Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
il dottore

#26 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by il dottore »

jeza u ledja wrote:
animals wrote:
mali_milojica wrote:Dobar,bolji,najbolji
Vidic,Modric,Dzeko
Dzeko nikad ne moze u istu klasu sa Modricem..
Modric je klasa iznad..
Igrati tolike god za Real i osvojiti tri puta Champions ligu, ne moze svatko..
Javio se i dezurni Hrvat. :D
Ima jos jedan, koordinirano dejstvuju
Tomahawk11
Globalni moderator

#27 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

Nema ankete.
Nema domoljuba. Mislim ima, jer je teško izbaciti to, ljudi jednostavno umješaju i džabe pričati.
Nema naših i njihovih.
Dajte realne argumente.
animals

#28 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by animals »

Pa Mijatovic je stio puta bolji igrac od Vidica..
Ne kazem da je Dzeko los igrac, ali dje Vidica nadjoste..
Dzeko jeste jedan od bolji BIH nogometasa..
ali nije najbolji..
Tomahawk11
Globalni moderator

#29 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

Tito_i_Partija wrote:Neko je izkasapio temu, pa je pretvorio u novu, ne zna se vise ni gdje joj je pocetak, a gdje kraj. Tomo, de malo lakse s tim makazicama, jebem mu misa. :-D
Jel sad bolje :-D
jeza u ledja

#30 Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by jeza u ledja »

Logovan wrote:
jeza u ledja wrote: Stoper i centralni vezni ne donose prevagu kao napadac. Ti mozes pricati do iznemoglosti o Vidicu i Modricu, ali je tako.
Može napadač zabijati po tri gola u svakoj utakmici, ali ako je odbrana šuplja, onda džaba sve.

Ima ona što kaže, napad donosi pobjede, a odbrana titule, ako ne griješim ovako ide. :mrgreen:
Da probam ovako - ne moze stoper biti dobar koliko moze biti napadac. Nema tog stopera (jednina) koji moze zaustaviti vrhunskog napadaca.

To sto je Vidic bio kljucan za ekipu Man Uniteda znaci samo to - da je u tom trenutku, za tu ekipu i za tog menadzera i za tu postavku bio kljucan. Stavis tog Vidica u Inter i dobijes prosjek. Stavis tog Ronalda u neki drugi klub, bilo koji i dobijes isto - klasu.

Ili da karikiram, stavis vrhunskog stopera u Zeljeznicar i vrhunskog napadaca u Sarajevo. Sta mislite ko bi imao vise koristi od njih?

Previse smo se naslusali price o "odbrani koja dobija prvenstva", ali niko da stane i razmisli da odbrana mnogo vise ovisi od timske igre, postavke menadzera, cak i od napadaca samih nego obratno.

Ne dobijaju djaba igraci koji daju golove vise para od onih koji ne daju. Postoje izuzeci, ali i to je rijetkost.

Pa evo Bonucci i njegovo brukanje je najnoviji primjer.
solo2

#31 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by solo2 »

Dzeko nikad bio medju najboljim napadacima svijeta kao sto su Benzema, Cavani, Lewandowski, Suarez, Aguero, Ibrahimovic, Drogba
On je vise kao Higuain, Mandzukic,Kane, Giroud, Lacazette,
dok Modric i Pjanic mogu rame uz rame sa najboljim veznim igracima svijeta
Vidic takodje - sto se tice odbrane, u svoje doba bio je medju najboljima
animals

#32 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by animals »

Pa samo pogledajte gdje Dzeko koji je godinu dana mladji od Modrica igra,
a gdje je Modric..
razlika izmedju Reala i Rome.. sto svjetlosni godina..
LeTalek

#33 Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by LeTalek »

Melbourne_Australia wrote:
mali_milojica wrote:
LeTalek wrote:
Ne bih se bas slozio! Real nije isti tim s Modrićem i bez njega!
Vidić je u najmanju ruku bio podjednako zasluzan za uspehe Uniteda kao i Rooney ili Ronaldo.
United je uvek imao jak napad, ali ni priblizno odbranu dok nisu napravili bedem u Riom i Vidićem.
Danas nema ekipe u svim ligama 5 da moze sastaviti 5 utakmica bez primljenog gola, a United je tada imao rekord od 15-ak utakmica zaredom u najjacoj ligi sveta i jedini od odbrambene 4-ke koji je odigrao sve te meceve jeste upravo Vidić.
Retko su oni kada gazili protivnike, vecinom su to bili.mecevi od po 1-0/2-0, 2-1, 0-0..
O njegovom doprinosu dovoljno govore 2 titule za najboljeg igraca lige, pored Drogbe, CR-a, Henrya, Gerrarda, Lamparda...
Onda su Cambell i Toure najbolji odbrambeni igraci u historiji PL jer su izgurali sezonu bez ijednog poraza.
Jbm ti logiku.
Ma vidis da je bolji igrac i od Gerarda i Lamparda i Drogbe :lol: :lol: Vidic kad je dosao u Inter, uprava Intera je htijela da uradi dnk Vidica da provjere da li je to on fakat, jer nisu mogli vjerovati da je toliko los ...
Cambell i Toure su bili vrhunski igraci i svakako jedni od najboljih defanzivaca PL-a. To niko ne spori. Nisu imali uspeha i karijere kao Rio i Nemanja, ali svakako igraci za respekt!

Vidić je otisao u Inter sa 32-33 god kao vec istrosen i gotov igrac i pre svega igrac koji je sa ozbiljnom karijerom zavrsio nakon one povrede ukrstenih ligamenata zbog koje je pauzirao vise od godinu dana, tako da tvoja opaska nema nikakvog smisla...
Tomahawk11 wrote:Dobro, hajde bar na ovoj temi da zanemarimo ko je ko, odakle i tako to....od forumaša....dajte smislenu argumentaciju, nemojmo odmah ad hominem.
Dakle, Edin Džeko je dobar, bolji od....jer.....
Ili ova priča, da li je neko top fudbaler ili ne.....šta ga svrstava tu....zašto nije ako nije...

Ne mora to biti Edin. Na tu temu oko Edina se razvila priča o milion drugih igrača.
OK, ako neko kaže, recimo, da je bolji Mitrović od Džeke (mada nije najsretnije poređenje, ali karikiram), nek ponudi argumentaciju, a ti mu fino oboriš svojom.
Ono, hajmo probati argumentima potvrditi svoju priču, a ne šta ti znaš, vidi mu glave.....nismo više djeca.
Dzaba ti to pricas kada 95 % upisa ovde nema ni A od argumentacije..Ljudi pisu iz patriotskih i nacionalnih pobuda, nema objektivnosti sekunde...
jeza u ledja

#34 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by jeza u ledja »

LeTalek wrote: Dzaba ti to pricas kada 95 % upisa ovde nema ni A od argumentacije..Ljudi pisu iz patriotskih i nacionalnih pobuda, nema objektivnosti sekunde...
Kaze covjek koji na bosanskom forumu ekavicom pise o Vidicu na temi o Dzeki.
animals

#35 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by animals »

Tesko je podvuci jednog igraca sa ovi prostora..
ni jedan nije iskakao kao Ronaldo ili Messi..
Mijatovic, Prosinecki, Boban; Suker..Savicevic..to su bili jako dobri igraci..
prvi koji su igrali u svim jacim klubovima..
Tomahawk11
Globalni moderator

#36 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

Rekoh, jasno mi je da je to nemoguće u potpunosti eliminisati, ali hajmo pokušati argumentovano komunicirati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#37 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:
LeTalek wrote: Dzaba ti to pricas kada 95 % upisa ovde nema ni A od argumentacije..Ljudi pisu iz patriotskih i nacionalnih pobuda, nema objektivnosti sekunde...
Pa dobro, ježu, što je to problem? To s ekavicom?
Ako je čovjek s ekavskog govornog područja, šta sad treba, tjerati se da piše ijekavicom.
Što se bavite banalnostima?
jeza u ledja

#38 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by jeza u ledja »

solo2 wrote:Dzeko nikad bio medju najboljim napadacima svijeta kao sto su Benzema, Cavani, Lewandowski, Suarez, Aguero, Ibrahimovic, Drogba
Hm, ja ne mislim da su Benzema, Cavani i Lewandowski bolji od Dzeke.

Giroud i Mandzukic su tarabe. Kane je nov i mlad i jos se dokazuje kao i Lacazette.

Higuain je isto nivo ove prve grupe.

Suarez, Aguero, Ibrahimovic i Drogba slazem se, oni su nivo iznad. Samo sto je Drogba vec davno proslo vrijeme pa ne njega stavljao u ovu pricu.
jeza u ledja

#39 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote: Pa dobro, ježu, što je to problem? To s ekavicom?
Ako je čovjek s ekavskog govornog područja, šta sad treba, tjerati se da piše ijekavicom.
Ko kaze da je problem? Ne razumijem? Sta je problem sto pise ekavicom? :?

Moja poenta je da je lik Srbin i da pise o srpskom igracu, govoreci drugima da pisu iz nacionalnih pobuda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#40 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:
Tomahawk11 wrote: Pa dobro, ježu, što je to problem? To s ekavicom?
Ko kaze da je problem? Ne razumijem? Sta je problem sto pise ekavicom? :?
Pa eto, spočitavaš mu što ekavicom piše na bosanskom forumu o Vidiću i Džeki.
Kakav je to argument u raspravi? Nikakav. Pokušaj diskreditovanja sagovornika.
LeTalek

#41 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by LeTalek »

jeza u ledja wrote:
Kakve to veze ima sa komparacijom 2 igraca i iznosenjem ARGUMENATA?!

Sad ako sam ja na BIH forumu, automatski moram da se slozim sa konstatacijom da je recimo Jajalo ili Cimirot bolji od Matića (karikiram)?!
Tomahawk11
Globalni moderator

#42 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote: Moja poenta je da je lik Srbin i da pise o srpskom igracu, govoreci drugima da pisu iz nacionalnih pobuda.
To je nešto drugo. Morebit je i on nacionalno obojio svoju argumentaciju i njemu njegov bolji nego nama naš.
Hajmo mi dokazati da je Edin bolji, a nek on dokaže da je Vidić.
Znam, teško da će ići bez tog naš i njihov, ali eto probati.
animals

#43 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by animals »

jeza u ledja wrote:
solo2 wrote:Dzeko nikad bio medju najboljim napadacima svijeta kao sto su Benzema, Cavani, Lewandowski, Suarez, Aguero, Ibrahimovic, Drogba
Hm, ja ne mislim da su Benzema, Cavani i Lewandowski bolji od Dzeke.

Giroud i Mandzukic su tarabe. Kane je nov i mlad i jos se dokazuje kao i Lacazette.

Higuain je isto nivo ove prve grupe.

Suarez, Aguero, Ibrahimovic i Drogba slazem se, oni su nivo iznad. Samo sto je Drogba vec davno proslo vrijeme pa ne njega stavljao u ovu pricu.
Dzeko jeste mozda talentovaniji od Mandzukica, ali je Mandzo dao gol u finalu CL,
i osvojio je sa Bayernom..
a Dzeko..
Tomahawk11
Globalni moderator

#44 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

Onda možemo reći da je Mandžukić osvojio više trofeja, dok je Edin bolji igrač.....ili?
Zanimljiva konstatacija.
Ili ima igrača koji su se naosvajali trofeja, a njihova uloga baš i nije bila nešto u tome.
Da li su oni bolji od nekih koji su (npr. Totti) izabrali nešto drukčiji put?
palermo

#45 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by palermo »

Nego, evo u kontekstu teme......ako sam dobro razumio temu.....

dobar; Miske.......zavidna karijera, vrhunac doživio u Wolsfburgu, bio jedan od glavnih igrača u najvećim uspjesima reprezentacije, mnogi kažu da snosi zasluge i za Edinov uspjeh......zašto nije više od dobar, pa karijera sugerira da je Wolsfburg bio ipak samo jedan bljesak.....kada je riječ o Džeki, meni se čini da je zapravo Miske zahvaljujući Džeki uspio da karijeru uzdigne iznad običnog prosjeka, baš kao što mislim da bi recimo jedan Xavi, uz svo poštovanje njegovog fudbalskog umjeća bez Mesija bio samo još jedan dobar veznjak,

bolji; Pjanke......klasa iznad,etablirao se kao stup jedne od najkvalitenijih ekipa u Evropi, konstantan napredak, tek ulazi u svoj prime....potcjenjuje se njegov doprinos reprezenatciji, dao je neke sjajne partije u dresu BiH, npr....>Francuska u Parizu, Grčka u Atini....naš najbolji igrač na svjetskom..mana mu je što nema u sebi liderske osobine, nije igrač kojji može druge povući za sobom....

najbolji: lukica......možemo ga ne voliti, ali je činjenica da su se u realu mijenjali treneri, ali je Lukica uvijek bio kod svih njih glavni, dolazili su razni igrači...Ozil, Khedira, Kroos, ali Lukicu nije nitko makao....uprkos svoj konstituciji dokazao se i u fizički najzahtjevnojoj ligi, bio glavni igrač Totenhema, da li je mogao reprezentaciju Hrvatske dići na veći nivo ostaje pitanje.....ali već godinama Hrvatska je među deset-petnaest najboljih svjetskih ekipa...mnogo je tu do njega......

jesam promašio temu :D
animals

#46 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by animals »

Tomahawk11 wrote:Onda možemo reći da je Mandžukić osvojio više trofeja, dok je Edin bolji igrač.....ili?
Zanimljiva konstatacija.
Ili ima igrača koji su se naosvajali trofeja, a njihova uloga baš i nije bila nešto u tome.
Zavisi koje argumente uzmes u obzir..
Mandzo je itekako imao ulogu u tom Bayernovom pohodu na titulu..
i Igrao je u boljim klubovima od Dzeke..
Tomahawk11
Globalni moderator

#47 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

@palermo, nisi :thumbup:
Dosad ponajbolji post.
animals

#48 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by animals »

To o boljem igracu je malo tesko objasniti..
Pa Ronaldinjo je jedan od tehnicki najbolji igraca koji su hodali planetom,
pa ipak ne moze sa Ronaldom, Messiem, ili Maradonom u isti kos..
Tomahawk11
Globalni moderator

#49 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by Tomahawk11 »

animals wrote:
Tomahawk11 wrote:Onda možemo reći da je Mandžukić osvojio više trofeja, dok je Edin bolji igrač.....ili?
Zanimljiva konstatacija.
Zavisi koje argumente uzmes u obzir..
Mandzo je itekako imao ulogu u tom Bayernovom pohodu na titulu..
i Igrao je u boljim klubovima od Dzeke..
Kad smo kod tih pohoda....ok, priznajem.
A recimo, bila je priča za Edina - Wolfsburg, nosioc na tom jedinom pohodu na titulu. Nije jednostavno uzeti titulu pored Bayerna, pa i ostalih u to vrijeme, Bayera, Dortmunda, Schalkea.
Onda u City-ju, ekipi gdje je doveden kao zvijezda, a onda nakrcano još par napadača kao konkurencija. U obje titule se ugradio, nedvojbeno.
Prva kao zamjena, ali strijelac izuzetno bitnog gola bez kojeg City najverovatnije ne bi uzeo titulu Unitedu ispred nosa.
Drugu....sticajem okolnosti, povrijedili su se ostali napadači, Edin je vukao....i to odlično....tad se vidjelo da kad ima kontinuitet, da on to pošteno vrati.
Isto i u Romi, prvi napadač, nema pritiska, sjajne brojke. Malo koji napadač ne bi imao problema sa formom da se mora boriti za minute.
Ok, City je tad važio za top ekipu EPL, da se ne lažemo. I sad je. Naravno, Bayern ili Real, Barsa, pa i Juventus, to je nešto drugo, to je krema današnjice.
Ali eto, spominjan je Aguero, on je iz Atletica otišao u City, hoćemo li reći da ipak nije top igrač? Samo zato što nije u Bayernu, Realu, Barsi?
jeza u ledja

#50 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:
jeza u ledja wrote: Moja poenta je da je lik Srbin i da pise o srpskom igracu, govoreci drugima da pisu iz nacionalnih pobuda.
To je nešto drugo. Morebit je i on nacionalno obojio svoju argumentaciju i njemu njegov bolji nego nama naš.
Hajmo mi dokazati da je Edin bolji, a nek on dokaže da je Vidić.
Znam, teško da će ići bez tog naš i njihov, ali eto probati.
Izvini molim te ja sam pisao argumentovano. On na to odgovara kako se pise iz nacionalnih pobuda. Sve super, ali ovo je bosanski forum. Ne moze doci Srbin i pisati u superlativima o srpskom igracu u odnosu na bosanskog istovremeno konstatirajuci kako smo mi ti koji pisemo iz nacionalnih pobuda, a ne on koji je osjetio potrebu bas ovdje da pise bas o Vidicu.

Post upucen meni si trebao napisati njemu.

Toliko od mene.
A eto nek neutralni gosti sa strane palamude o Vidicima i Mandzukicima.
Post Reply