Dnevnik FTV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
skojotovski

Post by skojotovski »

A, ova melisa je, kako cujem, do prije godinu radila na FTV pa je otperjala u tursku, udavsi se za turcina. Prije toga, bila udata za faruka sabanovica, koji takoder radi na FTV u redakciji dokumentarnog programa.
koji mahalas :D divim se sam sebi :-)

Nećemo tako, Dino!!!! Na korak si do žutog! :zzzz:

Post edited by: IRR

Image

Image :? :? :? :?
sulesavic

Post by sulesavic »

Show?
skojotovski

Post by skojotovski »

skojotovski wrote:A, ova melisa je, kako cujem, do prije godinu radila na FTV pa je otperjala u tursku, udavsi se za turcina. Prije toga, bila udata za faruka sabanovica, koji takoder radi na FTV u redakciji dokumentarnog programa.
koji mahalas :D divim se sam sebi :-)

Nećemo tako, Dino!!!! Na korak si do žutog! :zzzz:

Post edited by: IRR

Image

Image :? :? :? :?

:?
Bumbar

Post by Bumbar »

An frign bolivbl :shock:
video

Post by video »

Da vi samo znate koliko ima Melisa i njoj slocnih likova na FTV a i da nezaboravimo BHT da te bog mili sacuvaj.Ja se odavno pitam sto se sve nije odavno srokalo dole!!
dexcox

Post by dexcox »

vidio sam i gorih izvjestavanja na tudjim televizijama. melisa se iskulirala u drugom dijelu izvjestavanja i nije uopste bila losa , cak sta vise...
sulesavic

Post by sulesavic »

U¾ivo se zvao show, ako koga interesuje i ako je primijetio da me je to zanimalo
tataratira

Post by tataratira »

neko joj neko sveže ruke lisicama, gurne bensedin i možda ima nade
ono je kriza, isto novinarska sekcija neke srednje škole

ima konkurs na 99, uklapa se
david_sa

#34 Oko Turske

Post by david_sa »

Bez obzira na opravdanu kritiku, svi koji kritikuju nikada nisu imali dosir sa kamerom i volio bih njih vidjeti. Ovaj posao nije lak, a Melisa je sjajan novinar. Svako ima pravo na malo treme i po neku gresku ili los dan. Zapitajte se koliko ste vi savrseni.
Vingo

#35 Re: Oko Turske

Post by Vingo »

david_sa wrote:Bez obzira na opravdanu kritiku, svi koji kritikuju nikada nisu imali dosir sa kamerom i volio bih njih vidjeti. Ovaj posao nije lak, a Melisa je sjajan novinar. Svako ima pravo na malo treme i po neku gresku ili los dan. Zapitajte se koliko ste vi savrseni.
Ma nemoj biti tako siguran....Imala sam ja. I zgadila se samoj sebi. U vise navrata. Javnost je, srecom, ostala uskracena za taj osjecaj.....
Full sam nesavrsena, sto mi opet ne oduzima pravo da kritikujem svakog diletanta s kojim se suocim... :D
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:45, edited 1 time in total.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:45, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

InfraRedRidinghood wrote:
Nancy Drew wrote:Ma gdje je neka stara tema o Federalnoj TV :? prije mjesec dana, možda :? ili sam sanjala ... :D
Bila je jedna o reviziji na FTV, ejubova, eno je u arhivi iz svima znanih SKANDALOZNIH razloga :D

...moram.... :D

Ko je jos bio pred kamerom?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:44, edited 1 time in total.
Pooll

Post by Pooll »

Ljiljana Smailbegovic psuje k'o kocijas :D :lol: :lol: :lol:
video

Post by video »

Vingo wrote:
InfraRedRidinghood wrote:
Nancy Drew wrote:Ma gdje je neka stara tema o Federalnoj TV :? prije mjesec dana, možda :? ili sam sanjala ... :D
Bila je jedna o reviziji na FTV, ejubova, eno je u arhivi iz svima znanih SKANDALOZNIH razloga :D

...moram.... :D

Ko je jos bio pred kamerom?
Ja¨!!!!!! i ne samo ispred vec i sa strane i iza(mrtav sam ozbiljan):D :D :D
video

Post by video »

By the way-Da je prvo zivo javljanje, e pa nije.Imala je ona ista jos sa samita(pakt za stabilnost ako se ko sjeca haosa po gradu) 98-me ili 99-te a da je guravo ici live to stoji :D :D(kad kola krenu nizbrdo-odoseeee)
Meni je vise kriva Duska koja je to mogla malo vise usminkati i "spasiti" citavu stvar!!!
skojotovski

#43 Re: Oko Turske

Post by skojotovski »

david_sa wrote:Bez obzira na opravdanu kritiku, svi koji kritikuju nikada nisu imali dosir sa kamerom i volio bih njih vidjeti. Ovaj posao nije lak, a Melisa je sjajan novinar. Svako ima pravo na malo treme i po neku gresku ili los dan. Zapitajte se koliko ste vi savrseni.
dalo se primjetiti koliko je "sjajna". :oops:
nego, u kakvoj si relaciji sa melisom? mislim, prvi post, pa bas u odbranu melise... :oops:
elk

Post by elk »

dobro ljudi sve to stoji, ali ako je tolika provala stavite to na you tube ili nesto slicno. da se svi fino smijemo
sulesavic

Post by sulesavic »

elk wrote:dobro ljudi sve to stoji, ali ako je tolika provala stavite to na you tube ili nesto slicno. da se svi fino smijemo
Ma, eno link na prvoj strani
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ovako sam ja nekada u skoli odgovarao, kad bas nista nisam znao :lol: :lol: :lol:
gap

Post by gap »

Nije mi jasno što se toliko ibretite, kao da takvih provala nema skoro svaki dan u dnevnicima "javnih emitera" :lol: :lol: Ima li profesije u kojoj je tako jadno kao u novinarstvu danas. I tu smo glavni u Evropi. Arhitekt ne može biti svak. Moraš majstore školu završiti pa zavrnuti rukave.
mene redovno ponižava da mi s ekrana pametuju konobari, mašinbravari, frizeri...a ovi "javni" u tome prednjače. Neki dan čitam da su vodeći novinari FTV i BHT Sanjin Bečiragić, Amarildo Gutić, Mirza Huskić, Suzana Stambol, Vanja Furtula ... i ko zna ko još završili samo srednju školu. Valjda nisu znali šta će, gdje će, pa u novinarstvo. Pa, necete majku vam, da vam još i plaćam za neznanje. Sikter stoko izgubljena.
Ne znam ima li ga Bakir H. ali smiješno je da takva ljudska i profesionalna spodoba uopće može biti novinar, a kamoli urednik i to urednik programa... :razz: :razz: :? Ovo s ovom jadnom Melisom je taj nivo.
ejub

Post by ejub »

gap wrote:Nije mi jasno što se toliko ibretite, kao da takvih provala nema skoro svaki dan u dnevnicima "javnih emitera" :lol: :lol: Ima li profesije u kojoj je tako jadno kao u novinarstvu danas. I tu smo glavni u Evropi. Arhitekt ne može biti svak. Moraš majstore školu završiti pa zavrnuti rukave.
mene redovno ponižava da mi s ekrana pametuju konobari, mašinbravari, frizeri...a ovi "javni" u tome prednjače. Neki dan čitam da su vodeći novinari FTV i BHT Sanjin Bečiragić, Amarildo Gutić, Mirza Huskić, Suzana Stambol, Vanja Furtula ... i ko zna ko još završili samo srednju školu. Valjda nisu znali šta će, gdje će, pa u novinarstvo. Pa, necete majku vam, da vam još i plaćam za neznanje. Sikter stoko izgubljena.
Ne znam ima li ga Bakir H. ali smiješno je da takva ljudska i profesionalna spodoba uopće može biti novinar, a kamoli urednik i to urednik programa... :razz: :razz: :? Ovo s ovom jadnom Melisom je taj nivo.

E ta spodoba ne da po nekim rezonima moze biti novinar ,nego je i urednik IPP-a i pravi "skandalozne" priloge o lopovluku,a od nasih para prima platu i klepa koliko mu je volja bez ikakve kontrole.
E sve je tio nezavisna FTV.Valjda ga mati poducila kako se to radi sa drzavnim parama.......
Lisac

Post by Lisac »

Vingo wrote: Ko je jos bio pred kamerom?
sjecam se prvih postratnih nezavisnih demokratskih instant izbora :D kad je ono zlaju, sasma sa zhenom, u shetnji gradom zaskochio boshnjachki patriota :D sjecam se i press centra u skenderiji i meraka kad prvi 'provalish' informaciju :D
sjecam se i 'gostovanja' u tzv 'centralnoj informativnoj emisiji' (tzv nezavisne televizije gdje sam kratko radio) po povratku sa jedne od pressica :D i sjecam se da mi je shvenk kamere sa mene na tetu urednicu, dok sam ja 'izvjeshtavao', bio chudan i da mi je josh chudnije bilo kad se kamerman zaputio prema meni i (uz gestikuliranje rukom da nastavim) skinuo sa mene prvo mikrofon (pazhljivo ga drzheci na istom odstojanju od moje labrnje :D) pa potom, uz moju pomoc, i koshulju :D nakon otprilike 30-tak sekundi kamera se 'vratila' na mene a ja sam i dalje prichao :D :D tek sam nakon toga, kada sam pregledavao snimak izginuo od smjeha, kada sam skontao da mi je koshulja bila toliko prezajebana da ju je plavi kljuch probio pa je prvih par rechenica teta urednica uredno razgovarala sa mojojm glavom koja je plovila po plavom kljuchu :D onda je ista teta bila u krupnom planu narednih 30 sekundi uredno klimajuci glavom dok su mene skidali :D srecom imao sam i majicu ispod koshulje inache bi mi bubu morali zakachiti za bradavicu :D a to bi bolilo pravo :D
da napomenem, unatoch ovom 'kaljenju chelika' ipak mi je poshlo za rukom ne postati novinarom i pronaci neshto pametnije :D
ckapice :P
shuriken

Post by shuriken »

kakite malo previse

FTV se hoce igrat CNN-a ili HRT-a
a bez novaca
pa nazvalo zenu koja zivi u Istanbulu
da im se javi malo

nemere to tako
za zivo pokrivanje se salje producent i novinar
plati se put i hotel i dnevnice
pa onda producent radi fact checking, dogovara i kontrolira tehniku i linkove
pustanje priloga etc.
a novinar se koncentrira na svoj posao
i jos mu producent drzi remindere na papiru pored kamere ili mu suflira

nesto sumnjam da je ta Melisa to imala, sigurno se morala bakcat sa turskim ekipama i tehnicarima, mogu mislit koliko oni bendaju zensko

ambiciozan pokusaj, losi uslovi, los rezultat
Post Reply