DO 2031. HRVATSKA ĆE IMATI MILIJUN STANOVNIKA MANJE
-
bosanacNo1
#1 DO 2031. HRVATSKA ĆE IMATI MILIJUN STANOVNIKA MANJE
Hrvatskoj bi u narednih 50 godina moglo izumrijeti dvanaest manjih gradova i oko 160 naselja. Prema zaključku demografa Ive Nejašmića i Roka Mišetića, koje prenosi Jutarnji list, nastavi li se demografski pad ovim tempom, 2031. godine Hrvatska bi mogla imati 3.680.750 stanovnika što je za cijeli milijun manje nego danas. Razlog tomu je sve veći broj umrlih nego rođenih. Prvi na popisu gradova je Gospić koji će izumrijeti za samo 100 godina. Već za 25 do 30 godina, loša pronatalitetna politika, te slab životni standard, uzrokovat će nestanak manjih hrvatskih naselja. U prilog ovim predviđanjima ide i činjenica da je od 60-ih godina prošlog stoljeća stanovništvo izbrisano iz 106 općina. Gradu Zagrebu također se nalazi na crnoj demografskoj listi iako je prošle godine u prijavljeno 83 tisuće novih stanovnika
-
bosanacNo1
-
beharrr
#9 Re: inos
Bit ce da je takoMonom wrote:ne kuzim
jel to ono kad su bosanci isli u slo traziti posla a slo poslije u bosnu traziti ocke.
-
ucenik
#10 Re: DO 2031. HRVATSKA ĆE IMATI MILIJUN STANOVNIKA MANJE
bosanacNo1 wrote:Hrvatskoj bi u narednih 50 godina moglo izumrijeti dvanaest manjih gradova i oko 160 naselja. Prema zaključku demografa Ive Nejašmića i Roka Mišetića, koje prenosi Jutarnji list, nastavi li se demografski pad ovim tempom, 2031. godine Hrvatska bi mogla imati 3.680.750 stanovnika što je za cijeli milijun manje nego danas. Razlog tomu je sve veći broj umrlih nego rođenih. Prvi na popisu gradova je Gospić koji će izumrijeti za samo 100 godina. Već za 25 do 30 godina, loša pronatalitetna politika, te slab životni standard, uzrokovat će nestanak manjih hrvatskih naselja. U prilog ovim predviđanjima ide i činjenica da je od 60-ih godina prošlog stoljeća stanovništvo izbrisano iz 106 općina. Gradu Zagrebu također se nalazi na crnoj demografskoj listi iako je prošle godine u prijavljeno 83 tisuće novih stanovnika
Jah ko sjede skrshtenih nogu!
Nego narode pamet u glavu i zhenu/chojka medju noge da i nas ne bi stiglo ne do Bog....
-
neko iz mase
nista momci, zato ovo ljeto kad odete na odmor u dalmaciju, zasucite rukave i udrite po dalmatinkama, da nam komsije ne izumru
-
privremeni
pa zar se nismo dogovorili da, ne idemo na Jadran, vec u Tursku. Ne damo dusmanima markice. E sad sta cemo raditi u Turskoj, cekamo tvoje direktive.
A Hrvata, zbog malog nataliteta mi je stvarno zao. Izgleda da nemaju cak ni neke humanitarne emisije u kojima skupljaju sadaku za te nacionalne pregaoce stancanja djece.
A Hrvata, zbog malog nataliteta mi je stvarno zao. Izgleda da nemaju cak ni neke humanitarne emisije u kojima skupljaju sadaku za te nacionalne pregaoce stancanja djece.
-
ucenik
Jes, jes, u Tursku, i chekajte dok shokice ne dodju....dotje one za dobrim hashimom....privremeni wrote:pa zar se nismo dogovorili da, ne idemo na Jadran, vec u Tursku. Ne damo dusmanima markice. E sad sta cemo raditi u Turskoj, cekamo tvoje direktive.![]()
![]()
-
ucenik
uh malo morgen, a shta tjemo mi guuuuziiiiit??????????zzzzz wrote:Do tad ce Hrvatska uveliko biti u EU i slab prirastaj nadomjestit ce azilantima iz treceg svijeta, kao i ostatale evropske zemlje.
Ne sikirajte se, nema zime za komse
nadam se da tjemo mi bosanski drzhavljani bit glavni azilanti u koraciji!
-
neko iz mase
ma dajte sta vam je.ovo nam je sansa da se prosirimo, i kad nam trud urodi plodom, za jedno 25-30 godina da nam djeca traze otcjepljenje dalmacije iz hrvatske i vezanje za MATICU BIH.
samo tako cemo moci u evropu
a eno kako neko dade post, nije ni u srbiji nista bolje. sreca pa skontah da je bolje da oni izumru:-)
samo tako cemo moci u evropu
a eno kako neko dade post, nije ni u srbiji nista bolje. sreca pa skontah da je bolje da oni izumru:-)
-
buhtelj
#19 sto je sa vama ljudi
Mislim da prva koja ce da ostane bez stanovnistva je BIH. Mladi odlaze i ne vracaju se a ostaju stari koji mole za smrt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ukinite ovu temu i malo se zamislite Kaj je sa vama???
U BIH zivi oko 1,5 miili.
Ukinite ovu temu i malo se zamislite Kaj je sa vama???
U BIH zivi oko 1,5 miili.
-
mojsije
prijatelju neznam kako ti stojiš s dalmatinkama , jer ja dalmatinac jako dobro stojim s bosankama , svako lito imam ugodna iskustva , neznam jeli do mene ili mora ili klime ali zapitaj se tko čiji natalitet popravlja.neko iz mase wrote:nista momci, zato ovo ljeto kad odete na odmor u dalmaciju, zasucite rukave i udrite po dalmatinkama, da nam komsije ne izumru
-
neko iz mase
svako ima svoje iskustvo
ja se do sad bunio nisam. ako ti imas dobro iskustvo sa bosankama, onda si dobar
ja se do sad bunio nisam. ako ti imas dobro iskustvo sa bosankama, onda si dobar
-
St.Germain
e nikad culi za bijelu kugu...
i sve po onoj, nek komsiji crkne krava...
znate li vi koliko ce stanovnika BIH imati 2020-te?Izgubili smo 200.000 stanovnika agresijom, milion i po ((od 4 i po miliona )!!!) se rasulo po globusu a otislo je od kraja rata stotine hiljada i odlazi, vecinom mladih ljudi, medju kojim sam i ja...
i sve po onoj, nek komsiji crkne krava...
znate li vi koliko ce stanovnika BIH imati 2020-te?Izgubili smo 200.000 stanovnika agresijom, milion i po ((od 4 i po miliona )!!!) se rasulo po globusu a otislo je od kraja rata stotine hiljada i odlazi, vecinom mladih ljudi, medju kojim sam i ja...