Pozdrav forumasi,
Prijatelj mi ima firmu u inostranstvu, i ima problem sa naplatom duga od firme koja ja u BiH.
Interesuje ga jako dobar advokat u Sarajevu koji mu moze izganjati da mu dug bude vracen.........
Zahvaljujem puno,
Pozdrav.
Dobar Advokat u Sarajevu???
Moderator: _BataZiv_0809
- kica
#2 Re: Dobar Advokat u Sarajevu???
Ne moze mu niko izganjat, ako duznik nema para, recimo.
A postupak mu moze voditi bilo koji advokat koji se bavi gradanskim pravom.
- Salcho
#3 Re: Dobar Advokat u Sarajevu???
kica wrote:Ne moze mu niko izganjat, ako duznik nema para, recimo.
Upravo tako, možda je firma vec danas blokirana.
A nemoj ti za njega trazit, ako čovjek nista ne naplati ti ces mu biti kriv. Ima ruke, neka sam potrazi preko neta i Licno se odluci.
to ce biti lagan i jednostavan sudski spor.
- Hemera
#4 Re: Dobar Advokat u Sarajevu???
Dužnik ima nešto drugo osim para.Vazda bilo.kica wrote:Ne moze mu niko izganjat, ako duznik nema para, recimo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Dobar Advokat u Sarajevu???
prodaj nekom krimosu dug 
- kica
#6 Re: Dobar Advokat u Sarajevu???
Drug moj, 70.000 firmi u BiH imaju blokirane račune 95% firmi ima osnovni kapital 2.000 km i nista drugo.Hemera wrote:Dužnik ima nešto drugo osim para.Vazda bilo.kica wrote:Ne moze mu niko izganjat, ako duznik nema para, recimo.
Sporo pravosudje je Meka za malverzacije, dok dodje do pravosnažne presude Proce 2-3 godine u tom periodu imat ce firma 0,00 km vrijednosti.
- muminovic
#7 Re: Dobar Advokat u Sarajevu???
Upravo tako, prvo provjeriti duznika, kod Centralne banke Bosne i Hercegovine uplatiti taksu od 10 KM.
Sa taksom od 5 KM vidjeti historijat racuna duznika
a sa drugom taksom od 5 KM vidjeti stanje na svim racunima u BiH u datom trenutku, da li su racuni: AKTIVNI, BLOKIRANI, UGASENI.
Ukoiko su blokirani, uredno pise tacan datum zadnje blokade, tako da se moze ocjeniti o kakvom je duzniku rijec.
Druga provjera je u registar poslovnih subjekata Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Registar poslovnih subjekata Federacije Bosne i Hercegovine i Registar poslovnih subjekata Republike Srpske, gdje se moze provjeriti da li je privredno drustvo aktivno, te da li je u stecaju ili likvidaciji, osnivacki kapital itd.
Medutim najbolji puls je svakako ovo sto sam kao prvo naveo Centralna Banka BiH.
Sa taksom od 5 KM vidjeti historijat racuna duznika
a sa drugom taksom od 5 KM vidjeti stanje na svim racunima u BiH u datom trenutku, da li su racuni: AKTIVNI, BLOKIRANI, UGASENI.
Ukoiko su blokirani, uredno pise tacan datum zadnje blokade, tako da se moze ocjeniti o kakvom je duzniku rijec.
Druga provjera je u registar poslovnih subjekata Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Registar poslovnih subjekata Federacije Bosne i Hercegovine i Registar poslovnih subjekata Republike Srpske, gdje se moze provjeriti da li je privredno drustvo aktivno, te da li je u stecaju ili likvidaciji, osnivacki kapital itd.
Medutim najbolji puls je svakako ovo sto sam kao prvo naveo Centralna Banka BiH.