il dottore wrote:
Malo po youtube potrazi npr. sp 1990 u italiji, utakmica sr njemacka-jugoslavija...
Da ne lupas
Je li ti stvarno mislis da mozes napisati tako nesto ocigledno proguglano s interneta i da te niko nece prozvati? Pa nije igrac iz 1950-ih, nego jos koliko od juce. Matthaus dao dva gola Jugoslaviji, zakljucak - on je napadac.
Hajde da si napisao ovo drukcije, ali "da ne lupas", ne ide.
Matthaus jeste poznat po tome sto je u karijeri igrao mnogo pozicija, ali ta pozicija koliko znam nikad nije bila napadac. Nije bio nuzno ni ofanzivni vezi koliko znam, vec centralni i defanzivni i na kraju koliko znam poslije libera i stopera. Bas neki dan na nekoj temi napisah kako neki igraci kako stare sve vise se povlace nazad i bas mi Matthaus bio na pameti, izmedju ostalih.
A ne, jedan padobranac napise Matthaus napadac - i kad ga neko ispravi umjesto da na tom ostane, javis se ti da se sa ovako, kako da kazem, "naguzio se za volej" postom, odlucis javno izblamirati. I onda eno padobranac nastavlja dalje da likuje.
Neces mi vjerovati, ali vise sam se iznervirao citajuci ovako glup post, nego sto mi pricinjava zadovovoljstvo da na njega odgovorim. Ne razumijem uopste kako se dovedete u situaciju da raspravljate o tome da je nebo plavo? Kako docarati... Bilo kome ko je imalo gledao i pratio fudbal prije 20-30 godina rasprava "da li je Matthaus bio napadac..." je jednaka danas na primjer raspravi "da li je Zlatan Ibrahimovic napadac?". Mislim to je taj nivo nebuloze.
A u stvari najvise me nervira kad shvatim koliko sam ja mator u odnosu na mnoge forumase.
Inace Matthaus mi je uvijek bio mrzak, pogotovo kao dio njemacke trojke koja je presla u mrski Inter (Matthaus, Klinsmann, Brehme), koji je fazon podjonio od Milana koji je malo ranije kupio trojicu Holandjana i poceo drmati Evropom (van Basten, Rijkaard, Gullit), koji su mi tad pak bili omiljeni, kao i klub.