" :shock: :-)
:lol: :lol: :lol: aj padoh :D
Saraswati

#56 Re: Dobar dan, izvolite

Post by Saraswati »

Bumbar wrote:
hm..da ti se nadovezem...ja gledam majicu neku...i pitam sad kod prodavnice imaju li ista vece od vrazije XXS velicine...kad ce ti ona meni...pa eto to ti je univerzalna...ali znas...imam ja superrr dijetu za tebe... :shock: :shock: :shock:
prijateljica me odvukla da je ne zadavim dijetom :shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:
Tesssa

#57 Re: Dobar dan, izvolite

Post by Tesssa »

Saraswati wrote:
ja sam prvo bila sokirana :D , pa mi je kasnije bilo sega :lol: :lol: :lol: al ova tako non stop. Kupujem novine,a ona: "Joj sta ce ti to, samo se sekiras bezveze" :shock: :lol: :lol: :lol:
Irm@

#58 Re: Dobar dan, izvolite

Post by Irm@ »

uh neki dan me bash jedna prodavacica tako iznervirala...
ulazim ja u drogeriju u trznom centru... kad unutra nigdje nikog... ulazi Ona iza mene kao sumanuta... tek joj smjena pocinje... ja uzimam farbu puder i kremu i stavljam na pult... ona uze onaj apartic da uracuna kodove...i jedan joj nece... kaze ona sto nisu uzela drugu farbu vidis da mi ova nece... :? :-? ja:pa mozda jer mi bas ta treba... i sad ja vadim novac...i dajem 100 KM... kaze ona:zar nemas nista sitno? rekoh:nemam stvarno... ona:pa svasta mogla si usitniti barem dvoje po 50...
vrati mi kusur i ode...ostavi me samu u drogeriji... tako sam ja fino mogla i koju maskaru uzeti i svasta nesto... uzas... uzas... :shock:
Saraswati

#59 Re: Dobar dan, izvolite

Post by Saraswati »

Tesssa wrote:
Saraswati wrote:
ja sam prvo bila sokirana :D , pa mi je kasnije bilo sega :lol: :lol: :lol: al ova tako non stop. Kupujem novine,a ona: "Joj sta ce ti to, samo se sekiras bezveze" :shock: :lol: :lol: :lol:
Zato si i smrsala :lol: :lol: :lol:
Tesssa

#60 Re: Dobar dan, izvolite

Post by Tesssa »

Saraswati wrote:
Zato si i smrsala :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: od sekiracije :D

eh, mogla bih ja citav spisak sastaviti ovih bisera...

A bila je jos jedna piljarica blizu, zatvorila se srecom :D ja dosla jogurt da kupim, i rekoh: "Imate li u casicama onaj?", kaze ona: "imamo, ostao nam je jedan, al mu je prosao rok, mozemo probat da vidimo jel valja" :lol: :lol: :lol: :lol:
walkabout

#61 Re: Dobar dan, izvolite

Post by walkabout »

Moram ovdje ponoviti, neprevazidjeno je...ovaj put je rijec o "musteriji".
Desilo se negdje u Bosanskoj Krajini (ima na forumu, ne znam tacno gdje).

Ulazi mala (7-8 godina) u prodavnicu, i odma svrata:
"Selamalejk, imal pivi ?" :D :D :D
zgembo_sa

#62 Re: Dobar dan, izvolite

Post by zgembo_sa »

black wrote:sve sto sam kupio u Merkatoru pokvarilo mi se za kratko vremena :oops: shminka..
U kojem Robotu radis :D
interwal

#63 Re: Dobar dan, izvolite

Post by interwal »

Slažem se da ima svakakvih prodavača, pouzdano znam da su uslovi rada 0 bodova (plate male, radno vrijeme minimum 9 sati a slobodan dan svakih 15 dana, šefovi koji samo čekaju kad će se istresti na nekom od radnika, uglavnom neprijavljeni radnici), ali radio sam kao trgovac i vidio takvih slučajeva među kupcima koji su me i tokom najboljih dana znali barem privremeno izbaciti iz cipela. Jednostavno čovjek dobije utisak da je neko ustao to jutro i svjesno došao da te 20-30 minuta zajebaje. I kad preživiš 3-4 takva tokom dana jednostavno nemaš snage više da daš bilo šta osim onog minimuma ostatak dana. Naravno ne pada mi na pamet da branim ovakve poput ove sa sirom iz Mercatora i slične bisere, to je uglavnom stvar kućnog odgoja i taman da imaju uslove kao da rade u Google-u takvi neće biti ništa bolji nego su sada.
black

#64 Re: Dobar dan, izvolite

Post by black »

zgembo_sa wrote:
ocekivao sam to pitanje :mrgreen: nisam ni u jednom :mrgreen:
tempora

#65 Re: Dobar dan, izvolite

Post by tempora »

black wrote:
zgembo_sa wrote:
ocekivao sam to pitanje :mrgreen: nisam ni u jednom :mrgreen:
Ah sto volim ovo tvoje "nisam" :D
black

#66 Re: Dobar dan, izvolite

Post by black »

tempora wrote: Ah sto volim ovo tvoje "nisam" :D
:lol: :P :mrgreen:
pitt

#67 Re: Dobar dan, izvolite

Post by pitt »

zgembo_sa wrote:
hebo robot.....neko darki.....sto ce ti ba shminka :D :D :D :lol:
black

#68 Re: Dobar dan, izvolite

Post by black »

pitt wrote:
zgembo_sa wrote:
hebo robot.....neko darki.....sto ce ti ba shminka :D :D :D :lol:
pa kreon, tush, maskara, crni karmin, lak itd..darker :mrgreen: :mrgreen:
pitt

#69 Re: Dobar dan, izvolite

Post by pitt »

aha....ja rekoh da nije za paradu :D :D :D :D :D :D
black

#70 Re: Dobar dan, izvolite

Post by black »

pitt wrote:aha....ja rekoh da nije za paradu :D :D :D :D :D :D

ma to si ti pomjesho..brezze voli latex :mrgreen: :mrgreen:
tempora

#71 Re: Dobar dan, izvolite

Post by tempora »

Vas dva kao da ste sad iz nekog SM shopa. Pit u lakanim cizmicama do iznad koljena, a black sa bicem od vrazije koze i crnim lakom za nokte. 8-) I ko kaze da nije i od kupaca !!! :mrgreen: Pardon, do potreba, iliti tihih slutnji. :lol:
pitt

#72 Re: Dobar dan, izvolite

Post by pitt »

tempora wrote:Vas dva kao da ste sad iz nekog SM shopa. Pit u lakanim cizmicama do iznad koljena, a black sa bicem od vrazije koze i crnim lakom za nokte. 8-) I ko kaze da nije i od kupaca !!! :mrgreen: Pardon, do potreba, iliti tihih slutnji. :lol:
dobro pa nisi rekla :D :D :D :D

Image
Bumbar

#73 Re: Dobar dan, izvolite

Post by Bumbar »

pitt wrote:
tempora wrote:Vas dva kao da ste sad iz nekog SM shopa. Pit u lakanim cizmicama do iznad koljena, a black sa bicem od vrazije koze i crnim lakom za nokte. 8-) I ko kaze da nije i od kupaca !!! :mrgreen: Pardon, do potreba, iliti tihih slutnji. :lol:
dobro pa nisi rekla :D :D :D :D

Image

:lol: :lol: :lol:
Pasiflora

#74 Re: Dobar dan, izvolite

Post by Pasiflora »

Umjetnik a wrote:
sitno wrote:
BSn wrote:Tu me cijene, tu kupujem (nije reklama). :D

Ma fino, jednom te ne usluze kako zelis, vise nikada tu ni ne udjes i gotovo. Ja vam problema! :D

Kada bih se vodila tom logikom, neznam gdje bih kupovala.
Doduse, postoje nekamjesta gdje ne ulazim cak ni ako nigdje drugo ne mogu naci ono sto trazim. U Robot necu uci pa da su zadnji!!!!!
šta fali robotu
Imas opsirno na temi "NIKAD ROBOT". Samo da poentiram: rezervni dio za smece koje sam kupila kod njih narucila 12.12.2007. Do dan danas nije stigao, a kucanskom aparatu je pitanje dana kada ce odletiti u kontejner. Uvjek mi skoci pritisak kada pomislim na njih.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#75 Re: Dobar dan, izvolite

Post by PipiDugaDevetka »

Slična tema: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=13967
Mnogo se toga promijenilo od vremena kada je slična tema bila na podforumu Sarajevo.

Merkator me nervira jer mi stalno ubacuje neadresirane pošiljke u moj poštanski sandučić.
Post Reply