Dobar auto servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#326 Re: Dobar auto servis u Sarajevu

Post by preludezalude »

twonk wrote: 28/01/2025 11:23 Da li mi mozete preporuciti dobrog majstora za Nissana?
Imam qashqaija i konstantno u zadnje vrijeme trza u voznji, samo naglo opadnu obrtaji u sekundi i upali se na sekundu lampica za motor.
Kod tri majstora sam vozio(ukljucujuci i ovaj nissanov servis), svi samo prikljuce na kompjuter i kazu u redu je sve. Sve mu je zamijenjeno svaki moguci filter za sve(gorivo,dpf), zadnji majstor reko da je nesto do elektronike i grijaca i to je zamijenjeno. Stvarno vise ne znam kako naci covjeka koji moze popraviti.
Preko foruma neces popravit auto nikad. Moras naci dobrog dijagnosticara koji HOCE odvojiti vremena za tvoje auto. Jest u redu dok ne pocne zezati. Kad pocne zezati tada treba provjeriti sve parametre u realnom vremenu.
ZoomZoomKiwi

#327 Re: Dobar auto servis u Sarajevu

Post by ZoomZoomKiwi »

twonk wrote: 28/01/2025 11:23 Da li mi mozete preporuciti dobrog majstora za Nissana?
Imam qashqaija i konstantno u zadnje vrijeme trza u voznji, samo naglo opadnu obrtaji u sekundi i upali se na sekundu lampica za motor.
Kod tri majstora sam vozio(ukljucujuci i ovaj nissanov servis), svi samo prikljuce na kompjuter i kazu u redu je sve. Sve mu je zamijenjeno svaki moguci filter za sve(gorivo,dpf), zadnji majstor reko da je nesto do elektronike i grijaca i to je zamijenjeno. Stvarno vise ne znam kako naci covjeka koji moze popraviti.
Provjeri zategnutost klema na akumulatoru.

A ako je 1.5 dci sa 110 KS to su 99% dizne. Smrdljive Siemens dizne čiji su ulošci OK, ali im je elektronika katastrofalna. Nek ti majstor izvadi dizne i pošalji ih na test kod nekog stručnjaka za iste.
Post Reply