U nastavku članka se navodi sljedeće: ''Otkad su oni došli, u ovom naselju povećan je broj napada na prolaznike koji koriste stepenište u blizini Osnovne škole "Meša Selimović". Zbog takvih slučajeva često su morale intervenirati policijske patrole''. Prije svega Romi ovdje nisu došli nedavno, jer otkad ja pamtim, tj. od perioda pred početak rata, u ovom stanu su živjele romske porodice. Još nikad nisam čuo za slučaj da je neko iz ovog stana napao prolaznika ili bilo koga drugog.
U daljem tekstu opet nailazimo na niz neistina: ''Svaki dan dovlače ovdje staro željezo i gomilaju smeće oko zgrade. Iako to želimo, ne smijemo im prići da to očistimo. Zbog pacova strahujemo od zaraza i za zdravlje djece koja se igraju u parku.'' Prije svega, ovi Romi se nikada nisu bavili skupljanjem ili preprodajom starog željeza, niti su ga ovdje dovlačili. Da su novinari koji su pisali članak postupili profesionalnije i prišli ovoj lokaciji, vidjeli bi i sami da nikakvog nagomilanog željeza tu nema, ima tek manja hrpa drva. Dio o gomilanju smeća je naročita laž, jer prostor iza zgrade, a oko njihovog stana nikad nije bio čišći, a razlog tome je to što ga čiste upravo pomenuti Romi. Na tom prostor, naročito u godina iza rata uvijek je bila gomila smeća koja je nastajala tako što su komšije sa viših spratova isto bacale kroz prozor, čemu sam više puta lično svjedočio!
Istina je da su prije nekoliko godina uz svoj stan dogradili prostoriju od 20tak kvadrata (a ne ''dozidali kuću'', kako stoji u naslovu članka), iz čiste potrebe jer ih je u, koliko znam, u jednom trenutku bilo 17 u dvosobnom stanu. Pa ipak, ne vidim razloga zašto bi taj dograđeni dio ikome od komšija smetao, jer taj dio ''zelene površine'' iza zgrade nikada nije služio nizašta (osim pomenutog bacanja smeća) obzirom da se svega nekoliko metara dalje nalazi ogromna livada, na kojoj uzgred rečeno nema niti jedne klupe.
Lično sumnjam u to je ove navode gore izrekao neko od stanara iz naše ulice, a čak i ako jeste, zamjeram autoru članka to što nije razgovarao sa još nekima od stanara i provjerio navedene tvrdnje. Znam da su većina djece iz ove porodice simpatična komšijama, a za troje, Dženanu, Dženitu i Valentina znam da su upisali i osnovnu školu, što sa ranijim generacijama nije bio slučaj.
Iskreno se nadam da će novinari ''Dnevnog Avaza'', ili nekog drugog medija, posjetiti ovu romsku porodicu i napraviti reportažu o njima, teškim uslovima i siromaštvu u kojem žive. Time bi bar donekle bila ispravljena nepravda koja im je nanesena ovim člankom.