DO 2031. HRVATSKA ĆE IMATI MILIJUN STANOVNIKA MANJE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bosanacNo1

#1 DO 2031. HRVATSKA ĆE IMATI MILIJUN STANOVNIKA MANJE

Post by bosanacNo1 »

Hrvatskoj bi u narednih 50 godina moglo izumrijeti dvanaest manjih gradova i oko 160 naselja. Prema zaključku demografa Ive Nejašmića i Roka Mišetića, koje prenosi Jutarnji list, nastavi li se demografski pad ovim tempom, 2031. godine Hrvatska bi mogla imati 3.680.750 stanovnika što je za cijeli milijun manje nego danas. Razlog tomu je sve veći broj umrlih nego rođenih. Prvi na popisu gradova je Gospić koji će izumrijeti za samo 100 godina. Već za 25 do 30 godina, loša pronatalitetna politika, te slab životni standard, uzrokovat će nestanak manjih hrvatskih naselja. U prilog ovim predviđanjima ide i činjenica da je od 60-ih godina prošlog stoljeća stanovništvo izbrisano iz 106 općina. Gradu Zagrebu također se nalazi na crnoj demografskoj listi iako je prošle godine u prijavljeno 83 tisuće novih stanovnika
majka

Post by majka »

sta da se kaze... rat, bijeda,su uradili svoje kako u hrvatskoj, tako i u bosni, srbiji_crnoj gori...
mladi svijet odlazi, starci ostaju i polako umiru...
mozda da pitamo albance za recept? heh ..nemogu ni da se nasmijem, tako je sve crno
kekec

Post by kekec »

Bosanac
imas li ti pametnijeg posla, nego da nas dusis o
natalitetu u Srbiji i u Hrvatskoj. Eto ih tamo,
njihov problem.
Odmori se od kompa, idi malo
Image
Monom

#5 pada

Post by Monom »

trebaju premjestiti milokliz iz garaze u spajz.
beharrr

Post by beharrr »

:D evo prilike za obiteljski privremeni rad u inostranstvu :D
Monom

#7 inos

Post by Monom »

ne kuzim
jel to ono kad su bosanci isli u slo traziti posla a slo poslije u bosnu traziti ocke.
Prenj

Post by Prenj »

Da li je ovo povratak ViolentJack-a. Samo je on uspijevao ovako dosadjivati sa demografijom. :(
beharrr

#9 Re: inos

Post by beharrr »

Monom wrote:ne kuzim
jel to ono kad su bosanci isli u slo traziti posla a slo poslije u bosnu traziti ocke.
Bit ce da je tako :D
ucenik

#10 Re: DO 2031. HRVATSKA ĆE IMATI MILIJUN STANOVNIKA MANJE

Post by ucenik »

bosanacNo1 wrote:Hrvatskoj bi u narednih 50 godina moglo izumrijeti dvanaest manjih gradova i oko 160 naselja. Prema zaključku demografa Ive Nejašmića i Roka Mišetića, koje prenosi Jutarnji list, nastavi li se demografski pad ovim tempom, 2031. godine Hrvatska bi mogla imati 3.680.750 stanovnika što je za cijeli milijun manje nego danas. Razlog tomu je sve veći broj umrlih nego rođenih. Prvi na popisu gradova je Gospić koji će izumrijeti za samo 100 godina. Već za 25 do 30 godina, loša pronatalitetna politika, te slab životni standard, uzrokovat će nestanak manjih hrvatskih naselja. U prilog ovim predviđanjima ide i činjenica da je od 60-ih godina prošlog stoljeća stanovništvo izbrisano iz 106 općina. Gradu Zagrebu također se nalazi na crnoj demografskoj listi iako je prošle godine u prijavljeno 83 tisuće novih stanovnika

Jah ko sjede skrshtenih nogu!
Nego narode pamet u glavu i zhenu/chojka medju noge da i nas ne bi stiglo ne do Bog.... :roll: :roll: :roll:
neko iz mase

Post by neko iz mase »

nista momci, zato ovo ljeto kad odete na odmor u dalmaciju, zasucite rukave i udrite po dalmatinkama, da nam komsije ne izumru
privremeni

Post by privremeni »

pa zar se nismo dogovorili da, ne idemo na Jadran, vec u Tursku. Ne damo dusmanima markice. E sad sta cemo raditi u Turskoj, cekamo tvoje direktive. :lol: :lol:
A Hrvata, zbog malog nataliteta mi je stvarno zao. Izgleda da nemaju cak ni neke humanitarne emisije u kojima skupljaju sadaku za te nacionalne pregaoce stancanja djece. :zzzz:
ucenik

Post by ucenik »

neko iz mase wrote:nista momci, zato ovo ljeto kad odete na odmor u dalmaciju, zasucite rukave i udrite po dalmatinkama, da nam komsije ne izumru
ma jok rukave, nogavice zasucite, al sa druge strane ih zasuceite, odozgo!!! :-D :-D :-D
ucenik

Post by ucenik »

privremeni wrote:pa zar se nismo dogovorili da, ne idemo na Jadran, vec u Tursku. Ne damo dusmanima markice. E sad sta cemo raditi u Turskoj, cekamo tvoje direktive. :lol: :lol:
A Hrvata, zbog malog nataliteta mi je stvarno zao. Izgleda da nemaju cak ni neke humanitarne emisije u kojima skupljaju sadaku za te nacionalne pregaoce stancanja djece. :zzzz:
Jes, jes, u Tursku, i chekajte dok shokice ne dodju....dotje one za dobrim hashimom.... :lol: :lol: :lol:
zzzzz

Post by zzzzz »

Do tad ce Hrvatska uveliko biti u EU i slab prirastaj nadomjestit ce azilantima iz treceg svijeta, kao i ostatale evropske zemlje.

Ne sikirajte se, nema zime za komse
ucenik

Post by ucenik »

zzzzz wrote:Do tad ce Hrvatska uveliko biti u EU i slab prirastaj nadomjestit ce azilantima iz treceg svijeta, kao i ostatale evropske zemlje.

Ne sikirajte se, nema zime za komse
uh malo morgen, a shta tjemo mi guuuuziiiiit?????????? :? :? :?

nadam se da tjemo mi bosanski drzhavljani bit glavni azilanti u koraciji! :-D :-D :-D :shock: :roll:
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ma dajte sta vam je.ovo nam je sansa da se prosirimo, i kad nam trud urodi plodom, za jedno 25-30 godina da nam djeca traze otcjepljenje dalmacije iz hrvatske i vezanje za MATICU BIH.
samo tako cemo moci u evropu :D :D :D :D :D
a eno kako neko dade post, nije ni u srbiji nista bolje. sreca pa skontah da je bolje da oni izumru:-)
sanjanin

Post by sanjanin »

Natrpali se u velike gradove. Priliv novopridoslih u Zagreb i Beograd premasio je priliv u Sarajevo, Banja Luku i Zapadni Mostar.
buhtelj

#19 sto je sa vama ljudi

Post by buhtelj »

Mislim da prva koja ce da ostane bez stanovnistva je BIH. Mladi odlaze i ne vracaju se a ostaju stari koji mole za smrt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ukinite ovu temu i malo se zamislite Kaj je sa vama???

U BIH zivi oko 1,5 miili. :x
sanjanin

Post by sanjanin »

:D

Pa svako ko bude u stanju otici odavde to ce i uraditi. Ako je pri zdravoj pameti (ne misli da ce se ovdje sve srediti promjenom vlasti).

Svi bi otisli da mogu. Da imaju dovoljno novca i preduslove za zivot vani.
mojsije

Post by mojsije »

neko iz mase wrote:nista momci, zato ovo ljeto kad odete na odmor u dalmaciju, zasucite rukave i udrite po dalmatinkama, da nam komsije ne izumru
prijatelju neznam kako ti stojiš s dalmatinkama , jer ja dalmatinac jako dobro stojim s bosankama , svako lito imam ugodna iskustva , neznam jeli do mene ili mora ili klime ali zapitaj se tko čiji natalitet popravlja.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

svako ima svoje iskustvo :D :D :D
ja se do sad bunio nisam. ako ti imas dobro iskustvo sa bosankama, onda si dobar
Monom

#23 pr

Post by Monom »

neki su prceviti
reklo bi se..
St.Germain

Post by St.Germain »

e nikad culi za bijelu kugu...
i sve po onoj, nek komsiji crkne krava...
znate li vi koliko ce stanovnika BIH imati 2020-te?Izgubili smo 200.000 stanovnika agresijom, milion i po ((od 4 i po miliona )!!!) se rasulo po globusu a otislo je od kraja rata stotine hiljada i odlazi, vecinom mladih ljudi, medju kojim sam i ja...
Post Reply