Izniso sam omjer golova i asistencija u odnosu na minute u igri. Džeko je daleko bolji.zg1911 wrote:iznio sam omjer golova po utakmici i jednog i drugog. mandžukićev je sitno slabiji.jeza u ledja wrote:Mandzukic je igrao spica sve do nedavno, te u nekoliko navrata na pocetku karijere u Nj. Da se ne lazemo nije to glavni razlog sto ima manje golova.zg1911 wrote:bez argumenata nikako
jedan argument koji stoji je broj golova koji nije toliko veći, naročito kad se zna da mandžo nije igrao samo cf, a džeko je
iznio sam ti nekoliko argumenata. ili ih pobij, ili iznesi nove za džeku. ovo "jarane vjeruj mi bolji je" ne prolazi
zašto mandžo igra u većim klubovima? zašto je džeko u najvećem klubu u kojem je igrao puno prosjedio na klupi a mandžo nije?
non hablo espanol, a?
Kazes mogu se porediti, pa mogu, ali je Dzeko bolji. Isto kao sto se Pjanic moze porediti sa Modricem, a zna se ko je bolji.
Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#301 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
- Point.
#302 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Tu svoju sprehu da je Mandzo (cuj Mandzo kakav je to debilni nadimak) bolji mozes jedino frendovima po Dubravi prosipati.zg1911 wrote:bez argumenata nikako
jedan argument koji stoji je broj golova koji nije toliko veći, naročito kad se zna da mandžo nije igrao samo cf, a džeko je
iznio sam ti nekoliko argumenata. ili ih pobij, ili iznesi nove za džeku. ovo "jarane vjeruj mi bolji je" ne prolazi
zašto mandžo igra u većim klubovima? zašto je džeko u najvećem klubu u kojem je igrao puno prosjedio na klupi a mandžo nije?
non hablo espanol, a?
Hajde ovako, bi li Mandzukic sa Wolfom uzeo BL? Bi karinu moju. Bi li Dzeko sa Bajernom uzeo BL? Sa lakocom. Bi li Mandzukic u Romi bio prvi golgeter lige? Bi malo morgen, Dzeko been there done that. Mandzukic nikad nije igrao u najboljoj ligi svijeta PL, Dzeko ima 2 titule, u obe kljucne uloge. Sad bi ti reko pa nije ni Messi, ali Messi bi mogao birati gdje da igra, bi li Mandzukic imao mjesta u Citiju, Chelsea? Ne.
Zakljucak? Dzeko je igrac prevage, donosi razliku, Mandzukic je samo jedan u nizu solidnih igraca tipa Asamoah, Vucinic i slicni, dio tima i kad je odsutan niko ne obraca toliku paznju.
Last edited by Point. on 10/10/2017 19:27, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#303 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Nisam upratio gdje si to iznio, ali Dzekin omjer je drasticno bolji.zg1911 wrote:
iznio sam omjer golova po utakmici i jednog i drugog. mandžukićev je sitno slabiji.
Mandzo 206 utakmica, 84 gola, to je omjer utakmica/gol 2.45.
Dzeko 315 utakmica, 160 golova. To je omjer 1.97.
To je drasticna razlika.
Naravno, govorim o utakmicama Liga Petice.
- jeza u ledja
#304 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Mandzukic se na slican nacin kao i Dzeko probio igrajuci u Wolfu. Bas sam jednom pisao kako su njihove karijere tada bile slicne. Samo, Mandzo nije bio superstar i Wolf nije bio prvak, tako da za Hrvata nije trebalo izdvojiti malo bogatstvo da bi bio kupljen iz Wolfa kao Dzeko. Sva dalja prica u karijeri jednog i drugog je povezana s tim. Ne znam sad lupam, ali mogu samo pretpostaviti da je Dzeko sve ukupno bio izasao mnogo bolji u $$$ od Marija.Point. wrote:Tu svoju sprehu da je Mandzo (cuj Mandzo kakav je to debilni nadimak) bolji mozes jedino frendovima po Dubravi prosipati.zg1911 wrote:bez argumenata nikako
non hablo espanol, a?
Hajde ovako, bi li Mandzukic sa Wolfom uzeo BL? Bi karinu moju. Bi li Dzeko sa Bajernom uzeo BL? Sa lakocom. Bi li Mandzukic u Romi bio prvi golgeter lige? Bi malo morgen, Dzeko been there done that. Mandzukic nikad nije igrao u najboljoj ligi svijeta PL, Dzeko ima 2 titule, u obe kljucne uloge. Sad bi ti reko pa nobe ni Messi, ali Messi bi mogao birati gdje da igra, bi li Mandzukic imao mjesta u Citiju, Chelsea? Ne.
Zakljucak? Dzeko je igrac prevage, donosi razliku, Mandzukic je samo jedan u nizu solidnih igraca tipa Asamoah, Vucinic i slicni, dio tima i kad je odsutan niko ne obraca toliku paznju.
Nije da je to odraz boljeg igraca, samo govorim razloge.
- Bosanski_kralj
#305 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Džeko je uvijek imao veću platu od Mandžukića. Nije da to nešto govori, ali...jeza u ledja wrote: Mandzukic se na slican nacin kao i Dzeko probio igrajuci u Wolfu. Bas sam jednom pisao kako su njihove karijere tada bile slicne. Samo, Mandzo nije bio superstar i Wolf nije bio prvak, tako da za Hrvata nije trebalo izdvojiti malo bogatstvo da bi bio kupljen iz Wolfa kao Dzeko. Sva dalja prica u karijeri jednog i drugog je povezana s tim. Ne znam sad lupam, ali mogu samo pretpostaviti da je Dzeko sve ukupno bio izasao mnogo bolji u $$$ od Marija.
Nije da je to odraz boljeg igraca, samo govorim razloge.
- zg1911
#306 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Popij tableticu pa se vrati u raspravuPoint. wrote:Tu svoju sprehu da je Mandzo (cuj Mandzo kakav je to debilni nadimak) bolji mozes jedino frendovima po Dubravi prosipati.zg1911 wrote:bez argumenata nikako
non hablo espanol, a?
Hajde ovako, bi li Mandzukic sa Wolfom uzeo BL? Bi karinu moju. Bi li Dzeko sa Bajernom uzeo BL? Sa lakocom. Bi li Mandzukic u Romi bio prvi golgeter lige? Bi malo morgen, Dzeko been there done that. Mandzukic nikad nije igrao u najboljoj ligi svijeta PL, Dzeko ima 2 titule, u obe kljucne uloge. Sad bi ti reko pa nije ni Messi, ali Messi bi mogao birati gdje da igra, bi li Mandzukic imao mjesta u Citiju, Chelsea? Ne.
- jeza u ledja
#307 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Ma glavno da je "bez argumenata".zg1911 wrote:
Popij tableticu pa se vrati u raspravu
Covjek mu iznese argumente, on fino preskoci i hajmo dalje.
- Point.
#308 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Sae purgeru, no hablo espanol ha? Trazio si argumente, puko sam te po celu istim i sad furas te djecije fazone?zg1911 wrote:Popij tableticu pa se vrati u raspravuPoint. wrote:Tu svoju sprehu da je Mandzo (cuj Mandzo kakav je to debilni nadimak) bolji mozes jedino frendovima po Dubravi prosipati.zg1911 wrote:bez argumenata nikako
non hablo espanol, a?
Jos ti pure moras papati izgleda.
- muha_sa
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#310 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Edin Dzeko...World Class 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#311 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Ko je gledao večerašnju utakmicu, mogao je vidjeti kakva je klasa Edin.
Oni koji su to osporavali nekim smiješnim argumentima....nek se poklope i šute, nema im druge.
Oni koji su to osporavali nekim smiješnim argumentima....nek se poklope i šute, nema im druge.
- jeza u ledja
#312 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Kane je bolji. 
Vecerasnja utakmica nista novo ne dokazuje.
Dzeko je medju 10 najboljih napadaca svijeta u zadnjih 10 godina. To je po meni neosporiv fakat. Moguce i medju 5 ako gledamo samo centarfore.
Vecerasnja utakmica nista novo ne dokazuje.
Dzeko je medju 10 najboljih napadaca svijeta u zadnjih 10 godina. To je po meni neosporiv fakat. Moguce i medju 5 ako gledamo samo centarfore.
- Bosanski_kralj
#313 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
I da nije zabio golove, bio bi jedan od boljih na terenu. Sam je na svojim leđima nosao odbranu čelzija, dijelio lopte, driblao.
Klasa.

Klasa.
- ljevoruki
#314 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Mescini da je njemu dodijalo igrati sa ovim levatima pa se malo potrudio nebil' se vratio u EngleskuBosanski_kralj wrote:I da nije zabio golove, bio bi jedan od boljih na terenu. Sam je na svojim leđima nosao odbranu čelzija, dijelio lopte, driblao.
Klasa.![]()
Nego, vidim da se odmah nas'o lola da ga poredi sa Mandzom, grohotom, grohotom se smijem.
- Bosanski_kralj
#315 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Benzema i Cavani daleko bolji od Džeke.