Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dgL_

#1 Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

Zanima me znate li nekoga ko onako nije na nekom napuhanom glasu, ali da je, uz svoje znanje, spreman fakat da se pozabavi problematikom... kome nije mrsko uraditi sva mjerenja, skinuti alternator testirati, izmjeriti, otvoriti vidjeti kakvo je stanje i uraditi ono sto treba...(ili naci problem vanalternatora) Naime auto u leru puno gubi na obrtajima pri paljenju potrosaca, previse opterete kompletan motor... cak i stiskanje kocnice ili paljenje brisaca... o svijetlima da ne govorim... bio sam kod Senchia, promjenio sam kompletan alternator jest doduse polovan ali pri testiranju prije montiranja dobio sam informaciju da je dobar... STA SE SAD DESAVA ?? HVALA PUNO
husoboss

#2 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by husoboss »

Buco
Sokolović Kolonija
dgL_

#3 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

husoboss wrote:Buco
Sokolović Kolonija
moze malo tacnija lokacija kako da ga nadjem?
ado-šampion

#4 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by ado-šampion »

dgL_ wrote:
Sokolović Kolonija
Cisto sumnjam da ce ti on pomoci, ali eto probaj... Ja sam mu isao, slican problem, dobro puni, ali definitivno ima problem s alternatorom, nije bas voljan da skine alternator i da ga pogleda. Jos sam mu isao s preporukom.

On ti se nalazi cim skrenes prema Sokolovic Koloniji lijevo poslije kruznog toka, kod pekare Panera, odmah poslije Panere prva desno u zabranu, on je odmah na pocetku ulice s desne strane.

Imas i Icindica u Butmiru, ali meni ni on nije pomogao. Ista stvar, dobro puni nije mu nista... Ne bi ga skino nema sanse.

Ja sam odustao u po frke, ima godina ne mogu se nakanit da odem kod drugog elektricara jer mi se ne da da idem od nemila do nedraga, kaze mi na telefon rijesicemo, a nece da mrdne prstom kad mu dodjes...
promaha

#5 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by promaha »

na semaforu skreni prema paneri i poslije panere prva ulica desno (jednosmjerna jeste) al odmah na pocetku ulice ...
gobe

#6 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by gobe »

Imas autocentar H&A mislim da se tako zove na kosevskom kod okrugle garaze, pa vidi i sa njima.
dgL_

#7 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

ado-šampion wrote:
dgL_ wrote:
Sokolović Kolonija
Cisto sumnjam da ce ti on pomoci, ali eto probaj... Ja sam mu isao, slican problem, dobro puni, ali definitivno ima problem s alternatorom, nije bas voljan da skine alternator i da ga pogleda. Jos sam mu isao s preporukom.

On ti se nalazi cim skrenes prema Sokolovic Koloniji lijevo poslije kruznog toka, kod pekare Panera, odmah poslije Panere prva desno u zabranu, on je odmah na pocetku ulice s desne strane.

Imas i Icindica u Butmiru, ali meni ni on nije pomogao. Ista stvar, dobro puni nije mu nista... Ne bi ga skino nema sanse.

Ja sam odustao u po frke, ima godina ne mogu se nakanit da odem kod drugog elektricara jer mi se ne da da idem od nemila do nedraga, kaze mi na telefon rijesicemo, a nece da mrdne prstom kad mu dodjes...

evo neko sa identicnim problemom, druze pisem ti u Privatno
mahalas505

#8 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by mahalas505 »

Samo treba pripaziti kad se preporucuje da taj elektricar ne poteze za "pijacarskim" rjesenjima, jer postavljac teme nije nakljonjen tome.
dgL_

#9 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

mahalas505 wrote:Samo treba pripaziti kad se preporucuje da taj elektricar ne poteze za "pijacarskim" rjesenjima, jer postavljac teme nije nakljonjen tome.
upravo tako ;) :lol: :run:
saabsa

#10 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by saabsa »

Koje je vozilo u pitanju ?
dgL_

#11 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

saabsa wrote:Koje je vozilo u pitanju ?
ma mazda, japanac malo starije proizvodnje, 90' tacnije...
saabsa

#12 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by saabsa »

Malo mi cudno da i "novi" alternator ima isti problem .
Ako imas skinut taj stari alternator odnesi cika Zvonki da ga na stolu ispita (ako je iko detaljan on je ).
A vjerovatno da ce ti i Buco rijesiti taj problem . Kod starijih "japanaca" je problem sto prije nije bilo dijelova za njih pa su se vrsile razne prepravke , pa sad kad dodjes kod elektricara ako vidi da je neko ranije nesta prepravljao bjeze od toga jer nikad neznas ko je sta radio , a vjeruj mi nagledao sam se i golfovih reglera na Mitsh. alternatorima koji se hlade sa kulerom iz PC-a :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#13 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by konektovan »

Senci,alipasino kod sportske dvorane.;-)
Ned071

#14 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by Ned071 »

konektovan wrote:Senci,alipasino kod sportske dvorane.;-)
procitaj prvi post malo pazljivije :-D
dgL_

#15 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

saabsa wrote:Malo mi cudno da i "novi" alternator ima isti problem .
Ako imas skinut taj stari alternator odnesi cika Zvonki da ga na stolu ispita (ako je iko detaljan on je ).
A vjerovatno da ce ti i Buco rijesiti taj problem . Kod starijih "japanaca" je problem sto prije nije bilo dijelova za njih pa su se vrsile razne prepravke , pa sad kad dodjes kod elektricara ako vidi da je neko ranije nesta prepravljao bjeze od toga jer nikad neznas ko je sta radio , a vjeruj mi nagledao sam se i golfovih reglera na Mitsh. alternatorima koji se hlade sa kulerom iz PC-a :D

sve ima svoje, sve si upravu, dijelovi su zanaci jako teski... ali...

reci cu ti ovako, da je moja mazda presla tacno 40.000 km, da je presla kad sam je ja nasao 23.9xx TACNO. Znaci auto je bilo tetkino, ona je novu kupila prije rata, tokom desavanja 92.-95. tetka je zavrsila u Njemackoj sa svim papirima od auta a auto ostalo u garazi kod familije od njenog muza... medjutim malo zategnuti odnosi tako da se sve sredilo 2012. godine... poslala mi je soabracajnu, cak i vozacku njenu YUGOSLOVENSKU vjerovali ili ne, policu osiguranja i jos nekakvih papira od auta... ja sam autu uradio sitnica nekih dosta... tako da ne vjerujem da je neko mogao raditi neke prepravke sto se tice alternatora.. stari alternator sam prodao, trebao nekom covjeku dao ga jeftino... fazon je sto mi se cini da je malo manje opterecavao motor kad sam je tek poceo vozati (mozda mis e cini) i da kako prolazi koja godina sve vise i vise pada... STA MISLIS DA LI IMA SVRHE odvuc nekome da promjeni kompletu instalaciju, mase akumulator - alternator- motor. Da podeblja ocisti zice... Jel imato smisla ikakvog raditi ?? Ubjedjen sam da je kvar neka sitnica van alternatora...
saabsa

#16 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by saabsa »

Ovo ti je period kad elektricari imaju manje posla ( visok datum i nema minusa) , otidji kod nekog od nabrojanih vjerovatno ce imati vremena da ti to detaljno pogledaju.
dgL_

#17 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

saabsa wrote:Ovo ti je period kad elektricari imaju manje posla ( visok datum i nema minusa) , otidji kod nekog od nabrojanih vjerovatno ce imati vremena da ti to detaljno pogledaju.

neki momak u osijeku mi je rekao da naletim u nedelju da pogleda... cuo sam nekih pohvala, a nije na nekom nabijenom glasu kao SENCHI, kojem je mrsko uraditi sve za sta se treba pomuciti a ne moze papreno naplatiti... ili onaj ZVonko ili kako se vec zove na pofalicima kojem je bilo mrsko izhmjeriti punjenje kad je cuo sta je problem.. (idi vozi ti to nekom ovlastenom serviseru) na moje insistiranje izhmjerio i kaze, pa javidis spada, mat o ti je kaze negdje u mehanici kvar ko ce to nac... ili Karameho na Grbavici kod Sandora koji kaze ma 1.3 motor slab, mora ga kaze opteretiti... pa stra je sa Yugom kod jarana koji ima 900 kubika pa mu ne opterecuje motor ovoliko... Imal ista gore od majstora koji je na nekoj visokoj nozi i konta da je osvojio svijet u svom zanatu a ustvari nema pojma...
mahalas505

#18 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by mahalas505 »

dgL_ wrote:
saabsa wrote:Ovo ti je period kad elektricari imaju manje posla ( visok datum i nema minusa) , otidji kod nekog od nabrojanih vjerovatno ce imati vremena da ti to detaljno pogledaju.

neki momak u osijeku mi je rekao da naletim u nedelju da pogleda... cuo sam nekih pohvala, a nije na nekom nabijenom glasu kao SENCHI, kojem je mrsko uraditi sve za sta se treba pomuciti a ne moze papreno naplatiti... ili onaj ZVonko ili kako se vec zove na pofalicima kojem je bilo mrsko izhmjeriti punjenje kad je cuo sta je problem.. (idi vozi ti to nekom ovlastenom serviseru) na moje insistiranje izhmjerio i kaze, pa javidis spada, mat o ti je kaze negdje u mehanici kvar ko ce to nac... ili Karameho na Grbavici kod Sandora koji kaze ma 1.3 motor slab, mora ga kaze opteretiti... pa stra je sa Yugom kod jarana koji ima 900 kubika pa mu ne opterecuje motor ovoliko... Imal ista gore od majstora koji je na nekoj visokoj nozi i konta da je osvojio svijet u svom zanatu a ustvari nema pojma...
Sto tebe hoce ovi "pijacarski" majstori cudo jedno.
dgL_

#19 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

mahalas505 wrote:
dgL_ wrote:

Sto tebe hoce ovi "pijacarski" majstori cudo jedno.
postajes enormno dosadan druze, daj kani me se pls :) apsolutno nista ti ne radim i nemoj mi skakat po zivcima ziv bio 100 godina... zivi svoj zivot malo pusti pricu retardiranu, ohladi malo... Hvaal ti unaprijed.. :roll:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

:lol: :lol: :lol: ne zakuhavaj mahalasu
mahalas505

#21 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by mahalas505 »

dgL_ wrote:postajes enormno dosadan druze, daj kani me se pls :) apsolutno nista ti ne radim i nemoj mi skakat po zivcima ziv bio 100 godina... zivi svoj zivot malo pusti pricu retardiranu, ohladi malo... Hvaal ti unaprijed.. :roll:
Auu, sto smo to malo nervozni, mozda bi ti malo trebao da se iskuliras. A ne znam cija je prica retardirana, jer ako kazes neces ta neka "pijacarska" rjesenja, budi hadzija i fino odes u ovlasteni servis i rjesis svoje muke, a ne da pitas ovdje po forumu, i onda kad ti ljudi ponude neke opcije, ti ih omalozavas.

bitanga_sa_otesa wrote::lol: :lol: :lol: ne zakuhavaj mahalasu
Ma mogu svasta trpiti, ali kad je neko bezobrzan, to ne mogu :wink: .
Last edited by mahalas505 on 24/01/2015 17:01, edited 2 times in total.
dgL_

#22 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

mahalas505 wrote:
dgL_ wrote:postajes enormno dosadan druze, daj kani me se pls :) apsolutno nista ti ne radim i nemoj mi skakat po zivcima ziv bio 100 godina... zivi svoj zivot malo pusti pricu retardiranu, ohladi malo... Hvaal ti unaprijed.. :roll:
Auu, sto smo to malo nervozni, mozda bi ti malo trebao da se iskuliras. A ne znam cija je prica retardirana, jer ako kazes neces ta neka "pijacarska" rjesenja, budi hadzija i fino odes u ovlasteni servis i rjesis svoje muke, a ne da pitas ovdje po forumu, i onda kad ti ljudi ponude neke opcije, ti ih omalozavas.

halo ba dobro reko si to jednom i prestani bit dosadan, takvi ko ti i zasluzuju da ih se omalovazava... ne razumijem kako mozes bit paglu da ne kotnas da si dosadan, nikako mi jasno nije covjece...
mahalas505

#23 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by mahalas505 »

dgL_ wrote:halo ba dobro reko si to jednom i prestani bit dosadan, takvi ko ti i zasluzuju da ih se omalovazava... ne razumijem kako mozes bit paglu da ne kotnas da si dosadan, nikako mi jasno nije covjece...
Prvo ne vrijedam te ni na koji nacin, tako ne mozes mi ti reci da prestanem samo zato sto sam po tebi dosadan. Ima tu admin da odluci da li sam se oglusio o pravila foruma. I ako ovako komuniciras kad odes kod majstora, nemoj se nadati da ce ti auto biti popravljeno.
dgL_

#24 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by dgL_ »

mahalas505 wrote:
dgL_ wrote:halo ba dobro reko si to jednom i prestani bit dosadan, takvi ko ti i zasluzuju da ih se omalovazava... ne razumijem kako mozes bit paglu da ne kotnas da si dosadan, nikako mi jasno nije covjece...
Prvo ne vrijedam te ni na koji nacin, tako ne mozes mi ti reci da prestanem samo zato sto sam po tebi dosadan. Ima tu admin da odluci da li sam se oglusio o pravila foruma. I ako ovako komuniciras kad odes kod majstora, nemoj se nadati da ce ti auto biti popravljeno.
em spamas, em si dosadan, samo to usvoji i ok sve ;) zivio
mahalas505

#25 Re: Dobar Autoelektricar - Sarajevo

Post by mahalas505 »

dgL_ wrote:em spamas, em si dosadan, samo to usvoji i ok sve ;) zivio
Ma ne kaze se djaba, prvo gledaj ko ti kaze, pa onda sta ti kaze.
Post Reply