Do rule Balkannija
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
petarbosni4
#1 Do rule Balkannija
Do rule Balkannija
Braćo i sestre Balkanci, ljudi, jeste li svjesni da su naši prazemljaci, ovdje, na Balkanu podigli civilizaciju koja je i koja će još dugo biti uzor svim civilizacijama.
Sigurno znate, ali ja vas pitam: da li ste svjesni toga kad se spomene Balkan i kad čujete riječ Balkanac ili Balkanci, jeste li , dakle, svjesni toga da je drugo po veličini carstvo u cjelokupnoj dosadašnjoj povijesti osvojio uspostavio jedan jedini čovjek , Balkanac , Aleksandar Veliki. Ali to ne bi bilo ništa da to nije bilo najplemenitije carstvo ikada stvoreno. Aleksandar je i danas ideal cijele ljudske vrste.
Kad se spomene Balkan ili Vam se kaže da ste Balkanac, primite to s ponosom.
No Aleksandar nije jedina vječna svjetlost koja osvjetljava put svakom pokoljenju. Tu je i njegov učitelj, Aristotel, koji se i dan danas smatra učiteljem ljudskog roda.
Konstantin I, Veliki, kristijanopostavljač - utemeljitelj kršćanstva kao službene religije carstva - najpropulzivnije religije koja je ikad postojala na ovom planetu. Konstantin je bio Nišlija. Čovek od Niš bre, burazeru.
Nitko ne bi mogao previdjeti niti Bizantskog cara Justinijana, koji je najveći zakonodavac svih vremena i kojemu u velikoj mjeri možemo zahvaliti to da se održala civilizacija na ovom planetu. Sigurno vam je poznato da je on sačinio jedan veliki zakonik kojeg su cijelih 1.400 godina koristili svi evropski narodi, No možda ne znate da se zakonik najduže održao u Njemačkoj, a prestao je važiti tek ...1. 1. 1900 Pogledajte dobro, 1. 1. 1900., nema nikakve greške.
I Justinijan je bio Balkanac. Tu je rođen, odatle je vladao velikim carstvom koje je stvorio, a nakon smrti, pomoću onog zakonika, i cijelom Evropom sve do 1. 1. 1900. Vlada i danas, ali ne direktno.
Poslije njega: Sulejman Veličanstveni, Sinan, Mehmed Paša Sokolović, Selim III !
Pa... nama bi trebalo služiti na čast to što nas je sudbina učinila Balkancima.
Samo, treba da budete svjesni tih velikana koji su potekli sa Balkana.
A trebali bi se i sramiti, jer na sam pomen Balkana odmah mislimo na ono loše, kao da upravo Balkan nije dio one velike kolijevke iz koje potiče današnja civilizacija.
Hoćemo li se određivati u odnosu na ono što je dobro i veliko ili u odnosu na ono loše i tako postanemo gori od svog bijednog mjerila u odnosu na koje se mjerimo.
Uistinu je vrijeme da postanemo svjesni toga što je zapravo Balkan.
A kad postanete svjesni toga shvatiti ćete, da je naša povijesna misija osvajanje svijeta. I to ne topovima granatama ili bajunetima, nego jasnom ponudom boljeg načina života. Takvo osvajanje svijeta isto je što i njegovo oslobađanje.
Vi nećete osvajati samo djelove ovog planeta , nego i druge planete, zvijezde i galaksije.
Jako lijepo – reći ćete – ali kako...kako?
Već sam vam postao one zakone s kojima se uspostavlja bolji život:
Zakon o kontroli efikasnosti vlasti
Zakon o kontroli efikasnosti rada managera
Zakon o evidentiranju efikasnosti poduzeća
Zakon o školstvu, i neke druge
Detalji na : http://www.petar-bosnic-petrus.com/hr/c ... tament.pdf
Ovi i ovakvi bi zakoni mogli biti društveni temelj, vaše oruđe za osvajanje nebeskog carstva.
Pristupite stvaranju Balkanske unije federacije pod imenom Balkannije ili nekim drugim imenom. Pokažite da je na Balkanu i nakon 2500 godina opet moguće ono nemoguće.
Sve vam je to nadohvat ruke. Samo morate biti svjesni toga koliku i kakvu moć imate kad držite one zakone u svojim rukama. Nitko Vam nije ravan.
Čak i vrlo daleka budućnost nosi pečat Vašeg imena.
Naprijed !
Do rule Balkannia ! -
Vladaj Balkannijo !!!
Neka vas vodi poletni i moćni duh ove pjesme.
http://www.youtube.com/watch?v=DeC0hlsD ... re_related
Napisana je za jedan narod koji je u novom vremenu stvarao jedno golemo svjetsko carstvo i širio civilizaciju.
Vi imate sličnu, samo veću i važniju misiju.
Naprijed !
Samo naprijed!
Do rule Balkannia forever!
http://www.youtube.com/watch?v=DeC0hlsDcqc
I ovo, što čini gromovitom našu desnicu i daje nam krila.
http://www.youtube.com/watch?v=XtorBUxlRws
Braćo i sestre Balkanci, ljudi, jeste li svjesni da su naši prazemljaci, ovdje, na Balkanu podigli civilizaciju koja je i koja će još dugo biti uzor svim civilizacijama.
Sigurno znate, ali ja vas pitam: da li ste svjesni toga kad se spomene Balkan i kad čujete riječ Balkanac ili Balkanci, jeste li , dakle, svjesni toga da je drugo po veličini carstvo u cjelokupnoj dosadašnjoj povijesti osvojio uspostavio jedan jedini čovjek , Balkanac , Aleksandar Veliki. Ali to ne bi bilo ništa da to nije bilo najplemenitije carstvo ikada stvoreno. Aleksandar je i danas ideal cijele ljudske vrste.
Kad se spomene Balkan ili Vam se kaže da ste Balkanac, primite to s ponosom.
No Aleksandar nije jedina vječna svjetlost koja osvjetljava put svakom pokoljenju. Tu je i njegov učitelj, Aristotel, koji se i dan danas smatra učiteljem ljudskog roda.
Konstantin I, Veliki, kristijanopostavljač - utemeljitelj kršćanstva kao službene religije carstva - najpropulzivnije religije koja je ikad postojala na ovom planetu. Konstantin je bio Nišlija. Čovek od Niš bre, burazeru.
Nitko ne bi mogao previdjeti niti Bizantskog cara Justinijana, koji je najveći zakonodavac svih vremena i kojemu u velikoj mjeri možemo zahvaliti to da se održala civilizacija na ovom planetu. Sigurno vam je poznato da je on sačinio jedan veliki zakonik kojeg su cijelih 1.400 godina koristili svi evropski narodi, No možda ne znate da se zakonik najduže održao u Njemačkoj, a prestao je važiti tek ...1. 1. 1900 Pogledajte dobro, 1. 1. 1900., nema nikakve greške.
I Justinijan je bio Balkanac. Tu je rođen, odatle je vladao velikim carstvom koje je stvorio, a nakon smrti, pomoću onog zakonika, i cijelom Evropom sve do 1. 1. 1900. Vlada i danas, ali ne direktno.
Poslije njega: Sulejman Veličanstveni, Sinan, Mehmed Paša Sokolović, Selim III !
Pa... nama bi trebalo služiti na čast to što nas je sudbina učinila Balkancima.
Samo, treba da budete svjesni tih velikana koji su potekli sa Balkana.
A trebali bi se i sramiti, jer na sam pomen Balkana odmah mislimo na ono loše, kao da upravo Balkan nije dio one velike kolijevke iz koje potiče današnja civilizacija.
Hoćemo li se određivati u odnosu na ono što je dobro i veliko ili u odnosu na ono loše i tako postanemo gori od svog bijednog mjerila u odnosu na koje se mjerimo.
Uistinu je vrijeme da postanemo svjesni toga što je zapravo Balkan.
A kad postanete svjesni toga shvatiti ćete, da je naša povijesna misija osvajanje svijeta. I to ne topovima granatama ili bajunetima, nego jasnom ponudom boljeg načina života. Takvo osvajanje svijeta isto je što i njegovo oslobađanje.
Vi nećete osvajati samo djelove ovog planeta , nego i druge planete, zvijezde i galaksije.
Jako lijepo – reći ćete – ali kako...kako?
Već sam vam postao one zakone s kojima se uspostavlja bolji život:
Zakon o kontroli efikasnosti vlasti
Zakon o kontroli efikasnosti rada managera
Zakon o evidentiranju efikasnosti poduzeća
Zakon o školstvu, i neke druge
Detalji na : http://www.petar-bosnic-petrus.com/hr/c ... tament.pdf
Ovi i ovakvi bi zakoni mogli biti društveni temelj, vaše oruđe za osvajanje nebeskog carstva.
Pristupite stvaranju Balkanske unije federacije pod imenom Balkannije ili nekim drugim imenom. Pokažite da je na Balkanu i nakon 2500 godina opet moguće ono nemoguće.
Sve vam je to nadohvat ruke. Samo morate biti svjesni toga koliku i kakvu moć imate kad držite one zakone u svojim rukama. Nitko Vam nije ravan.
Čak i vrlo daleka budućnost nosi pečat Vašeg imena.
Naprijed !
Do rule Balkannia ! -
Vladaj Balkannijo !!!
Neka vas vodi poletni i moćni duh ove pjesme.
http://www.youtube.com/watch?v=DeC0hlsD ... re_related
Napisana je za jedan narod koji je u novom vremenu stvarao jedno golemo svjetsko carstvo i širio civilizaciju.
Vi imate sličnu, samo veću i važniju misiju.
Naprijed !
Samo naprijed!
Do rule Balkannia forever!
http://www.youtube.com/watch?v=DeC0hlsDcqc
I ovo, što čini gromovitom našu desnicu i daje nam krila.
http://www.youtube.com/watch?v=XtorBUxlRws
Last edited by petarbosni4 on 12/02/2011 11:01, edited 1 time in total.
- Co0l
#2 Re: Do rule Balkannija
Brate,dobre ti te gljive sto ih se najede......
-
oldplague
#3 Re: Do rule Balkannija
Naši su "prazemljaci" podigli takvu civilizaciju da je niko i ne pamti i jedva da joj ima ikakvog materijalnog traga. Uostalom, baš kao i mi. Manje te rakije, šljiva je ušećerila jesenas.
-
petarbosni4
#4 Re: Do rule Balkannija
Mislio sam na Stare Grke i na antičku grčku civilizaciju. Oni nam nisu prapreci negho prazemljaci. A ako si mislio na Ilire, opet treba oprezno. Justiunijan je vjerojatno bio Ilir. Konstantin također, Dioklecian, Trajan....oldplague wrote:Naši su "prazemljaci" podigli takvu civilizaciju da je niko i ne pamti i jedva da joj ima ikakvog materijalnog traga. Uostalom, baš kao i mi. Manje te rakije, šljiva je ušećerila jesenas.
Šljiva je ove godina, ne može biti bolja, a i lozovača. Ali, što se mene tiče ja mogu ono nemoguće i kad sam mrtav trijezan. Hajem i za gljive
Uzdravlje i hvala na postovima.
P. S.
Kad naiđete na nešto neuobičajeno ili nesvakidašnje, ne sudite brzopleto, nego se dobro zamislite.
-
petarbosni4
#5 Re: Do rule Balkannija
Zašto i čemu služe ovakvi forumi?
Mislim da su oni u velikoj mjeri nekakav "ventil" na koji izlazi "suvišna" energija, koja bi se, kad ne bi izlazila na taj "ventil", mogla manifestirati na način koji je opasan po postojeće režime. Istovremeno, s gubljenjem vremena, u forumaškim djelatnostima stvara se iluzija da postoji nekakva demokracija i da možemo slobodno govoriti. Ali to su samo iluzije, a našim vlastima drago je da im nasjedamo.
Kako forumašku djelatnost učiniti nečim ozbiljnim, vrijednim?
Mislim da to nije teško. Potrebno je podupirati i favorizirati one teme i ideje koje nam se čine da će dati nekog ploda u budućnosti. Ideje, koje, popularno rečeno, nude nekakav opipljiv program. Trebalo bi naravno i agitirati za taj program, odnosno te ideje i tome slično.
Time bi ovakvi forumi dobili i nekakvu političku važnost, ugled i respekt, što ne bi bilo loše ni za same forume.
Eto, to je metoda za one koji nisu na forumima samo da im prođe vrijeme.
Mislim da su oni u velikoj mjeri nekakav "ventil" na koji izlazi "suvišna" energija, koja bi se, kad ne bi izlazila na taj "ventil", mogla manifestirati na način koji je opasan po postojeće režime. Istovremeno, s gubljenjem vremena, u forumaškim djelatnostima stvara se iluzija da postoji nekakva demokracija i da možemo slobodno govoriti. Ali to su samo iluzije, a našim vlastima drago je da im nasjedamo.
Kako forumašku djelatnost učiniti nečim ozbiljnim, vrijednim?
Mislim da to nije teško. Potrebno je podupirati i favorizirati one teme i ideje koje nam se čine da će dati nekog ploda u budućnosti. Ideje, koje, popularno rečeno, nude nekakav opipljiv program. Trebalo bi naravno i agitirati za taj program, odnosno te ideje i tome slično.
Time bi ovakvi forumi dobili i nekakvu političku važnost, ugled i respekt, što ne bi bilo loše ni za same forume.
Eto, to je metoda za one koji nisu na forumima samo da im prođe vrijeme.
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: Do rule Balkannija
Petre,Petre trudiš se džabe. Da si ponudio nešto za razjedinjenje i mogućnost pljuvanja jednih po drugima dobra bi tema bila ovako nudiš ujedinjenje a to ovdje ne pije vode a bogami ni rakije.
Balkan je izrodio dosta velikih ljudi koji su priznati u čitavom svijetu jedino ih mi ne priznajemo a bogami i pljujemo jer nisu naše vjere,nacionalnosti ili ubjeđenja.
Balkan je izrodio dosta velikih ljudi koji su priznati u čitavom svijetu jedino ih mi ne priznajemo a bogami i pljujemo jer nisu naše vjere,nacionalnosti ili ubjeđenja.
-
hajducka travica
#7 Re: Do rule Balkannija
E,zaboravio si na Dzingis Khana,imamo li kakve veze s njim i njegovom civilizacijom?petarbosni4 wrote:Mislio sam na Stare Grke i na antičku grčku civilizaciju. Oni nam nisu prapreci negho prazemljaci. A ako si mislio na Ilire, opet treba oprezno. Justiunijan je vjerojatno bio Ilir. Konstantin također, Dioklecian, Trajan....oldplague wrote:Naši su "prazemljaci" podigli takvu civilizaciju da je niko i ne pamti i jedva da joj ima ikakvog materijalnog traga. Uostalom, baš kao i mi. Manje te rakije, šljiva je ušećerila jesenas.
Šljiva je ove godina, ne može biti bolja, a i lozovača. Ali, što se mene tiče ja mogu ono nemoguće i kad sam mrtav trijezan. Hajem i za gljive
Uzdravlje i hvala na postovima.
P. S.
Kad naiđete na nešto neuobičajeno ili nesvakidašnje, ne sudite brzopleto, nego se dobro zamislite.
-
hajducka travica
#8 Re: Do rule Balkannija
Nemres bolan ukalemiti bukvu na vrbu kad im korijenje nije isto.Poslije svih silnih veza sa propalim civilizacijama sad nam treba jos i tezas da smo potomci drevne grcke civilizacije,Boze svasta ljudima padne na pamet.Nezaposlen pop i jarice krsti.O'zone wrote:Petre,Petre trudiš se džabe. Da si ponudio nešto za razjedinjenje i mogućnost pljuvanja jednih po drugima dobra bi tema bila ovako nudiš ujedinjenje a to ovdje ne pije vode a bogami ni rakije.
- medvjed23
#9 Re: Do rule Balkannija
Jedno je Zapadni Balkan a drugo je Grčka
Zanimljivo je da je i druga kolijevka evropske civilizacije (Rim) smještena tu negdje... relativno blizu...
Mi smo tu da im pokvarimo prosjek
Zanimljivo je da je i druga kolijevka evropske civilizacije (Rim) smještena tu negdje... relativno blizu...
-
petarbosni4
#10 Re: Do rule Balkannija
O'zone wrote:Petre,Petre trudiš se džabe. Da si ponudio nešto za razjedinjenje i mogućnost pljuvanja jednih po drugima dobra bi tema bila ovako nudiš ujedinjenje a to ovdje ne pije vode a bogami ni rakije.
"a to ovdje ne pije vode a bogami ni rakije.
Dobro pisanje.
Slažem sde s tvojim konstatacijama. Govoriš o činjenicama. No tako je bilo do sada, a ubuduće...ne znamo.
Možemo se nadati da to zlo nije dovijeka. Ili možemo i sami postupati suprotno uvriježenim navikama.
-
petarbosni4
#11 Re: Do rule Balkannija
hajducka travica wrote:Nemres bolan ukalemiti bukvu na vrbu kad im korijenje nije isto.Poslije svih silnih veza sa propalim civilizacijama sad nam treba jos i tezas da smo potomci drevne grcke civilizacije,Boze svasta ljudima padne na pamet.Nezaposlen pop i jarice krsti.O'zone wrote:Petre,Petre trudiš se džabe. Da si ponudio nešto za razjedinjenje i mogućnost pljuvanja jednih po drugima dobra bi tema bila ovako nudiš ujedinjenje a to ovdje ne pije vode a bogami ni rakije.
Ne mislim da smo potomci Starih Grka, no nasljednici jesmo. Doduše u puno manjoj mjeri nego npr. Englezi ili Nijemci.
No mi smo manje nego ostali cijenili grčku ostavštinu pa smo manje i uzeli od toga, a mogao je uzeti koliko god je tko htio. Ono što su ostavili Stari G rci diobom se nije smanjivalo. nego povećavalo. Nećemo krstiti jariće. Ali dobro je uvijek opomenuti ljude da ne idu tim putem.
-
petarbosni4
#12 Re: Do rule Balkannija
"Mi smo tu da im pokvarimo prosjek"medvjed23 wrote:Jedno je Zapadni Balkan a drugo je Grčka![]()
Ne osporavam, ali napominjem da još nismo rekli svoju zadnju riječ. Ne sudi dan dok sunce ne zađe.
-
petarbosni4
#13 Re: Do rule Balkannija
Nego, da priupitam.
Ima li tamo koga ko ide za ostvarivanjem svojih vlatitih interesa i ciljeva, pa da se ovim mojim radovima okoristi kao prostim sredstvom za ostvarenje tih svojih ciljeva??
Ako ima, blagosiljam mu put i ciljeve.
Ima li tamo koga ko ide za ostvarivanjem svojih vlatitih interesa i ciljeva, pa da se ovim mojim radovima okoristi kao prostim sredstvom za ostvarenje tih svojih ciljeva??
-
petarbosni4
#14 Re: Do rule Balkannija
Ljudi moji!
Pustimo ono što je loše kod nas. Toga imamo na lopate i vagone i ne možemo disati od toga. Gledajmo ono dobro i izvucimo to na svjetlo dana pa učinimo djelatnim.
Pustimo ono što je loše kod nas. Toga imamo na lopate i vagone i ne možemo disati od toga. Gledajmo ono dobro i izvucimo to na svjetlo dana pa učinimo djelatnim.
Last edited by petarbosni4 on 12/02/2011 19:18, edited 1 time in total.
-
hajducka travica
#15 Re: Do rule Balkannija
Uzimali su oni koji nisu imali,pa to danas prikazuju kao svoje,evo samo jednog primjera...'iljada-hiljada a tisucu nisu htjeli iako je to bilo laHko uzeti jer su braca pravoslavna,ne vjerujem da im ne bi dali.U ostalom,nedaju Grci tako jednostavno uzimati njihovu kulturu i historiju.petarbosni4 wrote:hajducka travica wrote:Nemres bolan ukalemiti bukvu na vrbu kad im korijenje nije isto.Poslije svih silnih veza sa propalim civilizacijama sad nam treba jos i tezas da smo potomci drevne grcke civilizacije,Boze svasta ljudima padne na pamet.Nezaposlen pop i jarice krsti.O'zone wrote:Petre,Petre trudiš se džabe. Da si ponudio nešto za razjedinjenje i mogućnost pljuvanja jednih po drugima dobra bi tema bila ovako nudiš ujedinjenje a to ovdje ne pije vode a bogami ni rakije.
Ne mislim da smo potomci Starih Grka, no nasljednici jesmo. Doduše u puno manjoj mjeri nego npr. Englezi ili Nijemci.
No mi smo manje nego ostali cijenili grčku ostavštinu pa smo manje i uzeli od toga, a mogao je uzeti koliko god je tko htio. Ono što su ostavili Stari G rci diobom se nije smanjivalo. nego povećavalo. Nećemo krstiti jariće. Ali dobro je uvijek opomenuti ljude da ne idu tim putem.
-
hajducka travica
#16 Re: Do rule Balkannija
Dobri i posteni petarbosni4,pokusaj kod SANU u Beogradu-Srbija a mozes pokusati i kod neke hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.petarbosni4 wrote:Nego, da priupitam.
-
petarbosni4
#17 Re: Do rule Balkannija
Hajdučka travica
Uzimali su oni koji nisu imali,pa to danas prikazuju kao svoje,evo samo jednog primjera...'iljada-hiljada a tisucu nisu htjeli iako je to bilo laHko uzeti jer su braca pravoslavna,ne vjerujem da im ne bi dali.U ostalom,nedaju Grci tako jednostavno uzimati njihovu kulturu i historiju.
Eh Travice, već sam se bio poveselio da sam našao razumnog sugovornika, a ti odma` zastranio.
Pa nije kultura isto što i jaja, kokoši, novci i slična roba
"Uzimali su oni koji nisu imali,pa to danas prikazuju kao svoje"
Kuku brate! Kakva ti to riječ iz zubne ograde pobježe?!
Uzimali su oni koji su smatrali da to nešto vrijedi i nisu prikazali kao svoje nego usvojili, a to znači da su i sami razvili visuku kulturu.
Seljačine nisu uzimale niti će ikada uzimati, jer to njima nikada neće vrijediti.
Uzimali su oni koji nisu imali,pa to danas prikazuju kao svoje,evo samo jednog primjera...'iljada-hiljada a tisucu nisu htjeli iako je to bilo laHko uzeti jer su braca pravoslavna,ne vjerujem da im ne bi dali.U ostalom,nedaju Grci tako jednostavno uzimati njihovu kulturu i historiju.
Eh Travice, već sam se bio poveselio da sam našao razumnog sugovornika, a ti odma` zastranio.
Pa nije kultura isto što i jaja, kokoši, novci i slična roba
"Uzimali su oni koji nisu imali,pa to danas prikazuju kao svoje"
Kuku brate! Kakva ti to riječ iz zubne ograde pobježe?!
Uzimali su oni koji su smatrali da to nešto vrijedi i nisu prikazali kao svoje nego usvojili, a to znači da su i sami razvili visuku kulturu.
Seljačine nisu uzimale niti će ikada uzimati, jer to njima nikada neće vrijediti.
-
petarbosni4
#18 Re: Do rule Balkannija
Vala, ova ti zlata vrijedi !!!!hajducka travica wrote:Dobri i posteni petarbosni4,pokusaj kod SANU u Beogradu-Srbija a mozes pokusati i kod neke hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.petarbosni4 wrote:Nego, da priupitam.
-
zonbirile
#19 Re: Do rule Balkannija
e dok su naši zidali bosanske piramide sunca egipćani su se hvatali repom za grane.
-
hajducka travica
#20 Re: Do rule Balkannija
Eto,vidis,da dobar savjet zlata vrijedi,no ja od tebe dobri petarbosni,nista ne trazim za savjet.Jedino u sta sam siguran a to je,da ces to dobro prodati u SANU-u-u Beogradu,jer oni su vazda u manjku sa nekom kulturom,pa su tako copali pomalo kroz historiju; malo od Vizantije-Bizantije,malo od zapadne rimske kulture.petarbosni4 wrote:Vala, ova ti zlata vrijedi !!!!hajducka travica wrote:Dobri i posteni petarbosni4,pokusaj kod SANU u Beogradu-Srbija a mozes pokusati i kod neke hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.petarbosni4 wrote:Nego, da priupitam.
-
hajducka travica
#21 Re: Do rule Balkannija
e,kako sad prifacati tu egipatsku kulturu i prekazivati ko svoju vlastitu kulturu,moramo li imati repove da se i mi facamo za grane?zonbirile wrote:e dok su naši zidali bosanske piramide sunca egipćani su se hvatali repom za grane.
Ako su kulture u necemu podudarne,onda neJma problema da se copne njesto od njiha.
-
zonbirile
#22 Re: Do rule Balkannija
------------------------------------hajducka travica wrote:e,kako sad prifacati tu egipatsku kulturu i prekazivati ko svoju vlastitu kulturu,moramo li imati repove da se i mi facamo za grane?zonbirile wrote:e dok su naši zidali bosanske piramide sunca egipćani su se hvatali repom za grane.
Ako su kulture u necemu podudarne,onda neJma problema da se copne njesto od njiha.
šala mala,ironija
-
hajducka travica
#23 Re: Do rule Balkannija
ne sikiraj se,shvatio sam ja i sam volim da se salim i ironicno nesto napisem.Mora coJek,kad nas pocnu bombardovati sa svih strana sa propalim civilizacijama.zonbirile wrote:------------------------------------hajducka travica wrote:e,kako sad prifacati tu egipatsku kulturu i prekazivati ko svoju vlastitu kulturu,moramo li imati repove da se i mi facamo za grane?zonbirile wrote:e dok su naši zidali bosanske piramide sunca egipćani su se hvatali repom za grane.
šala mala,ironija
- Sunrise00
#24 Re: Do rule Balkannija
zivio govornik!