Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
-
hizo ramidovic
#4251 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
fahri-beg i unjegamu stranka su na proslim izborima dobili otprilike onoliko glasova koliko imaju raspolozive infrastrukture...tako da im eventualna koalicija sa sda nece bitnije promijeniti rezultat na sljedecim izborima.
- Banksy
#4252 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Banksy wrote:
Ulaskom u koaliciju s SDA u prošlom mandatu, Fahro je na narednim izborima prepolovio svoje procente. Ponavljanjem iste greške danas, novom koalicijom s SDA, moglo bi mu se desiti da na sljedećim izborima gasi mješalicu.
Zov Bakirovih nemoralnih ponuda, ministarstva, tendera, autocesta i sudova je sigurno jak, ali neka se dobro razmisli šta se od sličnog obećanog u prošlosti ostvarilo i kako je završila ta avantura s SDA. Stranka mu je iskompromitirana skoro propala, on je završio u zatvoru, a zaradio nulu. I opet bi mu se desilo isto.
Napomena da će ga, u slučaju da se opet okrene SDA, javnost ponovo percipirati ne samo kao lažova, za siću potkupljivog prevaranta, već i kao grobara prve kvalitetne, velike, dobre, poštene i obećavajuće stvari koja se pojavila u BiH nakon Daytona - Sarajevske vlade.
Učini li sve ovo iznad, usudi li se zaista ponoviti isto, izvjestan rezultat je propast na prvim narednim izborima i skoro sigurno gašenje stranke. Pa, samo naprijed.
- Banksy
#4253 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ja mislim da je u tom slučaju završio karijeru.hizo ramidovic wrote:fahri-beg i unjegamu stranka su na proslim izborima dobili otprilike onoliko glasova koliko imaju raspolozive infrastrukture...tako da im eventualna koalicija sa sda nece bitnije promijeniti rezultat na sljedecim izborima.
Čak mislim da i on to zna, pa da ide na varijantu da ugrabi što može, dok može, zato bi i pokušao opet. S tim da bi ga Bakir opet izradio, pa bi tako dobili i definitivno potrošenu stranku i njega, jednom zatvorenog i dvaput prevarenog.
Da mi nije žao SaKa, tačno bi bio merak gledati kako ga Bake završava.
- kmirsad
#4254 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Hajmo se opkladiti da će ih zavlačiti mjesec dva... dokle god može, davati signale, mahati repom i nečkati se, krčkati ih na jedinici, a onda im uvaliti korpu i izači kao heroj i umirati od smijeha... na lokalnim će ubrat Binga 1/1...Banksy wrote:Ulaskom u koaliciju s SDA u prošlom mandatu, Fahro je na narednim izborima prepolovio svoje procente. Ponavljanjem iste greške danas, novom koalicijom s SDA, moglo bi mu se desiti da na sljedećim izborima gasi mješalicu.
Zov Bakirovih nemoralnih ponuda, ministarstva, tendera, autocesta i sudova je sigurno jak, ali neka se dobro razmisli šta se od sličnog obećanog u prošlosti ostvarilo i kako je završila ta avantura s SDA. Stranka mu je iskompromitirana skoro propala, on je završio u zatvoru, a zaradio nulu. I opet bi mu se desilo isto.
Napomena da će ga, u slučaju da se opet okrene SDA, javnost ponovo percipirati ne samo kao lažova, za siću potkupljivog prevaranta, već i kao grobara prve kvalitetne, velike, dobre, poštene i obećavajuće stvari koja se pojavila u BiH nakon Daytona - Sarajevske vlade.
Učini li sve ovo iznad, usudi li se zaista ponoviti isto, izvjestan rezultat je propast na prvim narednim izborima i skoro sigurno gašenje stranke. Pa, samo naprijed.
- bunk
#4255 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Koliko sam upratio pisanje ovdje.
Nema toga ko treba uci u koaliciju sa sda.
Jer je opceprihvaceni zakljucak ovdje da ko udje u koaliciju nestaje sa scene.
Fakat da nema stranke na politickoj sceni koja u datom momentu od 95 naovamo nije koalirala sa nekom stranaka a opet evo ih.
Niko nikada nije nestao sa scene.
Cak se samo dostampavaju ili kao sto neko rece javljaju se derivati postojecih.
Tako da te teorije o nestajanju ne piju vode..
Nema toga ko treba uci u koaliciju sa sda.
Jer je opceprihvaceni zakljucak ovdje da ko udje u koaliciju nestaje sa scene.
Fakat da nema stranke na politickoj sceni koja u datom momentu od 95 naovamo nije koalirala sa nekom stranaka a opet evo ih.
Niko nikada nije nestao sa scene.
Cak se samo dostampavaju ili kao sto neko rece javljaju se derivati postojecih.
Tako da te teorije o nestajanju ne piju vode..
- Maraschino
#4256 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
kmirsad wrote:Hajmo se opkladiti da će ih zavlačiti mjesec dva... dokle god može, davati signale, mahati repom i nečkati se, krčkati ih na jedinici, a onda im uvaliti korpu i izači kao heroj i umirati od smijeha... na lokalnim će ubrat Binga 1/1...
ima li iko da voli vlast od njega.
- klixoris
#4257 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kako ne piju ? Pa eno ti Stranke za cash(BiH) kao (jedva) zivog primjerabunk wrote: Tako da te teorije o nestajanju ne piju vode..
- JThomas
#4258 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ako je nešto javno, javni su rezultati izbora, odnosno brojevi glasova prije i poslije. sdp 2010 i 2014, df 2014 i 2018, sbb 2014 i 2018. i zabih je nestala skroz, a bila je neizostavan faktor.
demokratski je biti za sda, koliko god je pogrešno. samo što niko nije za nju, odnosno ne da reći da je za nju. nego se vi slomiste od izbora da nas ubijedite da sa njom treba i mora koalirati - onaj ko za nju nije.
demokratski je biti za sda, koliko god je pogrešno. samo što niko nije za nju, odnosno ne da reći da je za nju. nego se vi slomiste od izbora da nas ubijedite da sa njom treba i mora koalirati - onaj ko za nju nije.
- Banksy
#4259 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Nema on više šanse za bingo, i ovo prenemaganje hoću-neću u vlast ga već skupo košta,kmirsad wrote:
Hajmo se opkladiti da će ih zavlačiti mjesec dva... dokle god može, davati signale, mahati repom i nečkati se, krčkati ih na jedinici, a onda im uvaliti korpu i izači kao heroj i umirati od smijeha... na lokalnim će ubrat Binga 1/1...
pitanje je čistog opstanka stranke,
izbor je tu vrlo jasan i čist,
neizvjesna mala mogućnost da mu Bakir udijeli koju mrvicu sadake i ugasi stranku,
ili opstanak stranke i pesrepektiva vraćanja u život, uz ozbiljan stranački rad,
vidjećemo...
- Roccohljup
#4260 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Fahro i ozbiljan rad stranke
. Njega samo zanima da zavlada sigurnosnim i pravosudnim sistemom da zastiti sebe i ortake....i za to bi i guze dao.
- kmirsad
#4261 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
To ih sve zanimai lijeve i desne... izuzev naravno... NS...Roccohljup wrote:Fahro i ozbiljan rad stranke![]()
. Njega samo zanima da zavlada sigurnosnim i pravosudnim sistemom da zastiti sebe i ortake....i za to bi i guze dao.
A i njih će to zanimati, koliko ja vidim... ukoliko uspiju da smjene Pedju.
Dvije su milijarde maraka u pitanju... ko kobci, neki čekaju da ćopnu te...ionako bačene pare...
- kmirsad
#4262 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kladim se u gajbu krvi da neče uči u vlast s njima.Banksy wrote:Nema on više šanse za bingo, i ovo prenemaganje hoću-neću u vlast ga već skupo košta,kmirsad wrote:
Hajmo se opkladiti da će ih zavlačiti mjesec dva... dokle god može, davati signale, mahati repom i nečkati se, krčkati ih na jedinici, a onda im uvaliti korpu i izači kao heroj i umirati od smijeha... na lokalnim će ubrat Binga 1/1...
pitanje je čistog opstanka stranke,
izbor je tu vrlo jasan i čist,
neizvjesna mala mogućnost da mu Bakir udijeli koju mrvicu sadake i ugasi stranku,
ili opstanak stranke i pesrepektiva vraćanja u život, uz ozbiljan stranački rad,
vidjećemo...
Mislim da se Fahro odlučio da pokuša promjeniti negativnu percepciju birača prema SBB... i da planira dugoročno.
Barem u Tuzli, a vidim da je u tome poprilično uspješan i u KS.
A ovdje u Tuzli pomalo iz prikrajka osmatram njihov rad. Imaju odličnog momka,
Hamzić Neđad... iz gradske mahale,ozbiljan, otvoren, pošten, drži riječ, ne zaboravlja data obečanja, veoma smiren, redovno organizuje sastanke sa članstvom po svim MZ, gotovo svakih 15 dana, aktivan, na sastancima diskutuje s članovima, objašnjava postupke, uvažava i suprotna mišljenja od svoga, bez nametanja, privukao je dosta uvaženih Tuzlaka, raste im rejting...
Ako SBB ima ovakvih ljudi i u drugim krajevima, dobro će proći na opčinskim...
- kmirsad
#4263 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ima.Maraschino wrote:kmirsad wrote:Hajmo se opkladiti da će ih zavlačiti mjesec dva... dokle god može, davati signale, mahati repom i nečkati se, krčkati ih na jedinici, a onda im uvaliti korpu i izači kao heroj i umirati od smijeha... na lokalnim će ubrat Binga 1/1...![]()
ima li iko da voli vlast od njega.
- bunk
#4264 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Paket Ustavnih promjena zvan Aprilski paket koji je pripremila maltene sama administracija SAD je srusen zahvaljujuci Silajdzicu.klixoris wrote:Kako ne piju ? Pa eno ti Stranke za cash(BiH) kao (jedva) zivog primjerabunk wrote: Tako da te teorije o nestajanju ne piju vode..
Aprilski paket je izmedju ostalog donosio osnivanje jedinstvene policije u BiH.
I to je razlog zasto su ih glasaci kaznili.
S druge pak strane likovi koji su dobili 4500 glasova na izborima zlurado pokusavaju oljagati i pokazati nadmoc nad nekim ko je sam dobio 250 000 ili bi 200000 nisam sad siguran...
- Maraschino
#4265 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
steta gdje gubi vrijemekmirsad wrote:
Kladim se u gajbu krvi da neče uči u vlast s njima.
Mislim da se Fahro odlučio da pokuša promjeniti negativnu percepciju birača prema SBB... i da planira dugoročno.
Barem u Tuzli, a vidim da je u tome poprilično uspješan i u KS.
A ovdje u Tuzli pomalo iz prikrajka osmatram njihov rad. Imaju odličnog momka,
Hamzić Neđad... iz gradske mahale,ozbiljan, otvoren, pošten, drži riječ, ne zaboravlja data obečanja, veoma smiren, redovno organizuje sastanke sa članstvom po svim MZ, gotovo svakih 15 dana, aktivan, na sastancima diskutuje s članovima, objašnjava postupke, uvažava i suprotna mišljenja od svoga, bez nametanja, privukao je dosta uvaženih Tuzlaka, raste im rejting...
Ako SBB ima ovakvih ljudi i u drugim krajevima, dobro će proći na opčinskim...
kao da i ti asikujes pa cekas priliku...
- kmirsad
#4266 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ne znam je li gubi vrijeme, ali dobro radi, kvalitetno.. I dobar je lik.
A vala ne ašikujem... ni u kakvu ja stranku neču više...
- Maraschino
#4267 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Gubi naravno. Tu svoju sposobnost trebao bi iskoristiti u nekoj drugoj stranci i pokretu.kmirsad wrote:Ne znam je li gubi vrijeme, ali dobro radi, kvalitetno.. I dobar je lik.
Ja licno mislim da Radonciceva privatna stranka nema neku buducnost. Trenutno, radije bi glas dao SDSu nego njima. SDS ima Sarovica koji nesto radi za dobrobit drzave, ima Mektica koji bar stvari naziva pravim imenom a SBB ima samo uhljebe koji gledaju samo svoju korist(kao i mnogi drugi). Radoncica interesuje ministarstvo sigurnosti(sa kojega je jednom smijenjen) ili ministarstvo pravde. Sto li?
...na kraju krajeva, sve istroseni qrtoni koji se nadaju necemu.
-
zilog
#4268 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Prica da stranke gube glasove, zato sto su bili sa SDA u vlasti, a ne zato sto su raja skontala da su ublehasi kao i ostali, dolazi iz samih tih stranaka. Kao opravdanje da ne bi priznali da su ista govna.
Primjer: 2000.-2002.
Navoditi SBiH 2010. kao primjer zanemaruje da su isti bili sa SDA u svim vladama osim 2000. SBiH je propao poslije cirkusa sa aprilskim paketom.
Primjer: 2000.-2002.
Navoditi SBiH 2010. kao primjer zanemaruje da su isti bili sa SDA u svim vladama osim 2000. SBiH je propao poslije cirkusa sa aprilskim paketom.
- JThomas
#4269 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
kako raja skontaju da su ublehaši? pa tako što sa sda, i da hipotetički neće, moraju raditi kako i oni. i da hipotetički hoće, kao njihov manji partner ne mogu uraditi ništa korisno. a nemaju pretežno kupljenu tapiju na "legitimitet" kao oni. i njima podrška padne, a ovima ne padne. jel, govna ista - a tretman različit. ko god razočara, i izgubi glasove ali oni ne. kad vidiš sad broj glasova za sda i probaš sračunati broj ovisnih i zaposlenih za frtalj vijeka - jasno je da ni njihovih "ideoloških" glasova bez interesa i nema baš puno.
-
stranacc
#4270 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ostani ti u koaliciji PDA/SBB. Vjeruj mi tu pripadash.kmirsad wrote:Ne znam je li gubi vrijeme, ali dobro radi, kvalitetno.. I dobar je lik.
Josh nauci gdje idu `mehka` a gdje `tvrda` slova
Neces tako nigdje sticHi
- kmirsad
#4271 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
A kada naučim tvrda i mehka, gdje bit trebao...
-
stranacc
#4272 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
u peMziju ili rudnik banovicikmirsad wrote:A kada naučim tvrda i mehka, gdje bit trebao...
svakako samo bisere bacas okolo...........
- Bosanski_kralj
#4273 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Fahro faktički prihvatio poziv SDA. Izgleda da nakon toga padaju i Vlade USK-, KS-a...
-
criticos
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#4275 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
fahro je od izbora do danas sve ovo planirao i svatko mu treba skinuti kapu za sve i jedan potez od poslije izbora do danas.
posebno mu treba čestitati kako je od sdpa napravio svoju marionetu, kako je iskoristio "mlade lavove" da odigraju ključnu ulogu u neulasku sdpa u vlast i kako su eliminirali sdp i tako otvorili i trasirali put fahri da ponovno uđe u vlast.
sada šćepo obara vladu u kantonu sarajevo, zabija nož u leđa tuzlanskom sdpu, ulazi na svim nivoima, a do prije tri mjeseca sdpu se zaklinjao da ih neće prodati i izdati.
posebno mu treba čestitati kako je od sdpa napravio svoju marionetu, kako je iskoristio "mlade lavove" da odigraju ključnu ulogu u neulasku sdpa u vlast i kako su eliminirali sdp i tako otvorili i trasirali put fahri da ponovno uđe u vlast.
sada šćepo obara vladu u kantonu sarajevo, zabija nož u leđa tuzlanskom sdpu, ulazi na svim nivoima, a do prije tri mjeseca sdpu se zaklinjao da ih neće prodati i izdati.