Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
NajdraziVodjaa

#276 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by NajdraziVodjaa »

Nisam ja nista zaboravio ti si pitao mene sta ce rodjeni pobjednik u luzerskim ekipama a igrac kojeg spominjes vec igra trecu sezonu u jednoj...

Pa ako mu je konkurencija Higuain onda mozemo pricati jer oni su po meni u onom drugom razredu vrhunskih napadaca, ako je konkurencija Lewandowski ili Suarez nema on tu sta traziti.

Dzeko je za mene vrhunski napadac visoke kvalitete ali jednostavno limitiran je ne prilagodjava se sistemu vec sistem moras njemu a to u top klubovima ne prolazi i zato tamo nije uspio (to ne znaci da je bio los ili flop naprotiv imao je dobar ucinak ali nije nikad postao nesto vise od super sub) jer tamo imas nekoliko igraca koji su bolji ili isti ko ti i tu onda dolaze do izrazaja sekundarne stvari, tu prolaze igraci koji rade vise stvari jednako kvalitetno.

Zato je Mandzukic u takvim ekipama uspio a Dzeko nije iako je kao napadac bolji i ucinkovitiji od Mandzukica ali jednostavno uzmis amo da si trener Atletico Madrida koga bi igrao sa Griezmanom u spicu Dzeku ili Mandzukica? Vecina vrhunskih trenera a i Simeone bi ti rekla Mandzukic.
Last edited by NajdraziVodjaa on 10/10/2017 12:31, edited 1 time in total.
Point.

#277 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Point. »

zg1911 wrote:
Point. wrote:
zg1911 wrote:
imaš li kakav argument za opovrgnuti tu tvrdnju? ja ih imam par za džeku i par za mandžu
Imam oci. Dzeko je daleko bolji igrac od Marija u svim segmentima igre. Statistika ne laze.
dakle nemaš

next
Covjek ti je gore naveo brojke i za Dzeku i za Mandzukica, sve je na strani Dzeke, ne znam sta hoces vise. Dzeko je sa Wolfsburgom osvajao titule i bio najbolji strijelac, sto je malo teze nego u Bajernu, slozices se? Dzeko u Romi uzme golgetersku titulu, Mandzukic mora na krilo da bi igro u Juventusu, jer za napada nije dovoljno kvalitetan. Vodis bolan izgubljenu bitku.
Tomahawk11
Globalni moderator

#278 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

NajdraziVodjaa wrote:Nisam ja nista zaboravio ti si pitao mene sta ce rodjeni pobjednik u luzerskim ekipama a igrac kojeg spominjes vec igra trecu sezonu u jednoj...

Pa ako mu je konkurencija Higuain onda mozemo pricati jer oni su po meni u onom drugom razredu vrhunskih napadaca, ako je konkurencija Lewandowski ili Suarez nema on tu sta traziti.

Dzeko je za mene vrhunski napadac visoke kvalitete ali jednostavno limitiran je ne prilagodjava se sistemu vec sistem moras njemu a to u top klubovima ne prolazi i zato tamo nije uspio (to ne znaci da je bio los ili flop naprotiv imao je dobar ucinak ali nije nikad postao nesto vise od super sub) jer tamo imas nekoliko igraca koji su bolji ili isti ko ti i tu onda dolaze do izrazaja sekundarne stvari, tu prolaze igraci koji rade vise stvari jednako kvalitetno.

Zato je Mandzukic u takvim ekipama uspio a Dzeko nije iako je kao napadac bolji i ucinkovitiji od Mandzukica ali jednostavno uzmis amo da si trener Atletico Madrida koga bi igrao sa Griezmanom u spicu Dzeku ili Mandzukica? Vecina vrhunskih trenera a i Simeone bi ti rekla Mandzukic.
Jesam.
Nisi odgovorio.
Šta ima veze što igra?
Nije to odgovor na moje pitanje.
Gdje to Džeko nije uspio?
Bolan, i Messiju se sistem prilagođava. CR. Šta tu nije jasno?
Kad imaš vrhunskog igrača, gradiš oko njega ekipu i prilagođavaš mu sistem.
NajdraziVodjaa

#279 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by NajdraziVodjaa »

ODgovorio sam ti ali nisi skontao ali evo sacu biti jasniji...Sta je problem da igra u takvim ekipama kad vec igra u jednoj takvoj?

Nije uspio u jedinoj top ekipi u kojoj je igrao to je City. Kad kazem nije uspio mislim na to da nikad nije uspio postati jedan od glavnih igraca, nije bio knstantan i oscilirao je izmedju prve postave i toga da je treci napadac u rotaciji ovisno od forme. Vi cete naci izgovor u Manciniju ali ni kod Pelegrinija nije bilo nista drugacije, za 4 godine u Cityu AGuero je bio prvi spic Dzeko se rotirao na mjestu drugog spica sa Balotelijem a kasnije Negredom i Bonyem. njegova epizoda u Cityu se moze okarakterisati nesto tipa od sjaja do ocaja, imao je sjajnih utakmica i zabio dosta bitnie golove ali je imao i ocajnih kad nije mogao meda, nikad nije uhvatio konstantu te dobre utakmice nije mogao ponavljati u kontinuitetu bar jednu sezonu uvijek je imao te neke rupe u formi.

Daleko od toga da je bio flop ili promasaj ali jednostavno u Cityu kao jedinoj top ekipi u kojoj je igrao nije uspio da ponovi ono sto je radio u Wolfsburgu ili sto radi danas u Romi. E sad ima to da je EPL uz Primeru najjaca liga svijeta i ako pogledas statistiku vidjeces da sto je jace takmicenje Dzekin ucinak pada npr. u Ligi Sampiona kao najjacem takmicenju mu i nisu neke brojke 10 golova u 40 utakmica.
Last edited by NajdraziVodjaa on 10/10/2017 13:22, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#280 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

Vođo, kako nije uspio?
Dvije titule uzeo i u obje se ugradio.

Jbg, kritičari uvijek nađu nešto.
U top ekipi nije uspio da bude prvi golgeter, u Romi, koja nije top ekipa, to što trpa šakom i kapom i što je dao najviše ikad u sezoni kad je u pitanju SerieA i ostala takmičenja, to ništa.
Rekao bih - traženje dlake u jajetu.
Prvom strijelcu Balkana.
NajdraziVodjaa

#281 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by NajdraziVodjaa »

Kad hoces nekoga da poredis sa najboljima onda moras uzeti u obzir i takmicenja sa najboljim i ucinak u istim. On jeste uspio uzeo je dvije titule ali ucinak u Cityu mu nije bio na nivou napadaca svjetske klase nije bio medju glavnim igracima te ekipe a napadaci sa kojima ga stavljas u kos to jesu bili u top ekipama.

Kao sto sam napisao gore sto je jace takmicenje Dzekin ucinak pada uzmi pored Premiershipa i Ligu Sampiona 40 utakmica 10 golova, nije bas ucinak svjetske klase priznaces.
Tomahawk11
Globalni moderator

#282 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

NajdraziVodjaa wrote:Kad hoces nekoga da poredis sa najboljima onda moras uzeti u obzir i takmicenja sa najboljim i ucinak u istim. On jeste uspio uzeo je dvije titule ali ucinak u Cityu mu nije bio na nivou napadaca svjetske klase nije bio medju glavnim igracima te ekipe a napadaci sa kojima ga stavljas u kos to jesu bili u top ekipama.

Kao sto sam napisao gore sto je jace takmicenje Dzekin ucinak pada uzmi pored Premiershipa i Ligu Sampiona 40 utakmica 10 golova, nije bas ucinak svjetske klase priznaces.
Zato što nije imao priliku.
U Wolfsburgu ili Romi jeste i pokazao je da kad mu se dozvoli, kad ima kontinuitet, tad je top napadač.
Onda je malo i Aguerovih 28 golova u 56 utakmica.
Uzmi ti onu polusezonu kad je bio prvi napadač, pa pogledaj kakav je učinak u Cityju.
NajdraziVodjaa

#283 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by NajdraziVodjaa »

Daj ba itekako je imao prilike, jednostanvo nikad nije mogao da konstantno zabija i to je to ostalo je suplja, stvar je u tome da ekipe sa takvim rosterom imaju sirinu da kad nekoga ne ide odma ubace drugog iste kvalitete a to Dzeki nije odgovaralo. Polusezona je ok ali kazem ti ponovo tu moras vise od polusezone da budes konstantan.

A iskreno ne znam o kojoj sezoni pricas Aguera ali znam sigurno da su ti podatci netacni, nema sanse da je Aguero uspio u sezoni odigrait 56 utakmica :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#284 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

Ne pratiš na času.
Pisao si koliko je Edin dao golova u LP.
Onda sam se ja referirao na to s Aguerovim učinkom.
Nejse.
NajdraziVodjaa

#285 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by NajdraziVodjaa »

Aha pa dobro ucinak mu i nije neki ali opet dosta je bolji od Dzekinog koji je prilicno los. A Agueru je iovaj dovoljan da bude u top 30 strijelaca LP svih vremena. Mada sad kad skontam ucinak Aguera i nije los u LP, 0,5 golova po mecu bolji je do Shevcenka, Henrya, Ibrahimovica...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#286 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by mali_milojica »

zg1911 wrote:
Bosanski_kralj wrote:
zg1911 wrote: imaš li kakav argument za opovrgnuti tu tvrdnju? ja ih imam par za džeku i par za mandžu
Imam ja, po onom principu kako je Jez uradio. P.s. Svaka čast jež :thumbup:

Mario Mandžukić

Seria A

Odigrao 5133 minuta.

19 golova postigao, 15 asistencija. Ukupno 34

Prosjek 150,97

Španska liga

Odigrao 1941 minuta.

12 golova, 5 asistencija. 17 ukupno

Prosjek 114,17

Bundesliga

9381 minuta odigrao

53 gola postigao, 21, asistencija. Ukupno 74.

Prosjek 126,77.

Cijela karijera iznosi ovako 16455 minuta odigranih u ligama petice. 84 postignuta gola, 41 asistencija. Ukupno 125. U prosjeku to iznosi 131, 64. Uporedi ove rezultate sa gore navedenim ježovim rezultatima za Džeku i sve će ti se samo kazati.
to bi bio jedan od mojih argumenata za džeku. validan argument, nema što

hoćemo sad za mandžu?

- mandžukić je polivalentniji igrač. igrač koji je igrao od krilnog veznog, do krilnog napadača i čistog centarfora. tim se djelomice može opravdati i razlika u gol ratio-u
- mandžukić više pruža u igri prema nazad. u tom segmentu je doslovno u samom svjetskom vrhu
- mandžukić igra u jačim klubovima
- posljedično gornjoj točki mandžukić je trofejniji igrač
- mandžukić otkako se etabolirao kao igrač u wolfsburgu nikad nije bio rezervni igrač (veći dio sezone, ne pojedinu utakmicu), a promijenio je tri top kluba u tri top lige
- mandžukić je juventus platio 21 milijun, a džeku roma 11 milijuna
Za koliko Dzeko predje iz Wolfsburga u MC,a za koliko Mandzukic predje iz Wolfsburga u Bayern?
zg1911

#287 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by zg1911 »

Point. wrote: Covjek ti je gore naveo brojke i za Dzeku i za Mandzukica, sve je na strani Dzeke, ne znam sta hoces vise. Dzeko je sa Wolfsburgom osvajao titule i bio najbolji strijelac, sto je malo teze nego u Bajernu, slozices se? Dzeko u Romi uzme golgetersku titulu, Mandzukic mora na krilo da bi igro u Juventusu, jer za napada nije dovoljno kvalitetan. Vodis bolan izgubljenu bitku.
osvojio je i mandžo titulu sa zagrebom protiv dinama pa?

dakle mandžo ne može igrati špicu u juveu nego krilo jer nije dovoljno kvalitetan, a džeko ne može dogurati do kluba ranga juventus :-)

da se razmemo, ja zbilja cijenim džeku. odličan je to igrač. al pretjerujete kad velite da mandžo ne može ni usporedit se s njim. mislim da sam iznio dovoljno argumenata po kojim je mandžo ispred edina, da bi ih se moglo usporedit
zg1911

#288 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by zg1911 »

mali_milojica wrote: Za koliko Dzeko predje iz Wolfsburga u MC,a za koliko Mandzukic predje iz Wolfsburga u Bayern?
stoji. ja u startu rekoh da imam argumente za i jedog i drugog.

nego, pošto si se osvrnuo samo na jedan dio moga posta, pretpostavljam da se s ostatkom slažeš?
mali_milojica

#289 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by mali_milojica »

zg1911 wrote:
mali_milojica wrote: Za koliko Dzeko predje iz Wolfsburga u MC,a za koliko Mandzukic predje iz Wolfsburga u Bayern?

nego, pošto si se osvrnuo samo na jedan dio moga posta, pretpostavljam da se s ostatkom slažeš?
U vecini da.
Dzeku je,misljenja sam,kocila i plata. Kladim se da je Dzeko imao platu u Wolfsburgu,kakvu Mandzukic nije imao u bilo kojem klubu gdje je igrao. Barem zadnju godinu-dvije. Naravno,kad je trebao preci dalje i napraviti iskorak,ide jaca plata. To nije htio platiti ni Bayern u DE (a bilo je jos interesanata),nego samo MC sa arapskim milionima. Kad ga je City htio proslijediti dalje,malo je bilo klubova koji ce preuzeti takva primanja,pa je u Romu prvo dosao na posudbu jednu godinu za 4mil €. Tek godinu poslije je placen 11mil i to nakon sto je City debelo spustio cijenu sa 20mil.
Last edited by mali_milojica on 10/10/2017 16:29, edited 1 time in total.
zg1911

#290 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by zg1911 »

mali_milojica wrote:
zg1911 wrote:

U vecini da.
Dzeku je,misljenja sam,kocila i plata. Kladim se da je Dzeko imao platu u Wolfsburgu,kakvu Mandzukic moze sanjati u svim klubovima gdje je igrao. Barem zadnju godinu-dvije. Naravno,kad je trebao preci dalje i napraviti iskorak,ide jaca plata. To nije htio platiti ni Bayern u DE (a bilo je jos interesanata),nego samo MC sa arapskim milionima. Kad ga je City htio proslijediti dalje,malo je bilo klubova koji ce preuzeti takva primanja,pa je u Romu prvo dosao na posudbu jednu godinu za 4mil €. Tek godinu poslije je placen 11mil i to nakon sto je City debelo spustio cijenu sa 20mil.
ne znam kakvu je plaću imao džeko u wolfsburgu al teško mi je povjerovati da je wolfsburg plaćao džeku više no bayern ili juve mandžu. ne zbog odnosa mandžo vs džeko nego wolfsburg vs bayern/juve
mali_milojica

#291 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by mali_milojica »

zg1911 wrote:
mali_milojica wrote: U vecini da.
Dzeku je,misljenja sam,kocila i plata. Kladim se da je Dzeko imao platu u Wolfsburgu,kakvu Mandzukic moze sanjati u svim klubovima gdje je igrao. Barem zadnju godinu-dvije. Naravno,kad je trebao preci dalje i napraviti iskorak,ide jaca plata. To nije htio platiti ni Bayern u DE (a bilo je jos interesanata),nego samo MC sa arapskim milionima. Kad ga je City htio proslijediti dalje,malo je bilo klubova koji ce preuzeti takva primanja,pa je u Romu prvo dosao na posudbu jednu godinu za 4mil €. Tek godinu poslije je placen 11mil i to nakon sto je City debelo spustio cijenu sa 20mil.
ne znam kakvu je plaću imao džeko u wolfsburgu al teško mi je povjerovati da je wolfsburg plaćao džeku više no bayern ili juve mandžu. ne zbog odnosa mandžo vs džeko nego wolfsburg vs bayern/juve
Ne cijeli ugovor u Wolfsburgu,nego zadnju godinu dvije kad je isti pojacan,da bi se uzela sto veca lova na njemu.
U MC je imao 5.5mil,u Romi sad ima 4.5mil sto je u oba slucaja jace nego Mario. On je u Atleticu imao 4mil,a u Juventusu sada ima ugovor na 3.5mil godisnje. Ne vjerujem da je imao i jaci ugovor u Bayernu
zg1911

#292 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by zg1911 »

mali_milojica wrote:
zg1911 wrote:
mali_milojica wrote: U vecini da.
Ne cijeli ugovor u Wolfsburgu,nego zadnju godinu dvije kad je isti pojacan,da bi se uzela sto veca lova na njemu.
U MC je imao 5.5mil,u Romi sad ima 4.5mil sto je u oba slucaja jace nego Mario. On je u Atleticu imao 4mil,a u Juventusu sada ima ugovor na 3.5mil godisnje. Ne vjerujem da je imao i jaci ugovor u Bayernu
Za city ne sumnjam. Oni plaćaju ko pijani milijarderi. Ni juve ni bayern nisu extra rastrošni klubovi (stoga čuđenje onih 90 milja za higuaina). U romi džeko na račun manje odštete dobio veću plaću. opet, kad zbrojiš više je juve izdvojio za mandžu no roma za džeku.

anyway, moj izbor top igrača ex yu zemalja u zadnjih 10ak godina

Slovenija - oblak
Bih - pjanić, džeko
Srbija - vidić, ivanović, matić
Hrvatska - modrić, rakitić, mandžukić, srna

najbolji - modrić. makar ni vidić ne zaostaje puno ali real je real, a modrić ponajbolji igrač istog. a i svaka čast, ali stoper vs no 10... nemam dileme

inače, doslovno mi se gadi smeće obrovačko
Point.

#293 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Point. »

zg1911 wrote:
Point. wrote: Covjek ti je gore naveo brojke i za Dzeku i za Mandzukica, sve je na strani Dzeke, ne znam sta hoces vise. Dzeko je sa Wolfsburgom osvajao titule i bio najbolji strijelac, sto je malo teze nego u Bajernu, slozices se? Dzeko u Romi uzme golgetersku titulu, Mandzukic mora na krilo da bi igro u Juventusu, jer za napada nije dovoljno kvalitetan. Vodis bolan izgubljenu bitku.
osvojio je i mandžo titulu sa zagrebom protiv dinama pa?

dakle mandžo ne može igrati špicu u juveu nego krilo jer nije dovoljno kvalitetan, a džeko ne može dogurati do kluba ranga juventus :-)

da se razmemo, ja zbilja cijenim džeku. odličan je to igrač. al pretjerujete kad velite da mandžo ne može ni usporedit se s njim. mislim da sam iznio dovoljno argumenata po kojim je mandžo ispred edina, da bi ih se moglo usporedit
Tvojom logikom i Padoin je bolji igrac od Niangolana jer je Padoin igrao dugo u Juventusu. Jarane ne znam kako da ti objasnim da je Dzeko klasa ispred Mandzukica. Brojke ne lazu.
zg1911

#294 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by zg1911 »

bez argumenata nikako

jedan argument koji stoji je broj golova koji nije toliko veći, naročito kad se zna da mandžo nije igrao samo cf, a džeko je

iznio sam ti nekoliko argumenata. ili ih pobij, ili iznesi nove za džeku. ovo "jarane vjeruj mi bolji je" ne prolazi

zašto mandžo igra u većim klubovima? zašto je džeko u najvećem klubu u kojem je igrao puno prosjedio na klupi a mandžo nije?

non hablo espanol, a?
Bosanski_kralj

#295 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Bosanski_kralj »

zg1911 wrote:
to bi bio jedan od mojih argumenata za džeku. validan argument, nema što

hoćemo sad za mandžu?

- mandžukić je polivalentniji igrač. igrač koji je igrao od krilnog veznog, do krilnog napadača i čistog centarfora. tim se djelomice može opravdati i razlika u gol ratio-u
- mandžukić više pruža u igri prema nazad. u tom segmentu je doslovno u samom svjetskom vrhu
- mandžukić igra u jačim klubovima
- posljedično gornjoj točki mandžukić je trofejniji igrač
- mandžukić otkako se etabolirao kao igrač u wolfsburgu nikad nije bio rezervni igrač (veći dio sezone, ne pojedinu utakmicu), a promijenio je tri top kluba u tri top lige
- mandžukić je juventus platio 21 milijun, a džeku roma 11 milijuna
Mandžukić je prije svega napadač i zato ga poredimo sa Džekom. U segmentu napada, nije ni blizu Edinu.

Da li misliš da bi Bayern bez Mandžukića osvojio titulu u BL?

Da li bi Volsburg bez Džeke osvojio titulu u BL?

Svaka čast Mandžukiću, koristan je igrač, ali on je samo igrač zadatka, jedan dio slagalice, a ne taj koji pravi razliku. Džeko je igrač koji pravi razliku i donosi pobjede.
zg1911

#296 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by zg1911 »

Da li bi bio lijep da sam žensko?
jeza u ledja

#297 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by jeza u ledja »

zg1911 wrote:bez argumenata nikako

jedan argument koji stoji je broj golova koji nije toliko veći, naročito kad se zna da mandžo nije igrao samo cf, a džeko je

iznio sam ti nekoliko argumenata. ili ih pobij, ili iznesi nove za džeku. ovo "jarane vjeruj mi bolji je" ne prolazi

zašto mandžo igra u većim klubovima? zašto je džeko u najvećem klubu u kojem je igrao puno prosjedio na klupi a mandžo nije?

non hablo espanol, a?
Mandzukic je igrao spica sve do nedavno, te u nekoliko navrata na pocetku karijere u Nj. Da se ne lazemo nije to glavni razlog sto ima manje golova.

Kazes mogu se porediti, pa mogu, ali je Dzeko bolji. Isto kao sto se Pjanic moze porediti sa Modricem, a zna se ko je bolji.
House

#298 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by House »

mandžukić je prosječan igrač
jeza u ledja

#299 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by jeza u ledja »

zg1911 wrote:Da li bi bio lijep da sam žensko?
Ne znam, ali podrzavam LGBTQ zajednicu. :thumbup:
You go, girl! :ups:
zg1911

#300 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by zg1911 »

jeza u ledja wrote:
zg1911 wrote:bez argumenata nikako

non hablo espanol, a?
Mandzukic je igrao spica sve do nedavno, te u nekoliko navrata na pocetku karijere u Nj. Da se ne lazemo nije to glavni razlog sto ima manje golova.

Kazes mogu se porediti, pa mogu, ali je Dzeko bolji. Isto kao sto se Pjanic moze porediti sa Modricem, a zna se ko je bolji.
iznio sam omjer golova po utakmici i jednog i drugog. mandžukićev je sitno slabiji.
Post Reply