Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
- jeza u ledja
#76 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Slazem se, SDA se dosta uspjesno transformisao u tipicnu evropsku stranku desnog centra, na slican nacin kao sto je to uradio HDZ u Hrvatskoj.
Morebitbidne zato sto se iz njih izfiltrirao olos koji je zavrsio u strankama tipa SBiH i SBB.
Na kraju svi oni ipak zajedno koaliraju, stoga mi se svi oni redom gade.
Morebitbidne zato sto se iz njih izfiltrirao olos koji je zavrsio u strankama tipa SBiH i SBB.
Na kraju svi oni ipak zajedno koaliraju, stoga mi se svi oni redom gade.
- Corto Maltese
#77 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Glavni Tihićev problem je taj što je izjavio da je vrijeme da Bošnjaci napuste filozofiju žrtve i okrenu se budućnosti. Budućnost, za Cerića, JR Iztbegovića i Radončića, nije unosan biznis. Zbog toga su se, svim snagama prošlosti, okomili na njega.krig wrote:navratio.malo wrote: Glasam za Tihića jer je umjeren čovjek i političar s vizijom. Smatram da u zemlji kakva je BiH, samo umjerenom i pametnom politikom 'korak po korak' možemo nešto napraviti.
Politika: 'Nećemo u koaliciju sa nacionalnim strankama'! Nećemo ovo, nećemo ono. A je li, ti bi da biraš s kim bi u koaliciju? E pa drugovi, to se ne bira, osim u vašem slučaju sjedenja u zapećku i kritike svega mogućeg.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#78 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
A odakle tebi info koliko se neke novine prodaju u dnevnim tirazima?bogoljub wrote:A što se tiraža tiće: još uvijek je iznad 100.000 primjeraka Petkom. ostalim danima oko 60.000, al opet to je veliki broj. Prema povjerljivim podacima Oslobodjenje se prodaje u prosjeku ne više od 5.000 kom. dnevno.
A ovo sto sam uvecao,vjerovatno ovo " prema povjerljivim podacima",pokusava da te amnestira od toga da napise kao izvor svojih tvrdnji,jer su toBoze "povjerljive".
Bilo bi nekako ok da si samo napisao prema mojim pretpostavkama...
- Better Man
#79 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Suplja. Mozda i jeste toliki tiraz Avaza, ali odstampani, a ne prodani. To sto se odstampa petkom 100 hiljada, a drugim danima 50-60 hiljada primjeraka ne znaci da se i proda. Zasto znam vidjati pred zatvaranje trafike snopove neprodanog Avaza na toj trafici spakovane za povrat.-LIBERO- wrote:A odakle tebi info koliko se neke novine prodaju u dnevnim tirazima?bogoljub wrote:A što se tiraža tiće: još uvijek je iznad 100.000 primjeraka Petkom. ostalim danima oko 60.000, al opet to je veliki broj. Prema povjerljivim podacima Oslobodjenje se prodaje u prosjeku ne više od 5.000 kom. dnevno.
A ovo sto sam uvecao,vjerovatno ovo " prema povjerljivim podacima",pokusava da te amnestira od toga da napise kao izvor svojih tvrdnji,jer su toBoze "povjerljive".
Bilo bi nekako ok da si samo napisao prema mojim pretpostavkama...
-
crni djecak
#80 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Fahro je uvjeren da ce Tihic biti kandidat za Predsjednistvo Bih,zato ga toliko blati.
Slazem se sa predhodnicima da je pretjerao,presao granicu ukusa i ljudskosti.
U redu je da najvise kroz avaz promovise svoju stranku,ali na onakav nacin da se obracuna sa politickim ne sitomisljenicima..FUJ.
da je kako treba on bi promovisao svoj program opravka Bih,isticao pozitivne ideje i sl.
Mislim da ako ovako nastavi da ce izazvati veliki haos medju gradjanima BiH.
PO meni bi bilo dobro kada bi se i SDP BiH,ogradio od Avaza i rekao kako je to stranacka novina...
U redu je da najvise kroz avaz promovise svoju stranku,ali na onakav nacin da se obracuna sa politickim ne sitomisljenicima..FUJ.
da je kako treba on bi promovisao svoj program opravka Bih,isticao pozitivne ideje i sl.
PO meni bi bilo dobro kada bi se i SDP BiH,ogradio od Avaza i rekao kako je to stranacka novina...
-
crni djecak
#81 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Mizanfil wrote:Svaka normalna osoba u ovoj zemlji se treba ograditi od Avaza i Radončićacrni djecak wrote:Fahro je uvjeren da ce Tihic biti kandidat za Predsjednistvo Bih,zato ga toliko blati.
PO meni bi bilo dobro kada bi se i SDP BiH,ogradio od Avaza i rekao kako je to stranacka novina...![]()
![]()
![]()
Da pokažemo da smo i mi ljudi
slazem se da bi smo se svi zajedno bez obzira na politicku ideju trebali ograditi od takvih stvari.
RECIMO NE AVAZOVSTINI,
kao sto jedan forunmas rece zamislite kako ce biti ako pobijede na izborima..
-
crni djecak
#82 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
ko brise postoveeeeeeeeee
- macan prvi
#83 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
jeza u ledja wrote:Ako Fahro izgubi izbore mozda nas kazni tako sto ce nas uskratiti za buduca izdanja Avaza?
-
Max Bunker
#84 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Ako se on borio u A RBiH i ako je bio pravi clan iste te Armije, onda sam ja Dragan VikicRosalie7 wrote:Koliko vidim iz pojedinih komentara, jedini problem Fahrudina Radončića je to što čovjek nije rođen u BiH. Očito je potpuno nebitno što je bio član Armije BiH. Zgražavam se nad tako ograničenim razmišljanjima. Zbog takvih stvari nam i treba da uvijek na vlasti bude neko ko je "naš", pa makar mi zbog takve politike nemali šta da jedemo!
To gdje je on rodjen i odakle je, boli me neka stvar ( pa i Sefer Halilovic i Jovan Divjak nisu rodjeni u BiH pa su ovdje heroji i postovani ljudi MEDJU NARODOM, narocito ovaj drugi ). Vazno je kakav je covjek a ja kod Radoncica ne nadjoh tri osobine normalnog i cestitog covjeka ( jedino vjerujem da radi ko konj i to, hajde da kazem, postujem ).
-
Alfa_Ze
#85 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Predsjednik HDZBiH Dragan Čović izjavio je u intervju sarajevskom Dnevnom avazu da sporazum njegove stranke sa SNSD-om ne postoji, te da ne zna hoće li ga biti. Kazao je i kako je veoma moguće da će vlasnik Avaza Fahrudin Radončić biti novi lider Bošnjaka. Osvrćući se na posjet Hrvatskoj i susrate s predsjednikom Ivom Josipovićem premijerkom Jadrankom Kosor, te šefom oporbenog SDP-a Zoranom Milanovićem Čović je kazao
Mi smo se predstavili kao vodeća stranka Hrvata. Mi smo se apsolutno uspjeli predstaviti kao takva snaga. Ja sam tamo jasno poručio da mi u BiH ne trebamo nikakvu pomoć. Hrvatska državu BiH treba doživjeti kao strateškog partnera prema kojem mora imati strateške interese, mnogo snažnije nego prema bio kojem drugom susjedu, kazao je Čović za "Avaz". - Činjenica je da smo mi najjači predstavnici Hrvata u BiH. To su naši sugovornici u Hrvatskoj prepoznali. Zato s nama svi razgovaraju. Svaka čast i za 20 drugih hrvatskih stranaka u BiH, ali kada ih sve zbrojite, oni nemaju 15 posto glasača u BiH! To je realnost. Procjenjujem da će HDZBiH na ovogodišnjim izborima uzeti 46 posto glasačkog tijela Hrvata, uvjeren je Čović.
"Na upit zbog čega ga "male stranke" optužuju za razbijanje Hrvata i da ne želi podržati zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Čović kaže:
- Što se tiče optužbi od manjih hrvatskih stranaka, ja razumijem da je njihova jedina strategija analizirati ono što rade HDZBiH i Dragan Čović. Oni nemaju svoju strategiju. Ali, nema smisla optuživati nas za izdaju zbog jednog člana Predsjedništva BiH. Uostalom, ja pozivam hrvatske stranke da podrže kandidate HDZBiH. Time bismo riješili cijeli problem.
Na novinarsku primjedbu kako je s Dodikom već napravio suradnju Čović odgovara kako to nije točno
- To nije točno. Sporazum s Dodikom ne postoji. Nema nijedne riječi o tome! Hoće li ga biti, u kojoj formi, o tom potom. Ali, sve to govori o ozbiljnosti onih koji komentiraju sporazum koji ne postoji. Nema ni papira na kojem bi se on pisao! Mi želimo napraviti korektnu suradnju sa svim bošnjačkim i srpskim strankama. Na dobrom smo putu da u tome i uspijemo. Ja, recimo, želim razgovarati s Fahrudinom Radončićem kao čelnikom nove stranke koja među Bošnjacima ima svoje mjesto i veoma je moguće da će biti lider među Bošnjacima. Ja partnerski sporazum želim napraviti u Sarajevu. Na isti način želimo razgovarati i s Dodikom, ali i s drugim strankama. Jer, da bi se bilo na vlasti u BiH, morate imati partnere i među Bošnjaicma i Srbima. Tko to ne razumje, meni ga je žao, zaključio je Čović.
Last edited by Alfa_Ze on 22/05/2010 15:25, edited 1 time in total.
- JBT
#86 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Radincic + reis + Bakir Izetbegovic = SBB
Od momenta kada je BiH postala neovisna i samostalna nekima politickim opcijama (ako ih uopce tako mozemo nazvati) je postala prevelika i zeljeli su je podijeliti.
Od prvog momenta je Karadzic, kao Milosevicev igrac u formiranju velike Srbije, takvu zamisao zelio pretvoriti u realnost. Pokrenuli su rat da bi dobili "svoj dio BiH" koji bi im bio potaman. U toku rata su Bobanovi sljedbenici poceli agresivno sprovodjenje iste ideje, ali sa drugim predznakom.
Rat je zaustavljen, BiH je ostala u svojim AVNOJ-evskim granicama, ali ipak podjeljenja na entitet i federaciju. U takvim uslovima je Dodik preuzeo i nastavlja i dalje borbu za podjelu BiH da bi dobio svoj dio u kojem bi zbog toga bio proglasen narodnim herojem i gdje bi uzivao neogranicenu vlast. Bas kao kakav kralj iz srednjeg vijeka, u vrijeme feudalizma.
Sa druge strane su se Bobanovi nasljednici malo primirili, ali se jos uvijek u Hercegovini osjeti napetost u zraku, kao sto se iznad glavnih puteva prema moru u zraku vijore zastave "Herceg-Bosne" i susjedne Hrvatske, razapete na zicama tik iznad visine kamiona. I tu su jos uvijek ubjedjeni da im je BiH prevelika i da bi im bolje bilo da se odvoje zajedno sa dijelom BiH koji bi im bio potaman. Bilo je tako i jos uvijek traje.
Sa tim smo naucili nekako zivjeti i nadamo se da ce jednog dana "oni anamo" doci pameti i da ce se prikloniti nasoj, takodje jednonacionalnoj opciji, ali koja, zaimeboga, zeli da BiH ostane u svojim danasnjim granicama. Jer kako neko moze i zamisliti da jedan Bosnjak moze i pomisliti na podjelu jedne nam i jedine?
Ali..... vjerovali ili ne, ima i Bosnjaka kojima BiH postaje prevelika. Ovakva u AVNOJ-evskim granicama. I to ne sad nekih bilo kakvih Bosnjaka. To su visokorangirani neimari, proroci i nasljednici i, naravno, raja im. Ona bliza.
Naravno, pogadjate. Radonjcic, Ceric i Bakir I. (i raja im Shaja, Gasi.....).
Kao sto smo vec zamjetili, citajuci svoj dnevnik Avaz (vidi slucajnosti, vlasnik mu je upravo Radoncic), pojedini Bosnjaci ponovo istrcavaju na ulicu sa slikom "neimara i velepoduzetnika, biznismena" u ruci vicuci u svojoj telalskoj (zivotnoj) ulozi, koju su samo prije par mjeseci obavljali pod skutima SDA (koja danas sve vise lici na Titanik par minuta prije nego je nestao u dubinama Sjevernog mora), parole tipa" EVO GA, NAPOKON SE POJAVIO.... SPASITELJ!!". Opet vicu. Bucu. A narod polako dize glave (malo teze nego prije 20 godina, ali ipak dize) i iz ciste zelje za necim boljim od bijede u koju je doveden, pocinje se ponovo nadati. Ponovo je spreman birati Spasitelja.
I Spasitelj ima zelju. Da bude najveci.Odavno je spasitelju jasno da ne moze biti najveci u BiH. Prevelika mu. Novine prodaje samo na 25% teritorije BiH. Gradi samo na 25% (nije jos poceo, ali najavljuje, a kako lako dobija kredite na ustrb ulaganja u privredu, onda se nema razloga ni sumnjati u to, kad nam nestane hrane jescemo zgrade). Ugledni gradjanin je na 25% teritorije BiH. Najveci je na 25% teritorije BiH (na nivou BiH to vec nije, niti bi mu se to dozvolilo). I zasto bi sada taj covjek zelio biti donji na nivou BiH kad moze biti prvi na 25% teritorije te BiH. Taman. Ekonomski car u (malo manjoj) BiH.
Imamo tu i reisa. Evo vec 17-18 godina. A po pravilima IZ covjek moze biti reis maksimalno 14 godina. Ali, eto, to je tako. Ne m`es nista. Ali ipak mu je jos par godina trajanja i poslije..... nema vise. Ili mozda i ima? Mozda ako bi se BiH malo smanjila (a i ako promjeni malo ime u tom preobrazaju nece nista smetati). Onda bi opet mogao biti reis najmanje jos 14 godina. A za tih 14 godina se svasta moze promjeniti pa i pravila u islamu. Mozda se uvede i uloga sveca. "Ako mogu drugi, zasto ne bi mogli i mi. NEKA SE SADA ONI NAMA PRILAGODJAVAJU!!" - kako sam reis uzviknu prije par mjeseci u Gluhoj Bukovici u odbranu optuzenog pedofila. Od sudstva (prevelike) BiH.
Ionako reis nema nekog utjecaja na onih ostali 75% teritorije BiH. A bolje je biti glavni (pa uz to i dozivotni) vjerski poglavar u selu, nego niko i nista (pa jos i prozvan zbog nekih stvari koje se kose sa ucenjem islama) u Njujorku. Jos ako je to "selo" 25% teritorije danasnje AVNOJ-evske BiH ona je to super. Taman. Vjerski poglavar (dozivotni) u (malo manjoj) BiH.
Onda imamo tu i Bakira I. Covjeka kojemu se ne da do potoka. Tj. ne moze doci na nivo na kojemu mu je babo bio. A ne ostvariti takve ambicije je nesto sto se kosi sa najdubljim porivima ljudskog uma, a to nije sala. U tom domenu mozemo vec poceti pricati o takvim frustracijama koje su neminovno uzrok neminovnim posljedicama koje ulaze u grupu devijacija. Ali.... da ne ulazimo previse u to. Necemo prelaziti granicu privatnog.
Jasno je i Bakiru da ne moze biti prvi medju prvima u prevelikoj BiH. Ima konkurenciju koja ga nikada nece podrzati, a to je neminovno da bi se postalo prvi u BiH. Drugim rijecima, nikad ga nece drugi narodi osim Bosnjackog prihvatiti kao lidera. I u tome ih razumijem. Svjesni su da ne ulaze u njegov "resor". Njegov "resor" se nalazi na 25% teritorije od danasnje AVNOJ-evske BiH. A zasto ne biti predsjednik necega, pa makar to bila i malo manja BiH, ako je alternativa.....nista? I onda jos uz to clan 5-6 najbogatijih familija koje ce izmedju sebe birati ko ce voditi tu malo manju BiH. Ljepota.
A narod? Narod neka se nada. Samo sabur.
Od momenta kada je BiH postala neovisna i samostalna nekima politickim opcijama (ako ih uopce tako mozemo nazvati) je postala prevelika i zeljeli su je podijeliti.
Od prvog momenta je Karadzic, kao Milosevicev igrac u formiranju velike Srbije, takvu zamisao zelio pretvoriti u realnost. Pokrenuli su rat da bi dobili "svoj dio BiH" koji bi im bio potaman. U toku rata su Bobanovi sljedbenici poceli agresivno sprovodjenje iste ideje, ali sa drugim predznakom.
Rat je zaustavljen, BiH je ostala u svojim AVNOJ-evskim granicama, ali ipak podjeljenja na entitet i federaciju. U takvim uslovima je Dodik preuzeo i nastavlja i dalje borbu za podjelu BiH da bi dobio svoj dio u kojem bi zbog toga bio proglasen narodnim herojem i gdje bi uzivao neogranicenu vlast. Bas kao kakav kralj iz srednjeg vijeka, u vrijeme feudalizma.
Sa druge strane su se Bobanovi nasljednici malo primirili, ali se jos uvijek u Hercegovini osjeti napetost u zraku, kao sto se iznad glavnih puteva prema moru u zraku vijore zastave "Herceg-Bosne" i susjedne Hrvatske, razapete na zicama tik iznad visine kamiona. I tu su jos uvijek ubjedjeni da im je BiH prevelika i da bi im bolje bilo da se odvoje zajedno sa dijelom BiH koji bi im bio potaman. Bilo je tako i jos uvijek traje.
Sa tim smo naucili nekako zivjeti i nadamo se da ce jednog dana "oni anamo" doci pameti i da ce se prikloniti nasoj, takodje jednonacionalnoj opciji, ali koja, zaimeboga, zeli da BiH ostane u svojim danasnjim granicama. Jer kako neko moze i zamisliti da jedan Bosnjak moze i pomisliti na podjelu jedne nam i jedine?
Ali..... vjerovali ili ne, ima i Bosnjaka kojima BiH postaje prevelika. Ovakva u AVNOJ-evskim granicama. I to ne sad nekih bilo kakvih Bosnjaka. To su visokorangirani neimari, proroci i nasljednici i, naravno, raja im. Ona bliza.
Naravno, pogadjate. Radonjcic, Ceric i Bakir I. (i raja im Shaja, Gasi.....).
Kao sto smo vec zamjetili, citajuci svoj dnevnik Avaz (vidi slucajnosti, vlasnik mu je upravo Radoncic), pojedini Bosnjaci ponovo istrcavaju na ulicu sa slikom "neimara i velepoduzetnika, biznismena" u ruci vicuci u svojoj telalskoj (zivotnoj) ulozi, koju su samo prije par mjeseci obavljali pod skutima SDA (koja danas sve vise lici na Titanik par minuta prije nego je nestao u dubinama Sjevernog mora), parole tipa" EVO GA, NAPOKON SE POJAVIO.... SPASITELJ!!". Opet vicu. Bucu. A narod polako dize glave (malo teze nego prije 20 godina, ali ipak dize) i iz ciste zelje za necim boljim od bijede u koju je doveden, pocinje se ponovo nadati. Ponovo je spreman birati Spasitelja.
I Spasitelj ima zelju. Da bude najveci.Odavno je spasitelju jasno da ne moze biti najveci u BiH. Prevelika mu. Novine prodaje samo na 25% teritorije BiH. Gradi samo na 25% (nije jos poceo, ali najavljuje, a kako lako dobija kredite na ustrb ulaganja u privredu, onda se nema razloga ni sumnjati u to, kad nam nestane hrane jescemo zgrade). Ugledni gradjanin je na 25% teritorije BiH. Najveci je na 25% teritorije BiH (na nivou BiH to vec nije, niti bi mu se to dozvolilo). I zasto bi sada taj covjek zelio biti donji na nivou BiH kad moze biti prvi na 25% teritorije te BiH. Taman. Ekonomski car u (malo manjoj) BiH.
Imamo tu i reisa. Evo vec 17-18 godina. A po pravilima IZ covjek moze biti reis maksimalno 14 godina. Ali, eto, to je tako. Ne m`es nista. Ali ipak mu je jos par godina trajanja i poslije..... nema vise. Ili mozda i ima? Mozda ako bi se BiH malo smanjila (a i ako promjeni malo ime u tom preobrazaju nece nista smetati). Onda bi opet mogao biti reis najmanje jos 14 godina. A za tih 14 godina se svasta moze promjeniti pa i pravila u islamu. Mozda se uvede i uloga sveca. "Ako mogu drugi, zasto ne bi mogli i mi. NEKA SE SADA ONI NAMA PRILAGODJAVAJU!!" - kako sam reis uzviknu prije par mjeseci u Gluhoj Bukovici u odbranu optuzenog pedofila. Od sudstva (prevelike) BiH.
Ionako reis nema nekog utjecaja na onih ostali 75% teritorije BiH. A bolje je biti glavni (pa uz to i dozivotni) vjerski poglavar u selu, nego niko i nista (pa jos i prozvan zbog nekih stvari koje se kose sa ucenjem islama) u Njujorku. Jos ako je to "selo" 25% teritorije danasnje AVNOJ-evske BiH ona je to super. Taman. Vjerski poglavar (dozivotni) u (malo manjoj) BiH.
Onda imamo tu i Bakira I. Covjeka kojemu se ne da do potoka. Tj. ne moze doci na nivo na kojemu mu je babo bio. A ne ostvariti takve ambicije je nesto sto se kosi sa najdubljim porivima ljudskog uma, a to nije sala. U tom domenu mozemo vec poceti pricati o takvim frustracijama koje su neminovno uzrok neminovnim posljedicama koje ulaze u grupu devijacija. Ali.... da ne ulazimo previse u to. Necemo prelaziti granicu privatnog.
Jasno je i Bakiru da ne moze biti prvi medju prvima u prevelikoj BiH. Ima konkurenciju koja ga nikada nece podrzati, a to je neminovno da bi se postalo prvi u BiH. Drugim rijecima, nikad ga nece drugi narodi osim Bosnjackog prihvatiti kao lidera. I u tome ih razumijem. Svjesni su da ne ulaze u njegov "resor". Njegov "resor" se nalazi na 25% teritorije od danasnje AVNOJ-evske BiH. A zasto ne biti predsjednik necega, pa makar to bila i malo manja BiH, ako je alternativa.....nista? I onda jos uz to clan 5-6 najbogatijih familija koje ce izmedju sebe birati ko ce voditi tu malo manju BiH. Ljepota.
A narod? Narod neka se nada. Samo sabur.
-
splavar šime
#88 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Bravo majstore, sve je rečeno sa ovim isječkom.joeaziz wrote:
- nuraH
#89 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
potpisujemkrig wrote:Odličan post, izdvojio sam samo ovaj mali dio, jer da sam sve stavio, bilo bi previše. Slažem se sa većinom izrečenog u vašim postovima, iako sam oduvijek protiv politike "nacionalnih" stranaka, među koje ubrajam i SDA.navratio.malo wrote:
Glasam za Tihića jer je umjeren čovjek i političar s vizijom. Smatram da u zemlji kakva je BiH, samo umjerenom i pametnom politikom 'korak po korak' možemo nešto napraviti.
Politika: 'Nećemo u koaliciju sa nacionalnim strankama'! Nećemo ovo, nećemo ono. A je li, ti bi da biraš s kim bi u koaliciju? E pa drugovi, to se ne bira, osim u vašem slučaju sjedenja u zapećku i kritike svega mogućeg.
Međutim, u posljednje vrijeme sam prijatno iznenađen pozitvnim, reformskim stvarima koje su se desile u ovoj stranci. Počev od demokratskog izbora predsjednika u poštenoj trci, zatim pobjede proevropskog Tihića koji je najavio "otvaranje" stranke prema svim građanima ove zemlje, a ne samo Bošnjacima, zatim njegovim stavovima o suočavanju sa zločinima koji su počinili pojedinci iz vlastitog naroda, spremnost na dijalog, kompromis... Mnogo je primjera, ali ne bih htio pretjerati. Da ne zaboravim, pozitivan primjer ste i vi (navratio.malo), kao obrazovan član stranke, čovjek koji misli svojom glavom, zna da se kritički osvrne i na svoju stranku, uvažava druga mišljenja, ne vrijeđa. Taj utisak sam stekao nakon ovih par postova,nadam se da nisam pogriješio.![]()
Što se tiče gosp. Radončića i njegove "izborne mašinerije" ovakve animacije i karikature govore više o njemu i njegovom poimanju života i komunikacije. Po meni je to ispod svakog nivoa i ne zaslužuje dalji komentar. Nadam se samo da će građani ove zemlje to prepoznati i "nagraditi" na izborima sa što manje glasova.
I da budem jasan, pošto sam izrekao dosta pozitivnog o SDA, nisam član te stranke niti je to moja opcija na izborima.
-
udrch
#90 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Ja znam da prije 2 mjeseca nisam ni na jednoj trafici mogao naći Avaz nakon 3,4 sahata, a juče sam našao snop Avaza i to na željezničkoj stanici oko 20h naveče..
Radončić će doživjeti fijasko i mislim da ne treba ovoliko tema otvarati o njemu..
Kad malo bolje sagledam ono što on radi u posljednje vrijeme, moram reći da SDA nikad nije imala bolju predizbornu kampanju od rata, pa naovamo..ako se ovako nastavi u oktobru će SDA dobiti najmanje polovinu svih bošnjačkih glasova..ne izlazim na izbore jer mislim da niko trenutno ne zaslužuje moj glas, ali kakva nam je alternativa, SDA sa Tihićem i SDP sa Lugumdžijom su mila majka..nadam se da će nakon izbora ove dvije stranke napraviti jaku koaliciju, bez prodanih duša iz ostalih stranaka koje su nastale iz okrilja ove dvije..
SDA i SDP zajedno..zvuči glupo i nemoguće, ali treba i ovo probati..a mislim da to nije isključeno..
Radončić će doživjeti fijasko i mislim da ne treba ovoliko tema otvarati o njemu..
Kad malo bolje sagledam ono što on radi u posljednje vrijeme, moram reći da SDA nikad nije imala bolju predizbornu kampanju od rata, pa naovamo..ako se ovako nastavi u oktobru će SDA dobiti najmanje polovinu svih bošnjačkih glasova..ne izlazim na izbore jer mislim da niko trenutno ne zaslužuje moj glas, ali kakva nam je alternativa, SDA sa Tihićem i SDP sa Lugumdžijom su mila majka..nadam se da će nakon izbora ove dvije stranke napraviti jaku koaliciju, bez prodanih duša iz ostalih stranaka koje su nastale iz okrilja ove dvije..
SDA i SDP zajedno..zvuči glupo i nemoguće, ali treba i ovo probati..a mislim da to nije isključeno..
- mayab
- izzy131
#92 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Jos ni traga ni glasa Sanji niti Ugi Vlaisavljevic da napisu nesto o kulturi dijaloga... Cita li iko u Centru za kulturu dijaloga Avaz, ako vec predsjednica koja pise u njemu o kulturi dijaloga cita samo svoje clanke?
Ejjjjj:
http://www.dnevniavaz.ba/multimedija/vi ... va-savjest
Ejjjjj:
- bingov buraz
#93 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Ne grizu ruku koja ih hrani,kakav narod takvi i intelektualci...izzy131 wrote:Jos ni traga ni glasa Sanji niti Ugi Vlaisavljevic da napisu nesto o kulturi dijaloga... Cita li iko u Centru za kulturu dijaloga Avaz, ako vec predsjednica koja pise u njemu o kulturi dijaloga cita samo svoje clanke?
Ejjjjj:
- izzy131
#94 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Ovo mora da je dobra pogodba, u kilima obraza, a to ne kosta malo. A Sanja ima vise izvora. Pa joj platili i NVO da vodi. Zadatak centra je ocito proglasiti svaki vapaj protiv sovinizma uvredom i neljudskim, kako covjek da reaguje kad se npr. negiraju zrtve Kapije? Ili bilo sta drugo?bingov buraz wrote:Ne grizu ruku koja ih hrani,kakav narod takvi i intelektualci...izzy131 wrote:Jos ni traga ni glasa Sanji niti Ugi Vlaisavljevic da napisu nesto o kulturi dijaloga... Cita li iko u Centru za kulturu dijaloga Avaz, ako vec predsjednica koja pise u njemu o kulturi dijaloga cita samo svoje clanke?
Ejjjjj:
Ako ovakvi olako proglasavaju NVO sektor, onih bar malo sto rade - stranim placenicima, sta su onda ovi domaci placenici sa zadatkom da odrzavaju, podgrijavaju, brane i stvaraju podlogu za sovinizam i uvrede protiv licnosti najgorih razmjera?
-
abdulazizsarajevo
#95 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Ovo je dno dna...sram ima da bude dnevni avaz a o radoncicu ne trebam ni govoriti...radi se o mafijaskom klanu:
radoncic - izetbegovic - reis Ceric koji vrlo dobro znaju sta hoce i nadam se da ce osvojiti minimum glasova...
drago mi je da su se ovako kroz ovu antireklamu pomnozili sa 0.
Ono sta njih interesuje je sarajevski kanton..sarajevski pasaluk..i minder. UZAS fuj fuj fuj
radoncic - izetbegovic - reis Ceric koji vrlo dobro znaju sta hoce i nadam se da ce osvojiti minimum glasova...
Ono sta njih interesuje je sarajevski kanton..sarajevski pasaluk..i minder. UZAS fuj fuj fuj
-
dragan a
#96 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Drama na pregovorima u Vašingtonu
Žestoka svađa Tihića i Hejza
Predsjednik SDA napustio pregovore u trenutku kada je Hejz povisio ton na njega * Sit sam kozmetičkih reformi i neću pristati na neprincipijelne kompromise, kategoričan Tihić
Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić napustio je pregovore lidera najrelevantnijih bh. političkih stranaka o promjeni Ustava BiH koji su vođeni u Vašingtonu pod medijacijom Donalda Hejza (Donald Hays) i Američkog instituta za mir (USIP).
Kako saznaje "Dnevni avaz", Tihić je pregovore napustio u trenutku kada je Hejz povisio ton na njega.
Sitne korekcije
Prethodno je američki zvaničnik to uradio tokom razgovora sa Safetom Halilovićem, predsjednikom Stranke za BiH. Te navode potvrdio je i Tihić, ali i istaknuo da je u suštini njegovog poteza protivljenje nefunkcionalnim i skupim rješenjima.
- Ako se ne slažem s time, ako se protivim popuštanjima koje Hejz ispoljava prema srpskoj strani, on to doživljava kao opstrukciju. Na kraju, ustao sam i otišao s pregovora s porukom da Hejz to sada sam radi - kaže Tihić.
Prvi čovjek SDA navodi da mu je neprihvatljivo stalno reduciranje predmeta rasprave o ustavnim promjenama.
- Prvo su izvedene samo institucije Predsjedništva, Vijeća ministara, nadležnosti države, parlamenata i ljudska prava. Nije se ulazilo u strukturu vlasti: entitetsko uređenje, status kantona, regije...
Kada smo i na to pristali, pokušalo se s istim sadržajem funkcioniranja, te sitnim korekcijama koje su u suprotnosti s konvencijom o ljudskim pravima. Suština nije ni dotaknuta. Jasan je stav svijeta da moramo imati jednog predsjednika, da Vijeće ministara mora prerasti u vladu s jakim premijerom... Sada se zagovara skupo rješenje u kome će Parlament birati tročlano Predsjedništvo BiH s malim korekcijama, a većim troškovima.
Nikakvog napretka nema u razgovorima o ustroju Parlamenta BiH. I dalje postoji entitetsko glasanje, i dalje je vitalni nacionalni interes sve! Dom naroda, umjesto deset posto, potvrđuje sve zakone.
Srpska strana čak se protivi i unošenju u ustav onoga što je već dogovoreno, za šta postoje skupštinske odluke: od odbrane do fiskalnog sistema - kaže Tihić.
Popustljivost USIP-a
On optužuje USIP da je popustljiv prema zahtjevima srpskih političkih predstavnika.
- Sit sam kozmetičkih reformi i neću pristati na neprincipijelne kompromise. Možda se to moralo uraditi 1995. godine zbog rata i žrtava, sada ne. Nama trebaju funkcionalna i jeftina rješenja, a ne kozmetičke promjene - podvlači Tihić.
Na upit da li će se vratiti pregovorima, odgovara da to ne namjerava učiniti ako se uvjeti ne promijene.
- Za mene je prihvatljiv predsjednik umjesto Predsjedništva BiH, vlada s premijerom i ovlastima koje ima svaka vlada bilo koje normalne evropske države, bez entitetskog glasanja. Ne trebaju nam dva ili tri doma naroda, već jedan. Ovakav Predstavnički dom je, faktički, dom entiteta - kaže Tihić.
Sead NUMANOVIĆ Srbi su u Dejtonu najviše dobili
- Ovdje se srpskoj strani, koja je Dejtonskim sporazumom dobila koliko druga dva naroda zajedno, opet najviše popušta. Ja to neću prihvatiti - poručio je Tihić.
Hejz: Svi dolaze na nastavak pregovora
Donald Hejz za "Dnevni avaz" je izjavio da će pregovori biti nastavljeni. Kazao je da su mu dolazak na nastavak razgovora potvrdili lideri svih stranaka, uključujući i Sulejmana Tihića.
Ovako je avazovi novinari pisali dok fahro nije osnovao stranku
Žestoka svađa Tihića i Hejza
Predsjednik SDA napustio pregovore u trenutku kada je Hejz povisio ton na njega * Sit sam kozmetičkih reformi i neću pristati na neprincipijelne kompromise, kategoričan Tihić
Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić napustio je pregovore lidera najrelevantnijih bh. političkih stranaka o promjeni Ustava BiH koji su vođeni u Vašingtonu pod medijacijom Donalda Hejza (Donald Hays) i Američkog instituta za mir (USIP).
Kako saznaje "Dnevni avaz", Tihić je pregovore napustio u trenutku kada je Hejz povisio ton na njega.
Sitne korekcije
Prethodno je američki zvaničnik to uradio tokom razgovora sa Safetom Halilovićem, predsjednikom Stranke za BiH. Te navode potvrdio je i Tihić, ali i istaknuo da je u suštini njegovog poteza protivljenje nefunkcionalnim i skupim rješenjima.
- Ako se ne slažem s time, ako se protivim popuštanjima koje Hejz ispoljava prema srpskoj strani, on to doživljava kao opstrukciju. Na kraju, ustao sam i otišao s pregovora s porukom da Hejz to sada sam radi - kaže Tihić.
Prvi čovjek SDA navodi da mu je neprihvatljivo stalno reduciranje predmeta rasprave o ustavnim promjenama.
- Prvo su izvedene samo institucije Predsjedništva, Vijeća ministara, nadležnosti države, parlamenata i ljudska prava. Nije se ulazilo u strukturu vlasti: entitetsko uređenje, status kantona, regije...
Kada smo i na to pristali, pokušalo se s istim sadržajem funkcioniranja, te sitnim korekcijama koje su u suprotnosti s konvencijom o ljudskim pravima. Suština nije ni dotaknuta. Jasan je stav svijeta da moramo imati jednog predsjednika, da Vijeće ministara mora prerasti u vladu s jakim premijerom... Sada se zagovara skupo rješenje u kome će Parlament birati tročlano Predsjedništvo BiH s malim korekcijama, a većim troškovima.
Nikakvog napretka nema u razgovorima o ustroju Parlamenta BiH. I dalje postoji entitetsko glasanje, i dalje je vitalni nacionalni interes sve! Dom naroda, umjesto deset posto, potvrđuje sve zakone.
Srpska strana čak se protivi i unošenju u ustav onoga što je već dogovoreno, za šta postoje skupštinske odluke: od odbrane do fiskalnog sistema - kaže Tihić.
Popustljivost USIP-a
On optužuje USIP da je popustljiv prema zahtjevima srpskih političkih predstavnika.
- Sit sam kozmetičkih reformi i neću pristati na neprincipijelne kompromise. Možda se to moralo uraditi 1995. godine zbog rata i žrtava, sada ne. Nama trebaju funkcionalna i jeftina rješenja, a ne kozmetičke promjene - podvlači Tihić.
Na upit da li će se vratiti pregovorima, odgovara da to ne namjerava učiniti ako se uvjeti ne promijene.
- Za mene je prihvatljiv predsjednik umjesto Predsjedništva BiH, vlada s premijerom i ovlastima koje ima svaka vlada bilo koje normalne evropske države, bez entitetskog glasanja. Ne trebaju nam dva ili tri doma naroda, već jedan. Ovakav Predstavnički dom je, faktički, dom entiteta - kaže Tihić.
Sead NUMANOVIĆ Srbi su u Dejtonu najviše dobili
- Ovdje se srpskoj strani, koja je Dejtonskim sporazumom dobila koliko druga dva naroda zajedno, opet najviše popušta. Ja to neću prihvatiti - poručio je Tihić.
Hejz: Svi dolaze na nastavak pregovora
Donald Hejz za "Dnevni avaz" je izjavio da će pregovori biti nastavljeni. Kazao je da su mu dolazak na nastavak razgovora potvrdili lideri svih stranaka, uključujući i Sulejmana Tihića.
Ovako je avazovi novinari pisali dok fahro nije osnovao stranku
-
skafa
#97 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Ma strasno je ovo... I Fahro hoce na izbore, hoce dobiti al malo sutra. Avaz je sve gori i gori, nepismeniji, a i gazda nije nesto
-
srcasti
#98 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
neka fr nauci bosanski jezik kad vec istupa u javnost i daje kojekakve izjave i organizuje tzv. kongrese! da li je iko bilo sto razumio na istom?
-
reddevil89
#99 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
abdulazizsarajevo wrote:Ovo je dno dna...sram ima da bude dnevni avaz a o radoncicu ne trebam ni govoriti...radi se o mafijaskom klanu:
Slažem se!
- Zelenas
#100 Re: Dnevni Avaz (Radoncic) vs. Tihic - Bruka
Pa kad ovako blati Tihica, dojucerasnjeg jarana, sta ocekivati ako udje u vlast?
Hoce li isto k'o i Dodik reci da nema love za one koji nisu glasali za njega?
Ni SDA nije cvjecka, znamo ko je dao lovu Avazu, nemoj da budemo naivni.
Sve je to ista fela.
Hoce li isto k'o i Dodik reci da nema love za one koji nisu glasali za njega?
Ni SDA nije cvjecka, znamo ko je dao lovu Avazu, nemoj da budemo naivni.
Sve je to ista fela.