Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
- braca
#1 Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Do kada ce 100 gradjana drzati u bokadi 500.000 drugih gradjana, plus sve one koji gravitiraju Sarajevu? Halo ba, 100 gradjana maltretira 500.000 ostalih! Do kada? Ima li iko da im se suprostavi ili u ovome gradu moze raditi ko sta hoce, paliti sta hoce i kada hoce, da li su na redu da se zapale BBI, Skenderija, Zetra (opet) i da niko ni prstom ne mrdne? Propala Hidrogradnja? Propala Vranica? Propao UPI? Propao Sarajevotekstil? Jeste jarane, propalo je sve redom, vrijeme je za Biro ili traziti drugi posao, kojeg doduše nije lako naci, ali nema druge, mozete sve spaliti po redu, ali drzava NECE uciniti nista za ove propale firme, niti moze, shvatite to i snalazite se. I odblokirajte grad, jer vas 100 drži u šahu drugih 500.000, a oni koji bi trebali da vas rastjeraju i dalje stoje prekrizenih ruku i cekaju da se sve samo od sebe rijesi.
Kakve veze imaju demonstracije, skinucete glavu nekolicini politicara koji su se tu nasli sasvim slucajno, stavicete druge, ali ce i dalje one smrdibube po opcinama, ministarstvima, bolnicama i domovima zdravlja imati isprepletane prste desne i lijeve ruke (šake) i vrtjeti palcem oko palca i govoriti "Ne moze danas, dodjite iza nedjelje....". I dalje cete davati medicinskoj sestri novac da vam donese dijete koje se je upravo rodilo, i dalje cete placati doktoru za oprecaiju na koju imate pravo, i dalje cete placati u nekom ministarstvu nekoj smrdibubi da vas predmet "iskoci" na vrh ostalih nezavrsenih predmeta. Ne, ove probleme ne mogu promijeniti nikakve demonstracije, a pogotovo ne demonstracije 100 ljudi. Ovdje je opca kriza morala i za to su potrebne neke druge mjere, demonstracije to ne mogu rijesiti, mogu poskidati glave nekim aktualnim politicarima,ali dolaze drugi i sve ponovno. Sjasi Kurto, uzjasi Murto.
Odblokirajte grad.
Kakve veze imaju demonstracije, skinucete glavu nekolicini politicara koji su se tu nasli sasvim slucajno, stavicete druge, ali ce i dalje one smrdibube po opcinama, ministarstvima, bolnicama i domovima zdravlja imati isprepletane prste desne i lijeve ruke (šake) i vrtjeti palcem oko palca i govoriti "Ne moze danas, dodjite iza nedjelje....". I dalje cete davati medicinskoj sestri novac da vam donese dijete koje se je upravo rodilo, i dalje cete placati doktoru za oprecaiju na koju imate pravo, i dalje cete placati u nekom ministarstvu nekoj smrdibubi da vas predmet "iskoci" na vrh ostalih nezavrsenih predmeta. Ne, ove probleme ne mogu promijeniti nikakve demonstracije, a pogotovo ne demonstracije 100 ljudi. Ovdje je opca kriza morala i za to su potrebne neke druge mjere, demonstracije to ne mogu rijesiti, mogu poskidati glave nekim aktualnim politicarima,ali dolaze drugi i sve ponovno. Sjasi Kurto, uzjasi Murto.
Odblokirajte grad.
- Ma.Le.Na
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
jes beze ali eto nemam namjeru da se bunim
bolje im je da vladu blokiraju
bolje im je da vladu blokiraju
- Ma.Le.Na
#4 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Taksisti su blokirali sve saobraćajnice na Skenderiji, a i dalje je blokirana raskrsnica kod Higijenskog zavoda. Tramvaji voze samo do Željezničke stanice, a trolejbusi do Otoke. Saobraćaj se odvija veoma usporeno. Kilometarske kolone su na tranzitu.
- karanana
#5 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
jesu li u pitanju divlji taksisti ako sam dobro skontao?
ma fuj smo.
ma fuj smo.
- kockica_kockica
#6 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Mislim sve nam je propalo... sto propasti moze... ostalo je jos da propadne elektroprivreda i telecom... i onda su svoju misiju propadanja zavrsili...
A...
Trenutno propadaju noge onih koji idu pjeske...
Propadaju novcanici onih koji trose 3 puta vise goriva nego obicno, onih koji moraju ici taxi-em jer ne mogu hodati a nemaju auto...
Oni koje se sve ovo tice niti hodaju pjeske, niti imaju blokadu... oni ne trose ni svoje noge ni svoje gorivo ni svoj novac... uglavnom trose budzetsko gorivo, novac, i sve drugo koje mi placamo...
Ja sam za promjene ali mi je vec pun kofer i demonstracija, i zahtjeva plenuma bez glave i repa, i guzve....
A...
Trenutno propadaju noge onih koji idu pjeske...
Propadaju novcanici onih koji trose 3 puta vise goriva nego obicno, onih koji moraju ici taxi-em jer ne mogu hodati a nemaju auto...
Oni koje se sve ovo tice niti hodaju pjeske, niti imaju blokadu... oni ne trose ni svoje noge ni svoje gorivo ni svoj novac... uglavnom trose budzetsko gorivo, novac, i sve drugo koje mi placamo...
Ja sam za promjene ali mi je vec pun kofer i demonstracija, i zahtjeva plenuma bez glave i repa, i guzve....
- Ma.Le.Na
#7 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
moze li neko objasniti sta se tacno postize blokadom ovih ulica?
kako bas taj cin steti politicarima?
-
neki
#8 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
ja se nadam da do promjena nece doci, jer ovako glup narod ne moze imati bolju vlast, samo goru..
-
VjecitiStudent
#9 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Onima koji se brane, tj. bratiji okupljenoj u tekućoj kantonalnoj vladi, SDA i satelitima, blokada odgovara da bi se ostatku grada protesti što više ogadili. Taktika očito pije vode, jer je broj spontano prisutnih i na raskrsnici i na plenumima sve manji.
Onima koji drže blokadu, čije je jezgro, sada je to posve jasno, SBB, uz skupinu nasađenih entuzijasta, blokada treba da bi tako stekli ulični kredibilitet kojeg će koristiti da preotmu plenum.
Dokaza je bezbroj u ovom tekstu
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... e-gradjana
Onima koji drže blokadu, čije je jezgro, sada je to posve jasno, SBB, uz skupinu nasađenih entuzijasta, blokada treba da bi tako stekli ulični kredibilitet kojeg će koristiti da preotmu plenum.
Dokaza je bezbroj u ovom tekstu
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... e-gradjana
-
memx
#10 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Ovo vise nema smisla nikakvog. Sada su poceli i oni divljaci taxisti, koji rade na crno da terorisu grad. Necu vise da hodam pjeske. Niste vi blokirali ni vladu ni institucije nego gradjane.
Prihvatite se posla i radite i naravno placajte poreze. Lazete da nemate posla nego radite na crno i primate socijalu.
Vi nemate dzabaluka vise ko sto ste imali zato ste na raskrsnicama.
Kad trazim nekoga da mi cuva dijete ili starca nemogu da nadjem. A da mi pomogne ocistiti ili nesto prenijeti mozes samo sanjati.
Policija treba da zastiti ljude koji placaju grasove kupone i idu pjeske, jer smo mi vecina. Eto vam tih taxista divljaka pa ih pokaznjavajte svi su vam na jednom mjestu.
Ako nemozete, recite da se mi organizujemo i rascistimo ulice.
Ni u ratu nisam bila ovako ponizena kao sada. Kada sam prolazila ulicom bacali su granate a ja sam bila ponosna sto hodam svojim slobodnim gradom.
Sada je moj grad okupiran, a vazne zgrade popaljene. Ko je taj koji ima pravo da mi oduzme pravo na prolaz ulicom?
Kada dodju izbori vidjecemo vas za koga cete glasati. To je mjesto gdje treba da pokazete svoju snagu a ne da se izivljavate nad narodom.
Plenumasi, demonstranti, ultimatum vam je da u roku 24 sata deblokirate ulice ili skratite vrijeme protesta na 1 sat dnevno. Inace cete vidjeti kako se izlazi na ulice! I kako smo mi izlazili 92.
Prihvatite se posla i radite i naravno placajte poreze. Lazete da nemate posla nego radite na crno i primate socijalu.
Kad trazim nekoga da mi cuva dijete ili starca nemogu da nadjem. A da mi pomogne ocistiti ili nesto prenijeti mozes samo sanjati.
Policija treba da zastiti ljude koji placaju grasove kupone i idu pjeske, jer smo mi vecina. Eto vam tih taxista divljaka pa ih pokaznjavajte svi su vam na jednom mjestu.
Ni u ratu nisam bila ovako ponizena kao sada. Kada sam prolazila ulicom bacali su granate a ja sam bila ponosna sto hodam svojim slobodnim gradom.
Sada je moj grad okupiran, a vazne zgrade popaljene. Ko je taj koji ima pravo da mi oduzme pravo na prolaz ulicom?
Kada dodju izbori vidjecemo vas za koga cete glasati. To je mjesto gdje treba da pokazete svoju snagu a ne da se izivljavate nad narodom.
Plenumasi, demonstranti, ultimatum vam je da u roku 24 sata deblokirate ulice ili skratite vrijeme protesta na 1 sat dnevno. Inace cete vidjeti kako se izlazi na ulice! I kako smo mi izlazili 92.
-
Akibh
#11 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Posampi ti se na vazne zgrade...memx wrote:Ovo vise nema smisla nikakvog. Sada su poceli i oni divljaci taxisti, koji rade na crno da terorisu grad. Necu vise da hodam pjeske. Niste vi blokirali ni vladu ni institucije nego gradjane.
Gdje si ti izlazila 92? U Zetru na koncert za mir?
-
memx
#12 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Na Marin dvor jado jadni! Pred snajpere! Ti si bio u pelenama jos.
- friskyoreo
#13 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Hebes i grad kad se moze paralizovati kada se blokira na jednom malom dijelu sa 100 ljudi.
Morao sam, no hard feelings...

Morao sam, no hard feelings...
-
Belzebub
#14 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Ništa. Nikako.Ma.Le.Na wrote:moze li neko objasniti sta se tacno postize blokadom ovih ulica?
-
The Realist
#15 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Da pitam i ovdje, voze li tramvaji barem na relaciji Ilidža - Željeznička?
-
memx
#16 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
@ friskyoreo
Samo ti, jarane!
Pa moze se paralizovati kad im dozvolis. Probali su nekada davno i tenkovima pa nisu mogli.
Ne branim ja nikome da trazi prava, pa kontam hajd neka ljudi su ogorceni, tesko im je, nekaih nek protestvuju, sat pa i dva dnevno ali ovo je vec sada bezobrazluk. Prelaze granicu. Poceli su i raju terorisati.
Samo ti, jarane!
Pa moze se paralizovati kad im dozvolis. Probali su nekada davno i tenkovima pa nisu mogli.
Ne branim ja nikome da trazi prava, pa kontam hajd neka ljudi su ogorceni, tesko im je, nekaih nek protestvuju, sat pa i dva dnevno ali ovo je vec sada bezobrazluk. Prelaze granicu. Poceli su i raju terorisati.
- sorcerer
#17 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
ne znam sta cekaju vise? gdje su vodeni topovi da se rastjera ta bagra ?
-
x_lecter
#18 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
nasa vlada je vrlo mudra i vrlo pametna .... jebali su mater i gradjanima i plenumu ... zavadili su nas samo tako .. ja im na tome skidam kapu i odajem ogroman respekt ... s druge strane narod je glup ko tocak ... svi misle da im je vlast nesto duzna obezbijediti ... nece ici tako ... ako neko nesto zeli nek se sam izbori za to ... vlast nit je duzna nit luda bilo sta za narod uciniti ... bolje da idu i cuvaju djecu cijepaju drva istovaraju kamione nego da bleje jedni u druge danima na raskrsnici
Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
-
Belzebub
#19 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Ovo je bogme davno prešlo u teški bezobrazluk.memx wrote:@ friskyoreo
Samo ti, jarane!
Svakog gosta tri dana dosta.
Nakon ovog jednomjesečnog terora, iskreno jebe mi se i za njih i za njihove probleme i zahtjeve.
Da nisu takvi hajvani kakvi jesu, ne bi ni bili u stanju u kakvom jesu.
- O'zone
- Globalni moderator
#20 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Zato su ljudi 20 godina na vlasti i narod ih izabere bez obzira na sve.x_lecter wrote:nasa vlada je vrlo mudra i vrlo pametna .... jebali su mater i gradjanima i plenumu ... zavadili su nas samo tako .. ja im na tome skidam kapu i odajem ogroman respekt ... s druge strane narod je glup ko tocak ... svi misle da im je vlast nesto duzna obezbijediti ... nece ici tako ... ako neko nesto zeli nek se sam izbori za to ... vlast nit je duzna nit luda bilo sta za narod uciniti ... bolje da idu i cuvaju djecu cijepaju drva istovaraju kamione nego da bleje jedni u druge danima na raskrsnici
Mora se priznati da su unatoč svemu izgleda ipak najsposobniji na vlasti.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#21 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Policijski službenici utvrdili su prema registarskim tablicama da je 17 vozila sa područja Kantona Sarajevo, tri vozila s područja općine Vareš, po dva vozila iz Jablanice i Konjica, a po jedno vozilo iz Olova, Živinica, Orašja, Kaknja, Han-Pijeska, Istočne Ilidže, Goražda i Kladnja.
djeca sarajeva
-
last mohicans
#22 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Kontraproteste pod hitno i nalupati bandu.
-
Holms
#23 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
sit gladnom ne vjeruje
-
Jokericious
#24 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
Meni ne smetaju. Ali ovo sto rade nema nikakve svrhe. Ono sto se u pocetku radilo je moglo dati rezultate, ovo ne.
- salik79
#25 Re: Do kada ce 100 gradjna drzati u blokadi grad?
x_lecter wrote:nasa vlada je vrlo mudra i vrlo pametna .... jebali su mater i gradjanima i plenumu ... zavadili su nas samo tako .. ja im na tome skidam kapu i odajem ogroman respekt ... s druge strane narod je glup ko tocak ... svi misle da im je vlast nesto duzna obezbijediti ... nece ici tako ... ako neko nesto zeli nek se sam izbori za to ... vlast nit je duzna nit luda bilo sta za narod uciniti ... bolje da idu i cuvaju djecu cijepaju drva istovaraju kamione nego da bleje jedni u druge danima na raskrsnici
Cek, cek...A predizborna obecanja, statuti, ckematerine?! Koji ce nam klinac, ako je tako? Mislim, zar to nije oblik ugovora s narodom?! Ono, oni se obavezali - mi prihvatili i sada nikom nista?! Zasto smo mi duzni izvrsavati nase gradjanske duznosti, ako vlast nije duzna izvrsavati svoje obaveze za koje se obavezala na predizbornim skupovima i sloganima?