DO KADA NARODE, DO KADA?
-
zonbirile
#51 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
pa jebem mu miša,valjda se zna da je državi u interesu kazniti učesnike u narušavanju javnog reda i čuj mira.Policija odmah piše nalog svima,a sud šalje novčane kazne svima.za sudsko odlučivanje,he,he opet moraš uplatiti 10KM pa čekati ročište i uzdati se u boga.Elem razrađen sistem državne pljačke.Što je najgore i u saobraćajkama je tako.
- headbanger
#52 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
braca wrote:Ja nisam vican nikakvim organizovanjima nikakvih sakupljanja. Ja ne znam i ne vidim da li je neki politicar uzeo ili nije uzeo neki tal negdje.
To nije tema moga interesovanja, moje interesovanje po ovoj temi je mnogo prizemnije i jednostavnije i odnosi se na SVAKODNEVNU ulicnu sigurnost moje djece, supruge, roditelja, mojih prijatelja i komsija i moju licnu. To je ono sto mene interesuje i o cemu pisem, a vi koji ste zeinteresovani za politiku, udrite na svoj nacin. Policija je policija, bio ovaj ili onaj politicar, kada se vlast ili vlada promjeni u Holandiji ili Njemackoj, obicni gradjanin je jednako siguran na ulicama Berlina, Frankfurta ili londoskog Sohoa, bez obzira da li je Kurto ili Murto na vlasti.
Samo da pojasnim: kao turista kretao sam se Red Light zonama i Frankfurta i Berlina i Londona i Amsterdama u 3 u jutro i niko me nije ni "poprijeko" pogledao!!!
evo nisam dalje ni citao
kotradiktoran si
hajd ovako, da se dogovorimo
ja cu organizovati proteste ako treba sam cu protestirati
a ti i ostali sa-x revolucineri samo sjedite i uzivajte i nekada napisite komentar tipa koja sam ja budala
-
photo
#53 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
svim ucesnicima u raspravi, evo izvoda iz Krivicnog zakona BiH (ne znam da li su stvari iste u Krivicnom zakonu Federacije BiH), cisto da znamo o cemu raspravljamo. pazljivo procitajte zakonske odredbe i onda sigurno na ulicu:
Nužna odbrana
Član 24.
(1) Nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani.
(2) Nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinitelj od sebe ili drugog odbije istovremeni ili direktno predstojeći protupravni napad, a koja je srazmjerna napadu.
(3) Učinitelj koji prekorači granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio zbog jake razdraženosti ili straha izazvanog napadom, može se i osloboditi od kazne.
Krajnja nužda
Član 25.
(1) Nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u krajnjoj nuždi.
(2) Krajnja nužda postoji kad je djelo učinjeno da učinitelj od sebe ili drugog otkloni istovremenu ili direktno predstojeću neskrivljenu opasnost koja se na drugi način nije mogla otkloniti, a pritom učinjeno zlo nije veće od zla koje je prijetilo.
(3) Učinitelj koji sam izazove opasnost ali iz nehata, ili prekorači granice krajnje nužde, može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinjeno pod osobito olakšavajućim okolnostima, može se i osloboditi od kazne.
(4) Nema krajnje nužde ako je učinitelj bio dužan izložiti se opasnosti.
Sila i prijetnja
Član 25a.
(1) Nije krivično djelo ono djelo koje je počinjeno pod dejstvom neodoljive sile.
(2) Počinilac koji je počinio krivično djelo pod dejstvom odoljive sile ili prijetnje može se blaže kazniti.
(3) U slučaju iz stava (1) ovog člana, počiniocem krivičnog djela smatrat će se lice koje je primijenilo neodoljivu silu.
Znaci, najvazniji su vam clan 24 stav 2 (vidi gore), zatim clan 25 stav 1 i 2 te clan 25a stav 1. u svim ovim odredbama bitno je da se NE SMIJE prekoraciti sila koja je vama upucena. znaci, ako neko krene nozem prema tebi a ti imas pistolj, obzirom da je noz hladno oruzje sa mogucnoscu nanosenja povreda opasnih po zivot, a ti ne znas da li on ima namjeru da te uplasi ili da te zbode, imas mogucnost da pucas u njega ali ne da ga ubijes vec da odbijes napad (noga ili izmedju nogu) - ako zamahne prema tebi ili stane u polozaj koji nesumnjivo ukazuje na zamah, mozes pucati u njega. s druge strane, ako je neko vidljivo jaci od tebe i prema tebi krene na prijeteci nacin, imas pravo da uzmes neki kamen sa ceste i gadjas ga u glavu ili da izvadis palicu da se odbranis ako te je napao. ako si jaci od njega, imas pravo da ga slozis na zemlju ali ne da ga mlatis kao vrecu pijeska.
sve ovo spada u domen nuzne odbrane. jeste da bi ste se malo natezali po sudu ali bi sigurno bili oslobodjeni krivnje.
i nakon 5-6 namlacenih ili onih kriminalaca koji su fasovali metak u nogu, smanjio bi se broj pljacki.
Nužna odbrana
Član 24.
(1) Nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani.
(2) Nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinitelj od sebe ili drugog odbije istovremeni ili direktno predstojeći protupravni napad, a koja je srazmjerna napadu.
(3) Učinitelj koji prekorači granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio zbog jake razdraženosti ili straha izazvanog napadom, može se i osloboditi od kazne.
Krajnja nužda
Član 25.
(1) Nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u krajnjoj nuždi.
(2) Krajnja nužda postoji kad je djelo učinjeno da učinitelj od sebe ili drugog otkloni istovremenu ili direktno predstojeću neskrivljenu opasnost koja se na drugi način nije mogla otkloniti, a pritom učinjeno zlo nije veće od zla koje je prijetilo.
(3) Učinitelj koji sam izazove opasnost ali iz nehata, ili prekorači granice krajnje nužde, može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinjeno pod osobito olakšavajućim okolnostima, može se i osloboditi od kazne.
(4) Nema krajnje nužde ako je učinitelj bio dužan izložiti se opasnosti.
Sila i prijetnja
Član 25a.
(1) Nije krivično djelo ono djelo koje je počinjeno pod dejstvom neodoljive sile.
(2) Počinilac koji je počinio krivično djelo pod dejstvom odoljive sile ili prijetnje može se blaže kazniti.
(3) U slučaju iz stava (1) ovog člana, počiniocem krivičnog djela smatrat će se lice koje je primijenilo neodoljivu silu.
Znaci, najvazniji su vam clan 24 stav 2 (vidi gore), zatim clan 25 stav 1 i 2 te clan 25a stav 1. u svim ovim odredbama bitno je da se NE SMIJE prekoraciti sila koja je vama upucena. znaci, ako neko krene nozem prema tebi a ti imas pistolj, obzirom da je noz hladno oruzje sa mogucnoscu nanosenja povreda opasnih po zivot, a ti ne znas da li on ima namjeru da te uplasi ili da te zbode, imas mogucnost da pucas u njega ali ne da ga ubijes vec da odbijes napad (noga ili izmedju nogu) - ako zamahne prema tebi ili stane u polozaj koji nesumnjivo ukazuje na zamah, mozes pucati u njega. s druge strane, ako je neko vidljivo jaci od tebe i prema tebi krene na prijeteci nacin, imas pravo da uzmes neki kamen sa ceste i gadjas ga u glavu ili da izvadis palicu da se odbranis ako te je napao. ako si jaci od njega, imas pravo da ga slozis na zemlju ali ne da ga mlatis kao vrecu pijeska.
sve ovo spada u domen nuzne odbrane. jeste da bi ste se malo natezali po sudu ali bi sigurno bili oslobodjeni krivnje.
i nakon 5-6 namlacenih ili onih kriminalaca koji su fasovali metak u nogu, smanjio bi se broj pljacki.
-
zonbirile
#54 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
ne ide baš tko,kako je napisano,jer svjedoke je teško naći,zavisi od advokata i more drugih činjenica.Naši sudovi su više kontinetalni,ali bi trebalo uzeti neke zdravorazumske norme anglosaksonskih rezona.Čovjek sa dosijeom i povratnik u izvršenju je uvijek donji u konfrotaciji sa čovjekom neosuđivanim.Sudije porotnici su sviranje qurcu,uvesti porote.
- emirharley
#55 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Pitanje je kada ce poseti napadati i ostale.....
- braca
#56 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Ova tema o nuznoj odbrani je veoma interesantna i korisna, i bilo bi je dobro postaviti kao zasebnu temu, no volio bih da se ne ide u OFF, obzirom da je ovdje osnovna tema ulicni napadi na starije, zene i djecu, sta policija radi ili ne radi u vezi sa tim i sta ce policija uraditi ili bi mogla uraditi u vezi sa tim.
Thanks.
Thanks.
- nosara
#57 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Drustvo je na dnu dna u svakom smislu i tu nema pomoci, na zalost... A sto se tice drzave i njenih organa na svim nivoima, mogu samo rec ovo
... Neuporedivo gori tretman imaju ljudi koji duguju za kiriju i grijanje od teskih kriminalaca... Strah upravlja...
Da ne ponavljam po stoti put da smo sami krivi...? "Demokratija" nigdje nije narocito uspjela u segmentu kriminala i javnog reda i mira, sto bi uspjela na Balkanu...?
Potrebne su armije do zuba naoruzanih zakrabuljenih specijalaca koji ce imati ovlasti kao Titova narodna milicija, pa tek tada, mozda...
Kako nista nece biti od toga, moze se racunat na faktor srece, kao u bingu...
Da ne ponavljam po stoti put da smo sami krivi...? "Demokratija" nigdje nije narocito uspjela u segmentu kriminala i javnog reda i mira, sto bi uspjela na Balkanu...?
-
zonbirile
#58 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
-----------------------------nosara wrote:Drustvo je na dnu dna u svakom smislu i tu nema pomoci, na zalost... A sto se tice drzave i njenih organa na svim nivoima, mogu samo rec ovo![]()
![]()
![]()
![]()
... Neuporedivo gori tretman imaju ljudi koji duguju za kiriju i grijanje od teskih kriminalaca... Strah upravlja...
Da ne ponavljam po stoti put da smo sami krivi...? "Demokratija" nigdje nije narocito uspjela u segmentu kriminala i javnog reda i mira, sto bi uspjela na Balkanu...?Potrebne su armije do zuba naoruzanih zakrabuljenih specijalaca koji ce imati ovlasti kao Titova narodna milicija, pa tek tada, mozda...
- nosara
#59 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Ma mislim na ovlasti od direktno pretpostavljenog, koji je tada isao na kafu dok su drugovi radili, a danas prijeti prijavom za prekoracenje duznosti...zonbirile wrote:-----------------------------nosara wrote:Drustvo je na dnu dna u svakom smislu i tu nema pomoci, na zalost... A sto se tice drzave i njenih organa na svim nivoima, mogu samo rec ovo![]()
![]()
![]()
![]()
Da ne ponavljam po stoti put da smo sami krivi...? "Demokratija" nigdje nije narocito uspjela u segmentu kriminala i javnog reda i mira, sto bi uspjela na Balkanu...?Potrebne su armije do zuba naoruzanih zakrabuljenih specijalaca koji ce imati ovlasti kao Titova narodna milicija, pa tek tada, mozda...
uz opasku da Šabanova milicija nije imala veće oblasti,nego je sve rađeno prećutno Na papiru sve je u 5 dkg ,ali dripac je onda bio sretan da izađe pred sudiju,prevaspitanje je počinjalo već u marici.
-
shuriken'
#60 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Lady Saray, would you be so kind to let me express my genuine admiration and respect for your courageous act!Lady Saray wrote:prosle godine, negdje oko 4 popodne kod 2 ribara. tek kupila bajk i sjela da prespem vodu u flasicu kad neko viknu "stani!" pogledam zena stara lezi na ulici a pored mene protrca lik s kesom i ja na bajk i za njim..
vozim i derem se "lopov! zaustavite lopova!" raja me blijedo gleda niko nije pokusao makar da mu podapne dok je trcao pored njih. Ganjala sam ga s mosta na most drvenija, pored skole do u park kod ekonomije cijelo vrijeme galameci za njim kad ga neki lik uhvati za jaknu i zaustavi i izvuce znacku.. policajac jel sad on u civilu ili je sipin inspektor ne sjecam se zovnu patrolu.
Pita sta je bilo reko samo sam vidjela oborenu zenu i on protrcao pored mene. "sta je u kesi?" neki kablovi nista spec a lik cijelo vrijeme nisam ja nista ne znam ja nista. pa reko kad nije nista sto si bjezao? sta ti je u dzepovima? kad mu drot rece vadi sve iz dzepova on je poslusao al vadi stvari na takav nacin kao da pokusava nesto da ne izvadi.. ja ruku u dzep kad debeli zlatni lanac prekinut.. utom dodjose oni na biciklima drotovi a malo iza njih i patrola pjeske. lik uopste nije iz sarajeva i nije im bio poznat tako da ga vjerovatno ne bi nikad ni nasli.. dobio je samar od prasinara pa su ga onda pitali sta si uradio i ko si..
kasnije razmisljam, sta da je stao pa me oborio s bicikla? izvukao noz? ..riskirala sam da bih pomogla nekome ko nije u stanju ni nazvat da se zahvali.. samo cu iduci put razmisliti da li i kako da reagujem..
a da se vratimo na temu, policija u zagrebu ima odjel za sprecavanje dzeparenja, prosnje i ulicnog kriminala. sprecavanja. ne trcanja za lopovima. daklem poso hin je da se bavu tim problemom. da se motaju u civilu oko trga baneta jelačića, dolca, kolodvora, po tramvajima i da skuze sumnjivce. strance deportiraju. domaci idu u zatvor. maloljetnici u popravne domove. i dalje se ponekad nesto desi, ali zagreb nije meka za lopove i prosjake ko sarajevo.
ako nekog interesira broj kombija koji razvozi prosjake sa Gorice po gradu, pun gepek djece, naprijed starci, nek se javi na PP
- nosara
#61 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Mi smo merhametli... Grehota je prosjaka... Osim toga, ko ce placat toliku policiju, a i narod se uzhod'o po gradu...shuriken' wrote:Lady Saray, would you be so kind to let me express my genuine admiration and respect for your courageous act!Lady Saray wrote:prosle godine, negdje oko 4 popodne kod 2 ribara. tek kupila bajk i sjela da prespem vodu u flasicu kad neko viknu "stani!" pogledam zena stara lezi na ulici a pored mene protrca lik s kesom i ja na bajk i za njim..
vozim i derem se "lopov! zaustavite lopova!" raja me blijedo gleda niko nije pokusao makar da mu podapne dok je trcao pored njih. Ganjala sam ga s mosta na most drvenija, pored skole do u park kod ekonomije cijelo vrijeme galameci za njim kad ga neki lik uhvati za jaknu i zaustavi i izvuce znacku.. policajac jel sad on u civilu ili je sipin inspektor ne sjecam se zovnu patrolu.
Pita sta je bilo reko samo sam vidjela oborenu zenu i on protrcao pored mene. "sta je u kesi?" neki kablovi nista spec a lik cijelo vrijeme nisam ja nista ne znam ja nista. pa reko kad nije nista sto si bjezao? sta ti je u dzepovima? kad mu drot rece vadi sve iz dzepova on je poslusao al vadi stvari na takav nacin kao da pokusava nesto da ne izvadi.. ja ruku u dzep kad debeli zlatni lanac prekinut.. utom dodjose oni na biciklima drotovi a malo iza njih i patrola pjeske. lik uopste nije iz sarajeva i nije im bio poznat tako da ga vjerovatno ne bi nikad ni nasli.. dobio je samar od prasinara pa su ga onda pitali sta si uradio i ko si..
kasnije razmisljam, sta da je stao pa me oborio s bicikla? izvukao noz? ..riskirala sam da bih pomogla nekome ko nije u stanju ni nazvat da se zahvali.. samo cu iduci put razmisliti da li i kako da reagujem..
a da se vratimo na temu, policija u zagrebu ima odjel za sprecavanje dzeparenja, prosnje i ulicnog kriminala. sprecavanja. ne trcanja za lopovima. daklem poso hin je da se bavu tim problemom. da se motaju u civilu oko trga baneta jelačića, dolca, kolodvora, po tramvajima i da skuze sumnjivce. strance deportiraju. domaci idu u zatvor. maloljetnici u popravne domove. i dalje se ponekad nesto desi, ali zagreb nije meka za lopove i prosjake ko sarajevo.
ako nekog interesira broj kombija koji razvozi prosjake sa Gorice po gradu, pun gepek djece, naprijed starci, nek se javi na PP
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#62 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
@Lady Saray,shuriken' wrote:Lady Saray, would you be so kind to let me express my genuine admiration and respect for your courageous act!Lady Saray wrote:prosle godine, negdje oko 4 popodne kod 2 ribara. tek kupila bajk i sjela da prespem vodu u flasicu kad neko viknu "stani!" pogledam zena stara lezi na ulici a pored mene protrca lik s kesom i ja na bajk i za njim..
Još jednom, svaka čast i čest. Da nisi ti ona cura što je priznala da se kačila za tramvaj, pa je vidjeli neki momčići i rekli: Viti treba se kači, a mi ne smijemo!?
- Lady Saray
#63 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
hahaha nisam se kacila za tramvaj

-
kantazasmece
#64 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Sve dok neuzmemo gonjave motke u ruke tako ce biti 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#65 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Sa teme Zaboravljeni sarajevski sport-kačenje IZ 2005.g:Lady Saray wrote:hahaha nisam se kacila za tramvaj![]()
![]()
FortunaBela wrote:Hihihihihihi.....![]()
![]()
![]()
Ja i moja jaranica smo se zakačile jednom od Č. Vile do Skenderije....![]()
![]()
![]()
I dobro se sejćam jednog malog kad reče; jebote vidi trebe se kače a mi ne smijemo...
U svakom slučaju morala sam probati....![]()
![]()
![]()
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=19032
-
sarajev_o
#66 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
@otvarac teme
Jel ti citas sta ti mi pisemo ovdje,ja ne znam niti sam cuo za kriminalca koji nije uhapsen u kracem roko nakon krivicnog djela,sta si se njih uhvatio kakva nam je drzava dobri su.Problem su sudovi i zatvori
Jel ti citas sta ti mi pisemo ovdje,ja ne znam niti sam cuo za kriminalca koji nije uhapsen u kracem roko nakon krivicnog djela,sta si se njih uhvatio kakva nam je drzava dobri su.Problem su sudovi i zatvori
- plejka2
#67 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Treba uvest smrtnu kaznu za svaki lopovluk do tada nista ne preostaje nego se sam branit il ko nece sam nek ceka druge da mu pomognu.Al tesko da ce drugi sto kaze kolega iznad nema zatvora.
Sve da se organizujemo i fatamo te majmune sto otimaju na cesti da nas chopi policija vise bi dobili nego ovaj-ovi sto kradu.
Tako je to danas..
Sve da se organizujemo i fatamo te majmune sto otimaju na cesti da nas chopi policija vise bi dobili nego ovaj-ovi sto kradu.
Tako je to danas..
- braca
#68 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Napalo moju majku i jos ove 4 zene za koje ja znam iz moje blize okoline, sve u roku od nekoliko dana i sve od Ferhadije do Drvenije i SVE PO LIJEPOM SUNCANOM DANU U VREMONU OD OKO 15 SATI, manje vise.sarajev_o wrote:@otvarac teme
Niti su ih uhvatili, niti su pokazali volje da bi to uradili, niti su ikada nazvali da kazu "evo uhvatismo ih", a Boga mi nije bas neka mudrost nahvatati drumske razbojnike koji operisu u Ferhadiji. A razbojnici su dobar posao uradili, od ove jedne zene od 70 godina koju znam finog su joj nakita naskidali, ruku, rame i ledja povrijedili, mojoj majci zeni od 78 godina "samo" zlani lancic, uspomenu od njene majke, hvala dragom Bogu nisu je povrijedili.....
Tvoj nick je "sarajev-o": sumnjam da si iz Sarajeva jer Sarajlijama i onima koji zive u Sarajevu ovakvo nesto jako smeta i da ti pravo kazem, meni je neshvatljivo da neko ima "licencu" da moze ih dana u dan da napada u centru grada, a da ga ne uhvate. Sta li se tek desava po periferiji i u mraku predgradja......Ti - umjesto da mene i ovakvu temu da podrzis, ti bi mene da "deres".....pa dobro, ajd nastavi........samo ja ti nisam nista kriv, a hajd se vi tamo pametni forumasi izdogovarajte ko je kriv - sud ili policija - no kad ste tako pametni, dajte nesto uradite da straci, zene i djeca na strijepe prilikom odlaska na pijacu, u skolu.......
Ponavljam, ja ne "vidim" sudove, ja vidim policiju, nije sud tu da nas brani, nego policija i ne vidjoh ja da su uhvatili ove koji su moju majku i ove zene napali, pa da ih je sud oslobodio, ne vidjoh ja da su ih uhvatili, pusti ba suplju pricu.
- law2
#69 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Cuj do kada...
pa NAROD ZNA do kada....ha ya
pa NAROD ZNA do kada....ha ya
- Creasy
#70 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
braca wrote: ja ne "vidim" sudove, ja vidim policiju, nije sud tu da nas brani, nego policija i ne vidjoh ja da su uhvatili ove koji su moju majku i ove zene napali, pa da ih je sud oslobodio, ne vidjoh ja da su ih uhvatili, pusti ba suplju pricu.
Opet ti pisali kaznu za pogresno parkiranje, pa pokrenuo temu?
- braca
#71 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Ne, NAPALO MI MAJKU NA ULICI, a ti kao ostroumni i ostrooki policajac tu SITNICU nisi ni primjetio, niti te to interesuje, ti jedino sto znas je pisati sarkasticne komentare, a nije ti ni na kraj pameti da malo istrazis o cemu se ovdje radi, pa da i nesto poduzmes.Creasy wrote:braca wrote: ja ne "vidim" sudove, ja vidim policiju, nije sud tu da nas brani, nego policija i ne vidjoh ja da su uhvatili ove koji su moju majku i ove zene napali, pa da ih je sud oslobodio, ne vidjoh ja da su ih uhvatili, pusti ba suplju pricu.
![]()
Ah, da, znas jos nesto raditi: kukati kako ti je mala plata. Koliko si zainteresovan za posao policajca, dobro jos nisi dobio nogu sa posla, jer ima mnogo cestitih policajaca koji bi zeljeli svoj posao cestito raditi, ali ne mogu od drugih parazita, a i ta plata sto je primas, previse ti je.
Ne citaj bolan mene, citaj sto ti NAROD pise, forumasi, to citaj, to ti je prava istina, to se zove - javna tajna.
Last edited by braca on 06/06/2011 21:58, edited 2 times in total.
-
Amidza Efendija
#72 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Ni moja supruga niti moja majka ne napadaju moju djecu.braca wrote:Do kada narode, do kada ce nase supruge, majke, nasu djecu NAPADATI i otimati im zlato, nakit, mobitele u centru Sarajeva, u Ferhadiji, po danu, u vrijeme setnje, po suncanom vremenu?
- braca
#73 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
OK, igramo se rijeci, na slovo, na slovo.....evo edit: Do kada narode, do kada ce nase supruge, majke i nasu djecu NAPADATI i otimati im zlato, nakit, mobitele u centru Sarajeva, u Ferhadiji, po danu, u vrijeme setnje, po suncanom vremenu?Amidza Efendija wrote:Ni moja supruga niti moja majka ne napadaju moju djecu.braca wrote:Do kada narode, do kada ce nase supruge, majke, nasu djecu NAPADATI i otimati im zlato, nakit, mobitele u centru Sarajeva, u Ferhadiji, po danu, u vrijeme setnje, po suncanom vremenu?
- Creasy
#74 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
braca wrote:Ne, NAPALO MI MAJKU NA ULICI, a ti kao ostroumni i ostrooki policajac tu SITNICU nisi ni primjetio, niti te to interesuje, ti jedino sto znas je pisati sarkasticne komentare, a nije ti ni na kraj pameti da malo istrazis o cemu se ovdje radi, pa da i nesto poduzmes.Creasy wrote:braca wrote: ja ne "vidim" sudove, ja vidim policiju, nije sud tu da nas brani, nego policija i ne vidjoh ja da su uhvatili ove koji su moju majku i ove zene napali, pa da ih je sud oslobodio, ne vidjoh ja da su ih uhvatili, pusti ba suplju pricu.
![]()
Ah, da, znas jos nesto raditi: kukati kako ti je mala plata. Koliko si zainteresovan za posao policajca, dobro jos nisi dobio nogu sa posla, jer ima mnogo cestitih policajaca koji bi zeljeli svoj posao cestito raditi, ali ne mogu od drugih parazita, a i ta plata sto je primas, previse ti je.
Ne citaj bolan mene, citaj sto ti NAROD pise, forumasi, to citaj, to ti je prava istina, to se zove - javna tajna.
Pa ti bi trebao malo da istrazis sta se desava sa tim lopovima koji otimaju lancice, mobitele... Nakon toga sigurno vise ne bi okrivljivao policiju... ali jok, ti kazes da ne vidis sudstvo, nego samo policiju. takvo povrsno razmisljanje te nece nigdje dovesti. Uostalom, izadjite na ulicu, ako vas ima toliko puno protiv policije kao sto tvrdis.
Btw, vec ima tema na kojoj pljujete po policiji, ne znam zasto si novu otvarao.
- braca
#75 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Vidi, neces mi trebati TI i takvi kao ti onoga dana kada mi napismeno das da mi necete pisati prekrsajne i krivicne prijave radi ulicnih obracuna sa (sitnim) kriminalom, ja sam fizicki spreman, a uz pomoc moje ekipe, lako bih se obracunao sa pomenutim sitnim kriminalom (koji mene i moju okolinu "dodiruje"), kao uostalom sto bi bilo u stanju i mnogu drugih gradjna i ekipa u ovome gradu, nisam jedini, budi siguran, koji bi rado uzeo zakon u svoje ruke. No, ne smijemo se braniti, a VI nas ne stitite. Radite nesto: ili nas branite, ili legalizujte da se sami branimo, ali radite - nesto.